Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karipapa01

0 bejegyzést írt és 3127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég színpompás villamosos felvételeket láthattunk Balt Korthals Altestől, most viszont átállunk a fotózás sötét oldalára, már tudniillik hogy a fekete-fehér képekhez, merthogy ilyeneket is készített: A képekhez sajnos nem kaptam dátumokat, de valahogy olyan őszi délutáni hangulat honol ezen a…..
Kis híján balesetet okozott az a járművezető, aki a megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó „farvizén” haladt lendületesen a szombathelyi Vörösmarty utcában. Az esetről videót is készített a szemközti sávban közlekedő gépkocsi fedélzeti kamerája. A szirénázó mentő a kórház irányába tartott,…..
Karipapa01 2021.02.18 11:26:43
@MAXVAL birсaman közíró: Igazad van! Az "...erősebb szabály mindig a józan ész", ami azt diktálja, hogy mindig azt a szabályt tartsuk be, amelyik mindenki által ismert és mindenki betartja! Nem pedig egy adott szituációhoz alkot mindenki egyéni szabályokat!
Magyarázat: bizonyára hallottál arról a sportról, hogy SAKK. Próbálj meg olyan emberrel sakkozni, aki saját szabályokat állít fel menet közben. :D Érdekes játszma lenne.
Tudom, hogy a kölekedésnek a sakkhoz semmi köze, én csak magyarázatképpen említettem.
Összességében a társadalom szabályok nélkül működésképtelen. Ezt el kell ismerned.
Karipapa01 2021.02.18 11:49:41
@MAXVAL birсaman közíró: Nos valóban előfordulhat, hogy egy szabály nem alkalmazható. De ez esetben előzőleg egyeztetni kell a szituáció összes résztvevőjével azt, hogy most átmenetileg eltérünk az egyébként általuk betartott szabályoktól. Ha mindenki beleegyezik, akkor hajrá!
A sakk pedig jó példa, hiszen a szabályai a környezettől függetlenek, a volágon mindenhol egyformák. :D
Karipapa01 2021.02.18 12:13:21
@MAXVAL birсaman közíró: Lehet, hogy vannak rossz szabályok, de ez esetben van elfogadott módja a módosításnak. Javasolni kell, megbeszélni kell és módosítani kell. Kell hozzá társadalmi elfogadottság.

Komolyan én minden szabályt betartok. Nem nehéz! Csak arra kell gondolni, hogy nem én vagyok a világ közepe :D

A sakkhoz hasonlóan a közúti közlekedés is mesterséges környezet és a KRESZ is egy mesterséges keret. Mint az oktatóm mondotta anno: a közlekedési szituációkat KRESZ-szabályokkal és nem kurblipárbajjal oldjuk meg.
A láz jelenségét már az ókorban is ismerték, de csak a középkortól tudjuk mérni. A higanyos hőmérők sokáig tartották magukat, de mostanra a digitális eszközök váltották fel őket. De mivel a legcélszerűbb lázat mérni manapság?..
Társasházban laksz és bejárati ajtó cserét fontolgatsz? Tudod, hogy hol és minek kell utánajárni, hogy zöld utat kaphasson az álom ajtód? Segítünk!..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
Karipapa01 2020.04.25 15:18:20
@CoolKoon: Te csak ne basztasd a Birkát, mert faszagyerek! Volt idő, amikor veled ellentétben még a saját neve alatt írt véleményt. Nyiltan! Ő egyszerű pékből lett újságíró, onnan pedig közíró, blogger, aztán ügyfélszolgálatos, tehát komoly karriert futott be önerőből! Aktív és igyekszik a fiú! Különben is mindenkinek joga van hülyének lenni. De ő nem hülyébb, mint egyes vezetőink, akik ezt a törvény kitalálták. Én tisztelem ezt az embert! Az internet egyik legendás alakja. Remélem még sokáig velünk marad :)
Karipapa01 2020.04.25 15:47:12
@CoolKoon: Ez a "kompatibilitás" ára.
Amikor 1998-ben kirúgtak budapesti munkahelyemről - egy bankban, pont a Parlament épülete mellett voltam pénztáros-ügyintéző -, elkezdtem ismét munkát keresni. Hozzá voltam szokva, hogy az ember szétküld átlag 100 önéletrajzot, kap 10 elutasítást, majd elhívják 2 interjúra, majd 2-3 hét múlva onnan…..
A koronavírus járvány immár a mindennapjaink része: aki teheti, home officeban dolgozik, és az értelmesebbek el sem hagyják a lakást ilyenkor, ha nem muszáj. Az éttermek még nyitva tartanak, de a forgalmuk messze elmarad a normálistól – ez járvány idején jól is van így. Sokan pedig egyszerűen…..
Karipapa01 2020.03.19 14:07:38
@scsaba1: "A vírus nem tenyészik a maszkban, mindenképpen élő sejt kell neki."
Nem az írtam, hogy "tenyészik", hanem azt, hogy "tenyészet". Próbáld értelmezni :)

