Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kvadrillio

0 bejegyzést írt és 14764 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MaGYAUR Kis-Tajvan Magyarországon? 2022.08.03 09:17:16
A Népi Kína azzal revolverezi a világot, hogy csak azokkal az országokkal tart fenn politikai és gazdasági kapcsolatot, amelyek NEM ismerik el Tajvan (+Tibet és Ujguria) különállását. Ezzel szemben emlékezetes, hogy a csavaros jogászi észjárású Torgyán József, a 1990-es években Tajvan számára…..
Hatalmas jótéteménytől és pénzesőtől esik el Budapest, mert a kormány visszavont egy csomó – nagyrészt közlekedési – nagyberuházást. Vagy éppenséggel mégsem? A veszteségérzés talán azok számára maximális, akik úgy gondolják, hogy  van még időnk fejlesztgetni, jobb is, ha később készül el egy-egy…..
Fuss_b@szod! Lobbanáspont 2022.07.28 16:18:03
    Nem hiábavaló a gondos munka. Amennyiben a megosztás, a gyűlölet és a kirekesztés magvait elhinted a hülyék kertjében, nagyon hamar szárba szökken az idiotizmus és termőre fordul! Pedig aszály van. Ellenben a mi tekintetes köztársasági elnökünk egy posztjában megerősítette, hogy Isten felé…..
Pénzt jogállamért. Röviden így lehet összefoglalni az Európai Unió döntéshozó szerveinek új taktikáját a magyar kormánnyal szemben. Most különösen hatékony eszköznek látszik a kifizetések visszatartása a Brüsszellel évek óta harcban álló Orbán-kormánnyal szemben, hiszen gazdasági krízis közeleg, sőt…..
kvadrillio 2022.07.22 15:30:59
@kvadrillio: NU, AKI ENGEM VÉRSZÍVNI AKAR, AZT EL KELL PUISZTÍTANI, LIKVIDÁLNI KÖLLLLL, EL KELL TŰŰŰŰNTETNI A FÖLD SZÍNÉRŐL, MEG KELL ŐŐŐŐLNI....., HOGY TISZTULJON A VILÁG TŐLE !
  "Tőlünk nyugatra egy ideológiai háború dúl, egy istentelen ideológia, a halál kultúrája terjed és a szemünk előtt zajlik Európa öngyilkossága." - mondta Kövér László ünnepi beszédében csütörtökön, Zalakaroson. A magam részéről nem gondolom, hogy az istentelenség volna minden bajnak a forrása,…..
kvadrillio 2022.07.18 23:35:38
KI A FELELŐS EZÉRT EBBEN A KORMÁNYBAN ??? MENNYI FIZETÉSEMELÉST IS KAPOTT, AKI EZÉRT FELEL ???

Katasztrofális helyzetkép a magyar egészségügyről: mutatjuk, hol, milyen ellátáshoz nem lehet hozzáférni
Ajkán két évig nem volt gyermekgyógyászat, augusztustól onkológia nem lesz. Várpalotán felfüggesztették az ultrahangvizsgálatokat, Szolnokon nem tudják biztosítani a szülészeti ügyeleteket.
Címlapkép (illusztráció): MTI/Varga György - szmo.hu
2022. július 18.

Link másolása

Idén legalább 150 esetben kellett a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) beavatkoznia amiatt, mert valamelyik egészségügyi szolgáltató nem tudta ellátni a betegeit - írja a Népszava az NNK adatai alapján. A lapnak az Országos Kórházi Főigazgatóság elismerte:
„előfordul, hogy bizonyos ellátásokat kénytelenek az intézmények időlegesen szüneteltetni”,

de – mint hangsúlyozták – egyetlen beteg sem marad ellátatlan.

Az adatok alapján az elmúlt időszakban ezeken a településeken és intézményekben szüneteltek ellátások:
A Zirci kórház szakrendelőjébe tavaly júniustól idén márciusig nem sikerült fül-orr-gégészt találni.
Ajkán az elmúlt két évben nem működött a gyermekgyógyászati és a tüdőgyógyászati ellátás. Szintén Ajkán június elsejétől jövő év végéig nem fogad beteget az endokrinológia, és július, augusztusban nem lesz onkológiai szakrendelésük sem a daganatos betegeknek.
Ózdon tavaly januártól idén februárig nem volt fül-orr-gégészet.
Várpalotán az év első hónapjaiban az ultrahang vizsgálatokat felfüggesztették, a nefrológiai szakrendelésük pedig tavaly májusától idén februárig nem működött.
Egerben februártól nincs fogszabályozást végző szakorvos.
Pápán már tavaly óta nem tudják működtetni a fogászati szakrendelést, nincs röntgen és nem is látszik az sem, hogy mikorra állítható vissza ez a szolgáltatás.
Kisbéren júniustól nem működik a szemészet.
A Sportkórházban tavaly februártól nincs gasztroenterológia és EEG szakrendelés, és ez előreláthatóan így is marad jövő év márciusáig.
A szolnoki megyei kórházban márciusban többször is le kellett mondaniuk a neurológiai, a stroke, az arccsont- és állcsont sebészeti, illetve a fülészeti ügyeleteiket. Májusban, júniusban és júliusban már a szülészeti ügyeleteket sem tudták biztosítani szakemberhiány miatt.
A szolnoki kismamáknak így többek között a mezőtúri kórházat jelölték ki, de júniusban ez az intézmény sem tudta kiállítani a saját szülészeti készenlétét, ezért kérték, hogy mentesítsék őket a szolnokiak ellátásától.

