Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NICKTELEN

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tisztelt Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr! Tisztelt Dr. Hatala József Országos Rendőrfőkapitány Úr!   Engedjék meg, hogy köszönetünket fejezzük ki, amiért az Önök irányítása alatt egyre jobban bízhatunk Magyarország rendvédelmi szerveiben, különösen a…..
NICKTELEN 2012.04.04 12:13:09
Elfogás és előállítás

33. § (1) A rendőr a további intézkedés megtétele céljából elfogja és az illetékes hatóság elé állítja azt,

a) akit szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten értek;

b)107 aki ellen elfogatóparancsot, nemzetközi elfogatóparancsot, illetve európai elfogatóparancsot adtak ki;

c) akinek őrizetbe vételét, előzetes letartóztatását rendelték el, vagy akinek ideiglenes kényszergyógykezelését, illetőleg elmeállapotának megfigyelését rendelték el;

d)108 aki az őrizetbe vétel, az előzetes letartóztatás, ideiglenes kiadatási letartóztatás, kiadatási letartóztatás, ideiglenes átadási letartóztatás, átadási letartóztatás, a szabadságvesztés vagy az elzárás végrehajtása során megszökött, vagy a fogvatartás helyéről engedéllyel eltávozva oda nem tért vissza, a lakhelyelhagyási tilalom, a házi őrizet, valamint a távoltartás szabályait megszegte, illetőleg, aki az ideiglenes kényszergyógykezelés, az elmeállapotának megfigyelése, a kényszergyógykezelés vagy a javítóintézeti nevelés alól magát kivonta;

e) akinek előállítását külön törvényben meghatározott feltételek alapján elrendelik;

f)109 aki az ország területén jogellenesen tartózkodik.

(2) A rendőr a hatóság vagy az illetékes szerv elé állíthatja azt,110

a) aki a rendőr felszólítására nem tudja magát hitelt érdemlően igazolni, vagy az igazolást megtagadja;

b) aki bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható;

c)111 akitől bűncselekmény gyanúja vagy szabálysértés, valamint közúti közlekedéssel kapcsolatban kiszabható, közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegés bizonyítása érdekében vizeletvétel vagy véralkohol-vizsgálat céljából vérvétel, valamint műtétnek nem minősülő módon egyéb mintavétel szükséges;

d)112 aki a szülői felügyelet vagy a gyámság, illetőleg a nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban történő elhelyezése alól hatálya alól engedély nélkül kivonja magát, és azt a gyermeket, akinek a körözését gyermek átadására irányuló bírósági végrehajtás során rendelték el;

e)113 aki a pártfogó felügyelet - külön törvényben meghatározott és a rendőrség hatáskörébe tartozó - szabályait megszegi;

f) aki a szabálysértést az abbahagyásra irányuló felszólítás után is folytatja, illetőleg akivel szemben az eljárás azonnal lefolytatható, továbbá akitől tárgyi bizonyítási eszközt kell megszerezni, vagy elkobzás alá eső dolgot kell visszatartani;

g)114 akivel szemben ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésének van helye.

(3)115 A rendőrség az előállítással a személyi szabadságot csak a szükséges ideig, de legfeljebb 8 órán át korlátozhatja. Ha az előállítás célja még nem valósult meg, indokolt esetben ezt az időtartamot a rendőri szerv vezetője egy alkalommal 4 órával meghosszabbíthatja. Az előállítás időtartamát a rendőri intézkedés kezdetétől kell számítani.

(4)116 Az előállítottat szóban vagy írásban az előállítás okáról tájékoztatni kell, és az előállítás időtartamáról részére igazolást kell kiállítani.

(5)117 Nemzetközi szerződés rendelkezése alapján elfogott, illetőleg előállított külföldi személy személyi szabadsága legfeljebb az abban meghatározott időtartamig korlátozható.

