Regisztráció Blogot indítok
Adatok
:pFaza

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
:pFaza 2012.06.16 14:06:13
@moli: Höhö... hát nem tudom, hogy maradt ki ez a mondat:)
Várom, addig meg kipróbálom ezt, hátha izgi:
ufoai.org/wiki/index.php/News
Jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik szeretik az újdonságot, aktív a fantáziájuk, és illik rájuk a "sorozatfüggő", mint jelző. Elkészültek, jönnek, a tengerentúlon többnyire már be is indultak az új sorozatok, amelyeket remélhetően itthon is imádni fogunk. Ha…..
(a képen: Rod Taylor, mint időutazó az 1960-as Az Időgépből) Mindenkinek, aki olvasni kezdte Időhajók című kötetünket (amely konkrétan Az Időgép történetének folytatása), vagy csak akár távolról is érdeklődik az időutazós sztorik iránt, intő jellel szolgálunk. Először…..
Egy kedves olvasónknak feltűnt, hogy a Rákóczi hídon készítés közben lefestettek egy félkész alakot az elhunyt Nemzet Szinészeit ábrázoló óriásfreskón. A félreértés hamar tisztázódott (részben): Raksányi Gellért portréja átkerült a tervezett balszélről a jobbszélre…..
:pFaza 2012.03.18 11:37:17
Jackpot Harckocsi tojástartóból 2012.02.23 11:58:00
Hát ez be-tojás! 5016 darab tojástartó, 26 liter ragasztó, 10100 darab szög, 5013 darab fémkapocs, valamint 80 négyzetméter acéllemez kellett ahhoz, hogy Stuart Murdoch angol szobrászművész 512 óra alatt elkészítse ezt a tojástartó tankot. A Challenger 2-es brit harckocsi…..
Január 8-án a világ számos nagyvárosában megtartották a Nadrágmentes Metrózás Napját. A tizedik alkalommal rendezett eseményhez 27 ország 60 városának több ezer metrózója csatlakozott. Az első Nadrágmentes Metrózás Napot 2002-ben, New Yorkban tartották és mindössze heten…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
A "Galaktika Arca" verseny kapcsán igazán időszerű, hogy toplistába rendezzük a legszebb SF színésznőket is. Lesznek itt szőkék, barnák, vörösek, feketék - és kékek is. Egyelőre csak filmekből merítünk, de a szöveg helyett beszéljenek a képek! A lista…..
A "Galaktika Arca" verseny kapcsán igazán időszerű, hogy toplistába rendezzük a legszebb SF színésznőket is. Lesznek itt szőkék, barnák, vörösek, feketék - és kékek is. Egyelőre csak filmekből merítünk, de a szöveg helyett beszéljenek a képek! A lista határozottan…..
És igen, ide is eljutottunk: a Könyvhéten megkezdett Galaktika Arca Szépségversenyt a mai nappal megnyitjuk! A szavazás menete a következő: a bejegyzésben szereplő lányokat a sorszámukkal lehet megszavazni, kommentben, vagy itt, vagy a Galaktika facebook bejegyzése alatt,…..
:pFaza 2011.06.25 11:05:12
14
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
Ugyan nem friss a hír, hogy Kanadában különösen nyugodt medvékkel őriztek egy kenderfarmot, de minthogy a blogon még nem volt az orosz nőci, aki ezt képtelen vihogás nélkül összefüggően kamerába mondani, egy posztot mindenképpen megér: ..
Olyan is van, hogy nem Gyalla posztolja ki a saját műveit. Még kicsi korában küldte be ezt, bizonyára a Star Warson mára már felnőtt polgárok pukkasztására. Engem az fogott meg a képben, hogy mennyire ügyelt arra, hogy a fülek harmonizáljanak az alanyok színével. Bravó! ..
Aki a laza 14 év várakozás után már nem bírja ki a megjelenésig hátralevő egy hetet, és nincsenek erkölcsi aggályai a warezolással kapcsolatban, már futhat is a torrentoldalak irányába nagy sebességgel, mert pár órája kikerült a netre a Duke Nukem Forever kalózverziója. Persze…..
Van az a street art, amikor a vicceskedő fiatalok otthon agyalnak, hogy miként tudnának egy matricával, felfújt mintával vagy plakáttal elgondolkodtató művészi objektummá alakítani valami utcasarkot. De az igazi street art nem ilyen izzadságszagú, egyetemi előadásokon kiérlelt…..
10. Űrszörny (20 Million Miles to Earth, 1957)Ray Harryhausen neve nem csenghet ismeretlenül az SF rajongók számára (már előkészületben a magyar életrajza). A stop-motion technika atyja számos lényt keltett életre, köztük Ymir-t, aki egy elfuserált Vénusz-expedíció…..
