Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rakaz

0 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A negyedik alkotmány-módosítás a diplomáciában is nagy port kavart: Kövér Lászlót nem fogadja a bajor parlament keresztényszociális elnöke, Angela Merkel közös sajtótájékoztatóján Áder Jánossal kifejtette aggodalmát a kormány lépéseivel kapcsolatban, Erzsébet királynő…..
Alternatíva A tömegek lázadása 2013.03.08 11:24:16
Na de ki szervezte a tegnapi tüntetést? Gyurcsány, Bajnai, netán maga Soros George? Neelie Kroes a Twitteren? Esetleg a CIA, vagy talán Habony Árpád legördögibb trükkjével állunk szemben? Kétségek közt vergődünk. Jelen alkotmánymódosítás ellen tüntetni érthető, jogos, és…..
Kettős Mérce Ez a Fidesz? 2013.03.08 19:10:00
A Kettős Mérce bloggere tegnap végigkövette az eseményeket a Lendvay utcában. A demonstrálók többségével sikerült beszélnie. Kis színes élménybeszámoló. Miközben azt mindenki láthatta, mi történt kint, keveset tudunk egyelőre arról, ami bent történt. Arról, hogy a…..
Matolcsy MNB-elnöksége mellett érvelni nem fog senki. Azt csak megvédeni lehet. A Fidesz szavazói sem tapsikolnak örömükben, mert nem bővülni látják az Orbán-színpad hátterében az ember-díszletet, hanem bejegecesedni. A közvélemény kevésbé rajongói része valószínűleg várt…..
Nincs meglepetés: Orbán Viktor Matolcsy Györgyöt jelölte a Magyar Nemzeti Bank élére. „Ez a legkevésbé kockázatos döntés” – indokolta a kinevezést, mi meg közben azon gondolkozunk, miféle kényszer vezeti a Fidesz kommunikációs stábját (illetve miniszterelnökét) arra, hogy…..
Fejlődés és a Nyugat vs. ellenforradalom és provincializmus - ez a cseh elnökválasztás legfontosabb üzenete. Előttem van, ahogy kinyitják a jobboldaliak a Magyar Nemzetet vagy bármelyik jobboldali weblapot, félelmetes, hogy mennyire nem működik a Fidesz ellenség/barát felismerő…..
Amikor nincs társadalmi konszenzus alapvető ügyekben, és a politika rútul meglovagolja az ellentétes indulatokat, elkövetkezhet olyan helyzet, hogy a konfliktusok eszetlen élezése robbanáshoz vezet. De addig a politikai logika könyörtelenül a hatalomszerzés irányába hajt. Egy…..
Mondják, hogy ez Mária országa, de lassan nem tudom, hogy a Szűzé-e, avagy Wittneré. Utóbbi pl. azzal indokolt egy parlamenti döntést, hogy hány Isten van szerinte. Néhány napja került napvilágra a jegyzőkönyv arról, miként utasította el a Lectorium…..
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
rakaz 2013.01.05 19:48:22
Valami kimozdult a helyéről és azóta folyamatosan nem passzolnak a dolgok. A legnagyobb baj pedig az, hogy kezdünk hozzászokni az irracionális jelenségekhez. Fel sem tűnnek már olyan dolgok, amiket csak néhány éve még el sem tudtunk képzelni. Megszokjuk, de facto elfogadjuk, hogy…..
Szerencsére az utóbbi időben megszaporodtak a Lengyelországból érkező írások, érdekes, hogy ezek szerint nem csak nyugat felé indulunk el munkát vállalni. Mai szerzőnk, tsabus esetében először a párja kapott állásajánlatot, aztán követte ő is. „Már egy ideje olvasgatom…..
Az elmozdíthatatlan jobb kéz végre elnyerheti méltó jutalmát, pár hete tudni már, hogy a Fővezér a nemzeti bank élére kívánja ejtőernyőztetni a szent magyar unortodoxia pápáját. A dolog egyetlen nagy előnye, hogy az újkori magyar történelem legdebilebb gazdasági minisztere…..