Kapcsolódó
Nyílt levélben követel azonnali béremelést Orbántól a PDSZ
A szakszervezet szerint a gyermekeket, a fiatalokat és a családokat érintő veszélyhelyzet van az országban, nem háborús.
kvadrillio 2022.07.18 23:37:09
@kvadrillio: OSZTOGATTTTYÁTOK A PÉNZT EGYMÁSNAK A SEMMIÉRT ?????! A BETEGEK MEG SORRA HALNAK MEG ????????
Archiregnum KATA-Kulákok 2022.07.15 21:43:14
Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Fidesz és a kereszténydemokraták közös kormányzása valaha is megteszi. „Amit meg…..
Régi, jól bevált módszer, amikor kisebb vagy közepes hazugságokat nagyobb hazugságokkal próbálnak leplezni. A Fidesz most ebbe a körkörös védelembe hajszolta bele magát, így a hazugságok egyre nagyobbra duzzadnak. Itt most nem csupán a katás vállalkozások utólagos értelmezéséről van szó, hanem a…..
kvadrillio 2022.07.16 22:59:26
@kvadrillio: Jött a kata szigorítása, sokan már a kivándorláson vagy a külföldi cégalapításon gondolkodnak
kvadrillio 2022.07.16 23:30:08
ez a PUTYIN IS ÖSSZE-VISSZA BESZÉL....., PEDIG IFAZA VAN ! :o)

Úgy tűnik, hogy bizonyos nyugati országok uralkodó elitje éppen abban az illúzióban akar dolgozni, hogy figyelmen kívül hagyja a nyilvánvalót. Azt hiszik, hogy a nyugat, a globális politika és gazdaság uralma állandó – de semmi sem örök – húzta alá Putyin.

Az orosz vezető azzal vádolja a nyugati szövetségeseket, hogy azt gondolják, a világ többi része „az ő udvaruk”, és megpróbálják elszigetelni vagy megszüntetni a „rossz” államokat.

A nyugati országok ezeket az országokra saját „gyarmatukként” és „másodrangúként” kezelik – mondja, hozzátéve: Ez a természete a jelenlegi nyugati oroszfóbia rohamának, valamint az Oroszország elleni rendszeres szankcióknak.

Az Oroszország elleni nyugati szankciókat „meggondolatlannak és őrültnek” minősítette, amely „erőszakkal, egyetlen csapással próbálja szétverni az orosz gazdaságot”.

Putyin szerint ahhoz, hogy sikeres legyen Oroszország, ahhoz függetlennek kell lennie, és „le kell vonnia a saját következtetéseit”.
Aki másnak vermet ás?

Putyin „kétélű fegyvernek” minősítette az ország ellen bevezetett szankciókat, és szerinte a nyugati országok fontolgatják, hogy „nem csak Oroszországgal szemben , hanem minden olyan országgal szemben is szankciókat vezessenek be, amelyek “kiesnek a kegyeikből”.

Putyin erősen bírálta az európai vezetőket, akik „komoly csapást mértek” saját gazdaságukra, kiemelve:

– A társadalmi és gazdasági kérdések súlyosbodását látjuk Európában." Az Egyesült Államokban az áruk, az élelmiszerek és a villamos energia, valamint az autó üzemanyag ára emelkedik. Az európaiak életszínvonala csökken, és vállalkozásaik veszítenek versenyképességükből."

Szerinte az Egyesült Államok úgy tesz, mintha nem venné észre, hogy vannak más erős hatalmi központok a világon. A nyugati nemzetek még mindig a múlt században gondolkodnak, megpróbálják elszigetelni vagy megszüntetni a “rossz” államokat.

Putyin szerint ennek hosszú távú következményei lesznek Európa-szerte, és arra figyelmeztet, hogy az európai gazdaság szisztematikus gazdasági hanyatlása „ki fogja élezni a nyugati társadalmak mélyreható problémáit”.
“Az EU elvesztette önrendelkezését”

Putyin szerint az Európai Unió „teljesen elvesztette szuverenitását”, és „valaki más zenéjére táncol”.

Azzal vádolta az EU-t, hogy „elvesz mindent, ami “érdekében áll, és kárt okoz” a lakosságnak, vállalkozásoknak és gazdaságának.

A globális élelmiszerválságra térve Putyin azt állította, a probléma „nem ma jelent meg”, a Európa a bírálataival csak „megpróbál valaki mást hibáztatni” a saját gondjai miatt.

– Oroszország természetesen nem okolható, bár a nyugati országok megpróbálják ránk hárítani a felelősséget, mindazt, ami a világgazdaságban történik – érvelt az orosz vezető a szentpétervári fórumon.
kvadrillio 2022.07.17 00:06:57
HÁMÁÁÁÁÁ.... TEISSS HODOOOOO ????????? :o)

Gazdaság
Putyin oligarcha nemezise: Az EU saját magát szabotálja az olajszankciókkal
2022. június 24. péntek, 07:00

Mihail Boriszovics Hodorkovszkij szerint Európa saját gazdaságait károsítja, amikor Kijev felfegyverzésére kellene fordítania a pénzt.

Mihail Hodorkovszkij orosz olajmágnásból lett disszidens azzal vádolta az EU-t, hogy hatalmas hibát követett el a Moszkva elleni olajszankciókkal, amelyek most inkább aláássák a 27 országot tömörítő blokkot gazdaságilag, mintsem hogy kimerítenék a Kreml hadi kasszáját – írja a Politico.

