Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pályagondnok

35 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hagyományainkhoz híven, péntek reggeli (délelőtt) vendégszerzőnk, Pályagondnok úr cikkével zárjuk a munkahetet. Egy hónapig tartó sorozata keretében bemutatásra kerültek a Bohócliga egyesületeinek honlapjai - a sportmarketinges szemüvegén át nézve. A most  esedékes záró…..
Pályagondnok 2009.09.04 11:10:27
@goumba:
ó! egy érintett, remek.:)

persze egy programozó, informatikus, esetleg designer másként látja. egy alapján véve laikus, mint én megint másként.
főként azért, mert én a fogyasztó kiszolgálása szempontjából próbáltam értékelni.

viszont.

ha esetleg lenne kedved -mint profi- részt venni a "hivatalos" kutatásban, azt szívesen fogadnám.

tehát ha van kedved, és szívesen segítenél, akkor írj egy mailt:

palyagondnok[kukac]gmail.com

annál is inkább, mert a mérőrendszert is össze kell állítani, és bizonyos dologokat ki más tudna, ha nem egy fejlesztő?
Kedves Olvasók!Sajnos egyéb offline és online elfoglaltság miatt egy kisebb szünetet kell tartanom. Gondoltam így korrekt, ha bejelentem és senki sem látogat ide feleslegesen. Remélem az eddigi cikkek hasznosak lesznek és nem okoztam csalódást. A szünet időtartamát egyelőre nem tudom…..
labdabiztos Meztelen 11 2009.08.29 12:08:00
Hirtelen nem is tudom mi lenne a magyar demagógia-szinttel, valamint az általános gyalázkodás-állandóval a Sport Extra című folyóirat nélkül. Bocsák Miklós és társai minden hétre tartogatnak valamilyen meglepetést. Ők azok, amikor végre mindenki örülni tud valaminek, akkor…..
Pályagondnok NB1 Online - 4. rész 2009.08.28 11:00:00
A sorozat várva várt negyedik, egyben utolsó része reggel óta a Labdabiztoson!                     A negyedik részben a Pápa, a Videoton, a Haladás és a Zete honlapjai kerültek sorra! A cikk a Labdabiztoson olvasható! NB1 Online - 4.…..
Ezen a héten a blogot a Reklámkonferencia támogatja, ami számomra már önmagában is hírértékű. Na nem mintha a XXI. század csodája lenne ez a blog, csak valahogy a Reklámszövetség és az addict egy helyen, kicsit olyannak tűnt mint Figo a Szentkirályi reklámban. Így aztán…..
Pályagondnok Mi az a Twackle? 2009.08.26 19:42:00
Az NFL-ben szereplő Wasington Redskins-nek már van. Nézzük! A Twackle olyan Twitterre épülő hírolvasó, amely tematikusan gyűjti a sportos csiripeket. A Twackle-t még februárban indította az Octagon sportmarketing ügynökség. Az ok egyszerű: piaci potenciált látott az online…..
Pályagondnok Bombaötlet 2009.08.23 16:39:00
Mi kell 2009-ben a biztos sikerhez? Online közösség. Make It Pro!         Itthon van már Iwiw, MyVip, Hot-Dog, globális viszonylatban pedig a Facebook-tól kezdve a MySpace-ig megannyi közösségi oldal, blogok, mikroblogok és a többi.…..
Egy a szó jó értelmében cuki reklámfigura megalkotásával sok esetben már nyert ügye van a reklámozónak, hiszen egy igazán jól sikerült és ötletes kis figurának lehetetlen ellenállni. Ilyen volt például Flat Eric a Levi's reklámokban, amit még a kampány után évekkel is…..
Pályagondnok 2009.08.23 15:08:12
A második fordulóban ugyanúgy egy győzelem és egy vereség jutott a magyar csapatoknak a sosnowieci kupán, mint az elsőben. Habár ellenfelet cserélt a két csapat, az FTC 3-0-ra kikapott a Spisska Nova Vestől, a Sapa Fehérvár AV19 7-3-ra verte a lengyel házigazdákat. Így eldőlt, hogy…..
Immár hagyományosnak nevezhető honlapmustráló pénteki sorzatunk harmadik részéhez érkezett. Az első körben a négy fővárosi nagycsapat, a másodikban pedig újabb négy gárda honlapjáról hullt le a lepel, mit csinálnak jól és mit nem a tartalomszolgáltatásért felelős…..
Pályagondnok 2009.08.21 13:11:17
Pályagondnok NB1 Online - 3. rész 2009.08.21 12:01:00
A sorozat harmadik része -Kecskemét, Diósgyőr, Nyíregyháza, Paks- következik!                    A Labdabiztoson már elérhető a sorozat harmadik része! NB1 Online - 3. rész: <<<ITT!>>>   A sorozat előző részei:…..
'gusztus 20. közelg, és röpke számítással a munkavállalók kikalkulálhatták: három kivett nappal, kilenc napos szabadsághoz juthatnak. Az aranylábúk viszont nem hajlandóak ünnepelni ezeréves államiságunkat, helyette a pályán töltik hétvégéiket, legnagyobb épülésünkre.…..
Pályagondnok NB1 Online - 2.rész 2009.08.14 09:00:00
A pozitív visszajelzéseket kapott, élvonalbeli futballklubok hivatalos honlapjait elemző sorozat második része következik.                     A nyitórész publikálása előtt még bizonytalan voltam a fogadtatást illetően, miszerint 1.…..
Schumacher utódként indult, de mi lett belőle? Most Kimi magánéletét vesszük górcső alá.Mint azt az első részben is írtam, nehéz valakiről úgy véleményt mondani, hogy csak a sajtón keresztül "ismerjük". Főleg akkor, ha a magánéletéről van szó. Nem is célom, hogy…..
Pályagondnok 2009.08.14 01:55:23
@Mr. Slapshot:
nem irigykedek, jól haladok.:)
gondolom. aztán a piac dönt.:D
Pályagondnok 2009.08.14 02:00:14
@Pályagondnok:
arról nem beszélve, hogy én egy teljesen más irányt viszek. ti csak pszichoanalítikázzatok nyugodtan.:DDD
Pályagondnok 2009.08.14 02:12:48
A Konkrét Könyvek kiadó posztjának írása közben gondolkoztam el azon, mennyire nem foglalkoznak sem az irodalmi művekben, sem a filmekben a reklámosokkal. Na nem mintha olyan megkerülhetetlenül izgalmas világ lenne ez, de a nagy számok törvénye alapján azért ennél sokkal több…..
Napjainkban kezdi felütni fejét kis hazánk sportklubjainál egy újfajta módi: tetszetős logót próbálnak tervezni, igyekeznek egységesíteni a honlap, a felszerelés, a merchandising, a kiadványok és a többi tőlük eredő, a külvilág számára látható objektum kinézetét, mindezt…..
Pályagondnok Top10 és a sport 2009.08.11 21:19:00
A világ legértékesebb márkái a sport vonzásában. A globális márkák piaci értékének mérését évről-évre elkészíti a Millward Brown tanácsadó és piackutató cég. Mennyit ér egy-egy márka? A kutatás több ezer márkát vizsgál világszerte, majd közreadják a TOP 100-as…..
Az elmúlt hónapokban mindenki azzal számolt, hogy a sport lesz a gazdasági recesszió egyik nagy vesztese. Hazai viszonylatban előfordulhat -vagy csak egyszerű erre fogni  a „bénaságot”-, azonban a globális folyamatok nem ezt mutatják.Úgy mondták, hogy a vállalati…..
Pályagondnok 2009.08.11 12:47:58
@mizie:
"Mert ez a tendencia az szinte csak és kizárólag az olyan sporteseményekre igaz, amik globális érdeklődést váltanak ki."

