Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Köteles Carradine

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltam, kipróbálok valami egészen újat, forradalmit. Nem fogok alkoholt inni egy jó csomó ideig. Ráadásul egyvégtében, tehát nem ér hozzáadni a közelmúltbéli 2-3 napokat.Amikor elkezdtem ide írkálni, azt terveztem, hogy elmélkedek magamban egy ideig, esetleg…..
Köteles Carradine 2009.12.13 00:37:15
@éjjeli_alkesz: privát mail megy
Szeptember 4-én hárman vendégeskedtek a Szinkrontolmács stúdiójában: Bakos Gábor az ARC-tól, Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője és Mong Attila rádiós műsorvezető, az Index kiadásában megjelent Ártatlanok kora című riportkönyv egyik szerzője. A műsort Kóczián…..
Köteles Carradine 2009.09.16 13:27:59
Jön a hideg nyálka, úgyhogy mondjuk le az esti kerti partit és csatlakozzunk az Elvarázsolt április (19:00 Duna Tv) angol hölgyeihez, akik egy olasz kastély kibérlésével próbálnak megszabadulni az otthoni meteorológiai és emocionális "hidegtől, nyiroktól". De…..
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
Filmvilág blog Heti tévéajánló 2009.08.10 10:07:00
H É T F Ő Brókerarcok Ajánlott irodalom: a Filmvilág 2009/7. számának "Válságmozi" című összeállítása. Vetítik: Viasat3 - 21:00 Bosszú az Eiger csúcsán Clint Eastwood ezzel a filmmel egyszerre tört James Bond és Sir Edmund Hillary babérjaira. Zene: John Williams.…..
Köteles Carradine 2009.08.10 12:14:33
táj-kert Rossz hírek Pécsről... 2009.08.06 19:00:00
Ma már londoni posztot akartam kitenni, de akadt egy kis gond a fényképekkel, másrészt egy elég megdöbbentő hírt olvastam az egyik legszebb magyar térrel kapcsolatban (kivételesen nem saját képekkel illusztrálva)kép forrásaAmint látszik, a szobor elég jó helyen volt. Kiss György…..
A Red Hot Chili Peppers hivatalosan soha nem oszlott fel, viszont egy ideje nem is volt aktív. Chad Smith dobos volt a leginkább szem előtt a társaságból, mert ő összehozta a Chickenfoot nevű szupergroupot, ahol olyanokkal zenél együtt, mint Joe Satriani, Sammy Hagar és Michael Anthony.…..
Köteles Carradine 2009.08.03 17:27:54
Miközben e cikket írom, a hátam mögött valami 28 héttel később című zombiskodás megy. Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy 1981. augusztus elsején 1-én sugárzott először adást az amerikai zenecsatorna, a Music Television. Putty! Azaz most inkább a "28 évvel később"…..
 A ma hajnali ajánlóhoz kapcsolódva pedig következzen egy beküldött levél: Sakálné vackorbanshee Rozália olvasó(kis)hölgy olyan posztot hozott össze, hogy leesik az állatok. Ahogy írta: reméli, nem fekszi meg a gyomrunkat. Kedves Tiborom,lépten nyomon…..
Köteles Carradine 2009.08.01 10:03:03
 Uli Edel Oscar-díjra jelőlt filmje a Vörös Hadsereg Frakcioról!   Németország, az 1970-es években: gyilkos bombatámadások, terrorizmus. A még mindig törékeny alapokon álló német demokrácia "a belső ellenség" fenyegetésétől retteg. A…..
Egyelőre ez a legalja. A szerencsésen egynyári Tik-Tak zenekar Fránya csengő című száma 3 percben összegez mindent, amitől a ’90-es évekbeli popzene rossz volt. Zoltán Erika menedzselte, akinek önmagában elévülhetetlen bűnei vannak, kiskorúakat dolgoztattak benne, a szám…..
Köteles Carradine 2009.07.31 20:10:04
A menyasszony feketében volt (La mariée était en noir, 1968). Rendezte: François Truffaut. Írta: Cornell Woolrich regényéből François Truffaut és Jean-Louis Richard. Szereplők: Jeanne Moreau (Julie Kohler), Michel Bouquet (Coral), Jean-Claude Brialy (Corey), Charles Denner (Fergus),…..
Köteles Carradine 2009.07.29 20:15:54
@whitepower: kutyaszart-így egyben!
írta: kovacsbalintÖtödik éve egyértelmű, hol a legjobb július elején nyaralni: a fővárostól 210 kilométerre, kőhajításnyira az erdélyi hegyektől, de még innen az országhatáron – Gyulán. Néhány éve úgy, ahogy volt, „felújították” az egész várost, gyönyörű ékszerdobozzá változtatva…..
