Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neduddki21

0 bejegyzést írt és 463 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cikk a femina.hu-n: Összeöltözött Katie Holmes és kamasz lánya - Suri a kiköpött mása A címet némiképp meghazudtolva a cikkből kiderül az is, hogy a kapcsolatmegszakítás borzasztó gyakorlata alól a hírességek sem vonják vagy vonhatják ki magukat. Idézet: ... Tom Cruise a válásuk óta nem…..
A tegnapi Fókuszban volt egy nagyon jól felépített és összerakott 11 perces anyag a szcientológiáról, Dudás Diána interjúja köré építve. Sok fontos információ elhangzott - és mindez egy olyan műsorban, amit átlagban kb. 550 ezren néznek! Köszönjük a műsor készítőinek, hogy lehetőséget adtak erre az…..
neduddki21 2019.06.30 20:27:45
Ez egy menő vallás! Pár évvel ezelőtt indult el újra az a PR-irányvonal a szcientológián belül, hogy ez egy „modern, progresszív vallás”, sőt már a menő (cool) jelző is előkerült. 2016. októberében Instagram, Twitter és Facebook oldalakat, valamint Youtube csatornát is indítottak, valamint két…..
neduddki21 2019.04.27 14:11:14
@Laci12: "Látod ez egy jó kérdés. De ugye ezt Diánától kellene megkérdezni, nem? " De. Azért is olvastam el a könyvét, hátha választ kapok rá. Választ nem, de kaptam egy újabb leírását az emberi ostobaságnak.
"Sok embernek sikerült ezt a technológiát használnia, nyilván nem mindenkinek, még azt sem tagadom, hogy többen vannak akiknek nem működött. Aki bármiben elbukott az hajlamos másokban keresni a bukásának okát, és ezért kizárja annak lehetőségét, hogy hibát találjon magában."
Ez túlságosan egyszerű lenne, könnyű kiút. Ha nem működött, te vagy a hibás. Jó sok embernél nem működött, azok mind hibásak. Én megfordítanám: ti végeztetek valaha önvizsgálatot, hogy esetleg mégis az "egyházban" van a hiba? Hogy a "technológia" (mi is ez pontosan?) nem működik? Hogy változtatni kellene, ha már ennyire nem működik? Ha ekkora tragédiákat okoz, ennyi embert, családot tönkretesz? Kicsit olyan ez, mint a sztrádán haladó autós, aki felháborodik, hogy miért jön mindenki vele szemben.
neduddki21 2019.04.27 14:46:03
@sciclubtag: "Szerintem magad is egyet értesz azzal, hogy vigyázni kell a Földre, a természetre, tanítani kell az embereket, segíteni másoknak, nem engedni az elnyomást és még sok pozitív dologban kéne részt vennünk. A sci ezt ígéri. A benne lévők szinte mindegyike és az őket támogatók pedig azt hiszik, hogy ebben vesznek részt."
Persze, én is tudom, hogy ez a nagy ígéret. Plusz még az univerzum megmentése. (Ez különösen a kedvencem: van fogalma akár egyetlen "egyház"tagnak, hogy mekkora az univerzum? És hogyan működik? És mit kell azon megmenteni? ) De most komolyan: hogyan lehet egy percig is hinni, hogy ebben veszünk részt, amikor beiratkozunk egy méregtelenítő tanfolyamra, ahol toxikus mennyiségű niacint kell szednünk mindenféle orvosi ellenőrzés, javaslat nélkül, egy képzetlen ember (Hubbard) előírása szerint? Hogy lehetséges, hogy értelmes ember nem teszi fel a megfelelő kérdéseket és nem néz utána az internet korában, ki is volt az az ember, akinek előírásait az élet minden területén vakon kellene követnie? Nekem első dolgom lenne, hogy kiderítsem, milyen kompetenciája van arra, hogy bármit is előírjon vagy megmondjon és ha már itt tartunk, ugyanez vonatkozik a velem kapcsolatba kerülő személyekre is. Vagy ha adományt ad valaki, miért nem követeli meg annak igazolását, hogy az mire lett elköltve? Miért engedi meg, hogy legérzékenyebb adatai idegenek kezébe kerüljenek? Hogyan képzeli azt bárki is, hogy előírja: váljak el a feleségemtől/férjemtől, ne tartsak kapcsolatot a barátaimmal? És még hosszan sorolhatnám. A minden egészséges emberben meglévő józan észt és egészséges kételkedést hiányolom, arra keresek választ, milyen folyamat vezet ahhoz, hogy ezek teljesen eltűnjenek?
neduddki21 2019.04.27 20:24:09
@Bgisi: Köszönöm, ez egy nagyon-nagyon érdekes és tanulságos írás volt.
Előzmények: Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat Rövid összefoglalás: Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést…..
neduddki21 2019.04.02 11:45:16
@sciclubtag: "Szerintem a pszichológia, pszichiátria éppúgy nem célravezető, mint az scientology vagy dianetika auditálásnak bármilyen formája. "
És ezt miből vontad le? Foglalkoztál behatóbban pszichológiával vagy pszichiátriával, van ehhez végzettséged, ami alapot ad az ítélkezésre, vagy ez még szci-mantra?
Amióta ez a blog elindult (11 évvel ezelőtt, te jó ég), megéltem már jópár furcsa pillanatot. Pár napja azonban életem talán egyik legbizarrabb hozzászólását produkálta az egyetlen, a szcientológiát eddig védő hozzászóló (ismerve a szcientológiát, a nicket persze többen is használhatták):..
neduddki21 2019.02.06 23:56:49
@znagy6666: Kívülállóként próbálom ezt megérteni. Jól értelmezem, hogy a páciens bevallja az adóelkerülést vagy adócsalást az auditáláson, mire megzsarolják, hogy ha nem fizet x összeget, felnyomják az adóhivatalnál?
Frissen amputált szeptikus sebbel, 1 db antibiotikum recepttel, fájdalomcsillapító recept nélkül.  Kedves Praxisblog!   Kérem, ha a történetem megosztásra kerül, csak nevek nélkül, mert vannak benne rám nézve kompromittáló részletek. Elnézést az ékezetek helyenkénti…..
A szcientológia egyház "családbarát" voltához egy kis adalék ez a kb. 7 évvel ezelőtti történet. A szcientológusok megelégelték, hogy a feleségem még mindig nem vált el tőlem, a rettenetes elnyomó személytől. Ezért ÍRÁSBAN utasították, határidőt is szabva, hogy menjen be "kezelni a helyzetét"…..
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
neduddki21 2018.01.19 15:28:38
@bcrics: A közmunkás ápoló nem azért kellene, hogy vénát szúrjon és katéterezzen, hanem, hogy feltakarítsa a pisit, segítsen enni a betegnek, megfürdesse, tisztába tegye, elkísérje a WC-re, , segítsen elmenni a vizsgálatokra. Ehhez nem kell több évi, de még fél évi képzés sem. Biztos van olyan közmunkás, aki szívesebben csinálná, mint a hólapátolást vagy az utcák takarítását. Ugyanúgy, ahogyan már az iskolákban is működnek közmunkásként segítők, miért ne lehetne a kórházakban is?
Minden tiszteletem dr. Császár-Nagy Noémi, PhD szakpszichológusé, aki az utóbbi idők egyik legjelentősebb szakvéleményét írta meg a szcientológiáról.  30 oldal, de minden szava üt (a dokumentum többi részét a hivatkozott jogszabályok teszik ki). Itt lehet…..
neduddki21 2018.01.04 18:49:38
Egy olyan ember vált mozgásképtelenné, aki 80 éves kora ellenére kiválóan kerékpározott, a ház körüli teendőket maximálisan el tudta végezni, kedvenc időtöltése a kertészkedés volt, de mindezek sajnos a múlté. Tisztelt Cím!   2016.06.20-án vizsgálatra jelentkeztünk…..
neduddki21 2018.01.04 11:34:42
@Molnárgörény: Mi az a guta?
BEVEZETŐ Ez egy hosszabb lélegzetű útmutató lesz, mely a szcientológia egyház otthagyása óta összegyűjtött személyes tapasztalataimon alapul, és elsősorban ex-szcientológusoknak szól. Természetesen mindenki abban hisz, amiben akar. Senkitől nem vitatom el a jogot arra, hogy higgyen abban, amit L.…..
neduddki21 2017.12.21 16:08:01
@DoriB69: Bocs, de nem merült fel még benned, hogy egyszerűen nem akar veled beszélni? Miért kellene bármire is válaszolnia, ha nem akar? Ez egy blog, neki is, ahogy mindenkinek joga van eldönteni, hogy kivel beszél és kivel nem, mihez szól hozzá, mire válaszol anélkül, hogy agresszíven zaklassák és minősítsék. Az ember szórakozásból, szabadidejében ír ilyen fórumokra, nem kötelességből. Tudomásul kell venni, hogy nem kíván neked válaszolni és ennyi. Lépj túl rajta.
Érdekes cikk jelent meg az Esti Újság online felületén: Egyre furább ez a szcientológusok elleni eljárás Itt a cikk:..
neduddki21 2017.12.15 21:39:17
@kissgabor7804: Sokáig így gondoltam én is, de most úgy látom, hiába tiltják be, mert az embereket nem lehet megváltoztatni. Vannak, akik fogékonyak az agymosásra, ezért mindig lesznek , akik ezt kihasználják haszonszerzés céljára. Ha betiltják az egyiket, jön helyette a másik. Az embereket kellene megváltoztatni, ami nem könnyű feladat.
neduddki21 2017.12.16 09:20:17
@Gyaloghuszár: Ebben van igazság :) Mondjuk, az alkoholtilalomnak tényleg nincs sok értelme, de értem, hogy mit akarsz mondani és igazad is van. A szcientológia egy rendkívül kártékony társaság, viszont olyan rossz a hírük nálunk, hogy túl sokat már nem tudnak ártani. A direkt tiltás sokszor pont az ellenkezőjét eredményezi, felkelti az érdeklődést, felszítja a lázadó szellemet. A felvilágosítás lehet, hogy többet ér el, az ilyen blogok, a filmek rendkívül hasznosak. Nem könnyű megítélni, mi a legcélravezetőbb eljárás.
A tegnapi cikken kívül a következő műsorokban, illetve cikkekben foglalkoztak a szcientológiával:..
neduddki21 2017.11.04 17:52:37
@FenePéter: "Márpedig én úgy látom, hogy ez jogi úgy. Eddig Azért sokkal többször győztek a szci-k jogászai. :) Majd meglátjuk!"

Persze, hogy jogi ügy, én sem írtam mást. Egy egyszerű, teljesen egyértelmű jogi ügy. Be kell tartani a jogszabályokat, az adatkezelésre vonatkozóakat is, amik világosan tiltják az érintett hozzájárulása nélküli adatkezelést. Ennyi. Sokkal többször győztek a szci jogászai? Ez így egy légből kapott, erősen protokollszagú állítás. Én nem így tudom :) Maga az alapító atya sem véletlenül élt nemzetközi vizeken.
neduddki21 2017.11.04 17:59:04
@neduddki21: Propagandaszagú akart lenni.
neduddki21 2017.11.06 17:57:02
@FenePéter: "Te nem vagy hajlandó tudomásul venni, hogy ez az ügy tartalmazhat (akár) tucatnyi kivételt, ami miatt jogilag jól járhat el ebben az ügyben a szci oldal."

Tényleg nagyon kíváncsi lennék a kivételekre, melyek miatt nem vonatkozik egy törvényi előírás a szcire. Tudsz példát mondani?

"...bárki aki értelmes ember felfogja, hogy te részre hajló vagy, és történt valami veled, ami miatt ellenséges vagy a szci. felé. Így rád hallgatni nem fog."

Ugyan kinek kellene rám hallgatnia? A véleményemet írom meg, ahogy te is.

Semmi az égvilágon nem történt velem, semmi közöm nem volt soha a szcientológiához és ha már itt tartunk, semmilyen más szervezethez vagy egyházhoz, de még egy Zepter, vagy csodakütyü vagy csodagyógymód, csodavitamin buliba se tudtak belevonni soha. Egyszerűen gyárilag be vagyok oltva agymosás ellen. Amiért ezt a blogot (és más interneten fellelhető anyagot) olvasom, az pusztán - részben szakmai, részben emberi - kíváncsiság: próbálom megfejteni, annak pszichológiai hátterét és mechanizmusát, hogy hogyan lehet értelmes embereket úgy kivetkőztetni önmagukból, hogy szembe forduljanak a családjukkal, elhagyják és elhanyagolják a gyerekeiket, felülírva ezzel a legprimitívebb fajfenntartó ösztönöket is és arra késztetni őket, hogy óriási összegeket adjanak ki egy homályos és kétes dologért, anyagi romlásba és hitelcsapdába taszítva saját magukat és felélve gyerekeik jövőjét. Egyszerűen elképesztőnek tartom és egyben ördögien zseniálisnak, hiszen számos ember esetében működött már. Ezt próbálom megfejteni és nem állíthatom, hogy sikerült volna, de még nem adtam fel :).
Többsoron hibázott a kórház, amit a Nagypapám szervezete sajnos már nem bírt ki. Elvettek tőlünk egy csodálatos embert, aki szerető férj, szerető Édesapa, szerető Nagypapa és szerető Dédnagypapa is volt egyben. Nagypapám 2017. Október 6-án pénteken került be a szentesi…..
Olyan információkat mondtak el rólam, amiket velem nem közöltek és nem hogy második, de még harmadik félnek is kiadták. Az exem mindezt fel tudja használni ahhoz, hogy megpróbálja elvenni tőlem a gyermekem. Tisztelt Címzett! A mi történetünk elég bonyolult, de megpróbálom röviden leírni a…..
neduddki21 2017.11.05 22:27:10
@Zalai Béla: Teljesen egyetértek. Ami kimaradt a levélből, de kikövetkeztethető: Az anya gyakorolja a kizárólagos szülői felügyeleti jogokat, hiszen szabályozva lett az apai kapcsolattartás is. Ha így van, a kórház nem adhat ki információt az apának a gyerekről. Jó lenne tudni, hogy voltak-e a gyereknek problémái a válás előtt, vagy csak utána kezdődtek. Úgy értettem a levélből,hogy a válás, a szülők eldurvult viszonya, a kapcsolattartási problémák viselték meg a gyereket, akkor pedig valóban nem megoldás a gyógyszer (szerintem). Itt az anya a kulcsfigura: határozottabban kellene fellépni az apával szemben, nem engedni, hogy bármilyen módon beleszóljon az életükbe, kizárólag a kapcsolattartással összefüggésben szóba állni vele. Ha bűncselekményt követ el, fel kell jelenteni, mindig írásban. Ha csak odamegy a rendőrségre, el fogják hajtani. De a legfontosabb: beszélgetni a gyerekkel, megnyugtatni, programokat szervezni, szabad levegőn kirándulni vele, játszani, biztonságos otthoni légkört teremteni. Ehhez az anyának is rendbe kell jönnie, érdemes lenne pszichológus segítségét kérni. A válás részleteit, az apa viselkedését, saját sérelmeit, a vagyonmegosztást, az apa zaklatásait semmiképpen sem a gyerek előtt, vagy a gyerekkel kell megtárgyalni, még utalások, megjegyzések szintjén sem.
Őszintén szólva nem értem, hogy foglalkozhatnak ilyen rosszindulatú, fennhéjázó , Istent játszó emberek betegekkel. Üdv!   Ma 2017 08 21-én 13:15kor (14hig rendeltek, mit is gondoltam) megjelentem az Auróra utcai sztk nőgyógyászati osztályán. A recepciósnak mondtam, hogy nincs időpontom, kérdezte…..
neduddki21 2017.10.04 15:29:12
@she_wolf: Bocs, hogy közbeszólok. Az állami egészségügy, annak intézményei egészségügyi szolgáltatók. Az egészségügyről szóló 1997 évi CLKIV. törvény 1.§-ában, a törvény céljainak megfogalmazásánál többször is világossá teszi, hogy az egészségügyi intézmények szolgáltatást nyújtanak. Ez következetesen végigvonul az egész jogszabályon. Csak kérdezem, mert el nem tudom képzelni: ugyan mi más lenne, ha nem szolgáltató?

A poszttal kapcsolatban az a véleményem, hogy a posztoló az a fajta egoista akadékoskodó, akit mindenki érintett szeretne elkerülni. Már maga az, ahogy az asszisztensről beszél, kinyitja a bicskát az ember zsebében. Az asszisztens ugyanis kétszer is megpróbálta a posztolót bejuttatni orvosi vizsgálatra, holott egyszer
sem kellett volna. Ugyan miért érdemli meg a posztoló hangnemét? A négy nap pedig valóban közeli időpont, nem ebben a világban él, ha ez sem felel meg.
Ez a helyreigazítás jelent meg a Ripostban. Ebből is kiderül, hogy tényleg felvették a kapcsolatot a családokkal...
Édesanyámat 2015 Júniusában találtam meg egy budapesti elfekvőben a háziorvosa segítségével. 24 órás ellátást igénylő pelenkás beteg lett Tisztelt Cím!   Édesanyámat 2015 Júniusában találtam meg egy budapesti elfekvőben a háziorvosa segítségével. Senkit nem adott meg akit értesíteni lehetne, így…..
neduddki21 2017.06.01 17:16:53
@she_wolf: A poszternek nem kell tolerálnia az eltartási szerződést, mert nem kérdezik meg a véleményét. Viszont az önkormányzatnak jóvá kell hagynia, anélkül nem köthető meg önkormányzati lakásra. És persze kellene valaki, aki felhajtja a reménybeli eltartót.
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
neduddki21 2017.05.28 07:07:12
@tomcsicsi: Elárulod, hogy mennyiben köszönheti Erőss Zsoltnak két hegymászó is a halálát? Én egyről sem tudok, aki neki köszönhetné.
Praxis Levágtam az ujjbegyemet 2017.05.09 06:02:05
A doktor urak láthatatlanok voltak. Szerintem ha artériás vérzésem lett volna, azt sem vette volna senki észre. Egy vágódeszkán pörkölthöz vágtam kockára a sertéslapockát, amikor a gáztűzhely rácsozatára tett deszka megbillent és én a szamuráj késemmel levágtam a bal kezemen a mutatóujjam begyét. A…..
neduddki21 2017.05.09 08:59:19
@chili wili: Hol hemzseg a helyesírási hibáktól? Miben tudálékos? Miben túlzó?
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk. Tisztelt Praxis!   Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra…..
neduddki21 2017.05.09 08:52:45
@she_wolf: Sajnos pedig egyre gyakoribbak a védhetetlen történetek. A szomszédomat mellkasi fájdalmakkal vitte be a felesége a szomszédban lévő megyeszékhelyre, a sürgősségire, ahol egy széken ülve várt órákat. Majd - anélkül, hogy tudomást vettek volna a létezéséről - lefordult a székről és meghalt, ott, mindenki szeme láttára a váróban. Nehezen tudok elképzelni olyan magyarázatot, ami a kórházat felmentené ilyen esetben. Az ilyen történetek megírására igenis szükség van, mert jelzik a rendszer működésképtelenségét. Akár közli őket a blog, akár nem (cseszd meg Despota stb.), ezek még léteznek.
Az elkövetkező fél év felért számomra egy rémálommal, folyamatos fájdalom, irritáció, égető érzés, gyakorlatilag minden nap a túlélésről szólt. Nem volt olyan ülő-, álló-, vagy fekvőpozíció, mely alatt nem éreztem volna az irritációt, belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna velem, ha fizikai…..