Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Warlord71

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Szabad egyház szabad államban, ez az én jelszavam" - jelentette ki Deák Ferenc, a reformkort majd a dualizmust is átszövő egyházpolitikai viták során, melyeknek végig meghatározó alakja volt. Fazekas Csaba történész értékelése alapján ő a "megteremtője és legnagyobb…..
Warlord71 2014.03.11 17:34:23
@Life Hacker: Mondhatjuk így is! ;)
Véget ért a svájci Einsiedeln városka fölé tornyosuló barokk katolikus templom apátjának a megbízása, és ennek alkalmából a Szabadgondolkodók ügyvezetője az apátság gazdasági szerepéről emlékezett meg a news.ch online lapban. A kolostor korai időszakait is jellemezték a…..
"7Ő azonban, Júda elsőszülöttje bűnös volt Isten szemében, ezért Isten elvette életét. 8Júda azt mondta Onannak: „Élj bátyád feleségével, teljesítsd vele szemben a sógori kötelességet, s így gondoskodj utódról bátyád számára.” 9Mivel Onan tudta, hogy az…..
" 7Ha testvéred - apádnak fia vagy anyádnak fia -, fiad vagy lányod, szívből szeretett feleséged vagy legbensőbb barátod titokban el akar csábítani, mondván: menjünk, szolgáljunk más isteneknek - olyanoknak, akiket sem te nem ismersz, sem atyáid nem ismertek, 8azoknak a…..
Warlord71 2013.11.22 22:03:50
@AdWo: Vagyis nyilván az ilyeneket előíró Isten is beteges pszihopata,akit sajnos már nem lehet a bezárt Lipótba küldeni... :(
Warlord71 2013.11.24 08:58:19
@radnoti71: Hűha...na akkor itt gyorsan tisztázni kell valamit!A cikk nem állítja sehol,hogy a képen látható (esetleg) muszlimok az idézett Ószövetségi szövegre hivatkozva végzik a kövezést!Na akkor lehetne csúsztatásról beszélni,ha így lenne!Mellesleg nem a képhez van az idézet,hanem az idézehez a kép,aholis maga a kép,mint illusztráció szerepel,elvégre nemigen létezik fotó,ahol 3000 évvel ezelötti zsidók,a törvényüknek megfelelően épp halálra köveznek valakit.
Miért érzem úgy,hogy itt nem a cikk,hanem az egyik kommentelő csúsztat???

Khmmm..márminthogy az "védekezés",hogy Isten szava???
Hát pont ez itt a lényeg,hogy az állítólagos Isten az,aki ezt így egykor előírta,ergo ha valakinek ez nem tetszik,akkor odafent őnála tessék reklamálni!

Manitu és Zeusz esetében aprócska különbség,hogy őket manapság senki nem akarja lenyomni az emberek torkán,mint egyetlen és igaz isten,viszont mindeközben a csapból is az agyonmagasztalt kereszténység folyik,csak itt ugye nem szabad(na) elfelejteni,hogy a keresztények is ugyanabban a Jahvében hisznek,mint aki az idézett kövezést (is) előírta egykoron,és aki egyben a kereszténység Jézusának atyja! ;)

Nagyot fordult a világ,és meglehet,hogy a mai - nem az említett loyolai bíróságnak igazat adó - katolikusok is könnyedén ugyanúgy végezték volna - akkor,ott!

Nem is tudom...de szerintem a döntetlenben való kiegyezés nekem kifejezetten nem kedvez...:D
"Dina meggyalázása.1Dina, Lea lánya, akit Jákobnak szült, egy napon elment meglátogatni a vidék leányait. 2Amikor Szichem, a vidék fejedelmének, a hivvita Hámornak a fia meglátta, elrabolta, vele hált és erőszakot követett el rajta. 3A szíve vonzódott Dinához, Jákob…..
Ateista Klub Bűn, bűn, bűn 2013.09.02 16:20:27
1. AZ EMBER BŰNÖS LÉNY  A keresztény vallás egyik legvisszataszítóbb eleme a mindent átható bűnkultusz. A bűnnel kapcsolatos ellenérzésünk egyrészt az elképzelésnek az emberi méltóságot és önérzetet megtagadó következményeiből adódik, másfelől pedig az…..
Warlord71 2013.09.04 10:52:41
@B_Csapat: Csak segitsegkepp: "És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, nyolcszáz esztendőre, és nemze fiakat és leányokat." (I. Moz. 5:4.) Tehat Adamnak es Evanak lanyai is születtek - persze mar kesöbb -,de a fiaiknak nyilvan csak velük,- esetleg Eva anyuval - kellett,lehetett összebujniuk,mas lehetöseg nem leven!
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
Warlord71 2013.06.25 17:07:35
@movie: "Hit nélkül az ember marcangolná magát, szidalmazná a saját szerencsétlenségét."