"Másfelől a legtöbb maszkot _szükség esetén_, ha nincs minden napra új, lehet fertőtleníteni alkoholban, hipós vízben stb., amit kibír az anyaga."
Nem lehet :D

"Még mindig jobb, mint beleköhögni a vakvilágba."
Olvasd el az ANTSZ ajánlást! :D
Karipapa01 2020.03.19 14:26:11
@Gleccsertetű: A vírusteszt olyan, mint a terheségi teszt :D Leteszteli magát a leányzó, örül hogy nem terhes, aztán elmegy dugni :D
Karipapa01 2020.03.19 14:36:59
@kvadrillio: Ne nézd meg a kamrám, mert kifolyik a liszt...! :D
Vajon a 4 vagy a 10 emeletes társasház az ideálisabb? Melyik a szerencsésebb választás?..
Karipapa01 2020.02.20 11:26:41
@bontottcsirke: "Semmi sem kötelező"
De! Lakni valahol!
Karipapa01 2020.02.20 13:56:15
@Void Bunkoid: "Csak azt elfelejted, hogy ha netán jön valami gebasz, mondjuk egy durvább gazdasági válság, akkor a fennkölt éned is rájön..." arra, hogy ma már a parasztnak is nagy szüksége van az infrastrukturára, villamos energiára, üzemanyagra, egészségügyi ellátásra, gyógyszerre, ruhára, termelőeszközökre, alkatrészekre... amiket ő is "színes papirokért" tud megvásárolni, mert akik ezeket biztosítják szintén "színes papírokat" kapnak a munkájuk ellenértékeként. És ha ezt nem tudják használni, nem is fognak dolgozni. Csaxólok...
Este beáztattam fél kiló sárgaborsót, majd reggel egy kis sonkalével felöntve, három-négy babérlevéllel, fél fej vöröshagymával és egy gerezd fokhagymával feltettem főni.Amíg főtt, serpenyőben megsütöttem a friss kolbászt, ami alá egy kis vizet öntöttem, hiszen a kisült zsírja elég volt arra, hogy…..
      Nem szeretnék most egy dühös postot írni. Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus. Mert aki ismeri az országot, amiben élünk, az tudja, itt bizony családon belüli erőszak van sok helyütt, a komondor löki fel a feleséget és vállalatvezetők…..
Van az a helyzet, amikor az embernek valami kisüti az agyát és nem jut eszébe a száz éve használt PIN kód. A Homár is járt már így, de olyankor nem a bank volt a hülye, hanem a Homár. Na de József hiába tudta és tudta és tudta, az OTP újra és újra és újra nem fogadta el a PIN kódját. Az új kártyával…..
Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon…..
Karipapa01 2019.07.10 22:11:04
Karipapa01 2019.07.10 23:10:26
@Snagal: Amit válaszoltál egy nagy katyvasz. De nézzük a dolgokat:

A posztoló panaszt emelt azért, mert a pincér nem engedte kivinni az étteremből az általa már kifizetett vizet. Küldött egy levelet az étteremnek, amire nem kapott választ. Emiatt posztolt a Homáron.

Erre az étterem magyarázkodott, elismerte hogy túlreagálták a dolgot, elnézést kértek és abbéli reményüket fejezték ki, hogy a jövőben kölcsönösen elégedettek lesznek egymással.

Tehát elmondhatjuk, hogy a problémát úriember módon lerendezték egymással.

Ám jöttek a mindentudó kommentelők, akik szerint az étterem fúj, a vendég fillérbaszó, meg minek írt ide ahelyett hogy "kézbe vette volna az ügyet", meg gyerekes a panaszkodás, meg a 12 ezer forintos számla nagy pénz-e vagy sem, ki kell-e hívni emiatt a főnököt és veszekedést provokálni... és így tovább. És ebbe te is beszálltál! Szép estét kívánok! :)
Karipapa01 2019.07.10 23:36:01
@asdf: Mit is írt a posztoló?
"Ha betétdíjas az üveg, szerintem akkor sem ezen a 100 forinton kéne filléreskedni, ha a kedves vendég magával szeretné vinni, vagy akkor bele kéne kalkulálni abba az árba, ami az étlapon szerepel, a betétdíj árát is.

