Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lordvico

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Virítsd a lóvét! 2012.01.17 14:50:50
A lengyel CD Projekt kiadó tavaly decemberben kavart kisebb botrányt azzal, hogy egyesével kereste meg a Witcher 2 torrentes letöltésén kapott júzereket Németországban azzal, hogy legyenek szívesek átnyújtani 911,8 eurót a cégnek a warezolás fájdalmát enyhítendő, vagy…..
 Ebben a bejegyzésben kivételesen nem rulettről fogok írni. Megjelent egy igen szupernak tűnő program, ami az arbitrage világában kalauzol el. Mégpedig a sportfogadások terén. Aki tudja mi ez, annak nem kell bemutatnom, aki pedig nem tudja, annak röviden annyit mondanék róla, hogy…..
lordvico 2011.04.08 20:49:31
@montanosz: ezek szerint valós számokkal jól teljesít, mennyi idő alatt, melyik beépített stratégiával?
lordvico 2011.04.08 22:23:43
@montanosz: nekem RNGvel nagyon jól futott, és baráti hogy nem duplázós.
Betvoyagerben el lehet menteni a 3 szektormintát, így elég gyorsan be lehet pakolni a téteket. 3 cent volt az egységem, ezzel 12 dollárt rövid idő alatt elértem.
Egy dolog zavar, kaszinókat ajánl regisztrálásra, ez nekem a long-term-losing előjele...
Pár hete jött egy hírlevél a Roulette Bot Pro készítőjétől, hogy nemsokára elkészül a 3-as verzió. Úgy néz ki, hogy további lehetőségekkel bővül majd a program és már nem csak playtech-es kaszinókkal működik majd. Mintha az is lett volna a levélben, hogy az új verzió drágább lesz, de erre most nem…..
Aki kicsit is konyít a játékiparhoz, tudja, hogy Dél-Koreában a Starcraft hihetetlenül népszerű nemzeti sport, az ország szinte a Starcraft vallási központja. A Blizzard világszerte több mint tízmilliót adott el a játékból, ennek nagyjából felét Dél-Koreában, ami azt jelenti,…..
lordvico 2010.11.16 14:20:12
érdekes, hogy a lemásolható szellemi javakba mennyire beletört a jog bicskája. A lopás fogalma kb 16000 éve létezik, valamit kaffogott róla Hammurapi is a kőtáblán. Azért jött létre, hogy X által birtokolt dolgot ha Y elvesz, ne irtsák ki végül hetedíziglen egymást, hanem a közösség eszközeivel vessenek véget a vitának. Vagyis a lopás alapvetően egy konfliktus, valakitől elvettem valamit, és ez őt zavarja és igazságot akar.
A szoftvert viszont nem veszed el a fejlesztőtől, tehát a konfliktus nem abból keletkezik, hogy nálad van ami az övé, hanem hogy ő egy baromi sz@r hivatást választott, amiben pechére műszakilag lehetővé vált a termékének korlátlan reprodukálása, ezáltal nem térül meg a munkája, elmarad a haszna. NAGYON nagyon fontos: az elmaradt haszon nem azonos a letöltések száma szorozva dobozos termék ára. AZ elmaradt hasznuk az a 10-20%, aki a letöltők közül egyébként megvette volna a szoftvert, ha nincs internet.

OKé, próbáljuk meg azért gátat vetni a másolásnak: nem sikerült. Marad az, hogy szoftverfejlesztés kampec, piac kiürül, informatika leáll. Ha egyszer ez az üzlet fenntarthatatlan (HA az) akkor nincs értelme büntetőjogi kategóriákon lovagolni. Jópár technológia tűnt már el így.

