Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zámolyi

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írásban intézte volna el az ELTE a tanári mesterszakra jelentkező fiatalok pályaalkalmassági vizsgálatát, jobban mondva el is intézte, ugyanis május 28-án motivációs levelet írattak az intézmény tanárképzési szakjaira jelentkező hallgatókkal. Hoffmann Rózsa azonban három…..
Zámolyi 2013.06.18 18:05:33
@kavics__: "Igenis lehet szűrni. Aki egy bizottság előtt nem mer kiállni és beszélni, az kapásból nem alkalmas. Mit csinálna 40 kamasszal?"

Aki ezt nem tudja a felvételin, az majd megtanulja a képzés során! Azért van a tanárképzés, hogy ilyen helyzetekre felkészítsék!
Már a második napja zajlanak az elsősök beíratása, így természetesen máris újabb részletek látnak napvilágot ebből a sikertörténetből. Míg tavaly 100 195 elsős iratkozott be, idén a megváltozott jogszabályok miatt a becslések szerint kb. 20%-kal több. A területileg…..
Zámolyi 2013.04.09 20:48:16
@spinat: "hm, azért azt megjegyezném, hogy nem a kisebb létszámtól lesz jobb a tanítás, hanem a jobb tanároktól. Mi is 36-an voltunk. "
Sajnos ez tévedés. Hiába jó a tanár, ha a tanulókra -a magas osztálylétszám miatt- nem jut elég ideje. Például első osztályban az írás tanításakor -de más tárgyak esetén is- sokat kell a tanulóknak egyénileg segíteni. Ha kevesebb idő jut egy gyerekre, akkor rosszabb lesz az eredmény.
Ezen kívül kevesebb lehetősége lesz a tanulóknak arra, hogy szóban feleljenek, pedig ez fontos lenne a beszédkészség fejlesztése szempontjából.
A sor folytatható.
Több gyerek = rosszabb oktatás.
Mire jött rá Táncsics a börtönben? Hogy nem ő van bezárva, hanem az ajtó. A jól ismert poént most valahogy alig találom viccesnek. A Táncsics név és a hozzá kapcsolódó díj a mindenható magyar kormány jóvoltából sajátos megvilágításba került. Nem tudtuk mi hiányzik…..
Zámolyi 2013.03.15 09:40:05
@Fejesrob: Lennél kedves belinkelni Hellernek egy olyan munkáját, ami alátámasztja azt, amit mondtál? Mert a Szaniszlóról szóló vélemények tényeken alapulnak, nem úgy, mint a te kijelentésed. Ha nem tudsz ilyet mutatni Hellertől, akkor maradj csendben.
Zámolyi 2013.03.15 10:04:51
@Fejesrob: Továbbra is várom a példákat Heller szélsőséges megnyilvánulásaira.
Arany parlamenti gyerekeim! Igen! Már megint az Annus néni... De hát ez van, ha hülyeségeket csináltok. Szóval,- egyem a szíveteket…- hát most tényleg szórakoztok velem?  Azt mondják itt bivajbasznádon, hogy az „Annus néni türelme túlmegy még a faluhatáron is”, úgyhogy…..
Zámolyi 2013.02.02 18:14:49
@bigthereal: "mi ez a hülyeség?" A regisztrációra gondolsz?
Zámolyi 2013.02.02 19:06:42
@dez01: "Nem regisztrálunk és kész"
Ez sajnos nem jó megoldás, mert aki nem regisztrál, azt több százezer forintra büntethetik. Az pedig biztos, hogy a "kisembereket" fogják elsősorban büntetni, mert ez a könnyebb.
Vajon mit szólna a mai oktatáspolitikához. Forrás: Partyponty Az, hogy az államosított iskolákat felügyelő államilag létrehozott szerv honlapja alapján ember meg nem mondja, hogy miként is áll fel a felügyelet struktúrája, már szóltam. Ahogy hiányzik a korábban…..
Zámolyi 2013.01.05 20:20:54
@ursus artos: "(Egyébiránt nem Orbán súgdos Hoffmann fülébe, hanem a pedagógiai kutatók! Nagyon helyesen.)" Akinek súgni kell, az nem készült fel, hogy pedagógiai példával éljek.