Oroszország egykori leggazdagabb embere szerint az EU-nak az embargó bevezetése előtt alternatív ellátást kellett volna biztosítania, vagy teljesen más megközelítést kellett volna fontolóra vennie, például az orosz energiára vámokat kellett volna kivetnie a teljes tilalom bevezetése helyett. Hodorkovszkij azzal érvelt, hogy a saját pénzügyein lyukat fúrva, Európa most kevésbé tud pénzt önteni Ukrajnának.

Egy hónapos tárgyalássorozat után az EU-tagállamok május végén megállapodtak abban, hogy ez év végéig betiltják az Oroszországból származó tengeri olajszállítmányokat – ami az import több mint 90 százalékának felel meg.

„Jelenleg az energiaszankciók Európának ártanak, nem Oroszországnak” – mondta a POLITICO-nak nyilatkozva az ukrajnai háború kezdete óta tett első uniós útja során. „Az én álláspontom ugyanaz volt és ugyanaz marad – mi a fenét csinálnak?”.

Hodorkovszkij, a Jukosz olajipari óriásvállalat volt vezetője 10 évet töltött börtönben koholt vádak alapján, miután a Kreml szókimondó kritikusává vált. 2013-as szabadulása után Hodorkovszkij a Nyitott Oroszország nevű szervezetén keresztül a demokrácia és az emberi jogok előmozdításáért kampányolt Oroszországban.

Hodorkovszkij, aki Brüsszelben tartózkodott a pozsonyi székhelyű GLOBSEC agytröszt által szervezett kétnapos találkozón, amelyen uniós tisztviselőkkel és másokkal találkozott, azt állítja, hogy a blokk jobban is elkölthette volna a pénzét az Ukrajna számára szánt fegyverekre.

„Mennyi bevételtől esett el a Nyugat a mindenféle energetikai szankciók bevezetésével? 100 milliárd dollár, 200 milliárd dollár?”

– mondta az orosz üzletember.

„Ha Ukrajna 10 milliárd dollár helyett legalább 50 milliárd dollár értékben kapott volna fegyvereket, akkor most teljesen más lenne a helyzet – anélkül, hogy bármilyen energetikai szankciót bevezettek volna”.”

Az EU áprilisban az ukrajnai háború közepette mintegy 1 százalékkal csökkentette az idei évre vonatkozó növekedési előrejelzését – ez a Nemzetközi Valutaalap legutóbbi GDP-becslései alapján mintegy 160 milliárd eurónak felel meg. Eközben a blokk 2 milliárd eurót fordít az Ukrajnának szánt fegyverekre.

A volt milliárdos szerint Európának a szankciók bevezetése előtt nagyobb erőfeszítéseket kellett volna tennie annak érdekében, hogy alternatív ellátást találjon az olaj- és gázkútjainak. Ehelyett az uniós országoknak ad hoc szerződések sietős megtárgyalásával kellett pótolniuk az orosz energiaellátást.

„Megdöbbentem, amikor felfedeztem, hogy nem született megállapodás semmilyen alternatív szállításról, és akkor, és [most] szankciókat vezetnek be?”

– mondta Hodorkovszkij.
Agrárinform Most kapkodtok? 2022.07.13 16:25:52
  Az Orbán-rezsim szándékosan ellehetetlenítette, tönkre tette a magán erdőgazdálkodást, amely most a padlón hever. A magántulajdonban lévő erdők több mint felén nincs erdőgazdálkodó. Nem is lesz, mert az erdő haszonbérlést, az erdőkezelést olyan feltételekhez kötötték, hogy az elmúlt két évben…..
kvadrillio 2022.07.15 09:44:01
VIKTORBÁÁÁÁCSI ???
TE MENNYIVEL IOS GYARAPODTÁL ?????!

Orbán: Harcolni kell mindenért, amit korábban természetesnek vettünk
Botos Tamás
POLITIKA
július 15., péntek 7:38
8

Recesszió lesz, a miniszterelnök azt tanácsolja, hogy akinek munkahelye van, becsülje meg.
A szupergazdagok megduplázták a vagyonukat a koronavírus ...
ado.hu › Cégvilág
2022. jan. 17. — A Világbank adatai alapján a világjárvány kezdete óta 163 millióval több ember szorult a szegénységi küszöb alá, míg a szupergazdagok ...

A világ tíz leggazdagabb embere megduplázta a vagyonát a ...
index.hu › kulfold › 2022/01/23 › a-tiz-leggazd...
2022. jan. 23. — Nagyon jó évet zárnak a magyar gazdagok. Majdnem ötödével nőtt idén a privátbanki kezelt vagyon. Legfrissebb adataik szerint 2021 harmadik ...

Megduplázta vagyonát a világ tíz leggazdagabb embere a ...
szeged.hu › cikk › megduplazta-vagyonat-a-vila...
2022. jan. 17. — Vagyis még tovább nőtt a szegények és a gazdagok közötti vagyoni szakadék.