Kétféle jogfelfogás létezik: az egyik a pozitivista, amely szerint a jog csak leírt kihirdetett szabályokból eredhet, vagyis ami le van írva benne, az függetlenül a tartalomtól, mindenképp jogszerű. Ellentétét nevezhetjük pl. természetjognak, ami azt jelenti, hiába vagyok olyan országban, ahol nem jogellenes megölni egy lánygyermeket, és nem is büntetnek meg érte, én azért tudom, hogy ezzel valami nem kóser... Vagy ilyenek voltak a zsidó törvények, amelyek korlátozták a zsidó származásúak arányát egyes munkakörökben. Lássátok azt, hogy jogszabály kimondhatja valamiről hogy lopás, de az valójában egy piacvédelmi intézkedés.
Konklúzió: egy fejlesztő fáradtságos munkával lefejlesztett játékát úgy használni, hogy letöltöttem valahonnan, sosem lesz lopás, de a belső jogérzékem azt fogja súgni: ejj, deklassz cuccot raktak össze ezek a fiúk, mégiscsak megveszem, had legyenek sikeresek.
Úgy gondolom, hogy bizonyos szoftvereknek akármekkora másolás mellett is lesz piacuk, más szoftverek pedig egyszerűen alacsony színvonalúak, túlárazottak, vagy nehezen hozzáférhetők. Szoftverért fizetni a fejlesztő iránti elismerés.
lordvico 2010.11.16 14:27:33
@vargatom: "Az egyik ilyen az, hogy ha valaki értékkel bíró dolgot hoz létre, akkor azért cserébe kijár neki az elismerés."
Igen ez a maximum, amire lehet alapozni szoftverügyekben.

"Ez arra az egyszerű logikára épül, hogy ha ebből az értékteremtő tevékenységből nem igazán lehet megélhetést csinálni, akkor senki se nagyon akar majd foglalkozni vele."
Pontosan, ez pedig a lehetséges eredménye a dolognak. Ha valaminek nem biztosítható a jövedelmezősége, előbb-utóbb úgyis megszűnik, vagy átalakul.
lordvico 2010.11.16 14:33:15
@schizofrenic: nem azért fizetünk mindenért, mert társadalmi normák vannak, hanem mert a javak korlátozottan állnak rendelkezésre. Amint egy termék korlátlanul(értsd kifogyhatatlanul) elérhetővé válik, már nem fognak sokan fizetni érte.
Ha valaki megkérne, hogy adjak neki pár játékot, ami leginkább megmutatja, mire képes a Commodore 64, a C.R.E.A.T.U.R.E.S-t egészen biztosan a kezébe nyomnám. A platform egyik legszebb, legjobban összerakott játéka volt ez, egyben a legviccesebb. A C.R.E.A.T.U.R.E.S. volt a nyolcvanas években az,…..
Lordvico fedőnevű kommentelőnk küldte el a The Company nevű lengyel csapat weboldalának a címét, és napokra ott ragadtam. Az oldalon az EXE menüpont ugyanis olyan amigás klasszikusokat rejt, amikre C64-tulajdonosként csak csorgathattam a nyálam kb. húsz évvel ezelőtt. Egy újabb…..
Mi? Szexi egérkurzor, mi ez a hülyeség? – kérdezik valószínűleg azok, akik nem játszottak az Anachronoxszal. És ők elég sokan vannak, mert a 2001-es játék – ami Tom Hall, a játékipar egyik legpechesebb figurája vezetésével készül – óriási bukás volt. Pedig…..
The Room 2010.04.30 20:02:00
Úgy volt megbeszélve, hogy este nyolc órára ideér a csapat. Most van nyolc óra, ha nincsennek is a fejem felett, már nagyon közel kell lenniük. Lehet, hogy csak a képzeletem játszik velem, de mintha nagyon halkan kutyák ugatását hallottam volna. Persze ez nem valószínű, mivel a…..