Nézd meg például azt, hogy mit mond a Nyelvtudásrét Egyesület a Hoffmann-féle nyelvoktatási tervezetről: www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=28379

Rózsának azokat kellene megkérdeznie, akik értenek ahhoz, amit csinálnak. Államtitkárként arcpirítóan szakmaiatlan dolgokat mond néha: rendszeresen összekeveri például a nevelést és az oktatást. A pedagógiában ezek nem szinonim fogalmak, a tanárjelöltet az első ilyen tévedés után kirúgják a vizsgán, ez akkora hiba.
Nagy újdonságot nem lehet már leírni a felsőoktatási keretszámcsökkentésről, vagyis a tandíjról, de szó nélkül sem lehet hagyni a történteket. Sok mindent mondhat a kormány a tandíj védelmében, de semmi hiteleset nem fog tudni mondani saját maga védelmében. A fideszes…..
Zámolyi 2012.12.15 16:58:54
@Con Storm: "Az iparban, mindent fel lehet építeni diplomások nélkül! A tervezéseket megtudják csinálni a technológusok is!"

Amit a technológusok terveznek, abból sohasem lesz fejlődés. Kíváncsi lennék, hogy egy pl. modern motor elektronikus vezérlésének fejlesztéséhez melyik technológus tudna hozzászólni?
Vagy melyikük tudna olyan szoftvert írni, ami ma versenyképes? Ehhez felsőfokú végzettség kell, de abból is a jobbik fajta!
Zámolyi 2012.12.15 17:06:20
@Blogger Géza: "Miért ne módosíthatnák a keretszámokat..."

A keretszám módosítható, csak nem 2 hónappal a felvételi jelentkezés előtt.
Mit szól az a középiskolás, aki azért ment a gimnáziumba humán tagozatára, és tanul emelt óraszámban magyart és történelmet, mert az volt az álma, hogy jogász legyen. Hiába volt eddig színötös, most szembesül azzal, hogy nincs államilag támogatott hely. A tandíjat viszont nem tudja kifizetni, eladósodni sem akar (2-3 milliós összegekről beszélünk.)
Na, ezért nem módosíthatók a keretszámok két hónappal a jelentkezés előtt.
Az viszont igaz, hogy azt lehetne mondani, 4 év múlva nem lesz támogatott hely adott szakon. Erre mindenki fel tudna készülni.
Ahogy egy korábbi posztunkban hírt adtunk róla, a független színházak létüket érzik veszélyben a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma forrásmegvonása miatt. Videóüzenetet is készítettek, hátha: A Minisztérium se volt rest, visszavágtak. Szintén a youtube-on: A Nemzeti…..
Zámolyi 2012.11.12 09:05:13
@Zabaalint: Igen, ezzel egyetértek. Az emberek -ha náluk több pénz maradna- jobban el tudnák azt dönteni, mint az állam, hogy mire van szükségük. Ekkor lehetne azt kijelenteni, hogy legyen pl. a kultúra önfenntartó, éljen meg a jegybevételektől. És akkor talán azt is lehetne mondani, hogy a labdarúgás is legyen önfenntartó. Ha az emberek kíváncsiak rá, majd fizetnek érte.
Zámolyi 2012.11.12 09:57:50
@stim: "Ha nincs ilyen akkor üres házban tartanak előadást az adófizetők pénzén? Nem ez van?"
Nem tudom, hogy ez van-e. Én Győrben járok színházba, ott szinte mindig telt ház van, sokszor még a lépcsőn is ülnek. Máshol, lehet, hogy más a helyzet.
Van abban valami egészen hátborzongató, hogy pont azon a napon, amikor a jegybank szakértői stábja letesz egy újabb profi tanulmányt az asztalra, a Monetáris Tanácsra szabadított fidesztrollok bődületes faszságokat böffentenek bele a vakvilágba. De mint tudjuk, már három hónapja…..
Zámolyi 2012.11.06 20:24:37
@Bilbo:
"Simor, a nagy gazember, már degeszre szedte magát az elmúlt években a kamatláb mesterségesen magasan tartásával, a frankkölcsönökkel, stb. Menjen a fenébe. Szerencsétlen piti gazember."

