Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cicamam

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este levezeteskent gyerekek beszedfejlodeserol olvasgattam cikkeket (tobbek kozott ezt az erdekeset) es merengtem az otleteken es elmeleteken, mikor egy ponton felbukkant a "predikativ szerkezet" kifejezes. Hirtelen otletem se volt, hogy mi fan teremhet ez, a nyelvtan sose tartozott…..
Hihetetlen hogy fel ev eltelt. Hihetetlen, hogy mar ilyen reg volt, hogy megszuletett es kozben meg hihetetlen, hogy meg csak ilyen rovid ideje van itt velunk. Es meg mindig masfelszer annyit volt bennem mint kint! Es egyaltalan, hihetetlen, hogy itt egy kis ember es belolunk van. Anyai erzeseim es…..
Figyelem Gordit, hogy hogy viszonyul az emberekhez, probalom megerteni, hogy mi alapjan valaszt, kire mosolyog es kire nem. De nem igazan ertem. Az oke, hogy eleg rasanditanom es hangosan rohog, elvegre megiscsak egesz nap (es ejjel) ossze vagyunk nove, lehet vele mokazni, incselkedni, es a faradt…..
Végre eljött a beavatás napja, október másodika, péntek. Este fél hétkor kellett megjelennem a College-ban, de az előkészületek persze már napokkal korábban megkezdődtek. Először is, szükségem volt egy talárra (gown). Van egy csomó szabály, hogy ki milyet viselhet, és ugyan…..
Kora reggel arra ébredtem, hogy valaki zuhannyal locsolja a sátrat és egy rakás idétlenül röhögő gyerek cibálja a rögzítőköteleket. Magamhoz térve persze rájöttem, hogy valójában az eső szakad, és már megint viharos szél tépázza pici sátrunk, az idétlenül röhögő hang…..
Péntek este van, holnap reggel indulunk, és szinte sehol sem állunk a készülődéssel. Legalábbis három telepakolt szatyorral a biciklikormányon így érzem, amikor tekerek hazafelé. Nyolc óra. Megpróbálom a legideálisabban kihasználni az időt, így a tészta dagasztásával kezdek.…..
A vasárnap esti welcome vacsi megér egy külön posztot. A konferencák első napján szokás este egy kis hivatalos összeröffenést rendezni, ahol mindenki találkozhat a rég nem látott kollégákkal, vagy éppen most ismerheti meg az újakat. Ilyenkor van a szervezőknek…..
Reggel hat óra, szombat. Ragyogóan süt a nap, sehol egy felhő, beültem a taxiba. Szeretem ilyenkor Cambridge-et, sehol egy lélek (na jó, láttam egy apukát tolni egy babakocsit). Fél hétkor felszálltunk a buszra, szerencsére el tudtam bóbiskolni, és különben is végig autópályán…..