A babapopsikon lévő piros pöttyök, illetve a pogácsa sorsára jutó államadósság (mindkettő megszikkad - muhaha) közvetlenül nem érdekel. De a pöttyös babapopsi és a pogácsa sajnos nemcsak a verbális környezetszennyezésben merül ki. Ez az elemi hülyeség tükröződik…..
Egy ál-twitter profillal német nacionalisták rasszista támadást intéztek a német-dán meccs alatt az interneten Mesut Özil ellen.    "Özil nem német! Egy darab papír nem változtatja meg a származását." - szólt a twitteres bejegyzés a @PiratenOnline…..
 Kedves polgártárs! Mivel drága, egyetlen és szeretett királynőnk, 1. O. Viktória rendszeresen kikéri népe véleményét, mi itt az alternatív elnöki hivatalban úgy éreztük követnünk kell őfelsége példáját.  Uralkodónk kérdésfeltevése a legtöbb esetben sajnos…..
rakaz 2012.06.03 12:23:29
Azt írja a Népszava online, hogy Orbán már "le akarja váltani" Schmittet, akinek legesélyesebb utódjelöltje Martonyi János. Hét órával azután írja, hogy a HVG részletesen megzenésíti: a Schmitt-téma a kormánypártnál tabu, Orbán nem hajlandó bántani Plagi bá-t, ami…..
Tegnap, Az Ember, Aki Soha Nem Hazudik, az Európai Parlamentben a következő kijelentést tette: "Az 1949-es kommunista Alkotmány helyett, utolsóként (04:27), utolsóként a volt megszállt országok közül új alkotmányt hoztunk létre". Egymásra tettem az 1949-es és a tavalyi…..
Nincs mese, a köztársasági elnök útelágazódáshoz érkezett. Fürkésszük ki Schmitt Pál gondolatait. Valamennyire normális, hogy leperegtek róla a korábbi csetlés-botlások miatt kapott "humoros megjegyzések" - bár álllamfőről szerintem a világon sehol nem írtak még…..
Gréczyblog Zászló. Égés 2012.01.15 07:53:00
Többféle tanulsága is van a tegnapi jobbikos zászlóégetésnek. Az egyik, hogy ezzel a mozzanattal súlyos robajjal vasfüggöny zúdult a Fidesz és a Jobbik közé. Nem mintha Orbán maga is nem lenne euroszkeptikus, csak éppen a pillanatnyi politikai érdeke homlokegyenest ellentés a…..
Kedves olvasóink! Hibáztunk! Sorozatosan kritizáltuk a Nemzeti Együttműködés Kormányát (például itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt) pont akkor, amikor annak a legnagyobb szüksége lett volna arra, hogy támogatásunkról biztosítsuk. Tévedésünket beismerve ezentúl saját szerény…..
  Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. (Bayer Zsolt, ma)        Ceausescu kutyái voltak ilyen magabiztosak 89-ben.…..
Az Operaház névadással, Kerényi Imre pedig „Obrán Viktor kijövetele” címmel örökítteti meg olajfestményen a miniszterelnök távozását az Operából.  Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója, az épület hátsó kijáratát január 4-től „Orbán Viktor…..
Január 2-án tüntetünk. Nincs mese, sőt igazából egy kisebb csoda van kialakulóban, az ellenzéki pártok és a civilek egymásra találtak. Nem kell természetesen összeolvadásról vagy egységkoalícióról beszélni, de az alaptörvény hatálybalépése, a kormány ünneplése, a…..
Akárki akármit mond, a Fidesz felelős a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Szocialista Munkáspárt bűneiért. Orbán a saját terrorelhárítóival és titkosszolgálataival Biszku és Benkei méltó örököse, kiváncsi vagyok, mikor kell költöznie a Terror Házának, hiszen kell a…..
 A youtube szerint Orbán azzal dicsekszik, hogy bevezettek egykulcsos adórendszert, és szovjet szertartásokat, rituálékat. *** Legutóbbi bejegyzésemben bemutattam Orbán Viktor egyik beszédének felvételét, amelyhez magyar fordítást készítettem. Ez a beszéd idén…..