Beküldött intő következik megint, a szót át is adom Zsófinak. Ez az intő úgy keletkezett,hogy utolsó óránk volt a drága földrajz tanárnővel,akiről tudni kell,hogy rühellt engem,de ez az érzés kölcsönös volt ... A lényeg az,hogy folyton "kóstolgatott" engem,mert mindenáron azt akarta,hogy…..
The Room 2009.12.18 00:32:00
Ne haragudjatok, hogy nem írtam, de teljes lázban vagyok. Szinte egész nap levelezek Victorral, ezért nem ítam. Még nem sikerült összeszedni a gondolataimat.Arról van szó, hogy mivel az egyetem gazdasági vezetője elég jó ismerőse Victornak, lement hozzá, hogy kölcsönkérje azokat a…..
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
Kimerészkedett a Zemberek közé az MSZP. 9%-os támogatással a hátuk mögött, meg azzal, hogy minden jóérzésű ember köp(ne) rájuk, nem maradt más választásuk, minthogy kampánystartnak Budapestet válasszák, azon belül is Újbudát, ahol Molnár Gyula polgármesterük még nincs…..
lordvico 2009.12.05 18:32:39
@vismajor: minél szegényebb egy társadalom, minél inkább állami segélyeken, járadékokon él, annál kisebb a szabadsága. 10.000 ft is óriási életre szóló hálát válthat ki abból, akinek 5féle tartozás van a nyakán. Pedig mekkora segítség ez? Semmit nem számít. Mivel a szegényebb választókörzetekben mindig jobban állt az MSZP, elemi érdekük volt a minél szélesebb körű elszegényítés, és ezáltal a kiszolgáltatottság növelése. Vagyis az úgynevezett demokratákat valójában úgy kell érteni, hogy ők a nép helyett is okosak, a nép helyett is tudják mi a jó, a nép balgaságát, jobbos elhajlásait is korrigálják féltő szeretettel.
A másik oldalról: eleddig még senkit nem léptettek erővel be sem a jobbikba sem a fideszbe, 98-02 között is volt szólásszabadság, nem kínozták meg Bolgár Györgyöt sem. MIért volt veszélyben a demokrácia?
És végül: ha az mszp jövőre is nyerne, majd utána folyamatosan, és nem is kell más párt, az miben különbözik az államszocializmustól?
Nettó 122 ezer, kajajegy, BKV bérlet, üdülési csekk,kultúrautalvány... Mindez tényleg annyira kevés? Mellesleg várom a heti BB díj jelöltjeit a kommentekben! Sziasztok!A tegnapi ’ apehos sírós ’ poszt nálam is kicsapta a biztosítékot. Sajnos 1 barátnőm is állandóan…..
Még mielőtt elmennék megnézni az új Star Trek filmet, kiírom magamból az egész sci-fi franchise legnagyobb Zskarakterét. ( Remélem hétvégén lesz már időm rá.) Ő a hős biztonsági, akik hullanak mint a legyek, de büszkén feszítenek az aktuális kapitány mellett.…..
Tegnap este a jezsuiták anyatemplomában egy olasz jezsuita azzal kezdte beszédét, hogy éppen Aquilaban (az a város, ahol rombolt a földrengés) sétált délután, és azon gondolkodott, hogy ebben a helyzetben mit lehetne mondani az embereknek, egyáltalán lehet-e az evangélium…..
lordvico 2009.04.13 11:13:29
@homo secuiens secuiens:
@lordvico
miért nehéz katolikusként elszakadnod a büntető Isten képétől?