Esetleg valami érdemi hozzászólás a témához? A hozzászólásod fideszes (azaz bolsevik) trükk: személyeskedjünk, ahelyett, hogy érdemben vitatnánk a posztban leírtakat, vagy konkrét ellenérveket fogalmaznánk meg.
Zámolyi 2012.11.06 20:39:14
@Bilbo: " Ez nem személyeskedés. Ez annak analizálása, mi az egész motivációja." Azt azért nem hiszem, hogy mindhárom korábbi jegybanki vezető azért szavaz a kamatnövelés mellett, mert ezen akar személyesen nyerni.

Azt tudod-e cáfolni, hogy a négy fideszes tag nyilatkozatai, érvei szakmaiatlanok?
Álszentfazék Nekünk acht 2012.11.06 15:07:47
Sokan azt hiszik talán, hogy a Hoffmann-team (továbbiakban: mannschaft) nyelvoktatás terén kifejtett tevékenysége az angol nyelvről, vagy úgy általában a nyelvtanítás koncepciójáról szól. Tévedés. Ez a hatalomról szól. Első körben a hatalomról, mint vélelmezett pótszerről.…..
Zámolyi 2012.11.06 18:24:13
@vasgyuszi: Természetesen igazad van, amikor azt mondod, hogy német nyelvtudással lehet állást találni. Sokan vannak, akik ezzel dolgoznak jó helyen. De még többen vannak olyanok, akik az angollal sikeresek.
@balage_81 reloaded: lehet, hogy a német után könnyebb angolt tanulni. De! Én annak örülnék, ha sokan beszélnének angolul. Utána ráérnénk bánkódni azon, hogy milyen nehéz a német.
Zámolyi 2012.11.06 19:03:57
@kamarti: Fontos kérdést érintettél: ne egy ostoba politikus döntse el, hogy milyen nyelvet tanuljon a gyerek! Hadd legyen ebbe beleszólása a szülőnek, és -nem utolsó sorban- a gyereknek! Legalább arra legyen joga, hogy válasszon 2-3 nyelv közül.
Zámolyi 2012.11.06 20:08:38
@wásztákhurwáh: "Az én szakmámban egy középfokú angollal körberöhögik az embert. Sajnos vagy szerencsére nincs olyan álláshirdetés, ahol ne szerepelne az erős angol és még egy nyelv (német, francia, holland, norvég, olasz)" Amelyik magyar angolul tud, annak másik nyelnek ott a magyar. Miért jobb ennél pl. a norvég?
Magyar ismerősöm francia cégnél dolgozik Párizsban. Amióta magyar cégekkel is üzletelnek, ő a király, mert egyedül ő beszél magyarul:)))
Minden forint, amit a sportra fordítunk, a nemzet jövőjének támogatását jelenti. Ezt mondta ma a parlamentben Simicskó István arra a kérdésre, miért is építenek Felcsúton háromszor akkora stadiont, mint ahányan az egész faluban laknak. Később azt is megtudhattuk az újdonsült…..
Zámolyi 2012.11.05 22:32:47
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ha Orbán helyében lennék, én tiltakoznék a legjobban a Felcsútnak juttatott pénzek ellen. Hogy lehet, hogy Viktor nem veszi észre: a pénzt oda utaló cégek tulajdonképpen korruptnak tartják őt. Azért megy oda a pénz, mert a cégek tudják, hogy a cég neve is szerepel az átutalt összeg mellett. Arra számítanak, hogy cserébe majd itt-ott zsíros megbízásokat kapnak az államtól, tehát gyakorlatilag fizetnek egy majdani megrendelés reményében. Ez bizony korrupció.
Zámolyi 2012.11.05 22:40:28
@prukker: Igen, valóban a befolyással üzérkedés a helyes kifejezése erre. Kösz.
Szívesen írnám Giró-Szász András kormányszóvivőről, hogy mostani szereplésével elveszítette maradék hitelét, de nem tehetem, mert már rég mínuszban volt.A Hírtelevízió Rájátszás című műsorában megmagyarázta, miért nem a kormány, hanem a szemét bankok rúgták fel a…..
