Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tsonline

16 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bevezető Kiknek szól a könyv? Ez a könyv egy útikalauz transzszexuálisoknak, hogy könnyebben eligazodjanak a nemváltoztatási folyamat útvesztőjében. Ez a könyv elsősorban azoknak íródott, akik úgy gondolják, hogy ők transzszexuálisok, (azaz lelkileg más neműnek érzik…..
tsonline 2009.07.26 00:13:52
@Dacy*s: A hereeltávolítást bárhol elvégeztetheted, bármelyik kórházban, ahol van urológiai műtő.

Amivel te kevered, az az SRS, a nemiszerv-átalakító műtét, ez az, amit érdemes Szerbiában Perovičcsal, nyugaton, vagy a távol-keleten csináltatni.
tsonline 2011.01.06 21:24:21
@-Ayase-: Szerintem másold ezt be a Fórumba is, ott többen látják.
TSOnline Műtét a piacon 2008.11.17 20:59:00
Részlet Fejős Éva, a Nők lapja újságírója blogjából. A teljes cikk itt olvasható: http://fejoseva.blog.nlcafe.hu A cikk érdekes abból a szempontból is, hogy egy magyar, talán liberálisnak mondható újságírónő hogyan vélekedik a transzszexuálisokról. A cikkben a már nőként…..
tsonline 2010.09.09 17:51:11
@Gabeeka:

1. Ha még szerinted sem vagy eléggé nőies, akkor mit kerestél a Pajor professzor úrnál? Még nagyon korai az SRS-en törni a fejed.
Várni kéne, hogy egyáltalán nőies leszel valaha. Bizonyos kor felett van olyan, hogy nem nőiesedsz, bármennyi hormont használsz.

2. Pajor professzor úr csak neked akart jót és nagyon helyesen járt el. Ha férfias maradsz külsőre, akkor nem fogsz tudni nőként élni, hanem vissza kell térned a férfi életbe, a műtét pedig nem fordítható vissza.

3. Pajor professzor úrnak joga van megtagadni tőled a műtétet, ha ő nem találja indokoltnak.

4. Ezt nem ide kellett volna írni, hanem a fórumba az "Orvosok ajánlása" topikba, mivel a "műtét a piacon" című cikkhez semmi köze a kommentednek.

5. Mérsékeld a felkiáltójelek számát.
Kedves Olvasó!Ezen bejegyzésem alkalmával, a közösségi blogunk célját szeretném előtérbe helyezni!Elméletileg a TSO az egyetlen olyan közösségi oldal, ahol csak a transzszexualizmussal, és a transzszexuálisokkal foglalkozunk. Viszont, miből másból ha nem belőlünk…..
tsonline 2010.06.27 18:17:48
Pooh:

"A fórumunk egy nyilvános vitafórummá vált.:( Elkeserítő!"

A vitában nincs semmi rossz. Rossz kifejezést használtál.

Biztosan arra gondoltál, hogy vannak, akik kötekednek, veszekednek, trágárkodnak. Az ilyeneket előbb-utóbb kimoderáljuk. Sajnos nem mindig azonnal, mert a moderátoroknak is van magánéletük.

Ez a probléma túl van lihegve. A trágárságot előbb-utóbb úgyis kiszűrjük, a visszaesőket pedig tiltjuk átmenetileg, majd véglegesen. Nem kell megijedni ettől, ez minden fórumon így van.

Régen más volt - persze, az egész magyar internet más volt még tíz éve, mikor a TSO indult. Sokkal kevesebben neteztek, mindenki sokkal jobban megválogatta a szavait. Mostanra már szinte mindenkinek van netkapcsolata, szórakozássá vált a trollkodás. Nem a TSO változott, hanem a világ.

"Noha a megjelenésre itt is ráférne egy kis változás."

Továbbra sem gondolom, hogy a megjelenésen módosítani kéne, nem szolgálná semmivel sem jobban a közösség javát. De várom a konkrét javaslatokat.

"több féle topikkal lehetne bővíteni."

Lehetne, de ez kétélű dolog, mert a túlságosan sok topik szétszórja az információt. Ezért ez meggondolandó.

"" túl vagyok a kasztráláson" - de az hogy ki kasztrált, hol, mennyibe került, személyes élmények, stb.. nincs ott-"

Ez igaz. Jó lenne, ha mindenki bővebben írna a tapasztalatairól.

"és ez még a kisebb probléma, a nagyobb hogy ezt követően 50 en bepötyögik, hogy: "Gratulálok xy"."