Nos, elég kicsi gyerekként az elsőáldozástól kezdve ott van annak a lelki terhe, hogy számontartsd a bűneid, mert ha gyónáskor kihagysz egyet, az halálos bűn. De ha nem hagyod ki, akkor is elborzadsz magadtól, hogy időről időre ugyanazokat a bűnöket fel kell sorolnod, vagyis nem javultál semmit.
Aztán évekkel később megpróbál az ember kiszabadulni a katolikus egyház dogmatikájából, és mondjuk elolvassa a Bibliát, az Ószövetséget, és a történetek nagy részében arról olvas, ahogy Isten elpusztítja a hitetlen népeket, háborúkat vezet, majd választott népét is megbünteti néhányszor.
És akkor itt vagyunk az eredeti kérdésnél: egy szülő is bünteti a gyerekét, de attól még szereti, az ő érdekét nézi, vagyis a büntetés még önmagában nem jó és rossz kérdése. De akkor világosan kellene látnunk, hogy akivel ilyen tragédia történik, az mind "megérdemelte". Én sosem hallottam misén még azt, hogy emberek, mindegy hogy milyen bűnösök vagytok, Isten akkor is szeret. Sokkal inkább a megbocsátásért való könyörgést.

lordvico 2009.04.14 22:10:20
kaptam egy régi de érdekes linket:
www.jubi.siteset.hu/index.php?m=1866

Pont itt is arról van szó, Isten miért hagyta szeptember 11-et. Van benne egy végigvezetés, ami triviális de mégis látszanak a lépések hogyan fokozódik a rossz. A szabad akaratban nagyon hiszek, a negatív dolgok megtételére is, amik aztán fokozzák egymást. Arra gondoltam, hogy ez a szabad akarat mekkora engedékenység, próbáld a gyerekednek mondani hogy bármit csinálhat, nem szólsz bele, tuti hogy rövid időn belül megsérül valami módon.
Vajon van olyan bajunk az életben, amit nem lehet ugyanígy x-ezer év alatt szabad akaratból hozott, rossz választásokra sorozatára visszavezetni?
w Neveket akarok hallani 2009.03.21 16:59:11
Ha a szocialisták azt hiszik, hogy eltölthetnek két hetet pöcsvakargatással, akkor éppen elkövetik az utolsó súlyos hibájukat. Az új miniszterelnököt napokon belül meg kell nevezni, vagy legalább azt a kettőt-hármat, aki szóba jöhet. Itt most nem lesz szundikálás, nincs tévé,…..
lordvico 2009.03.21 19:58:50
1949. évi XX. törvény A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA
2. §(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

33. § (3) A miniszterelnököt a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés tagjai többségének szavazatával választja.

39/A. § (1) A képviselők legalább egyötöde a miniszterelnökkel szemben írásban - a miniszterelnöki tisztségre jelölt személy megjelölésével - bizalmatlansági indítványt nyújthat be. A miniszterelnökkel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványt a Kormánnyal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványnak kell tekinteni. Ha az indítvány alapján az országgyűlési képviselők többsége bizalmatlanságát fejezi ki, az új miniszterelnöknek jelölt személyt megválasztottnak kell tekinteni.

(3) A Kormány - a miniszterelnök útján - bizalmi szavazást javasolhat a (2) bekezdésben előírt határidők szerint.

Tehát, a miniszterelnök amennyiben meg szeretne válni megbízatásától, ezt megteheti lemondással, vagy bizalmi szavazás kezdeményezésével.
Amíg megvolt a többség, volt is GYF ellen egy bizalmi szavazás ha emlékeztek.
Ha a parlament un rá a min.elnökre, 39/A szerint indítványoz bizalmi szavazást.
GYF a kongresszuson nem mondta ki a lemondást, nagyon taktikusan a tagoknak javasolta új min.elnök jelölését. Ő saját magától nem vonhatja meg a bizalmat, és nem is javasolhatja, hiszen a bizalom vagy van vagy nincs, nem javaslat kérdése.
A bizalmatlansági indítvány egyáltalán nem erre lett kitalálva, különben minek lenne a lemondás intézménye, ha egy mozdulattal helyettesítjük vele. Ez teljesen alkotmányellenes gyakorlatot indít el.
Másrészt. Ez a módszer kizárólag a szocialisták és esetleg a kis pártok érdekét szolgálja, hiszen az egyik legelső alk. pont, hogy minden hatalom a népé, vagyis az első érdek mindig a népakarat kifejezése, minden más csak trükközés.
És végül (3) bekezdés: ez a manőver a hatalom kizárólagos birtokolása felé mutat, tehát az ellenzék köteles törvényesen fellépni ellene.
lordvico 2009.03.21 20:45:19
@Letícia: nem egy bot csinált, hanem az ELTE :D