nagy igazságot mondtál. igen, főként ezek tornásszák fel a pénzeket. a márkák hatalmas versenyben vannak a globális események, versenyeksorozatok, csapatok szponzorálásáért, vagy egyáltalán reklámspotokért is (lsd. superbowl).

"Természetesen kicsiben is így kéne csinálni itthon is csak ugye hiányzik a hazai cégek hozzáállása. Az itthon jelen lévő multikra pedig nem annyira jellemző a lokális sport támogatása."

a hazaiaknál nem csak hozzáállás, de az is. emellett ráfordítható pénz hiánya, illetve más -esetleg értelmetlen- csatornába ömlesztett pénz is.

a multik pedig egy érdekes téma. míg máshol nyugodtan visszaforgat, az mo-i multi viszi ki egyből a nyereséget innen.

amúgy majd megnézem a magyart is. kicsit bővebben.
Update: Megkésve bár, de törve nem, kisorsoltam a nyertesünket, aki nem más, mint kow. Kérem, hogy jelentkezzen a suokásos mélcímen, hogy indulhassanak az anergiatok. A reklám megfejtése, hogy azt már menet közben többen is belinkelték, a képre kattintva látható. A múlt héten…..
Volt a hír nem is olyan rég, hogy idén 40 éves az internet. 1969, a holdra szállás és a csehek elleni 1-4 éve. Amikor itthon ment a cidri, hogy nem leszünk kint a nyugatnémet (még ilyen is volt) vébén, addig az óceán túlpartján kitalálják a világhálót. Mennyi minden…..
Pályagondnok 2009.08.07 14:42:24
@Salvatore Bonanno:
de tehet(ne), rengeteg cseles eszköz van, lehetne rá.

kár, hogy például egy ilyen nem a klubnak jut az eszébe:
ulloi129.wordpress.com/

vagy a baráti kör oldala:
www.ftcbk.eu/

mindkettő sokkal igényesebb, mint a jelenlegi hivatalos.(és a szurkolók inkább ide járnak, meg lehet például nézni, hogy pörög az üllői nap, mint nap.)

ahogyan én látom: várszegi olyan mumussá vált, akire mindig át lehet hárítani a teszetoszaságot.
Ezzel a gondolattal vágott neki legújabb kampányának az Old Spice, aminek az a lényege, hogy a hónaljkutya bizony nem az ember legjobb barátja. Ennek érzékeltetésére méretes szőrzettel rendelkező srácokat mutatnak, akiknek hónaljáról hatalmas, gusztustalan feliratok csüngenek…..
Pályagondnok 2009.08.07 18:16:57
@Joco74: én is ezt mondom.
de mostmár elmentünk egy higiéniás fórum felé, elkanyarodva a reklámtól. mondjuk én kezdtem, bocsánat.:)
Szon-Kun Pak és Bjung-Min Vu koreai dizájnerek végre komolyan vették az egyik legfontosabb érvet a papír alapú újság mellett, nevezetesen hogy például kávézás közben egyszerűen sokkal kényelmesebb olvasni. Kitalálták tehát az IN-nek nevezett elektronikus újságot, ami egy wifis…..