Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GaborV

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ugye te sem úgy fogyasztod a teát, hogy a filtert a szádba veszed, majd ráöntöd a forrásban lévő vizet? Nos, a paksi üzemzavar szakembergárdája által okozott 2003-as paksi üzemzavar oka lényegét tekintve az volt, mintha egy csoport sokdiplomás atomenergetikai szakember csoportosan így…..
Ha egy állásra sokan, akár több százan is jelentkeznek, akkor nem valószínű, hogy csak egyetlen ember felel meg a tömegből. Mégis, csak egyet választhatunk, és szakmai alapon kell dönteni, egyre szűkíteni a kört. Néhány lehetőséget bemutatnék, ebből talán látható az…..
Ez egy olyan fejezete a CV-nek, amit mindig kínok közt hoz össze a jelölt, mert annyira életidegennek tűnik. A legtöbb esetben a leírt karriercél valahogy így fest: „Egy olyan állást szeretnék betölteni, ahol az eddig szerzett szakmai illetve személyes tapasztalataimat…..
GaborV 2018.08.08 11:24:24
@jobangel: mutass már kérlek egy álláshírdetést ahol nem kell hazudni. ez sok cikkedben elő jön, de ahol én eddig voltam (az asztal bármelyik oldalán) ott gyakorlatilag elemi elvárás volt az ordenálé hazudozás.

A motivációs levél önmaga egy intézményesült hazugságáradat:
"Azért akarok itt dolgozni, mert kell a pénz és pofoznám felfelé a karrierem." Pont, ami ettől hoszsabb és eltér az 99% hazugság de legalábbis féligazság.

Én próbáltam igazat írni bele többször, mindig pofáraesés volt, be se hívtak vagy ha igen akkor is közölték, hogy "nem elég meggyőző", amint telehazudtam azonnal lett állásom.

A marketing a hazudozás tudománya, az önmarketing pláne. Aki ezt vitatja az próbáléjon eladni egy sampont. Az XY nem jobb mint a H&S, ez se szedi le a korpát és drágább is, viszont nekünk legalább sárga a dobozunk."...
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
GaborV 2018.08.08 09:18:40
@papi19: Akit én eddig láttam HR-es az nagyrészint beesett 8kor (hivatalos munkaidő 7:30-16:00) 12-13:30 a "félórás ebédidő" és fél 4-kor már pakolt.
A bérszámfejtést megcsinálta "Marika", a HR-esek meg nézték az ezo magazint, hogy majd milyen csillagjegyű embert kell felvenni mert az X szombában mindenki mérleg vagy halak.

Szóval nekem sokkal rosszabb a véleményem a HR-nek nevezett áltudományról, mint amit az itteni kommentek többsége felhoz. És igen, ezek gyakorlati tapasztalatok.
2015-ben az ENSZ a tagállamokkal, tudósokkal és a világ vezető civil szervezeteivel közösen kidolgozott egy átfogó keretrendszert, amely a fenntartható fejlődést helyezi a középpontba. A kooperáció eredményeként az ENSZ 193 tagállama 2015 szeptemberében elfogadta a 17 célt, ezen belül pedig 169…..
Írtam régebben asztrológiáról, arcelemzésről, mint kiválasztásra elfogadhatatlan módszerekről. Szerencsére ezek nem túl elterjedtek, vannak viszont elterjedt téves, áltudományos…..
GaborV 2018.07.12 15:33:40
Röviden: tudományosan bizonyított, hogy a grafológia alkalmatlan a személyiségjegyek leírására

A grafológia állításait azonban sosem sikerült bizonyítani, sőt a gyakorlati tesztek alapján eredményei félrevezetőek és semmilyen reális képet nem nyújtanak az egyén személyiségéről, vagy képességiről. A tényleges személyiséganalízis eredményeihez képes csak esetlegesen nyújt releváns információt az egyénről, akkor is legfeljebb a nemre és korra lehet következtetni biztonsággal. A tudományos igényességgel végzett eredmények alapján a grafológia alkalmatlan a személyiség leírására. Ennek fényében számos kutató szerint a munkaerő kiválasztására, a tudatos vagy tudat alatti jellemzők értékelésére és ezek miatt terápiás és tanácsadási célra való felhasználása minden alapot nélkülöző áltudomány

Az iskolai oktatási módszerek, a tanulmányút, vagy egy kézsérülés, diszlexia, stb. is jobban befolyásolja az írást, mint bármilyen tudatos, vagy tudat alatti pszichológiai sajátosság. Ugyanakkor az eredmények meggyőzik az egyént és a vizsgálót, hogy ő olyan, amit az eredmény mutatnak akkor is ha az hibás és ez önbeteljesítő jóslattá válhat. nnek fényében egyre több országban, így Magyarországon sem fogadja el a bírói gyakorlat bizonyítékként

A kézírásból következtetni lehet az aktuális lelkiállapotra, néhány neurológiai betegségre, viszont ezek nem személyiségjegyek, semmikép utalnak az ember kompetenciaértékelési szempontok szerint fontos tulajdonságaira.
Természetesen nem lett könnyű. Csak másképp lett nehéz, és más pozícióból tudunk tárgyalni munkavállalóként. Partnerré váltunk a kiszolgáltatott lét helyett. Ez jónak tűnik, de értenünk kell, hogy a munkáltatók szempontjai is megváltoztak. Harsogja a HR-szakma, hogy most aztán koncentrálni kell a…..
GaborV 2018.06.15 08:07:41
NINCS magyarországon muinkaerőhiány, ne kamuzzunk már. Tömegesen állnak sorba az állásokért a pályakezdők, még az úgymond gagyi állásokra is 200-asával jelentkeznek az emberek. Én egy elég nívós hazai egyetem alumnijára láttam rá, még vegyész végzettséggel sem könnyű elhelyezkedni, a szakközépiskolások 1/3-a meg tartós munkanélküli lesz.
Csak éppen elterjedt az az agyhalott HR-es szokás hogy pályakezdőt még nem, 40 év felettit meg már nem vesznek fel. (A HR egyébként olyan szintű áltudomány, mint a homeopátia, a chemtrél meg a laposföld, szerencsére a bíróság már nem fogadja el a grafológia nevű baromságot, csak a hr). Itt a városi önk.-ban van állás, amire 4 éve keresnek embert, de nem azért nem vesznek fel senkit mert nem volt jelentkező (csak én küldtem be 4 volt diákom) hanem, mert protekció / a hr-es megkenése nélkül nem vesznek fel inkább senkit évekig (bár korrekt módon megmondták a diákomnak, hogy felesleges időt pazarolni a jelentkezgetésre).

Az egyik aluminiumipari győri cég feje is 2 naponta sírt a M1-en múlt évben, hogy jaj nincs munkaerő, az a vicc hogy volt diákom melózik ott a munkaügyi irodában és mondta, hogy napi szinten 20-asával zavarták el a jelentkezőket, mert a helyi HR-es majom kitalálta, hogy majd érettségit és német nyelvtudást követel ahhoz, hogy Átlag Béla lesorjázza az aluminiumöntvényt flexxel. Szó szerint, nem vicc.
A PKP, ha lassan is, erősödik, ezért nem érdektelen újra világossá tenni a politikai pozíciónkat. A PKP polgári konzervatív párt, tehát egyaránt szemben áll a mai kormányoldallal (az autokráciához bekötött járadékos burzsoázia politikai intézményrendszerével) és az ún.…..