De természetesen vitázhatunk a jogértelmezésről.
Tudom hogy egy jogszabály annyit ér, ameddig át nem lépnek rajta, de legalább legyen itt amiről beszélünk.
Árokásó Top100 Hardy Mihály 2009.01.17 17:31:00
Épp nézegettem, hogy a fenti úriember kimaradt a gyűjteményünkből, pedig ha valaki, hát ő biztosan emeli illusztris társaságunk fényét. Nem hiszitek? Akkor olvassatok! Egy kis előzmény: Hardy Mihály két és fél évtizeden át dolgozott televíziós újságíróként. 2003 és…..
lordvico 2009.01.19 10:11:53
@mediakus: mindenkinek javaslom, ne fújjuk fel ezt a "bármire képes a hatalomért" érvet.
A demokratikus pártrendszer versengésre alapul.
Már Petőfi idejében is képesek voltak leitatni, uszítani, manipulálni a választókat. A verseny sajnos ezzel jár, nem lehet úgy nekivágni, hogy nekem tulajdonképp mindegy, nyerek-e vagy nem.
Van, aki tésztát osztogat, van aki tömegrendezvényeket tart, van aki manipulál, nekünk kell okosnak lenni, hogy melyik meggyőzésnek engedünk.
lordvico 2009.01.19 11:12:43
@mediakus: sajnos csak annyi, hogy bűn, még nem sok tényleges hatást vált ki. Nagyon sok bűnt megbocsátunk a pártunknak (én a magaménak, más a sajátjának). A végén kell egyenleget vonni, ha túlsúlyba kerülnek a rossz húzások.
Az árok azok között az emberek között húzódik, akik súlyos negatív végállapot esetén is ragaszkodnak a párthoz, és akik belátják a valóságot.
Persze simán mondhatom hogy ez egy rosszul kormányzó párt, de én így is rá szavazok, de ezt senki nem szereti mondani, inkább azt mondják, másik se lenne jó.
Mint amikor trabid van és azt mondod a többi kocsi se jobb. :)
lordvico 2009.01.19 15:07:58
@mediakus: félreértettél, én csak leírtam hogy sokan így gondolkoznak, és ezért nem működik a váltógazdaság Magyarországon, a"másik se jobb" gondolkozás miatt. Valszeg túl elvontan fogalmaztam és nem ment át. :)
w Ballagó idő 2008.05.09 07:00:00
Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy…..
w Mese pappal 2007.04.30 08:30:00
Vallási vitákban előbb-utóbb előjön az evolúció vs. teremtés című témacsokor, akkor is, ha épp semmi köze az aktuális kérdéshez. Mint ahogy az eggyel előbbi postnál. Gondolom, azért, mert az Isten oldalán prókátorkodó kollégák minden, az övéktől különböző véleményt…..
lordvico 2007.04.30 11:36:26

Az én feltámadás értelmezésem:

Jézus óriási fellángolást válthatott ki a jó alaposan bebetonozott zsidó hitrendszerben. Biztos, hogy rengetegen gyűlölték, és rengetegen tisztelték. Nyilván egy ilyen típusú ember erőszakos halála történelmi szügségszerűség is. Nézzétek meg, 2000 évvel később mi is napokat vitázunk végig. :) Hát mi lehetett akkoriban.

Jézus a kereszten azt mondta, bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekszenek.
Szerintem ez a kulcsmondat.

Tudjuk, hogy Isten sokszor büntette az embert az Ószövetségben, volt árvíz láva, kéneső, mindenféle. Aztán jöhetett az az "ötlete", hogy megtestesül, és az emberi szemszögből ítél meg minket. Jézus szerintem olyan ember volt, aki tisztában volt isteni mivoltával, de emberi érzései, gondolatai voltak. Emberi és isteni természet ötvöződött benne. Vagyis szerintem félt, amikor megfeszítették, ezért mondta, Istenem, miért hagytál el engem. Gondoljatok bele, egy ember, aki tökéletes tudatában van isteni mivoltának, úgy érzi, eltűnt belőle az isteni rész. Lehetséges, hogy ekkor már csodával sem tudott volna a keresztről lejönni. Ezért kellett Jézusnak meghalnia, hogy ezt a reményvesztett pillanatot átélje, ami iszonyúan emberi. De ebben a percben is megbocsátást kért keresztre feszítőinek. És ezért Megváltó, mert beteljesítette a sorsát.

Ha valakinek ez sok, hát kételkedjen, de a lényeget ilyen részletességben érdemes vizsgálni, nem úgy hogy leküldte, megölette és ettől Isten lett.
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
lordvico 2007.04.29 13:19:55
Kedves emberek!