Persze lehet,de a baj inkabb akkor kezdödik,ha ezen nem is akar valaki valtoztatni.Es ehhez nem feltetlen hit kell,vagy legalabbis nem csak az un. "keresztyeni,egyedül üdvözitö" hit lehet erre alkalmas!

"De ha van remény, ha hinni lehet, hogy a sok áldozat elnyeri jutalmát, sokkal könnyebb a terhet viselni. Nem disszonancia ez, hanem egy példa a hitről és az emberi tartásról!

Azonban meg nagyobb emberi tartasra vall,ha valaki mindezen hit nelkül is hoz aldozatot,csupan azert,mert latja,tapasztalja,hogy ezaltal lehet valaki(k)nek jobba az elete,vagy az eleteben valami!
Warlord71 2013.06.25 17:28:59
@movie: Bar mondjuk ezt mar kifejtettem fentebb,de am legyen:
En butasagnak,vagy rosszakaratnak azt tartom,hogy egy allitolag "mindenhato es mindenttudo" Isten kezdve azzal,hogy a teremteskor eleve olyan viszonyokat hoz letre,amelyek szinte bizonyosan az ember elöbb-utobbi bukasat keszitik elö:Majd nagy kegyesen allitolag "szabadulast" keszit az embernek ebböl a helyzeteböl,ami gyakorlatilag nem masert,mint maganak az istennek a döntese következteben all elö.
Azonban ez a szabadulas csak latszolagos,vagy inkabb reszleges,hiszen messze nem mindenki hisz az üdvözitö krisztusi megvaltasban,ami biztositana eme koncepcio alapjan a szabadulast.
Miutan azt Istennek is latnia kell - ha mindenttudonak es mindenhatonak fogadjuk el - ,de erre utalnak nem egy biblavers is,hogy ezen "megvaltas" reven nem fogja tudni az emberiseget a maga altal elhatarozott itelettöl,vegsö soron sajat maga elöl megmenteni,vagy butanak,vagy rosszakartunak tudom csak mondani.
Ami persze nem zarja ki,hogy akik neki behodoltak,azokhoz kegyes legyen!
Remelem,igy erthetö!
Warlord71 2013.06.29 18:55:07
@movie:
"- a teremtés története annyit tesz, hogy kimutatja az emberben levő lázadót. Úgy lázad az ember, hogy elutasítja Isten parancsait és a közösséget is vele."

Isten hozta össze ugy az embert,es hozott letre olyan viszonyokat a teremtesben,hogy az akar föl is lazadhasson ellene!
Miutan Isten a teremtö,ö szabta meg,hogy milyenek legyenek a kezdeti viszonyok es hogyha egyszer belehelyezte a teremtesbe,hogy a teremtmenynek - elöbb-utobb szinte biztosan - meglegyen a lehetösege,hogy fellazadhasson ellene,akkor ezen nem kene csodalkoznia,hogy bekövetkezik.
Inkabb tünik ugy,hogy ez volt maga a "Terv"!
Mellesleg miutan minden "tökeletesre" lett teremtve,ilyesminek vagy meg sem lett volna szabad törtennie,vagy arra sem lehet semmi garancia,hogy a majdani beigert "ujjateremtett Földön" - ahol allitolag aztan mar tenyleg minden tökeletes es hibatlan lesz -,ne törtenhessen meg ujbol,hogy egy teremtmeny majd Isten ellen lazad.

"- erre adott szabadításnak nem lehet más célja, mint felújítani az elszakított kapcsolatot. Ezért jött Jézus!"

Bizonyara ezert jött,am,ez a felujitas lathatolag az elszakadt teremtmenyek többsege eseteben aligha sikerül - maga a Biblia igazolja ezt a legjobban!
Tehat a "nagy cel"-nak tartalmaznia kell azt is,hogy a nagy többseg,aki nem fogadja el a jezusban felkinalt megvaltast,örök karhozatra iteltessen!

"Azt mondod mindenható?"