Ez is egy valós probléma. Kérdés, hogy egy fórum mennyire menjen el a chat vagy mennyire egy tudásbázis/wiki irányába.
A túlzottan chatszerű társalgást moderáljuk, illetve átirányítjuk a Teaház topikba. A hasznos információkat viszont időről időre nem ártana kigyűjteni, és elkülönülten is elhelyezni a blogon, zárt fórumtopikban, a TSO útikalauzban vagy egyéb könnyen kereshető módon.
tsonline 2010.06.27 18:33:30
@Patrícia: "Valóban szomorú ami ezzel az oldallal történt. :(
Tényleg nagyon más volt ez az oldal olyan 3-4 évvel ezelőtt. Akkor még tényleg a segítségről szólt itt minden. Mára már sajnos korántsem ez a helyzet. Nem tudom miért siklott ki ez az egész a helyes útról. A béke kedvéért inkább mellőzném annak leírását, hogy szerintem mi lehet esetleg az egyik lehetséges ok."

Régen más volt - persze, az egész magyar internet más volt még tíz éve, mikor a TSO indult. Sokkal kevesebben neteztek, mindenki sokkal jobban megválogatta a szavait. Mostanra már szinte mindenkinek van netkapcsolata, szórakozássá vált a trollkodás. Nem a TSO változott, hanem a világ.

Ez a probléma túl van lihegve. A trágárságot előbb-utóbb úgyis kiszűrjük, a visszaesőket pedig tiltjuk átmenetileg, majd véglegesen. Nem kell megijedni ettől, ez minden fórumon így van.

"Pedig valóban mind itt kezdtük... És sajnos ma már az a helyzet, hogy senki nem mer ide írni, mert fél, hogy a bejegyzésének negatív fogadtatása lesz."

Ez erős túlzás. Inkább lustaságból nem írnak a tagok.
Ugyanakkor a túlzott sértődékenység is kerülendő. Nem egyszer történt meg, hogy valaki hasznos tanácsot adott, a másik pedig ettől megsértődött és felháborodottan vágott vissza, vagy sértődötten kivonult.

"Sajnos a ts közösség bizonyos mértékbeli összetartása hiú ábránd. "