Mindig meglep, Árpád milyen gyakorisággal nyúl a vallási kérdésekhez, és milyen erős frusztrációt okoz neki minden olyan tapasztalás, mikor emberek általa elfogadhatatlan dolgokban hisznek. Ha ezt még ráadásul általa értelmesnek ítélt emberek teszik, ezt a belső feszültséget már csak ilyen kirohanó cikkek formájában tudja magában kompenzálni. Rengeteg konkrét fogalom felvetődik minden ilyen cikk megbeszélése kapcsán. Itt van mindjárt az értelem, a racionalitás. Szerintem racionálisnak lenni, ugyanúgy valamiféle féloldalas menekülési forma, mint tisztán spirituális beállítottságúnak lenni. Ha azt mondom hogy minden az ész érveivel megválaszolható, azt állítom, az agyam fel van készülve a világegyetem minden kérdésének megválaszolására. Mert ha elismerem, van legalább egy olyan dolog a világon, amit nem lehet logikával megoldani, akkor megkérdőjeleződik az egész rendszer. Megmondom őszintén, nincs filozófiai műveltségem. A racionalitás nyilván a tapasztalatokra épít, ebből épít logikát, és pl az ember nem képes vízen járni, tehát a vízenjárás nem lehetséges. Sosem tudjuk meg, ha Arisztotelésznek meséltek volna arról, hogy egykor az emberek death metált fognak hallgatni olyan lejátszón, ami nullákból és egyesekből alakítja vissza a zenét, elhiszi-e. Megint más kérdés, ha nem hiszi el és utána a kezébe adnak egy ilyet, hogyan magyarázza meg magának amit tapasztal. Ugyanez van a vízenjárással, és minden csodával. Nem hiszem el, mert az emberek rendszerint nem tapasztalnak ilyet. De ha mégis szembesülök egy csodával, hogyan válaszolom meg magamnak amit láttam? Megpróbálom tapasztalataim tudásom alapján levezetni, de honnan tudhatom, hogy az agyam helyes választ ad? Hogyan jelenthetjük azt ki, hogy a világon élő 6milliárd ember egyike sem tapasztalhatott csodákat, ha pedig tapasztalt, akkor részeg volt, dilis, stb. Nyilván a csodák,látomások 99,9%-a nem igazolható. De hogy jelenthetjük ki, nincsen egyetlen egy sem, ami valóban megtörtént? Miért Jézus szakálla a kérdés?
Sosem ír senki a lélekről? Nem tudom Árpád véleményét arról, létezik-e a lélek, ha pedig létezik, mi a célja,hová köti az embert? Ha nincs lélek, ha csak azért élünk hogy szaporodjunk, együnk, meghaljunk, akkor miért leszünk depresszívek? Ha minden emberi funkció leírható racionálisan, kémiai folyamatokkal, miért nem azzal vigasztaljuk magunkat szerettünk halálakor, hogy csak az enzimek túltengése miatt sírunk?
Szerintem ha a sok kérdésből csak egyetlen van, ahol egy kicsit engedünk a racionalitásból, már dől az egész rendszer. A lélek létezésének elfogadása már valamilyen szinten igazolja Isten létezését is. Ha pedig tagadjuk Istent, nem tudjuk megmagyarázni,miért volt szerepe a spiritualitásnak minden egyes kor minden egyes társadalmában. Miért hagyta bent az evolució az ember természetében az Isten, a természetfeletti keresését?
Apropó evolúció. Ha az evolúció olyan mint egy program, ki mondta meg neki, hogy az output milyen feltételeknek feleljen meg? tegyük fel hogy az első létező élet 1 másodpercig tudott életben maradni, 1000 év múlva már két másodpercig, stb. Miért keresi az evolúció az élet érvényre juttatását?

Sokan felhozzák a egyház bűneit, az evangéliumok hitelességének kérdését, pedig a kérdések nem ott kezdődnek. Ha én pap vagyok de mellette bűnöket követek el, az nem Istent és a hitet minősíti, hanem engem.

Nem kérek senkit arra, hogy bármiben higyjen, csak tegye fel magának a kérdéseket, és aztán vagy dobja félre őket, vagy keressen választ.


"Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek" (Jn 20:29).