Oxfam: hihetetlenül elmélyült a szakadék szegények és ...
hu.euronews.com › Hírek › Világ
2022. jan. 17. — Oxfam: hihetetlenül elmélyült a szakadék szegények és gazdagok között ... A világ leggazdagabb 10 embere megduplázta vagyonát a pandémia alatt
Bár nem ezzel szerettem volna nyitni a blogot, nem bírom elfojtani a véleményem a KATA ügyében elterjedtté vált kijelentések miatt. Ezek vagy tévedések, esetleg tudatos hazugságok, mindenesetre nem felelnek meg a valóságnak. Tehát szeretném elmondani leírni egy IT területen dolgozó KATA-s vállalkozó…..
Tudjátok ki ez? Sanna Marin finn miniszterelnök. Túl azon, hogy nem éppen egy kiskosztümben kapták lencsevégre (végtére is egy rockfesztiválon volt), túl azon, hogy nem cinikus mosollyal, hanem vidám arccal fotózták, mi még a feltűnő ezen a képen? Nem, nem az hogy fekete-fehér... Nincsenek…..
kvadrillio 2022.07.14 15:17:52
EMBER-ÁLLATOK A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN...
EGY MÉG ÉLHETŐ BOLYGÓN ÉLÜNK MINT EMBER-ÁLLATOK . ÉN, UGYANOLYAN EMBER-ÁLLAT VAGYOK MINT ORBÁN. KB ADDIG IS ÉLEK, NAJÓ KISSÉ KEVESEBBIG ! :o), ÉS KB UGYNÚGY MEGDÖGLÖK, MINT Ő. MILYEN ALAPON SZABJA MEG NEKEM EGY MÁSIK EMBER-ÁLLAT AZT, HOGY HOLNAP 20 EZRET FIZETEK AZ ÁRAMÉRT, HOLNAPUTÁN MEG 500 EZRET ??? AMIKOR Ő A VAGYONÁT MÁR MEGSZÁZSZOROZTA...HANEM MILLIÓSZOROZTA ???! A HOZZÁ HASONLÓ EMBERÁLLATOK IS !!!!!!!
LLATOK OIS !!
Ember
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az ember társadalmi lény; közösen végzett munka, a tagolt beszéd és gondolkodás jellemzi. Mindezek révén képes a világ megismerésére és átalakítására. Rendszertani szempontból az emberi nem az állatok országába, a főemlősök rendjébe, a hominidák (Hominidae) közé tartozik. Az ember biológiai neme szerint nő vagy férfi, ivarérettsége (illetve tenyészérettsége vagy életkora) szerint gyermek (lány és fiú) vagy felnőtt. A kultúrák különböznek abban, hogy mikortól számítják tagjaikat felnőttnek. Az emberek összessége az emberiség.

Nézzük is az átlagos hazai fogyasztási adatokat havi bontásban:

a villamos energiánál 210 kilowattóra/hónap;
a földgáznál 144 köbméter/hónap.

Jó, akkor mostantól mennyivel fogok többet fizetni?

A kormány számításai szerint a magyar háztartások negyede fizet többet augusztustól az energiáért.

Az alapvető változás az, hogy aki az úgynevezett „túlfogyasztó” kategóriában van, ő mostantól piaci áron fizet az energiáért: az áramfogyasztás esetében a 210 kilowattóra, a gázból pedig a 144 köbméter fogyasztás jelenti majd a havi limitet, ezt a két számot kell most megjegyezni.

Egy átlagfogyasztó ma rezsivédetten 7750 forintot fizet az áramért, ám ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor ugyanez piaci áron 50 833 forint lenne.

A gáz esetében a rezsitámogatott ár 15 833 forint szemben a piaci árral, amely 131 441 forint lenne.

De mondjuk is a lényeget: nagyjából a havi 7 750 forintos villanyszámla és a 15 833 forintos gázszámla fölött brutálisan sokba kezd el kerülni a rezsi.
Mi alapján fogják kiszámolni, hogy mennyivel többet fizetek, amennyiben „túlfogyasztok”?

Ám most, hogy mindenkire ráhoztuk a frászt, úgy tűnik, ennyire azért nem eszik forrón a kását: amíg az átlagos fogyasztásig megyünk a saját fogyasztásunkkal, addig továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetjük az energiáért. Minden ezt meghaladó kilowattóra és köbméter után fizetjük a piaci árat.
Tegnap kinyírták a KATA-t, én most nem is erre akarok kitérni, inkább egy kommunikációs szakember meglátásait osztom meg a tüntetésről.  Amikor a tüntetők a Margit híd felé indultak, jól láthatóan lefagyott a teljes kormánymédia és nem találtak fogást a történéseken. Nahát, emberek tüntetnek a…..
kvadrillio 2022.07.14 07:13:25
@kvadrillio: jahhh...és AKI EMELI A GÁZ-VILLANY ÁRÁT, SZERETNÉM LÁTNI A NÉP ELŐTT A PULPITUSON....., SZEMTŰŰŰL-SZEMBEHHH !.........MÉÉÉÉÉG.....ÖNGYILKOSSÁG ELŐTT !
 Facebookos görgetésem során éppen szembejött velem egy cikk, ami a blackout challenge néven futó életveszélyes TikTok-kihívást mutat be. A kihívás - (mely korábban is felkapott volt és tragédiába torkollott -szerk.) - lényege, hogy ájulásig fojtogatják magukat a résztvevők, sajnos több haláleset is…..
kvadrillio 2022.07.13 14:24:38
mindennel probléma van !
Házak dőlnek össze, erkélyek szakadnak le, a szülőnők kilómétereket utaznak, mert nincs elég orvos a közelben, romokban a rendőrség...stb...stb.....

VIKTORKA ! NEM TEMPLOMOKAT, KASTÉLYOKAT, STADIONOKAT KELLETT VOLNA ÉPÍTGETNI, HANEM OLYAN DOLGOKRA KÖLTENI, AMIK AZ EMBEREK ÉLETÉT BIZTONSÁGOSABBÁ, ÉLHETŐBBÉ TESZIK !