Köteles Carradine 2009.07.18 06:52:46
Kedves Kovács Bálint!
hozzászólásod zsigeri volt, s kissé meggondolatlan. Miért is szerveznék én bármilyen vesztivált? hiszen nem az a professzionális szakmám. (ha tudnád, mi... :) . nem értek hozzá, sosem csináltam ilyet, ahogy asztalokat sem készítek és metafizikát sem tanítok. Én kérdezek. Úgy, ahogy ezen a blogon is kérdéseket teszek fel. (másrészt szinte biztos vagyok benne, hogy...hmmmm... nem is lenne olyan egyszerű itt bármilyen párhuzamos színházi rendezvényt gründolni, a színházvezetésnek szerintem lenne hozzá némi szava). Ugyanakkor úgy érzem, megérne egy helyi társadalmi párbeszédet a Shakespeare-fesztivál, ahol pro- és kontra elhangozhatnának az érvek. Hiszek abban, hogy ez előre vinne, s gesztus lenne a város felé. Ehhez képest egyszer merészelt a helyi újság tollnoka feltenni egy kissé kérdést az igazgatónak, aki a tőle megszokott arrogáns modorban válaszolt, valami ilyet: (nem pontos idézet következik) akinek sok a Shakespeare, annak sok a Csehov, sok a Moliére.. (ja: az sem tetszett a helyieknek, hogy Brookék kizavarták a Gyulai Hírlap újságíróját a sajttájról, mert derrogált nekik egy ilyen piszlicsáré lapnak nyilatkozni. ehhez szemrebbenés nélkül asszisztált a várszínház vezetősége).Tehát ez az egész téma tabutizálva lett: mindenki otthon, a négy fal között fejti ki a véleményét, holott a helyi ún. értelmiség arról híres, hogy mindenhol megjelenik, ahol két cintányért összevernek. Az Emma Kirkby pl. tele volt gyulaiakkal is. Sajnos ez alól idén már kivétel lett a Shakespeare-fesztivál, egyes értelmiségiek kijelentették (persze zárt ajtók mögött), hogy tüntetőlegesen távolmaradnak, mert elég. Pedig a várszínház az Gyulai Várszínház, s az önkormányzat is hozzájárul némi csekély összeggel a fesztiválhoz, a várjátékokhoz. Az öreg Sík például legendásan adott a gyulaiak véleményére, ápolta a kapcsolatot. Mindazonáltal hangsúlyozom, minden elismerésem a jelenlegi igazgatóé, aki valóban nagyon nyomott áron adja a jegyeket, le a kalappal. Megint kérdezek: nem lenne elég pl. kétévente megrendezni a fesztivált? szerintem mindenki jól járna. Amit pedig az itt elszállásoló, s magukat jól érző fizetővendég budapesti kritikusokról írtál: szeretnék annál a lapnál dolgozni, aki kifizeti a cehhet! Történetesen négy-öt igen nagynevű kritikus is az ismerősi körömhöz tartozik. Eddig egyik sem szállt meg a városban: bármilyen későn lett vége az előadásnak, zsupsz a kocsiba, és irány haza. Nem mellesleg felmerül bennem a kérdés: ez azt jelenti, hogy a kritikusok kizárólag a Shakespeare-fesztiválon óhajtanak megjelenni, egyéb előadásra nem is érkeznének? Folytatom: a város köztudottan a turizmusból él meg. Eddig a német turisták voltak túlsúlyban, kb.2 éve a románok érkeznek, és jócskán költenek. Nu págágyíj! ők vajon hol szerepelnek a marketingstratégiában? ha szerencséjük van, elcsípnek egy-egy dalestet, vagy operettet. Szerintem gondolni kéne rájuk is.
Személy szerint imádom az operát. javíts ki, ha tévedek, de nem tudok arról, hogy mostanában egyetlen komoly, modern rendezésű (pl. Kovalik-vonulatú) operaelőadást is bemutattak volna a várszínházban. (kivéve az Erkel-dalesteket) Szerintem zabálnák, én mindenképpen. De megemlíthetnék itt ilyen szerzőket, mint Beckett, Pinter, a modern magyar drámaírókról (Térey és társai) nem is beszélve. Szétszednék a házat! Az már az egyéni problémám, hogy spec. rühellem a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház, egész pontosan Vidnyánszky Attila rendező munkásságát. Igaz, legutóbb a Nürnbergi Mesterdalnokok rendezését láttam az Operaházban, együtt röhögött az egész sor. De ez legyen az én problémám. Kedves Bálint! kérdések ezek. Bízom benne, meggyőztelek, hogy lenne mit megbeszélni pl. egy kulturális esten a várszínház vezetésével.higgadtan, szépen, érvelve. De erre az esély: nullkomanull.
Vendégszerzőnk, Hungarian Bullshit írása   Múlt vasárnap óta új időszámítás van az SZDSZ-ben, a párt rendkívüli tisztújító közgyűlése nagy többséggel Retkes Attilát választotta elnökké. Retkes, aki Mesterházy Ernő, az SZDSZ egyik pénzembere és Demszky Gábor…..
Öt évvel később, 2009-ben már alig emlékszik valaki a Magyar Jövő Csoportra. Diána sem szívesen. Ma már költő, vallástörténész író és bajkeverő, a szellem embere, aki júliusban is bundás csizmát hord.   Öt kötetesre tervezett Nimród sorozatának első darabja…..
Az én történetem kicsit más, mint az átlagos megcsalós sztorik. Huszonhárom éves vagyok, lány.Nos, 2005 márciusában jöttem össze egy nagyon kedves fiúval. Sokat adott a külsejére, jó megjelenésű, társasági, művelt, és mindemellett humoros emberként ismertem meg.Kapcsolatunk…..
Csucsu - REFLUX Smooth Criminal 2009.07.05 08:00:00
Az egész világ Michael Jacksont gyászolja. Igen? Ki gyászolja? Csak egy körkérdés, hogy megszondázzam az éjjeli lepkéket, mert én nem. Aki utálta, az most rotyog magában, köpködi ki a répát, hogy tessék, már éppen kezdték elfelejteni, ahogy a másik buzit, Freddie Mercuryt,…..