Ez a fajta kicsinyes viselkedés a pincér részéről nagyon meglepett, de aztán mondtam, hogy jó, akkor kifizetem az üveg árát, de ekkor továbbra is elutasító volt és azt mondta, hogy ezt sem lehet."
A kerttel kapcsolatban számos problémaforrás adódik, a hobbikertészek életét a növénybetegségektől kezdve az aszályon keresztül egészen a gyomosodásig nagyjából bármi megkeserítheti. Mi van akkor azonban, ha a károkozó nem egy irtanivaló szörnyeteg, hanem a család kedvenc, körülrajongott kutyája? A…..
  Néhány frissen elkészült, soha nem látott, tartalmában abszolút unikális vasúti térképet mutatok nektek. A térképeket egy jóval nagyobb projekt keretében készítettem el, tekintsétek ízelítőnek. A térképek az 1877-es magyarországi vasúthálózat jellemzői alapján készültek. A térkép a…..
Kedden megszavazta a parlament a Magyar Tudományos Akadémia átalakítását, amellyel új fejezetet nyit a tudományos életben. Volt mellette pró és kontra érv rengeteg, én is írtam róla, de öt villámkérdés, ami mindenkinek eszébe juthat 1. Miért kellett átalakítani az Akadémiát? Egyáltalán nem volt…..
Karipapa01 2019.07.03 16:11:43
@énisfélek: Neked fogalmad sincs, hogy miről van szó csak ülsz a géped előtt és nyomkodod a billentyűket! Pontosan ugyanazt teszed, mint Farkas Flórián amikor a témakőrben szavaz!
Karipapa01 2019.07.03 17:55:05
@FILTOL: te vagy nevetséges! Beleszólsz valamibe, amiről fingod sincs. De mindegy, a lényeg, hogy jogod van hozzá.
Karipapa01 2019.07.03 19:50:02
@FILTOL: Ez gyenge volt :D :D Jobbat!
Olvasónk problémája elsőre nehezen volt érthető, mert egy láthatóan tejföl feliratú fotót mellékelve morgolódott azon, hogy tejföl helyett pirosat joghurttal vágta tönkre a családi ebédet, de ezt a zaklatottsága számlájára írtuk. Problémája ugyanis azonnal érthetőbbé…..
Karipapa01 2019.06.29 10:28:32
@a lekvár neve puffin: "...fóliás csirkemellett.Hát,az a szag alapján,ami áradt belőle vasárnap felbontás után,tuti nem az agyonreklámozott húsüzemük minőségi terméke volt."

Tényleg nem az volt! :D Ugyanis az "agyonreklámozott húsüzemükben" (Regnum) csak marha- és sertéshúst dolgoznak fel szárnyashúst nem. Sőt az epét is eltávolítják nem úgy, mint egyes kommentelők a hozzászólásaikból.
Karipapa01 2019.06.30 09:40:50
@a lekvár neve puffin: Szived joga rühellni! Ha csak azt írod, arra nem is reagáltam volna. De amit írtál az olyan, mintha rühellnéd a szomszédod és ezért lekurváznád a 8 éves kislányát. Na ehhez szóltam hozzá.
Karipapa01 2019.07.03 16:47:07
@a lekvár neve puffin: "Én még nem láttam olyan spáros reklámot,ahol a csirkefeldolgozó vagy csomagoló üzemüket reklámoznák.Regnumot igen.Átlagparasztként összekötöm a kettőt és ennyi."

Ja bocs... Hogy te mit csinálsz a te dolgod. És bátran sértegesd csak azokat a henteseket, akik a Regnumnál mindent megtesznek azért, hogy jó minőségű termék hagyja el az üzemet. Akik nap mint nap szigorúan betartják az ISO 22000 szerint vállaltakat, betartják a vonatkozó HACCP előírásokat. Erra jön az átlagparaszt és összeköti egy külső független céggel. Ennyi... Bravó!
Másodfok Az édenkert törvényei 2019.06.27 09:23:30
Hawaii-t, a csendes-óceáni szigetcsoportot ma már mindenki az Egyesült Államok részeként ismeri, s ez a tény az idei évben különös hangsúlyt is kap majd. A Hawaii-szigetek ugyanis pont idén 60 éve vált az Egyesült Államok tagállamává. Ebből az alkalomból tekintsük át a szigetcsoport  idáig vezető –…..
Karipapa01 2019.06.29 10:02:17
@Veszéjben a lyogállamiság !: A cikk szerint "A népszavazáson a csatlakozást támogató szavazatok elsöprő győzelmet arattak, így 1959 augusztus 21-étől a szigetcsoport hivatalosan is az Egyesült Államok 50. tagállamává vált. "