Zámolyi 2012.10.20 11:05:31
@FILTOL: hogy sajnálja mindenki a bankokat...
Értelmezni kellene a cikket és a hozzászólásokat, nem csak olvasni! Nem a bankokat sajnáljuk, hanem Giró pofátlan hazudozásán vagyunk felháborodva.
Szerinted Girónak igaza van? Ez a kérdés, nem az, hogy sajnáljuk-e a bankokat.
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..
Zámolyi 2012.10.18 22:14:43
@telepi vagány: "Ha Olgicska nem kötekedne, akkor még a volt munkásőr nyugdíjasok sem néznék a műsorát." Ha minden riporter olyan volna, mint az MTV-ben és a HírtTV-ben, akkor még jobban tudnák hülyíteni a népet a politikusok. A riporternek kötekednie kell, ha rá akarja bizonyítani a politikusra a hazugságot. Az igaz, hogy Olga csak a jobbos politikusoktól kérdez kellemetleneket, de egy politikusnak, ha igaza van, meg kell tudnia védeni magát. Jellemző ez a mai Tarlós interjú: nem volt érve. Ahogy Pokorni is jellemző volt korábban, aki egyszerűen felállt, és kiment a stúdióból, mert nem akart válaszolni egy kérdésre. Normális politikustól ilyen viselkedés elképzelhetetlen. Ezt csak a fidesznyikek engedhetik meg maguknak, mert híveik ezt erénynek tekintik. Szánalmas.
Giro-Szász András pénteken Az este műsorában helyretette a zúgolódó pedagógusokat! Ezt mondta: "Amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket! Nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni!" Igaza van! Mit elégedetlenkednek…..
Zámolyi 2012.10.07 13:39:59
@_Molly: Igen az óvónő nem javít dolgozatot. Viszont nagyon fontos, hogy a gyerekekben kialakítsa azokat a készségeket, amelyek az iskolában majd kellenek. Az a gyerek, amelyik nem jár óvodába, gyakran akkora hátránnyal indul az első osztályban, amit egész iskolai pályafutása során nem tud behozni.
Az óvónőnek is fel kell készülnie a csoportban szervezett foglalkozásokra. Ha délután kénytelen mással foglalkozni, hogy meg tudjon élni, akkor nem lesz ideje felkészülni. Ezért kell(ene) őt is megfizetni.
Akárhogy nézzük a dolgot, mindig oda lyukadunk ki, amit más (normális) országokban már évtizedek óta tudnak: minden, az oktatásra költött 1 dollár 2-3 dollárnyi hasznot hoz az országnak. Attól tartok, mi sohasem fogunk oda eljutni, hogy a politikusok ezt belássák.
És egy kis demagógia: a miniszterelnök által bejelentett beszerzési stop ellenére a minisztériumok kb. 90 milliárd forintot költötte bútorra, autóra stb. A tanári életpályamodell bevezetésének elhalasztása 70 milliárd megtakarítást jelent. No comment.
Zámolyi 2012.10.07 13:43:19
@szanna: Ez volt a legütősebb komment, amit ebben a témában olvastam. Kár, hogy az ország elveszíti az ilyen embereket. A döntést azonban teljesen megértem. Sok sikert!
A magyar kormány vezető tisztségviselői sorra mondják le részvételüket komoly szakmai fórumokon. Lassan egyáltalán nem mennek emberek közé, illetve (mit nem mondok...), csak olyan közegben nyilvánulnak meg, ahol hajbókolók hada veszi őket körül, s bizonyosan nem szembesítik…..
Zámolyi 2012.09.28 10:31:48
@lima31: Mi elől menekül? Gondolj arra, hogy az eseményről tudósít a sajtó. Netán szó szerint idézik, vagy felvételeken mutatják a kormánnyal szemben elhangzott kritikákat. A tudósításból pedig kiderül, hogy a kormánynak nincsenek válaszai a problémákra. Az ilyen helyzetek elől menekülnek.
A kormányközeli Századvég közvélemény-kutatást végzett arról, hogy a lakosság mennyire tartja fontosnak az azeri baltás gyilkos ügyét, szerintük ki a felelős és ki tehet arról, hogy kiengedték a férfit. Hogy ne legyen kétség afelől, hogy a kormány szempontjából is…..