Tehát: f) aki a szabálysértést az abbahagyásra irányuló felszólítás után is folytatja, illetőleg akivel szemben az eljárás azonnal lefolytatható, továbbá akitől tárgyi bizonyítási eszközt kell megszerezni, vagy elkobzás alá eső dolgot kell visszatartani;.
A kocsmából már egyik tényállás sem áll fenn.
Tehát:
228. § (1)564 Az a hivatalos személy, aki eljárása során mást személyi szabadságától jogellenesen megfoszt, bűntettet követ el és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A Twitter egy amerikai szerveren egy amerikai cég által üzemeltetett alkalmazás. A regisztrációnál egy emailcímet kér, és meg kell adni egy felhasználónevet, ezután nyomathatod a rövid üzeneteidet. Egy ismeretlen Semjén Zsolt néven regisztrálta be magát, fényképnek kirakta a…..
A biciklista hevesvérű népség, Balázs például 18-as karikát érő káromkodásig jut el alanti levelében, miközben felidézi, hogy - ha már úgyis itt a karika, mondjuk ki - a McDrive-ból a halál faszára küldték el, amikor bringáról akart rendelni. A Homár robogós + hidegvérű,…..
Egy kutatócsoport pár nappal ezelőtt az alábbi videót juttatta el a Szkeptikus Társasághoz: A film készítői állítják, hogy semmilyen mesterséges fényforrást, elektromos berendezést, radioaktív vagy speciális anyagot, illetve filmtrükköt sem alkalmaztak. Amit látunk, az pusztán emberi képesség.…..
György sztorija szerint már egészen elképesztő, hónapokon átívelő tortúrát kell túlélnie az előfizetőnek, ha fel akarja mondani lejárt hűségidejű szolgáltatását. A hűségidő eleve náci módszer, de az, hogy utána hónapokig szopatják az ügyfelet, hiszen addig is fizet, az…..
Péternek 30 ezer forintjába került ez a manőver. Miért kapta a büntetést? A helyes megfejtés alant: A homáron is és sokhelyütt a neten sokan azért háborognak, hogy miért parkolnak mások igy meg úgy és hol van a rendőrség ilyenkor! Nos elárulom neked, hogy hol. Itt és lesújt…..
moTa kicsit elszontyolodott, hogy a postán sima levélként feladott Erste-kártyája 1,5 hónap alatt nem érkezett meg. Szerencsére egyelőre nem költötték el a pénzét: Az Erstebanknál van folyószámlám gyakorlatilag mióta az eszemet tudom. Az aktuális bankkártyám lejárt 2010…..
B.A.-nak hiába volt Az Érd-Budapest-Gödöllő útvonalon belül Érdtől Pestig érvényes teljesárú vasúti bérlete, mellette pedig diákigazolványa, a Budapest-Gödöllő szakaszra vett diákjegye miatt megbüntették. Az indok: ha hosszabb távon jogosult a kedvezményre, rövidebb távon…..
Hoaxvadászunk újabb fantasztikus levelet kapott, amely arról számol be, hogy a Szellemvilág beavatkozik a magyar választásokba. És vannak honfitársaink, akik teljes komolysággal küldözgetnek ilyen híreket!Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az ezoterikus meghülyülés…..
István a szolnoki Corában szeretett volna 3 csomag akciós marhanyelvhez jutni, de úgy látszik, ezzel a biztonsági szolgálat vezetője és így volt, és az egyik csomagot kitépte a kezéből. Pontosan nem is értjük, miért volt erre szükség, ha felvásárolja magának az összes akciós…..
NICKTELEN 2010.02.18 12:54:26
@Chaby: Próbáltam. Megértette.
Zsófi, a felbőszült kismama lenti panaszát elküldte a CIB banknak is, sőt még egy fórumot is indított a békásmegyeri fiók ügyében, ahol úgy tűnt, szándékosan toltak ki vele. A nyitás előtt szöszmötölő alkalmazottaktól ugyanis hiába kért egy széket, hogy kivárja az ATM…..
Na és akkor mit művel a gyomrunkkal? - teszi föl a kérdést Kovács Miklós pécsi Homár-olvasó, aki egy gyerekbulin megmaradt szendvicseire borított fóliát. Ami pár helyen egyszerűen kiégett másnap reggelre. Bár mi egy emberi gyomortól sokkal többet várunk, mint egy…..
Klasszikus magyar mentalitással tojták le a fogyasztókat az alant következő, botrányos kajaügyben. A főszereplők a SPÉKÓ, a United Food és a lisztérzékeny fogyasztók. A SPÉKÓ (Speciális Ételek Konyhája) orosházi cég és glutén- tej- és tojásmentes meleg ebédek…..
NICKTELEN 2010.02.17 10:44:42
@salapapa: Volt egy könyvelő ismerősöm, aki egy pékségnek kezdett el könyvelni. A számlákon azt vette észre, hogy a liszt mellett annyi segédanyagot vásárol, hogy azonnal vett egy kenyérsütő gépet otthonra. :)
Levelet kaptunk. Az aláírás szerint "gyógyító", az email cím szerint Kovács Lajos [spirithealer2009@...]. Néhány óra alatt lefolytatott levelezésünket azért közöljük, mert jellemző tárháza a szkepticizmussal, a tudományos módszertannal kapcsolatos tévhiteknek, valamint a bizonyítatlan,…..
A Homár egészen közelről ismeri a szimpla önkormányzati esküvők menetét, hiszen egyszer aktív résztvevője volt egy Imoláékhoz hasonló eseménynek, ahol szintén az anyakönyvvezető irodájában történt az aláírás, minden plusz költség és elegancia nélkül (a hivatalos hölgy…..
NICKTELEN 2010.02.16 14:58:02
András bő egy hete írta meg közel 3 hónapos küzdelmét egy Asus EEE900 netbookért. Az Asus szervizének vezetője igazságtalannak tartotta a valótlán állításokat, ezért pontosító levelet küldött. Kiderül, hogy szerinte a harmadik javítás után az ügyfél bénázott, ezért…..
Gábor már jó ideje nem a Dunaweb ügyfele, ehhez képest a szolgáltó levélben értesítette arról, hogy tartozása van. Gábor rendes ember, személyesen befáradt az ügyfélszolgálatra hogy tisztázza a helyzetet, azonban nem járt sikerrel: az ügyfélszolgálatnak fogalma sincs, mire is…..
Az Andrea által kiválasztott cikk többe került, mire az Electroworld pénztárához ért vele, de felkészült vásárlóként tudta, hogy a feltüntetett áron köteles eladni neki az áruház. Végül ez meg is történt, nem is ezzel van a gond, Andrea a bánásmódot kifogásolja, ami a…..
Végre! Végre valaki kimondta az igazságot, megvilágítván dicső múltunkat! Sugárzó arccal és büszkeségtől dagadó kebellel írom e sorokat, mert most már biztosan tudom, hogy a kiválasztott nép tagja vagyok! Mi, magyarok vagyunk a tudás, a civilizáció letéteményesei, az emberi kultúra őrzői, ahogy ez…..
Péter a Cinema City Arénában szándékozta megnézni az Avatart, de hiába foglalta le előre a jó helyeket, a nagy tömeg és a szerinte nem működő automata miatt az utolsó pillanatban csak az első sorban jutott hely. Az mozi Marketing & PR igazgatója ezt másképp látja, az ő…..