Nem en mondom,a Bibliaban ez all,es az marpedig a keresztenyek szerint Isten kijelentese,mely tevedhetetlen,en csupan azok alapjan ertekelek,amelyeket a keresztyenseg allit!

"Az a sejtésem, hogy az abszolút mindenhatóság kizárja a spontaneitást. Ha Isten szabad akaratot akart, akkor egy bizonyos térre/időre korlátoznia kellett a szabad akaratát, egyébként predeterminizmus valósult volna meg és ember helyett robotokat alkotott volna."

Lehet,hogy igy van,ezzel nem tudok vitatkozni,viszont ha szabad akaratot akart,akkor onnantol fogva - amint mar irtam korabban is - szamolnia kellett avval a lehetöseggel,hogy a szabad akarattal felruhazott teremtmeny ellene lazadjon,majd ha mindezek utan ugy dönt,hogy az ellene lazado,szabad akaratu teremtmenyevel helyre akarja allitani a kapcsolatat es ennek erdekeben emberi testet felveve engesztelö aldozatot hajt vegre sajat magan - mert csak ilyen aron kepes megbocsatani es kiengesztelödni -,akkor azzal szinten szamolnia kellett,hogy ezt a mintegy megvaltast is elutasithatja majd a teremtmeny,innentöl fogva pedig mar csakis az Isten döntesen mulik,hogy milyen sorsot szanjon azoknak,akik nem fogadtak el eme megvaltast!
Tehat nem lehet arrol beszelni,hogy a karhozatot az ember valasztja,ha egyszer a karhozatot,mint sorsot az Isten szabja ki a töle elfordulo es a megvaltast is elutaito ember szamara,hanem maga az isteni szemelyiseg es termeszet az,amelyiknek mindez köszönhetö!
Erre mondtam,hogy vagy buta,de inkabb rosszakaratu es ha egy teremtö ilyen,akkor az vagy nem letezik,vagy nem erdemli,hogy imadjak!
A károsságból vett istenérv: Az evolúcionista tudósok a C-14 módszerre hivatkoznak, de hát mindenki tudja, hogy az radioaktív. Káros az egészségre, rákot okoz. Hiroshima, Fukushima, Csernobil. Tehát van Isten. A majmokból vett istenérv: Az evolúcionista tudósok azt…..
Warlord71 2012.12.10 22:20:10
@Xmes: Kedves XMes!Bizonyara ugyanugy tett,amint azt Allah,az egyetlen irgalmas intezte a Mecsetek eseteben... :D
Ha feldobunk száz istent, abból hány lesz Jézus, amikor leesik? *** Nemrég járta be a világot a hír, hogy egy orosz, pünkösdista vallású, és egyébként elmebeteg nő (ld. a hit mint elmebaj) a férje holtestét évekig őrizte a feltámadás reményében. Angol…..
Ma, a Phoenix tévében gyakorlatilag egész nap zsidó történelemről volt szó. Valószínűleg a hanuka miatt. Az egyik, sok részes műsor az egyiptomi Exodusról szólt. Ezek a kutatások, akár régészetiek, akár a Biblia kutatása, akár konkrétan az Exodus lehetséges…..
FundiBlog Behemoszaurusz 2011.07.24 22:30:00
E kis gyöngyszem legyőzte a lustaságomat, ebben a negyedévben is van poszt:a bibliában behemótnak van nevezve a dinoszaurusz. természetesen azokat az állatokat is Ő teremtette és az emberekkel együtt éltek. nem eszetlen évmilliárdokkal korábban.Hát igen, kinek mit jelent Occam…..
FundiBlog Mértékletes fundi 2012.01.10 00:02:00
Csak egy aranyköpés, hogy legyen valami idén is: "a hívők szerint a Föld pedig csak 6000 éves!" De csak a rosszul hívők és a vak/vad ateisták szerint.  6000 éve csak az ember van a Földön, de azt nem írja a Szentírás, hogy a Föld mennyi idős. Egészen üdítő színfolt,…..
Világnézet Sztálin vs Jehovah 2012.08.16 12:07:51
Egyek ők és azonosak tetteikben és ígéreteikben. Punktum..
Warlord71 2012.10.18 12:22:29
@Csaba123: Azonban itt nem ezekröl a különbsegekröl volt szo,ezeket itt senki nem is vitatta,mindenki tudja,hogy Sztalin ember volt,aki mara meghalt!Viszont abban megegyeznek,hogy mikent tesznek a "nem követöikkel"!Ez marpedig hasonlosag!Persze lehet itt arra hivatkozni,hogy "de kerem Isten igazsagos",csak kerdes,lehet-e egyaltalan igazsagosnak tekinteni barkit,vagy barmit,akinek,vagy aminek az "igazsaga" ilyesfajta eszközöket követel meg?
A napokban történt, történik, és valószínűleg még folytatódni is fog, hogy Maliban, konkrétan Timbuktuban az Anszár Din iszlamista szervezethez tartozó lázadók elkezdték lerombolni az ottani, szintén iszlámhoz tartozó, piramisszerű, ősi, vallásos műemlékeit, amelyet az UNESCO emiatt is sebtében…..
Warlord71 2012.08.12 13:50:00
@Max, A Gondolkodó Birca: Onnantól fogva nem,hogy a vallás igen hatásosan tud szélsőségessé tenni!
Warlord71 2012.08.12 14:09:10
@Gondolkodni Próbáló Birca: Legfeljebb ma ez a látványosabb és a gyakoribb!Egyrészt régebben a vallás sokkal inkább határozta meg a politikát is,másrészt ahol ez ma is így van,ott pedig ez a helyzet!(Ld.:Iszlám)
A napokban olvashattuk a hírt, hogy Skóciában Vallejo-Marin, a Stirlingi Egyetem tudósa egy újonnan keletkezett fajt fedezett fel. Félreértés ne essék, nem egyszerűen új fajt, hanem olyan fajt, amely igazolhatóan nemrég keletkezett, azaz a speciáció egy igazoltan megtörtént…..
Warlord71 2012.08.12 13:38:19
@Max, A Gondolkodó Birca:
Akkor nézzük már meg,miként vélekedik a törpének és jelentéktelennek titulált neoprotestantizmus az "egyetlen igaz,üdvözítő,apostoli stb.-stb." többségi egyház evolúciót elfogadó,vagy legalábbis a kérdést a keresztény hit szempontjából lényegtelennek minősítő álláspontjáról:

