Regisztráció Blogot indítok
Adatok
francia sakk

1 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbbi napelemes posztunk kapcsán a komment-arénában a napelemes rendszerek megtérülési ideje körül alakultak ki a legizgalmasabb csörték - így ezúttal ezt a témát járjuk körül egy kicsit alaposabban - szigorúan valóságalapon, gyakorlati megközelítésben. Nem számolunk…..
francia sakk 2013.08.16 13:47:17
Örömmel fedeztem fel ezt a blogot, és gondolom egyre többen látnának hasonlókat szívesen. Tetszett hogy pontos számításokat is láthatok, bár a konkrétumokkal többen fognak vitába szállni. Mi az "A" háztartásba tartozunk, és a hasonló rendszerek komplett kiépítését én 1,2M. helyett inkább 1,5 Millió körüli összegért láttam több cégnél is (várom a cáfolatokat). Azaz a megtérülés 10 helyett inkább 12-14 évre tehető optimális esetben, de vegyük hozzá, hogy több helyen olvasni arról, hogy tervezik megadóztatni a napelemes rendszereket, ez ugye nem volna teljesen váratlan szeretett kormányunktól figyelembe véve az elmúlt évek ámokfutásait. Tehát az összkép még árnyaltabb lesz a számítottnál. Tegyük még azt is hozzá, hogy a hasonló rendszerekben gondolkodóknak fel kell adniuk a mobilitásukat, nagyjából 15 éven belül költözésre sem gondolhatnak, különben kár is belevágni a projektbe. Szóval ebben az országban évtizedes távlatban tervezni pontosan akkora lutri, mint mondjuk hitelt felvenni a banktól, pontos törlesztőrészletek ismerete nélkül. De ettől függetlenül még engem érdekel a téma, sőt érdekel ennél még komolyabban. Környezetemben iskola és kórház is működik, amely a fűtését és a vízellátását is egyedi kút fúrásával oldotta meg. Kíváncsivá tett a dolog, vajon egy "0" rezsis (napelem+termálkút) lakás mennyiből hozható ki, hány érdeklődő esetén piacképes?
Álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha egy szépségverseny finisében szívből fogok drukkolni valamelyik versenyzőnek aki nem a csajom vagy rokonom, de Kocsis Korinna kihozta belőlem az állatot. A Miss Bikini címről alig lemaradó jákfai versenyző ugyanis miután megnyerte a…..
francia sakk 2013.06.23 09:09:19
Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon tölti be 50. születésnapját. Hosszas tanácskozás után úgy döntöttünk, hogy a jeles nap alkalmából a Ténytár honlapján hangyaszorgalommal gyűjtögetett Ígéretmérők, Hantaméterek és Szélkakasok közül szemezgetünk. (Aki a teljes…..
Vasárnap lesz a Táncválasztó párválasztó néven beharangozott az állami párkereső mozgalom első eseménye. Összesen tíz nagyvárosban lesz buli, Szabad egy táncra címen. A kormány azoknak az egyetemista korú fiataloknak szeretne segíteni, akiknek „elfoglaltságaik, a…..
francia sakk 2013.05.25 13:25:48
Amikor a vicces hangú ismerősötöktől kaptok emailt, ti is az ő nevetséges hangján szoktátok elolvasni a levelet? Fejhangon, cincogva, erős akcentussal vagy esetleg rajzfilmhőshangon? Én minden alkalommal, miközben éppen próbálom visszafojtani a kitörő nevetést. Ha nem a megfelelő…..
A MÁV az egyszerűség kedvéért a pót- és helyjegyek mellé bevezeti a gyorsvonati pótjegyeket, azaz korszerűsítésre hivatkozva árat emel: 2013. május 15-től a menetrendben megjelölt egyes gyors- és sebesvonatok igénybevétele esetén gyorsvonati pótjegy váltása kötelező. A…..