SZARUNK A TEMPLOMAIDRA, ÜRESEN TÁTONGNAK, SZARUNK A STADIONAIDRA, MILLIÓKBA KERÜL A FENNTARTÁSUK, AZ EÜ-T MEG A NYUGDÍJASOK TARTJÁK EL A HORRIBILIS GYÓGYSZERÁRAKKAL !

BEZÁRNÁLAK EGY TEMPLOMBA KALODÁBAZÁRVA ÉS EGÉSZ NAP VISSZHANGOS TEMPLOMI ZENÉT KELLENE HALGATNOD !!!!
Súlyos probléma van a vonatokkal
HNT 1982
- vcsv -
- vcsv -
követés
2022.07.13. 11:28
A belföldi vonatközlekedés válságközeli állapotáról kiderült, hogy mi minden okozta a késéseket és a vonatkimaradásokat. A MÁV-nál elöregedett kocsik, mozdonyok és vasúti pálya okozza az egyre több műszaki hibát.

Elöregedtek a kocsik, a mozdonyok és a vasúti pálya is – a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az utasok ezért tapasztalhatnak egyre több műszaki hibát a MÁV-nál.

A vasúttársaságnál azt mondják, év végéig 92 új kocsit gyártanak le, és aláírt keretszerződésük van 115 új villanymozdony beszerzésére.

Balatonfürednél hétfőn öt ember megsérült, amikor összeütközött egy tolató mozdony és egy személyvonat, és az RTL Híradó információja szerint a baleset emberi mulasztás miatt történhetett. Ugyanakkor több mint hat órát késett egy Pozsony és Budapest között közlekedő nemzetközi vonat, vasárnap éjjel 11 óra helyett hétfő reggel hat órakor ékeztek meg az utasok a magyar fővárosba.

A balatonfüredi állomásnál kitört ütközővel állt meg a vonat, miután nekiütközött az állomásra érkező személyvonatnak, amelyen 180-an utaztak, és közülük többen megsérültek.
Navracsics Tibor: "A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze nincsen a befagyasztott uniós pénzekhez". Az ATV egyenes beszéd című műsorában mondta ezt a miniszter, vagyis ismét kiderült egy mantráról: semmi más, csak kormányzópárti (értsd Fidesz) hazugság. És még mennyi van a fiókban!(Fotó:…..
"Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság négy javaslatát" címmel szerepel egy cikk az egyik nem kormánypárti hírportálon. Ebből kitűnik, hogy Orbán és csapatai bizony kapituláltak az EB előtt, 4 javaslatukat is feltétel nélkül elfogadták...Úgy tűnik, igencsak hiányoznak a milliárd…..
Nagyon szomorú, de a forint kedden (a korábbi napokhoz hasonlóan) beszedett ismét pár gyomrost, már rá is számoltak, de a 10-ig, a 410-ig éppen nem jutottak el az Euróhoz viszonyítva, de a CHF ezen is túlment. Bizony-bizony, a piac nem tolerálja az unortodox eszközöket. Igaz azok kivezetését már…..
kvadrillio 2022.07.07 10:56:05
@kvadrillio: ilyenkor hol vannak a tüntetők ? hol va az élet menete ? hol van a békamenet ????? HOL VANNAK A HÁBORÚ ELLEN TÜNTETŐK ????????????????????? ..ÉS HOL VANNAK A SZANKCIÓK ELLEN TÜNTETŐK ?

DE LEGINKÁBB HOL IS VANNAK A NORMÁLIS VILÁGOT AKARÓÓÓÓÓK ????????????????????????????????????
                       A lerázó kifejezések teljes spektruma felbukkanhat 4 év után, de valaki nem veszi a fáradtságot, hogy valamennyit végigzongorázza, megelégszik a legegyszerűbbel. Ha egy kapcsolatban a Semmi közöd hozzá- szindróma dominál, az elég frusztráló lehet, és talán ideje a távozáson…..
kvadrillio 2022.06.29 17:13:12
Szíjjártó Péter ijesztő bejelentése a madridi csúcs után: globális gazdasági válság lesz, AZ NEM LEHET KISAPÁM, MIKOR AZ 1% TÖNKREGAZDAGODOTT !!!!!
Tovább gazdagodtak a gazdagok a járvány alatt - TRT
www.trt.net.tr › magyar › gazdasag › 2022/01/17
2022. jan. 17. — A koronavírus-járvány idején a világ leggazdagabb embereinek vagyona a ... vagyona a koronavírus-járvány alatt kétszeresére, összesen 1,5 ...
kvadrillio 2022.06.29 17:19:44
A leggazdagabbak vagyona hatalmasat nőtt a pandémia alatt
infostart.hu › Gazdaság
2022. jan. 17. — Vagyonuk együttesen 700 milliárd dollárról 1,5 milliárd dollárra nőtt, de jelentős eltérések vannak gazdagodásuk mértéke közt: Elon Musk ...

Tovább gazdagodott a járvány alatt a magyar elit - Pénzcentrum
www.penzcentrum.hu › megtakaritas › tovabb-g...
2021. júl. 14. — Tovább gazdagodott a járvány alatt a magyar elit: ebbe fektették a pénzüket ... 3 éven belül 16 500-ra emelkedik az 1 millió dollárnál, ...

A legtehetősebb magyarok még a járvány alatt is gazdagodtak
hvg.hu › kkv › 20200714_vagyon_leggazdagab...
2020. júl. 14. — A lap szerint mind a 14, Magyarországon bejegyzett privátbanki szolgáltató által kezelt vagyon gyarapodott 2020. január 1. és június 30.