Ma reggel mindenki félve tekintett a naptárra, kerülte a tükröket, a fekete macskákat, és imádkozott egy kéményseprő feltűnésében. A 13-as szám bűvkörébe kerülve mi sem tehettünk mást, mint összeállítani egy listát, ami ezúttal rendhagyó módon nem filmek, hanem a…..
SF.blog Kinetikus szobrok 2011.05.10 14:17:00
Ha azt mondjuk: szobrászat, akkor sok minden juthat az eszünkbe: a firenzei Dávid-szobor, a Hősök Tere szigorú arcú katonái, vagy akár csak egy művész, vésővel a kezében egy óriási kőtömb előtt. Valószínűleg egyikőnknek sem jutott eszébe a kinetikus szobrászat... eddig.…..
:pFaza 2011.05.10 23:26:18
Azért vannak magyarok is akik ezzel foglalkoznak, vagy foglalkoztak. Pl.: Moholy-Nagy, vagy Édeske (Haraszty) www.edeske.hu/
Bár a személyes kedvencem Tatlin:
bartlettyear1architecture.blogspot.com/2010/11/tatlins-tower-vladimir-tatlin.html
Kinetikus szobrászat már elég rég óta létezik... remélem azért az SF rajongóknak nem újdonság ez.
A cikkben szereplő fickó egyébként baromi jó szerintem (youtube-on is van több melójáról videó).
A Boldog Ceferino Lovagrend ellen közleményben tiltakoznak a történelmi lovagrendek. A Schmitt Pálnak írt felhívást kizárólag a HírCsárdán olvashatják! Tisztelt köztársasági elnök úr, tisztelt Schmitt Pál!   Az elmúlt húsz évben elért elévülhetetlen…..
SF.blog Darth Vader a melegek ellen 2011.04.28 12:00:00
Sokan ismerik valószínűleg Martin Ssempa világhírű videóját. Az ugandai illetőségű lelkész szent missziójának tekinti a homoszexualitás elleni harcot, és politikai programjában egyes súlyos esetekben akár halálbüntetést vagy kényszermunkát is javasol azok ellen, akikről…..
SF.blog Milyen sci-fi ez a gyerek? 2011.03.31 11:13:00
A gyermek a szülők szeme láttára és hatalmas örömére növekszik, fejlődik. A büszke apa és anya pedig szereti nyomon követni, hogy nő a kis lurkó. Az sf-et szerető szülők is így vannak ezzel, hát itt van nekik egy hasznos segédeszköz. És ez elé még a szülő is…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a kormány mohósága féktelen. Egészen mostanáig mégis reméltük, hogy a civil szférát, társadalmi szervezeteket, a kultúra, a művészet érdekképviseleti szervezeteit nem éri el. Hittük, odáig nem fajulhat a diktatúra a harmadik évezred Magyarországában,…..
:pFaza 2011.03.25 14:03:21
Tessék, itt van a hivatalos MAOE honlapon a nyilatkozat.
www.alkotok.hu/

Én inkább húzok ebből az országból a gecibe...
:pFaza 2011.03.25 17:33:40
Kedves "libsizőzők" és "kozmopolitázók".
Ennek az egyesületnek a tagja (sokkal) többek között:
-Bukta Imre (Munkácsy-díjas festő, akiről még annyit bőven elég tudnotok, hogy a Velencei Biennálén 3x, azaz háromszor állított ki, pedig ott egy művész életében csak egyszer teheti ezt meg - melleseleg, művei a magyar mindennapi, hagyományos, falusi életről szólnak)
hu.wikipedia.org/wiki/Bukta_Imre
-Földi Péter (Munkácsy- és Kossuth-díjas festő, nem mellesleg a gyermekrajz-elemzés legelismertebb európai tudósa - művei szintén a hagyományos magyar kultúrát jelenítik meg)
artportal.hu/lexikon/muveszek/foldi_peter
-Molnár László József (a litográfia ma élő legnagyobb mestere a Földön, művei előtt a Velencei Biennálén ott tátotta a száját az egész szakma, nem kevés díjat kapott is érte... -hovatovább, nincs semmi "kozmpolita" gondolat a képein)
artportal.hu/lexikon/muveszek/molnar_laszlo_jozsef
Soroljam tovább???
Ezek az emberek a Tudományos Akadémia elismert tagjai, mind-mind komoly szaklapokban publikálják tanulmányaik...
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
SF.blog A húsevő óra 2011.03.22 07:00:00
Kicsit hátborzongató találmánnyal állt elő a robotika két jeles, látnoki tudósa, James Auger és Jimmy Loizeau. Két bizarr, új találmányukat is bemutatták. Az egyik egy kávézóasztalka, amelyik a lábain át felcsalja a közepén levő lyukig az egereket, ahol egy guillotine jellegű…..