Zámolyi 2012.09.15 09:20:48
@Osuu: "Megismétlem. Azerbajdzsán cselekedetei NÉLKÜL, NINCS ügy."
Orbán cselekedete nélkül sincs ügy. A fő probléma az, hogy tudta, mi fog történni, mert sokan sok helyről figyelmeztették erre, mégis elengedte a gyilkost.
Most, hogy készen áll a nagy mű, elvileg csak hátra kellene dőlni és élvezni a jól végzett munka gyümölcsét. Hatalom bebetonozva, embereink mind a helyükön, gazdasági csatornák a megfelelő kacskaringók beiktatásával tökéletesen működnek. A közszolgálati média tenyérből…..
Zámolyi 2012.07.12 16:26:18
@Zuckerbrot: Szerintem nagyon kevesen akarják, hogy a maszop jöjjön. Kár ezzel ijesztgetni. Aki nem akar a fideszre szavazni, az nem biztos, hogy a maszopra fog voksolni. Remélem, hamarosan lesz más lehetőség is, mint a mai ellenzék.
Egyszerű választójogi kérdést tettünk fel a KIM-nek, az első válasz szerint egy egyéni képviselői indítványról nem őket kéne faggatnunk. A zavarba ejtő kérdés a gondnokság alá helyezett személyek választójogára vonatkozott. Az Alaptörvény ugyanis lehetővé teszi választójoguk korlátozását akkor, ha…..
Zámolyi 2012.06.20 10:53:51
@szekertabor: "a TASZ olyanoknak követel beleszólást a közügyekbe, akik nem látják az összefüggést a tettek és a várható következmények között". Sajnos, a képviselők többsége is ebbe a kategóriába sorolható.
Zámolyi 2012.06.20 10:55:16
@W Joe: Én azt vezetném be, hogy 100-as IQ alatt ne lehessen senki képviselő (és főleg miniszter!). A parlament fele maradna.
Azt írja a Népszava online, hogy Orbán már "le akarja váltani" Schmittet, akinek legesélyesebb utódjelöltje Martonyi János. Hét órával azután írja, hogy a HVG részletesen megzenésíti: a Schmitt-téma a kormánypártnál tabu, Orbán nem hajlandó bántani Plagi bá-t, ami…..
 Nyilvánosságra kerültek a felsőoktatásban 2012-ben felvehető államilag támogatott hallgatói létszámkeretek. A fő keretszámok nem okoztak meglepetést, hiszen a felsőoktatási törvénykoncepció mellékleteként már régen kiszivárgott, hogy a Széll Kálmán terv nyomán a…..
Zámolyi 2012.02.07 11:30:22
@A csótány is ember: "Azt az egyet mondjuk nem tudom, tényleg van olyan, fejlettebb ország, ahol külföldiként ingyen el lehet végezni valami normális szakot?" Van. A Bécsi Egyetemen egyáltalán nincs tandíj. Nincs is túl messze, és aki a nyugati határszélen tud magának albérletet keresni, annak még a magas ausztriai megélhetési költségektől sem kell félnie. Vas megyében élek, itt nagyon sokan gondolkodnak azon hogy Bécsbe mennek tanulni.
Gyurcsány Ferenc második fénykorát éli. A saját pártjában dúló teszetosza pozícióharc és a Fidesz jóvoltából a fecsegése is úgy telik meg tartalommal, mint majálisozó kisnyugdíjas gumicsizmája esővízzel. Szerintem ő maga sem hitte elsőre, hogy Orbán megteszi neki a…..
Tétényi Éva Összeomlás 2011.02.20 17:43:00
English | Deutsch | Français Az esztergomi polgármesteri hivatal épületéről már jóideje hullik a vakolat. Egyik műemléképületünk főfala süllyed, az Alkotmánybíróság székhelyének kijelölt épület zálogba került, a kassza üres, illetve kifizetetlen számlákkal teli.…..
Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott megtartotta a diadalmas sajtótájékoztatóját, valószínűleg napok óta erre készült. Minden mondata csodálatos: "Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta…..