Oxfam: A világ 10 leggazdagabb embere 500 milliárd dollárral ...
hvg.hu › gazdasag › 20210126_Oxfam_davos

2021. jan. 26. — ... embere 500 milliárd dollárral gazdagodott a pandémia idején ... nőtt a Covid–19-világjárvány idején – állapította meg a Forbes.

Amíg mindenki más elszegényedik, addig a leggazdagabbak ...
merce.hu › 2021/01/26 › amig-mindenki-mas-el...
2021. jan. 26. — Ez a cikk több mint 1 éves. ... A gazdagodás oka a tőzsde járvány alatti felemelkedése, különös tekintettel a digitális és számítástechnikai ...
                       „Próbálom a másik helyébe képzelni magam, hogy talán ő is ideges, de ha így is van, sokan jól leplezik. Nekem a hangom is remeg néha” – Az első randi a legnehezebb, fordulópont és vizsga, sok minden múlik rajta, így egy kóbor gesztus, bénázás, vagy egy meggondolatlan mondat…..
kvadrillio 2022.06.24 15:35:51
(15)
387Ft
+ Szállítási díj 1 099
Bolthoz
prodImage
Sweetab narancs szörp cukormentes 330 ml
Diétás narancs ízű gyümölcsszörp édesítőszerrel. Összetevők: ivóvíz, almasűrítmény, aroma, citromsav, édesítőszer, tartósítószer, élelmiszer színezék, stabilizátor.
herbalnet.hu
(16)
394Ft
+ Szállítási díj 1 100
Bolthoz
prodImage
Sweetab narancs szörp cukormentes 330 ml
Diétás narancs ízű gyümölcsszörp édesítőszerrel. Összetevők: ivóvíz, almasűrítmény, aroma, citromsav, édesítőszer, tartósítószer, élelmiszer színezék, stabilizátor.
sokoshop.hu
(8)
403Ft
+ Szállítási díj 1 100
Bolthoz
prodImage
Sweetab cukormentes narancs szörp 330ml
Szállítási idő: Raktáron
egeszsegplazabudapest.hu
(76)
408Ft
+ Szállítási díj 790
Bolthoz
prodImage
Sweetab cukormentes narancs szörp 330ml
Szállítási idő: Raktáron
herbaline.hu
(48)
408Ft
+ Szállítási díj 890
Bolthoz
prodImage
Sconto szörp 2L - narancs
Karton/darab: 6
Szállítási idő: 2-3 nap
magyardrogeriakft.hu
Értékelés
416Ft
+ Szállítási díj 1 990
Bolthoz
prodImage
Sweetab narancs szörp cukormentes 330ml
Szállítási idő: 1-5 munkanap
diszkontdieta.hu
(10)
417Ft
+ Szállítási díj 1 490
Bolthoz
prodImage
Szobi Mixi szörp Narancs - 2l
Vásárold meg most szuper áron termékünket és válogass tisztítószereink, mosószereink, takarító eszközeink, mosogatószereink valamint tartós élelmiszereink között! A minivegyi.hu oldalon nincs kockázat, ugyanis mindent valós magyarországi készletről szállí
minivegyi.hu
(2)
449Ft
+ Szállítási díj 1 190
Bolthoz
prodImage
Pölöskei Narancs Diabetikus szörp 1l
Pölöskei Narancs Diabetikus szörp 1l
Szállítási idő: max. 3 nap
homeandwash.hu
(1)
449Ft
+ Szállítási díj 1 590
Bolthoz
prodImage
Denis szörp Narancs PET - 2l
Vásárold meg most szuper áron termékünket és válogass tisztítószereink, mosószereink, takarító eszközeink, mosogatószereink valamint tartós élelmiszereink között! A minivegyi.hu oldalon nincs kockázat, ugyanis mindent valós magyarországi készletről szállí
minivegyi.hu
(2)
459Ft
+ Szállítási díj 1 190
Bolthoz
prodImage
Szörp, light, 0,7 l, PIROSKA "Fitt", narancs
Narancsszörp édesítőszerekkel 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal. Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. ...
irodaoutlet.hu
Értékelés
517Ft
+ Szállítási díj 1 190
Bolthoz
prodImage
Dínó szörp narancs ízű - 2000ml
Vásárold meg most szuper áron termékünket és válogass csokoládéink, csipszeink, bonbonaink valamint rágcsálni valóink között! A csokinasi.hu oldalon nincs kockázat, ugyanis mindent valós magyarországi készletről szállítunk ki. Ráadásul a termékeket a rend
csokinasi.hu
Értékelés
519Ft
+ Szállítási díj 1 490
Bolthoz
prodImage
PIROSKA Szörp, light, 0,7 l, PIROSKA "Fitt", narancs
Narancsszörp édesítõszerekkel 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal. Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon elõforduló cukrokat tartalmaz.
royal-plaza.hu
(2)
526Ft
+ Szállítási díj 799
Bolthoz
prodImage
Szörp, light, 0,7 l, PIROSKA "Fitt", narancs - KHI412 (518)
Narancsszörp édesítõszerekkel 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal. Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon elõforduló cukrokat tartalmaz.
nyomtassingyen.hu
(6)
540Ft
+ Szállítási díj 1 700
Bolthoz
prodImage
Szörp, light, 0,7 l, PIROSKA Fitt , narancs
Narancsszörp édesítőszerekkel 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal. Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
iroda24.hu
(6)
542Ft
+ Szállítási díj 1 290
Bolthoz
prodImage
Szörp, light, 0,7 l, PIROSKA "Fitt", narancs
Narancsszörp édesítőszerekkel 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal. Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Szállítási idő: 1-2 nap
irodaszer.ink4.hu
Értékelés
554Ft
+ Szállítási díj 1 190
Bolthoz
prodImage
Szörp, light, 0,7 l, PIROSKA "Fitt", narancs
Narancsszörp édesítőszerekkel 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal. Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Szállítási idő: 3-5 nap
kecskemetirodaszer.hu
Értékelés
560Ft
+ Szállítási díj 1 550
Bolthoz

MI A FRANC EZ ??????? RÁKKELTŐ ÉDESÍTŐSZEREKKEL TELEVÁGOTT IZÉÉÉK ??? RENDES ENERGIATARTALMÚ, VALÓDI CUKROT TARTALMAZÓ RÉGI SZOBI MÁLNASZÖRPÖT ÉS NARANCSSZÖRPÖT AKAROK INNI !