Ez minden közösségre igaz.
Pooh változtatásai (melyek részben Patrícia és Sunee javaslatain alapulnak) bekerültek a TSO-útikalauzba.A TSO-útikalauz itt található.A változások listája a Fórumban itt található...
A TSOnline továbbra is, folymatosan keres szerkesztőket, szerzőket. Bárki, aki szeretne cikkeket, tartalmat írni a blogra, jelentkezhet. Jelentkezni itt, komentben lehet e-mail címmel. A jelentkezők az e-mail címükre kapnak egy meghívót a bloghoz, ezzel tudnak a szerkesztői felületen…..
Az alábbi meghívót kapta a TSO és a TSO látogatói: "Május 25-én alakult Dr. Simon Lajos docens úr vezetésével a METAMOR Klub (http://moralba.hu/metamorklub.hu). Az alábbiakban csatolom 3 részes nyitó előadásunk meghívóját, melyben céljainkat is összefoglaljuk."…..
A Velvet cikke. Az eredeti itt olvasható: http://velvet.hu/sztori/kp090205/ A 16 éves német tinédzser kétéves kora óta lányként tartja magát számon, 12 évesen elérte, hogy engedélyezzék neki a nemátalakító műtéteket, 14 évesen pedig már lányként regisztrálták. Ezzel…..
TSOnline Impresszum 2007.06.01 22:43:00
A TransSexual Online nonprofit, független tanácsadó és felvilágosító site, illetve közösségi blog. -  Célunk minden érdeklődő (transzszexuálisok és nem-transzszexuálisok) tényszerű informálása a transzszexualizmusról,…..
Az alábbi levelet kaptuk a Háttér Társaság aktivistájától: "Egyesületünk céljai közt szerepel a transznemű személyek érdekeinek képviselete is, küzdünk a transzneműeket hátrányosan érintő jogszabályok felszámolása ellen. Munkánk során próbáljuk feltárni hogyan…..
Forrás: bulvarsport.hu A szép ausztrál színésznő az első átoperált, Einar Wegener szerepét szeretné eljátszani. A dán művész(nő) az 1930-as évek elején esett át a műtéten. Tovább a teljes cikkre: http://www.bulvarsport.hu/sztarhirek/nicole_kidman_transzszexualis_lesz..
Az alábbi levelet a fórumunkban írta Metopé nevű tagunk egy olyan TS lánynak, aki a transition elején van még, és tévéműsorokban szerepel, a nyilvánosság előtt.  Metopé arról ír, hogy saját tapasztalatai alapján miért nem jó ötlet egy TS-nek nyilvánosan mutogatnia…..
Forrás: http://index.hu/tudomany/trnsz81028/ 2008. október 28., kedd 07:56 Egy transzszexuálisokon végzett, minden eddiginél átfogóbb vizsgálat során ausztráliai kutatók olyan DNS-változatra bukkantak, amely befolyásolja a nemváltoztatási hajlamot.   A Prince Henry Institute és…..
Kisebb változtatások történtek a Transzszexualizmus - útikalauz szövegében, a lényeg érintése nélkül. Szeretnénk az Útikalauzt frissíteni, mert a jelenlegi szöveg már két éves, és egyes részei már akkor sem voltak aktuálisak. Kérjük a kedves olvasókat, hogy segítsenek az…..
Élő műsorban beszélt boldogságáról Thomas Beattie, aki a világon először szült gyermeket „férfiként”. Thomas a stúdióba elvitte feleségét és most öt hónapos kislányát is, aki hamarosan kistestvért kap. A teljes cikk itt olvasható: Blikk.hu..
Forrás: index.hu 2008. április 3., csütörtök 13:03 Az elmúlt években több bangkoki klinika is a nemi átalakító műtétekre szakosodott, és olcsó műtétet ígérő hirdetésekkel árasztották el a webet. A thaiföldi egészségügyi minisztérium kedden rendelt el ideiglenes tilalmat…..
Eredeti cikk: inforadio.hu2008. május 26., hétfõ 21:00     InfoRádió / Daily TelegraphIgen nagy visszhangot váltott ki az egyik ausztrál bíróság döntése, amelyben engedélyezi egy 12 éves kislánynak és szüleinek, hogy megtegyék a szükséges lépéseket ahhoz,…..
TSOnline SRS képek - felhívás 2008.05.25 18:37:39
Fotótárat szeretnék létrehozni SRS műtéti eredményekről. A képtár célja, hogy műtétre készülő TS-ek láthassák, melyik orvostól milyen műtéti eredményre számítsanak. Kérek mindenkit, aki már átesett az SRS-en, és szeretne részt venni a képtár létrehozásában,…..
Prof. Dr. Pajor László: Férfiből nőt - nőből férfit Szabadegyetem Szeged - 11. előadás Előadó: Prof. Dr. Pajor László tanszékvezető egyetemi tanár SZTE ÁOK Urológiai Klinika Elhangzott A Szegedi Szabadegyetem előadásai között, 2008. május 14-én szerdán 18.00 órakor. Az…..
A világ ne adja, hogy egyszer divatba jöjjön a láb szőrtelenítése a férfiaknál, mert akkor nagy bajban leszünk. Egyrészt azért, mert azt az ősbozontot lekaszabolni, ami a legtöbb férfi lábán burjánzik kegyetlenül fájdalmas dolog, másrészt mert szerintem mi a hiedelmekkel…..
Jaj, hát egyenlőre még csak egy copypaste-re futja a habostortáról, de holnapra már eskü kilábalunk a húsvét mocsarából. A színésznő 50 évesen mutatja meg bájait: egy nyugdíjasoknak szóló magazin májusi számában pózol majd félmeztelenül. Kiváncsian várjuk! A dolog…..
Kedves Blogolvasó! A fórumon egyik sorstársunk által írt bejegyzések arra késztettek, hogy ismét kezembe vegyem a klaviatúrát, és a gondolataim, tapasztalataim leírjam. Tény hogy a Transzszexualizmus, nem egy mindennapi jelenség, épp ezért az ebben a helyzetben élők zöme szomorú,…..
Kedves Blogolvasók! Ma reggel óta azon tanakodtam mit is, írhatnék az első blogbejegyzésbe. Szeretném hasznos, személyes tapasztalatokkal, információkkal gazdagítani az oldalt. El is döntöttem, hogy leírom én hogyan jutottam el idáig, mi történt stb… és ezekről szerzett…..
Elindult a TSOnline legújabb változata, immár közösségi blog formában. A régi, statikus TSOnline oldal tartalmának nagy részét áttelepítettük ide, a fórumunk pedig változatlanul működik.A jobb oldali oszlopban megtalálhatóak a régi cikkek, alatta pedig a fórumunk témái. A…..