Igen. Legalább.
Karipapa01 2019.06.29 14:52:34
@Veszéjben a lyogállamiság !: Szegények addig is vergődtek a rabigában :D
Egy valutaüzérkedési botrányból született a balatonföldvári pártüdülő, ahol a Kádár kormányőrségének tagjai mulattak zárt kerítések mögött...
Néhány napja azt firtatjuk a nyilvánosság fórumain, vajon a volt miniszterelnök átverte-e a szocialistákat. Elvégre kihátrált Karácsony Gergely mögül, és elővette a sufniból Kálmán Olgát, aki szerinte harcosabb természet, mint „a Gergő”. A Demokratikus Koalíció elnöke azóta magyarázgatja a…..
Karipapa01 2019.06.15 11:17:57
Mi magyarok nagyon hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy semmi nem akar tud minket megölni, amikor a saját országunkban kirándulunk, nyaralunk. Ebből aztán mindenféle kacifántos helyzetek adódnak. Kénytelenek vagyunk például túl közelről megnézni egy barnamedvét, megmarnak minket dolgok, megcsípnek,…..
Karipapa01 2019.06.14 22:48:45
@ABC Jozsi: Nyugi! Az egyik barátom fiát Magyarországon marta meg egy keresztes vipera. Távolról sem olyan veszélyes mint a homoki, de van. Zoli bele is halt. Ráadásul a gyerek Magyarország egyik legprominensebb herpetológusa és kígyószakértője volt. Ne vonogasd a vállad és ne becsüld le a veszélyt, mert utólag hiába bánod meg. Nem nevetséges! Fogadd meg a tanácsot!

hu.wikipedia.org/wiki/Benke_Zolt%C3%A1n
Cérnáknak szakadása Pécsett. Mert mindenki tudja, hogy az olcsó, kínai  piacos cuccoktól nem várhatunk el ugyanannyit, mint a német minőségtől, na de könyörgöm: egy táska, ami csak kiegészítő és nem lehet bele pakolni, az minek van? Vagy hogy tetszett ez gondolni a boltvezető hölgynek? Szombat…..
Karipapa01 2019.06.14 12:30:27
@Terézágyú: Te csak ne legyél ilyen nagyarcú! Persze, hogy kiakad a vásárló, amikor időt, pénzt, fáradságot feccöl abba, hogy a számára tetszetős terméket megvásároljon és amikor kiderül hogy az egész egy kalap szart nem ér, és még nagyképűznek vele a boltban. Felajánlják a szart szarért. Félreállna a szájacskád, ha veled is történne hasonló eset.
Elképzelhetetlen a napunk kávé nélkül. Van, akinek elég reggel egy csésze és egész nap pörög, de van, aki 2 óránként iszik egy adagot, hogy szinten tartsa az akivitását. Etiópiából indult világkörüli útjára, és ma már a kotyogóssal főzött feketekávé nemzeti kincsünknek számít. Lehet élni nélküle, de…..
A Bulinegyed működése fokozott zaj- és szemétterheléssel jár. Az utóbbi probléma láthatóbb, úgyhogy érhető, hogy az önkormányzat elsődlegesen erre fókuszált. A kerület tavaly 130 466 000 Ft-ot költött takarítógépek és haszongépjárművek beszerzésére, és 449 866 000 Ft-ot az utcák és terek…..
Karipapa01 2019.06.06 15:21:39
@kvadrillio: Biztos, hogy a balesettel kapcsolatos? Megeshet az is, hogy nem szeretné ha a bensőbb magánügyei közcsámcsogásra kerüljenek?
Ma minden, ami mentes eladható. De valóban mi lennék a 10 millió ételallergiás és -intoleranciával élők országa? Nálunk tényleg minden második ember laktóz- vagy gluténérzékeny? Vagy ez csak üzlet? Divat, ahol sokan félnek attól, nehogy lemaradjanak? Az ideális alak, szép test őrült hajkurászásában…..