kezdetek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=37
Az amerikai fundik egyik elöljárója volt évekig Kent Hovind, aki jelenleg börtönbüntetését tölti, és mint ilyen, a klasszikus amerikai eszménykép szerepére ma kevésbé alkalmas. Mindenesetre aktív éveiben az amerikai stílusú fundik valóban fontos, irányító személyisége…..
Warlord71 2010.03.04 22:53:21
@pounderstibbons: Nos igen,ez az,amit nekem nem sikerült belinkelni!

Amennyire értem,oda akarnak kilyukadni,hogy az eddigi megfigyelések alapján,átlagosan kb. 30 évenként felrobbanó szupernóvákat alapul véve túl kevés a szupernóva-maradvány ahhoz,hogy a Világegyetem 13 mrd. éves legyen,csakis 6000 éves lehet.Azt én sem értem,hogy miért és hogyan függ össze mindez a banánt fogyasztó gyerekekkel,talán túl kevés a maradék???
A másik pedig a körhintás képsor,amellyel azt igyekeznek illusztrálni,hogy a körhintáról lerepülő gyerekek perdülete megmarad,így mindannyian ugyanabba az irányba kezdenek forogni,miután lerepültek a körhintáról.Ebből kiindulva vonják le azt a következtetést,hogy csakis közvetlen teremtés útján jöhettek létre a bolygók is,mivel a Vénusz és a Neptunusz tengely körüli forgásiránya ellentétes a Naprendszer többi bolygójáéval.Amennyire tudom,a Tudomány bolygók egykori ütközésével magyarázza ezt az ellentétes forgásirányt,viszont nem tudom,vajon erre mi lenne a kreacionista válasz?
Ötvenmillió forintot nyert a Somogy megyei Zákány a szociális tárca pályázatán arra, hogy felszámolja a község romatelepét. A tervek szerint öt házat vennének a faluban, ide költöztetnék a zákányi telepen élő négy roma családot. Forrás: nol.hu   Kedves Bajnai úr!…..
Sokszor útamba került már ez a kérdés, ezért úgy gondoltan ejtek róla pár szót. Mikor szó esik Istenröl, általában egy kedves, barátságos ősz szakálú bácsikát képzelünk el, amolyan tipikus atya sablonba öltöztettük a képzeletünkben. Na de mivan akkor ha a biblia…..