EGÉR-PATKÁNYKÍSÉRLETEKNÉL AZ ÉDESÍTŐSZEREK RÁKOT OKOZTAK !!!!%!!!!!

AROHADTÉÉLETBEMÁÁÁÁÁR !

NINCS EGY NORMÁLIS ÜDTŐ A BOLTOKBAN ! MIND RÁKKELTŐ SZAR ÉDESÍTŐSZERES, ENERGIAMENTES !!!% ÉBREDJEN MÁR FEL A NORMÁLIS ÜDÍTŐITALGYÁRTÁS !

SZOPBISZÖRPÖT AKAROK, MÁLNÁVAL, EMNERGIÁVAL, VALÓDI MCUIKORRAL !

EBBE AZ ORSZÁGBA TELJESEN HÜJJJJÉK KLÖLTÖZTEK ??????????
Világszerte egyre inkább világossá válik, hogy  úgy kell terveznünk a városainkat, hogy azok befogadóak, azaz akadálymentesek legyenek.  Azonban még a manapság tervezett városok közül sem mindegyik éri el ezt a célkitűzést, különösen a fogyatékkal élők tekintetében...
Valami nagyon nem stimmel a kormány idei költségvetésével. Az egyik oldalon értelmetlen és felesleges kiadások, a másik oldalon pedig megszorítások. Mintha a gazdasági válságot megint úgy szeretné kezelni a kormányzat, mint a korábbi kríziseket, melyek jóval kisebb kihívást jelentettek a…..
Abból a korszakból merít ihletet a kormányzáshoz Orbán Viktor, amelyben még iskolásként megtapasztalhatta, hogy az állam csak látszólag irányíthat bizonyos a gazdasági és politikai folyamatokat. A gulyáskommunizmus a ’60-as évek elejétől a ’80-as évek végéig tartott, és nagy szerepe volt abban, hogy…..
kvadrillio 2022.06.11 21:40:17
ÉS MAJD ÖNGYILKOSOK LESZNEK A KETAMI NTÓL ÉS MEGDÖGLENEK !!! HURRÁÁÁÁÁ !!! EDDIG IS AMERIKÁBAN HALTAK MEG A LEGTÖBBEN DROGTÚLADAGOLÁDBAN ! AZ IYEN SZEREK AZ ÖNGYILKOSSÁGI HAJLAMOT IS FOKOZZÁK !
Pszichedelikus drogokkal segítenék a dolgozók mentális egészségét a cégvezetők
444.hu
gazdaság
június 10., péntek 14:44
9

A pszichedelikus drogok orvosi használata egyre jobban terjed a vállalati szektorban. A cégvezetők hallucinogén szerekkel kezelnék az alkalmazottak mentális betegségeit. Világszerte számos klinikán alkalmazzák a ketamint és a varázsgombák hatóanyagát, de már sok vállalatvezető is támogatja a pszichedelikumok használatát céges csapatépítés céljából.

A profitorientált szektorban prioritást élvez a dolgozók teljesítménye, ezért úgy gondolják, hogy a hallucinogén szerek alkalmazása áttörést jelenthet a dolgozók mentális betegségeinek kezelésére. Ennek érdekében többen céges juttatásokkal biztosítanák a szereket dolgozóiknak. A Dr. Brunner’s szappangyártó cég már februárban bevezette a ketamin-terápiát a cég egészségügyi biztosítási csomagjába.

Ennél is népszerűbbek a pszichedelikus csapatépítő programok. A Field Trip Amsterdam gombázós hétvégéket szervez a vállalati szektor különböző rétegeinek. Programjaik között szerepel a csoportos trippeléstől kezdve a magányos, vezetői pozíciók betöltését segítő gombaterápia-csomag, ami a leírás szerint „felfokozott tudatosságot” kínál vállalati vezetőknek.

Persze, ahogyan az irodai ivászat, a trippelés sem kötelező. Többen úgy gondolják, hogy kifejezetten kontraproduktív hatása lehet a vállalati szféra alkalmazottaira, akik hallucinálás közben a realitás mellett az általuk betöltött szerepet vagy a kapitalizmus létjogosultságát is megkérdőjelezhetik. Keith Ferrazzi vállalati coach elmondása alapján volt már arra is példa, hogy a pszichedelikus csapatépítőt követően a felsővezetők azonnal felmondtak.

Több pszichedelikus drogról már bebizonyították, hogy klinikailag alkalmazhatóak a mentális betegségek kezelésére. Ketamint Amerikában és Európa-szerte alkalmaznak depressziós betegeknél. Amszterdamban (és nemsokára már Oregonban is) legális a varázsgombák hatóanyaga, a pszilocibin, amivel a depresszió mellett gyógyszerfüggőséget, szorongást és erős hangulatingadozásokat kezelnek.