Jobbegyenes Halálnak kufárai 2013.04.12 15:11:42
Meghalt egy ember. Társunk. Felebarátunk. Mindegy ki, vagy mi. Nincs jelző.És nincs de.Szalai Annamária fájdalmasan fiatalon távozott, becsülettel, hatalmas tartással viselve súlyos betegségét, elment.Egy 'de' azonban van. A balliberális oldal 'de-je'.Ez a szó, az ő szavuk, a halál,…..
Ami a kommunizmusban rossz volt, az nem feltétlenül csak a diktatúra miatt volt az. Teszem azt a természet és a környezet védelmére a fejlett nyugaton is nagy ívben tettek a háború utáni évtizedekben, de nekünk mégis a komcsik jutnak az eszünkbe, ha mondjuk Hanság…..
francia sakk 2012.09.21 12:23:09
@==T==: Az nagyon furcsa lenne, ha a lakásépítésbe rokkant volna bele az ország. A tulajdonosok kamattal fizették vissza a kölcsönt. Viszont irgalmatlan mennyiségű kiadással járt a katonaság fenntartása, a vízfej államapparátus, a baráti országoknak nyújtott kölcsönök, a veszteséges vállalatok fenntartása, a "jamaikaiak" (nettósohabenemfizetők)észnélküli támogatása a szüléstől a börtönellátásig stb. stb.
Eléggé világos, hogy a C64-es korszak legnagyobb klasszikusai egy-egy korosztályon belül többé-kevésbé azonosak (a "korosztály" itt 1-2 éves eltérést jelöl a fertőzés dátumát tekintve). Vannak ugyan apróbb eltérések, és persze voltak már akkor is hipszterek, akik olyasmikért…..
Burzsuj A vonatok Ferrarija 2012.04.30 13:30:00
A budapesti metrókocsikat gyártó Alstom megcsinálta a vonatok FerrarijátOlaszország olyan szempontból mindenképpen szerencsés, hogy társadalmának 20. századi közös tudatát nem katasztrófák sora, hanem olyan dolgok formálták, mint a jó foci, a divatközponttá válás, vagy éppen…..
Snake Dajcstomi díszkötésben 2012.02.03 15:26:00
Matolcsy Gyuri ide, Schmitt Pál oda, az év poénját a Csongrád Megyei Közgyűlés jegyzi azzal, hogy a harmadjára kiosztásra kerülő „Csongrád Megye Díszpolgára” címet az idén Deutsch Tamás kapja.Azt írja az önkormányzat felhívása: "A Csongrád Megye Díszpolgára…..
Egy héttel a plágium botrány kirobbanása után, végre megszólalt Schmitt Pál. A felmerült vádakra eddig mindössze egy kevéssé meggyőző közleményt adott ki hivatala. Maga az érintett nem reagált. Nem reagált, sőt, nyilvános programjait (szintén meglehetősen nehezen komolyan…..
francia sakk 2012.01.19 18:40:15
@dr. mesterseges szinezek: "Vajon mi lesz a kovetkezo allasa ?" Ha azt fogja csinálni amihez ért, akkor Horst Tappert szemránckrémet fog árulni a holdon.
Megrendülten beszélt lemondása okairól a köztársasági elnök a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. „Én csak mindenkinek jót akartam” – idézte Georgijevet forrásmegjelölés nélkül. „Az elmúlt napokban több helyről is azt hallom, hogy le kéne…..
„Valójában egy ukrán pék ül a Sándor palotában, akit Schmitt Pálról klónoztak” – áll egy a Hírcsárdához eljutott tanulmányban. Az igazi Schmitt Pál jelenleg a Norvég Tudományos Akadémia Agykutatási Intézetének fűtője.Megdöbbentő irat került a Hírcsárda…..
