Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kolixx

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kábítószercsempész bandák és rendőrök csaptak össze Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében, Rio Compridóban 2010. november 25-én - a felgyújtott busz mellett motoros rendőr halad el.   A brazil nagyváros szegénynegyedeiben megbúvó gengszterek, akik útakadályokat…..
Narancssárgát választottam - színben passzolt a KTM-hez Tavaly vettem ezt a Hebo enduro kesztyűt, szép narancssárga betéttel az ujjai végén, az jól illik a KTM-hez. Igazából endurózáshoz lett volna szükségem rá, de aszfalton is használtam, nyári kesztyűként, mert az utóbbi…..
A beépített napszemüveget ritkán használomKét dologért vettem meg négy éve. Az egyik, hogy a C2 állítólag csendes; mondták emberek is, meg maga a Schuberth deklarál a honlapján 86,5 decibel szélzajt 100-as tempónál, szélvédő nélküli motoron, ami nagyon jó. A másik selling…..
kolixx 2009.07.04 11:41:22
Nekem is Conceptem van, 75e-ért vettem, nemrét, 5e van még csak benne.

Kicsit nehezen indult az ismerkedés. Mikor lecsuktam a sisakot, akkor kicsit megrángattam az állát a biztonság kedvéért, és az egyik fele kioldott. Nézegették a srácok az importőrnél is, meg néztem más sisakokat is, végül az lett a vége, hogy ilyen rántást esésnél nem, kap ne idegeskedjek. Megnyugtatás képpen a boltban még 3 Conceptet megnéztem, és azokat is ki tudtam pattintani. Innentől bízunk a szabványok ban és hitelesítésekben, mert még sok kilóméterig nem engedhetek meg magamnak új sisakot.

Amúgy kényelmes, jól szellőzik. A csendességgel én úgy vagyok, hogy kicsit kamu. Baromi csendes, ha a csillagok jól álltak össze (értsd naked bike). XJ6-on és XT660-on próbáltam túraplexivel, dübörgött mint a búbánat. Ezért a túraplekó ment a levesbe, most porosodik. Nagyon érzékeny a sisak a legkisebb változásra is. A kezemet a nyakamhoz emelem és már eldurran, fejfordítás dettó. De ha plekó alapból nem bántja, akkor a csendességi rekordot nem lehet elvitatni.

A belső napszemcsi, ha tiszta nagyon hasznos. A sisakban felvett napszemcsivel szemben én az erdős szerpentineken látom a nagy hasznát. Ott ahol sötétebb van és árnyék-fényes folt sűrűn váltakozik, ott hamar felhúzom, aztán ha megint nyílt terepen vagyok, akkor vissza. Ez is baromi hasznos.

A következő sisakom valami napszemcsis zárt felszerelés lesz.

A biztonságérzetről még annyit, hogy nekem nagyon hiányzik az arcpárna. Kézi nyomsára nem csúszik könnyebben hátra mint a régi zárt sisakom, de nagy zakónál szerintem hiányozna ennek az arcpárnának a plusz támasztó hatása.