2019-ben az Amerikai Gyógyszerfelügyelet (FDA) „terápiás áttörés” státuszba helyezte a pszilocibin használatát, ezzel engedélyezve a gyógyszer alkalmazását súlyos betegségek esetén. A szervezet hamarosan dönt az ecstasy néven ismert pszichedelikum, az MDMA használatáról is a poszttraumás stresszel (PTSD) küzdő betegeknél. (Via The Economist)

A cikket Lénárd Lili írta.
ecstasy varázsgomba ketamin csapatépítő program
kvadrillio 2022.06.11 21:43:05
@kvadrillio: KETAMIN...
A ketamin hatása

A ketamin fő hatása az ún. disszociatív érzéstelenítés. Ez azt jelenti, hogy hatása alatt az agykéreg funkcióit elválasztja a többi agyterülettől és a gerincvelőtől, így hallucinációkat, dezorientáltságot és a részegséghez hasonló állapotot okoz.

A ketamin szubjektíven érzékelt pozitív hatásai az alábbiak:

hallucinációk – dózisfüggő, szippantásos alkalmazás esetén tíz-negyven percig tart, de négy-hat órán keresztül is még befolyásolja az érzékeket, az ítélőképességet és a mozgáskoordinációt;

eufória, nyugalom, csökkent szorongás;

a testtől és a környezettől való elhatárolódás, alternatív valóság érzete, testsémazavar, halálközeli élmények;

részegséghez hasonló állapot - tapintási és érzékelési zavarok, az érzékelés teljes megszűnése nagyobb dózisok esetén.

A ketamin kellemetlen (mellék)hatásai az alábbiak:

szájszárazság;
zsibbadásérzet;
pulzus lassulása;
légzési problémák (légzésdepresszió), eszméletlenség, kóma, akár halál;
agresszivitás, támadó viselkedés, feszültség;
hányinger, hányás;
koordinációs problémák, egyensúlyzavarok.

Magas dózis alkalmazásánál egy ún. „K-lyuk” elnevezésű élményt él meg a felhasználó, melyet „testből való kilépés” -ként, halálközeli élményként írnak le, gyakran spirituális jelentőséget tulajdonítanak neki.

A ketamin álomszerű állapotot idéz elő, a hatása alatt lévő személy ebben az állapotban közönyös, nehezen mozog és védekezik. Ez az állapot a nemi erőszak elkövetését is megkönnyítheti, mivel használójánál amnéziát okoz, így az nem is emlékszik a történtekre.

A ketamintúladagolás, -mérgezés tünetei

A ketamin túladagolása görcsöket, mélyülő kómát és görcsös légzésleállás miatti halált okozhat!

Az ítélőképesség megszűnése miatt a kábítószerélvező magára és a környezetére is veszélyt jelenthet, az autóvezetés ketamin hatása alatt különösen veszélyes.

A kábítószer-túladagolásról bővebben itt olvashat.

A ketamin rendszeres használata esetén kialakuló tolerancia és függőség

A ketamin alkalmazása során a tolerancia kialakulása mérsékelt, a hozzászokást nem okozó szerek csoportjába tartozik. Ennek ellenére az elektronikus zenei események hangulatának fokozása érdekében bizonyos mértékű pszichés függés előfordul, főleg az ezekre az eseményekre jellemző szubkultúrába tartozás élménye miatt.

Hosszútávú alkalmazás esetén súlyos negatív pszichés változások léphetnek fel, gyakoriak a paranoiás téveszmék.

A ketaminfüggőség kezelése

A ketaminfüggőségre nincs bevett terápiás program. Segíthet a szubkultúrából való kiemelés, illetve a kábítószer-használat veszélyeire való figyelemfelhívás. Bizonyos esetekben szükséges lehet a szorongás csökkentésére szorongásoldó szerekkel vagy skizofréniaszerű tünetek esetén antipszichotikumokra.

A ketamin túladagolás esetén súlyos állapotban sürgősségi kórházi ellátásra is szükség lehet, mivel a kialakuló görcsök légzésmegállásos halálhoz vezethetnek! Amennyiben kórházi vagy intenzív ellátásra kerül sor, minden esetben fontos a kezelőorvost tájékoztatni az alkalmazott legális és illegális szerekről, mivel a mérgezéses tünetek kezelése csak ezek ismeretében lehet megfelelő!

Az orvos megfelelő tájékoztatása életet menthet, az orvosi titok értelmében büntetőjogi következményektől tartani ilyen esetben nem kell.

A drogfüggőségről és a függőségkezelésről bővebben itt olvashat. ...AMERIKA EGYRE DEGENERÁLTABBÁ VÁLIK A DROGOKTŐL !
Orbán Viktor kiosztotta a feladatokat magának és minisztereinek. (24.hu)  Gulyás Gergely (Budapest, 1981. szeptember 21. –) 2018 óta miniszterként vezeti a miniszterelnökséget. A befolyás-barométer szerint Magyarország 12. legbefolyásosabb embere. Ennek szép jeleként az új kormányban a kisvasutak…..
kvadrillio 2022.06.03 15:06:02
@kvadrillio: .....csakmertééén asztakarommm....
Ritkán szoktunk a szeka.blog.hu korábbi bejegyzéseire hivatkozni, de ezúttal ez elkerülhetetlen. Közvetlenül az új Orbán-kormány hivatalba lépése előtti bejegyzésünkben ugyanis elég pontosan megjósoltuk, milyen megszorító intézkedésekkel indítja tevékenységét a kabinet. Az is figyelemre méltó, hogy…..