Adatok
Bonceke
5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Minden nap más alkalmi séf kápráztatja el konyhaművészetével négy ismeretlen társát. A séf maga vásárolja be a hozzávalókat, készíti el vendégeinek az étket, terít, tálal és persze jó házigazdához méltóan igyekszik szórakoztatni is vendégeit. Vacsora után az ínyenc…..
Bonceke
2009.10.30 21:36:30
nem tom hogyan főzött Bea asszony...ezek szerint jól :D.De páratt szokatm nézzi és elképesztő hogy egy vaccak magyaros vagy akkár zsemleszínű,vagy világos vajast nem tudnak megcsinálni...én 17 éves vagyok igaz szakácsnak tanulok de már 14 évesn tudtam ilyen alapvető dolgokat csinálni...nem hogy még 20-50 éves korig vagy még több...szerintem bár melyik "Celeb" gyermek korában főként ha nő az illető az anyukájától megtanulhatott volna...vagy egy alap hús levest...pedig az a legegyszerűbb leves...hideg vízbe bele a hús lehabozzuk majd vele a zöldség (répa,gyökér,egész hagyma,foghagyma,zeller, petrezselyem zöldje,meghámozott paradicsom kis erős paprika nem árt :D bár ez izlés. és só és egész bors ha valaki nem tudja ezt megjegyezni hát akk ez nagy szánalom...

- 50dkg Marhahús- 2 fej közepes v.hagyma- 3-4 gerezd fokhagyma- 2-5dl v.bor- Fűszerpaprika- Só- Chili paprika lehetőleg maggal- Víz. Elkészítés:A V.hagymát kevés olajba üvegesre pirítjuk bele tesszük a fokhagymát és a sót.Leveszük a tűzről kicsitt haggyuk hülni 1 percig kb,…..

Parírozás - Letisztítás, formázás. Klopfolás - Hús kiveregetése Spékelés - Tűzdelés, szalonnával vagy foghagymával. Borirozás - szalonna lapokkal való burkolás. Posirozás - kíméletes elő vagy készre főzés Blansírozás - Forrázás Abálás - tartós hőkezelés…..

- Fehér alap lé (fehérhúshoz PL: szárnyasok - Hal alaplevek (halászléhez) - Barna alap lé (cukorral kikeverjük, csont lével…..

1, Sűrítési eljárások: - Rántás - Habarás - Lisztszórás Rántás: - Világos, vajas rántás (lisztet habzásig hevítjük, belekeverjük a pirított vajat) - Világos,…..
Egy szakács tanuló blogja.
Főzés,sütés,Gőzölés,Párolás.Pirítás.Szakaszos párolás.
2009.09.12 10:19:00

1, Főzés: A főzés bő ízesített folyadékban való hőkezeléssel történő puhítás. Kezdhetjük: - Hideg folyadékba (Tartós leves) - Meleg folyadékba (nem lesz annyira tartós) Főzési módok:…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz