Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dunabeat.

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk, a párás ég alatt mind indulunk a pusztaságon át a száraz ég alá, ahányan így együtt vagyunk, olyik még visszanéz, a holdsugár a lábnyomunkba lép, végül mind elmegyünk, a napsütés is elmarad és lépdelünk a csillagok…..
dunabeat. 2012.04.04 19:33:41
Csont alakú pendrive-on jelenteti meg a napokban A Kutya Vacsorája első nagylemezét a Gumicsontot. Aki nem tudná, az együttest a következő zenészek alkotják: Gerdesits Ferenc (Quimby, Üllői Úti Fuck, Marlboro Man), Kovács Geri (Soerii & Poolek, Volkova Sisters), Köles István Jr.,…..
  Nagy tisztelői vagyunk Gréczy Zsolt munkásságának, legutóbbi blogbejegyzésének (A legszomorúbb barakk) egyik mondatát mégis háromszor-négyszer is el kellett olvasnunk, míg elhittük, hogy tényleg azt mondja, amit: „Az egyetemistáknak nem engedik a tüntetést - mint…..
dunabeat. 2011.06.24 21:02:52
Ha esetleg valamelyik olvasónkban felmerül, hogy a kormány a Ténytárról másolja az Alkotmánybírósággal kapcsolatos politikáját, akkor biztosítani szeretnénk: nincs így. Bár hozzátesszük: lassan mi sem vagyunk biztosak ebben. Pár hete jelent csak meg  elemzésünk arról,…..
dunabeat. 2011.06.17 14:56:15
@Ténytár: Köszi.

Mondjuk ez a "Kövér László házelnök úr privát ügyvédje" megjelölés is necces.

Ilyen alapon Schiffer András Orbán Viktor privát ügyvédje, mert a kordonbontás-ügyben képviselte?..

Szalay alkotmányjogász, más kérdés, hogy van némi kötődése egyes fideszes politikusokhoz, de ilyen alapon szinte mindegyik alkotmánybíróba bele lehet kötni, lehet találni a múltjában olyan elemeket, ami alapján valamelyik párthoz közelinek lehet nevezni.

Amivel viszont tényleg alapvető probléma van, az Balsai jelölése.
dunabeat. 2011.06.17 16:12:07
@Várúr: Na azért itt elég nagy kavarodás van a számokkal.

Balsai '90-től volt igazságügy-miniszter.

Előtte nehezen lehetett 30 évig ügyvéd, tekintve, hogy '47-es születésű, és valamikor a '70-es évek elején végzett a jogi karon.

Szerintem kb 15 évig lehetett ügyvéd a '70-es, '80-as években.

És most nyilván nem azért lett alkotmánybírónak jelölve, mert ezelőtt 3-4 évtizeddel ismert ügyvéd volt...

A jelölése vállalhatatlan, mivel egy pártemberből azért ne legyen alkotmánybíró, és ezen nem változtat az, hogy anno Kiss László jelölése IS vállalhatatlan volt (Bihari némileg más tészta, mögötte azért komoly tudományos pálya áll).
Dick Wolf hatévesen a Hardy Boys című gyerekeknek írt krimikönyvsorozattal került először közelebbi kapcsolatba a krimikkel, kilencévesen már Shelcock Holmes-történeteket és Agatha Christie-könyveket olvasott, és azóta sem nézett vissza. A Law&Order-franchise (magyarul Esküdt…..
„Sajnos Koltay ugyanazzal az igényszinttel koreografálja a filmjeit, mint a 80-as évek pártrendezvényeit.” /Bozótharcos hozzászólása az UFiblogon, 2007/   Június 4-én késő este Koltay Gábor Vérző Magyarországát adta a köztelevízió egyes csatornája. Nagy…..
dunabeat. 2011.06.05 15:11:09
@Weöres Dániel: Szerintem a maga idejében jó klipnek számított mondjuk az Ismerj fel, vagy éppen a Keresem az utam is.
De a Szindbád dalának is jó klipje van szerintem.

A poszttal amúgy egyetértek.
Koltay úr filmjei már annyira giccsesek, hogy számomra nézhetetlenek, még ha maga a téma egyébként érdekelne is. De nem így.
  Sosem voltam még Sas-kabaréban. Sokszor terveztük a szerkesztőségben, hogy megyünk, de aztán nem lett belőle semmi. Ma délutánra viszont megvan a jegyünk, így ott leszünk a Mikroszkóp Színpad TárSASjáték című zenés, közéleti kabaréján. A búcsúelőadáson.   A…..
dunabeat. 2011.06.04 21:37:53
Vigyázat: kivételesen képes blog következik. Miként egy korábbi bejegyzésben már jeleztem, "választott" falum idén legalább nyolcszáz éves lett - legalább, mert az első írásos említése egy 1211. május 29-én keltezett dokumentumban található. Egy ilyen alkalom…..
A választási rendszerekről szóló óráimat évekkel ezelőtt, a valóságshow műfajának hazai megjelenése idején rendre az akkor futó két sorozat, a Big Brother és a Való Világ eltérő kiválasztási stratégiájának elemzésével kezdtem. A két különböző eljárásban sikeres…..
  Az új honlappal - úgy látom - pályára állt a Velőrózsák. Túl vannak egy dokumentált Gödörbeli kísérletezésen és első koncertjükön is, amit a Corvin tetőn celebráltak. Az öndefiníció szerint gasztrozenekar, de a névválasztáson túl erre csak a negyvenes…..
A kéthetes RTV Műsormagazin április 18-május 1. közötti időszakra szóló utolsó számában meglepő módon szerepel a köztévé élő közvetítésének ajánlója arról a történelmi eseményről, ahogy Schmitt Pál aláírja az alaptörvényt. Akárhogy is számolom, a tévéújság…..
dunabeat. 2011.04.26 14:28:00
@ezt találtam: nyilván előre lehetett tudni, hogy elfogadják, és hogy ő meg aláírja.

nem tudom, mit kell ezen ennyit rugózni.
dunabeat. 2011.04.26 14:40:30
@ezt találtam: szerencse, h eddig qrva jól működött az intézményrendszer. :)

egyébként a kedvencem a cikkben "a jó előre beprogramozott császározásra" kifejezés.

ezért már érdemes volt elolvasni, kösz az élményt, legközelebb jön Tokaj szőlővesszeje is remélem.
„Nem tudom, szeretik-e saját nevüket? Ismerek olyanokat, akik elégedetlenek vele, mások meg büszkén viselik. De bárhogy is, ugye azt ön sem szeretné, hogy valaki elvegye az ön nevét? Márpedig most ez történik. A kormány elveszi hazánk nevét. Azt mondja, megkérdezésünk…..
dunabeat. 2011.04.13 16:50:08
@Megfigyelo: Piros bögrére hajtasz te is?
  Hosszú vajúdás után készült el ez a poszt, s mire megszületett, többé-kevésbé aktualitását is vesztette: az új alkotmány nem ad szavazati jogot (sem egyet, sem többet) a szülőknek a gyermekeik után. Sajnos. A legfiatalabbak/legidősebbek képviseleti…..
dunabeat. 2011.03.29 11:36:10
@zero: Ha előzetesen regisztrálni kéne, mint az USA-ban, annyit érnénk el, hogy kitolódna a kampány, vagyis már a regisztráció előtt jönnének az ígérgetések...

Ennek ellenére persze kevesebben mennének el, mint így, mert egy csomóan lecsúsznának róla, és a vesztes a várhatóan az eddigieknél is alacsonyabb részvétel miatt azonnal kétségbe vonná a győztes legitimációját.

Ráadásul az USA-ban ez úgy működik, hogy nyilvántartják a regisztrált republikánus, ill. demokrata szavazókat...
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
dunabeat. 2011.03.24 12:37:27
@bóra77: kizárt

pláne ha a jelenlegi népszerűségvesztés folytatódik
dunabeat. 2011.03.24 13:10:56
@a-kis-herceg: de, ez egy vicc, tekintve, hogy az országgyűlési választásoknak vannak bizonyos érvényességi és eredményességi feltételei

a 10%-os részvétel édeskevés...

Az egyéni választókerületben a választás akkor érvényes, ha a választásra jogosultak több mint fele szavazott (az esetleges második fordulóban több mint egynegyede).

Szóval hagyjuk ezt a 10%-ot...
dunabeat. 2011.03.24 13:34:04
@a-kis-herceg: a 19% időközi ÖNKORMÁNYZATI választáson volt, nem pedig országgyűlésin. a kettőre más szabályok vonatkoznak.

egyébként pedig ha akár egyfordulóssá teszik a rendszert, akár lejjebb viszik az érvényességi küszöböt, attól még elmehet bárki választani. senkinek sincs megtiltva egyelőre...

ha viszont nem él ezzel az állampolgári jogával, onnantól kezdve az illető ne panaszkodjon...
comment:com Bannolom a Bannert 2011.03.22 13:06:00
Ha igazak azok a híresztelések, hogy tavasszal ezer alkalmazottól válhat meg a Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelői Alap (MTVA – vagyis a közmédiumok foglalkoztatója), akkor szinte biztos, hogy aki mostanában új műsort kap, annak nem kell félnie. A Duna TV-n múlt…..
  Amit Lázár János mondott, azt a többség így gondolja. Főleg a férfiak. Aztán ebbe halnak bele idejekorán, a versenyzésbe és abba, hogy azt hiszik, nem elég értékes emberek, ha nincs elég pénzük. Ez a magyar férfiak egyik legnagyobb problémája. Ezt kimondani…..
„Csepegett a világ, a poharunkba csendben”   Új lemezt adott ki a Quimby, kicsi ország kocsmazenekara - vagy kocsmaország nagy zenekara. A kétezertízes évekre klasszikussá váltak a magyar alternatív színtérkulcszenekarai. Kérdés, hogy van-e még értelme…..
dunabeat. 2011.01.22 20:16:14
@Janossz:

Én ezt az albumukat kritizáltam, nem az elmúlt 10 évüket (bár szerintem a '90-es évek végi albumaik sokkal izgalmasabbak voltak).

A legtöbb zenekarral amúgy ez van M.o-n.

Mire végre befutnak (mainstreammé válnak), addigra már túl vannak az igazán jó albumaikon.
dunabeat. 2011.01.22 21:25:14
@Janossz:

Erről a lemezről Cseh Tamás jut eszedbe?

Hát, talán a "fáradtabb" lemezei...
dunabeat. 2011.01.22 21:26:34
@ColT:

Olvasd el, mire reagáltam :)

Csak annyit írtam, h köztük is sokan vannak, akik nem szeretik.

Én anyukám is szereti, pedig ő 55 már :)
Már régebben kiszúrtam a Ma Reggelben sűrűn feltűnő Bándy Péter demokratás újságírót, mert mindig annyira szívből védi a kormányt, és újságíróhoz alig méltó módon kérdez alá a kormánypárti vendégeknek, de eddig sosem kerestem rá, hogy miért is van ez. Nem Góliát…..
dunabeat. 2010.12.14 14:18:49
@dunabeat.: *pozícióját
dunabeat. 2010.12.14 14:20:51
@proeskontra: Hogy sosem tett fel keményebb kérdést balos politikusnak, az tényszerűen nem igaz.
dunabeat. 2010.12.14 14:24:05
@szabóZ: Én barb nevű szerzőről írtam, hogy tőle nem emlékszem ilyen posztra, nem azt, hogy az indextől.
Egyébként egyetértek.
A jelenlegieket az előző hülyeségei nem mentik föl, és nagyon helyes, ha szóvá teszitek.
A gond az, ha valaki az előzőt kecskebaszás idején csöndben volt, most meg nyüszít.
Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott…..
Mivel az alkotmánybírókat a népszuverenitás kizárólagos letéteményese, a parlament választotta, s mivel a nép négyévenként ugyan lecserél(het)i a képviselőket, de a törvényhozó hatalom ettől még nem szűnik meg, ezért az adott országgyűlés által megválasztott…..
dunabeat. 2010.11.09 20:36:16
@Vidéki: az előzőt erre írtam (persze)
dunabeat. 2010.11.09 23:52:51
@Orbán hetei meg vannak számlálva,belül mozgolódnak: Úgy tűnik, újra elindult a piros bögre-akció. :)
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
dunabeat. 2010.10.28 13:50:36
@gyilkos fűegér: Egyelőre (most még), nem pedig egyenlőre (ez a kifejezés inkább a matematikában meghatározó)...

Bocsánat, de ha ilyet látok, sosem tudom megállni szó nélkül. :)
dunabeat. 2010.10.28 13:58:56
@Ordnassac: A róka Ferenc, a varjú József, a farkas Viktor, a medve pedig az AB.

Szerintem ennyi, ami biztos. :)
dunabeat. 2010.10.28 14:02:38
@simonmondja.: Valóban.
Tétényi Éva A második 2010.10.05 23:30:00
A városi közpénzből finanszírozott helyi sajtó és tv nem jelentkezett. Szóval szükség van az internet szabad világára, hogy hírt adhassak arról, mi történik a Városházán. A hétvégén létrehozunk egy új kommunikációs csatornát, ahol majd bárki betekinthet a helyi politika…..
  A Fidesz esztergomi szervezete választási csalás miatt megfellebbezte a helyi választás eredményét, beadványuk szerint „bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban”. Azt a választást, ahol a független (a Fidesz-KDNP-n kívül mindenki által…..
dunabeat. 2010.10.06 20:06:24
@Tehetetlen Dodó: Szerintem egyből le kellett volna venni a tábláról, még túl sokat is pepecseltek vele.
Oszi kijelentései tartalmától függetlenül: meg kellett volna előzniük, hogy a ballib ezzel harsogja tele az egész külföldi sajtót, és sok külföldi újságolvasó számára azokban a napokban Molnár Oszkár legyen az egyik legismertebb magyar politikus, mintha vmi hihetetlen fajsúlyos figura lenne egy edelényi polgármester...