Mandiner blog Doktor Schmitt 2012.01.11 17:59:00
   Plágiumgyanús Schmitt Pál doktori értekezése – írja hvg.hu. A cikk szerint Nyikolaj Georgijev bolgár sportdiplomata Az olimpiai játékok programjának elemzése című kétkötetes, 465 oldalas, több száz oldalnyi táblázatot, diagramot tartalmazó 1987-es tanulmánya…..
francia sakk 2012.01.12 09:49:07
@maskep: Sajnos ki kell hogy javítsalak, a 35 oldalnak, amit saját maga írt, a következő a tartalma: Snitt Pál, bocs Schitt Pál, jaj nem Schmitt Paal, elnézést Slmitt Pál, bocsi ..................................Schmitt Pál
Tavalyelőtt már írtam a témáról, és ki gondolta volna, hogy bő egy év múlva még mindig aktuális lesz a kérdés! Akkori jóslatom (270 körüli euroárfolyam 2011-ben) félig bejött, félig nem - nyár végéig igazam volt, szeptembertől (a végtörlesztéses ötlet megjelenésétől)…..
Tegnap egész délutánig nem hittem, hogy történhet olyan ami a Kedves Vezetőnket az alkotmányáért ért kokicunamit elhomályosíthatja. De tévedtem. Az egymással marakodó kormánypárti prominensek fénye minden mást elopálosít, mert eddig nem volt NERdivatban, hogy egymáshoz…..
Varánusz Fuss, Viktor, fuss! 2012.01.03 05:15:48
"Életem legkínosabb másnapja: fölébredek és nem találom a köztársaságomat."Ez a transzparens felirat fejezte ki legfrappánsabban azt, amit tegnap az Andrássyn fagyoskodva éreztünk. Mennyien voltunk? Fogalmam sincs, és őszintén szólva a pontos szám nem is…..
francia sakk 2012.01.03 16:28:58
Orbán Viktor mazochista szakköréhez beköszönt a Jézuska, és akkor tarkón rúgást hozott karajinak, hogy a szemük csillagszórózásától lángra kap a nejlonfüggöny a Nándorfehérvári teremben. Az S&P hitelminősítő jóvoltából már dupla bóvli a besorolásunk tegnaptól,…..
francia sakk 2011.12.22 13:06:48
francia sakk 2011.12.22 18:16:16
@wilson77: saját, felőlem terjesztheted.
Ez a blog tudatosan a magyar politikára koncentrál. Nem azért, mintha érdektelennek tartanám a világ más tájain történteket, és különösen nem azért, mert esetleg abban a hitben élnék, hogy létezhet a külvilág hatásaitól független, csupán magával „határos” magyar…..
Igen vicces lenne, ha közel hatvan átvert online vásárló jól beperelné a Galéria Savaria nevű online piacteret és nyernének tőle közel hatvan gyémántgyűrűt. A legviccesebb, hogy ez első blikkre nem is tűnik akkora képtelenségnek.A szájt most éppen igen szórakoztató…..
Varánusz A nyugdíjbiznisz jutalma 2010.11.26 08:00:00
Ott állt némán és bámulta a várost. Az ő városát, amit maga nevezett újra a nemzet fővárosának alig néhány hete. Csalódott volt és morózus. Csalódott a zemberekben, csalódott a talpnyalókban, csalódott a minden hájjal megkent szakértőkben. Beszívta magába az ősz…..
francia sakk 2010.11.26 12:08:14
@Din Serpahis:
Igazad van, ha most bárki bejelentené hogy pártot alapít 1. programponttal: nyugdíj-gate kiagyalói börtönbe zárása + teljes vagyonelkobzás, hihetetlen hamar milliós támogatottságra tenne szert. Ha már a jelenlegi ellenzék ennyire impotens. Az már csak hab a tortán, hogy az összes lakáshitelest és tőzsdézőt ismét megszopatták...
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
francia sakk 2010.11.25 17:34:39
@MEDVE1978:
"a kormányközeli Századvég felmérés is azt mutatta, hogy 51% hajlandó mérlegelni a visszalépést, viszont 37% kifejezetten ellenzi." Igen ez az eredmény még azelőtt jött, hogy ki nem derült; a gyermekek mégsem örökölhetik az államiba átlépők nyugdíjbefizetéseit... Na újabb szavazás...
francia sakk 2010.11.25 19:28:52
@ubul2000:
Nem nem, az az előadás elmarad, helyette a felvonulók kérték c. műsor kerül adásba.