Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MVMV

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár a méregdrága luxusautóikat is hátrahagyják azok az egykori milliomosok, akik az adósságaik elől menekülve inkább elhagyják Dubajt. A státusszimbólumnak számító, elhagyott luxusautók nagy része az emirátus repterei mellett parkol (természetesen nem mind, és a…..
Nagyobb. Tágasabb is. Csendesebben fut. Jóval takarékosabb, és már elektromos szervó segíti a kormányát. Ha családi kompaktról lenne szó, tapsikolnánk. De ez az új Porsche 911… ..
Jelenleg nem lehet regisztráltatni az új és fiatal használt autókat. Az ügyintézés lehetetlenül bonyolult, és még egy jogszabályt is elfelejtettek módosítani. Mai cikkünk blogposztja...
Az örök kérdés: melyik oldalon jobb lakni?Az egyik kedvenc kommentelőm itt a Burzsuj blogon egyszer arról lamentált, hogy miért kellett a Louis Vuittont az Andrássyra tenni, hiszen ahhoz át kell menni Pestre, ami borzasztó macerás, különben is, igazán ideje lenne már felhúzni…..
MVMV 2011.09.06 15:34:33
Talán mondhatom hogy érintett vagyok a témában, mert jelenleg a XII.kben élek (széchenyi hegy teteje, tehát eléggé távoli hegyvidék), és a barátnőmmel újlipótvárosi költözésen agyaltunk. Valszeg nem fogunk a XIII. kbe költözni állandóra, de pár évig el tudom képzelni hogy ott béreljünk lakást, ami jelzi is hogy szerintem melyik hely mire alkalmas.

Alapvető probléma van a kérdés feltevésével, mint néhányan rávilágítottak már, ugyanis nem összehasonlítható a két hely, mást nyújtanak, más igényeknek.
A "hegyvidék" gyűjtőfogalmon belül pedig nagyon nem mindegy hogy egy déli pu.vagy orbán tér környéki főútra nyíló ingatlanról van szó, vagy széchenyi-emlék út közepén lévőről, ahova csak autóval jutsz el emberi időn belül.
Nem csak az árak összehasonlításáról van szó, hanem más előnyökről-hátrányokról, nyilván, aki fél télen hegyen autózni az maradjon a belvárosban pl, de nem is fog tudni kigyalogolni futni a Normafához.

Egész nap sorolni lehetne az előnyöket-hátrányokat, de akinek a kettő reális alternatíva az nem tudja még hogy mit keres. Az igényeket a kor és az anyagi helyzet meghatározza, de aki megteheti hogy válasszon, az nem fog hezitálni, és nem a Sarki fűszeres dönt a kérdésben. (kivéve ha gyerek választ, a szülők fizetnek..)

Aki igazán burzsuj -mint itthon is sokan- annak úgyis megvan az önálló ház a II-XII-ben, és a belvárosi (V.vagy XIII.) lakás a buli/opera/séta utánra, vagy kiadni...
Mivel tegnap elmaradt a napi jól megérdemelt poszt, ma duplázunk, csak hogy meglegyen az adagotok. Arra már fel sem kapjuk a fejünket, ha az autóvadászok megtalálnak egy-egy körözött autót, de azért akadnak csemegék is, mint amit Vezda Laci küldött át, mert szerepe van benne az…..
Belváros, téli hideg, mindenki kabátban, csutkára csavart fűtéssel áll a dugóban. Kivéve egyvalakit. Vladimír nem fázik, Vladimír ugyanis be van tintázva, mint az atom, sőt, akár rá is segíthetett egy-két gyorsítótablettával is. Vladimír egy Hyundai Terracant vezet, ami…..
Közel két hónappal ezelőtt a Konteóbarátok Körének törzsközönsége meggyőző többséggel amellett döntött, hogy a következő összeesküvéselmélet, amelyről olvasni szeretnének, a Fenyő János élete (pontosabban halála) köré szőtt titokzatos eseménysorozat legyen. Lássuk…..
MVMV 2010.11.17 14:17:41
@Bellagio: Azért egy részük annyira nem éldegél víygan - igaz más miatt - ld. "kecskeméti maffiaper."

A post iránt érdeklődőknek meg ajánlom Kormos Valéria Kiiktatás c. könyvét ( alcíme, ki gyilkolta meg FJ-t ) .
Subba A mottónk mára 2010.11.15 11:23:00
Kaja, pia, nők, kégli, autó, meg a Fradika. Mi kell több?   ..
  Miként a Városban blog is megírta, új látványtervek kerültek fel a Budapest Szíve programról (a korábbiakat itt tekinthetitek meg). Ott a Kiskörút látványterveiből szemezgettek, itt most a szintén frissen kikerült Március 15-e teret nézegethetjük.     Ami…..
MVMV 2010.11.09 15:01:33
@thetriggerhappy: tényleg kényelmes az autósok többsége, de azért egyre többen "ésszel" használják az autót, BKV-val kombinálva. Csakhogy amíg átszállásonként kell lyukasztani lassan 400ft-os jegyet, addíg mindenki a kevesebb átszállásra törekszik, mert jellemzően jeggyel jár aki autót IS használ.

@Androidus: "az agglomeráció egészében jelentkező problémát nem lehet egy ponton beavatkozva megoldani" Így van. Az Erzsébet hídon budáról pestre jellemzően a XI-XII. kerületi -hegyi- lakosok, és Budaörs+környéke felőli agglomerációból járnak át.
Az a gond, innen nézve sehol sincsen P+R, pedig akik régen ,pl a BAH környékén lerakták az autót hogy feleslegesen ne menjenek pestre, már azok sem tudják, mert óránként 3-500Ft.
Ha meg fizetős itt is-ott is, autózik fél órával többet a belvárosba, és amennyivel többet költ benzinre, annyit spórol a parkoláson, mert kevesebbet áll az autó amíg intézkedik.
Persze közben meg tesz magasról a környezetszennyezésre, de a várostervezők felismerhetnék már végre, hogy az autós mindíg a könnyebb ellenállás irányába fog mozdulni.
Egy törvényjavaslat szerint aki nem tud egy évnyi jelöltséget igazolni, az egy évig alkalmazott ügyvédként, korlátozott jogkörrel végezhet ügyvédi munkát, de például önálló praxist nem nyithat. A Népszabadság cikke szerint a javaslattal a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is…..
MVMV 2010.11.03 21:27:35
@upperclass: "benyalatnak annyi törvényt minden egyes szakvizsgára, amennyit az ember életében nem használ, majd visszaböfögtetik azt általános iskolás kikérdezős módszerekkel"

Pont erről beszélek. Ennek semmi értelme. Én is megcsináltam a szakvizsgákat, és tanulás közben maga a feleslegesség tudata volt a legfárasztóbb. Ezért kellene alaposan, értelmesen, gyakorlatiasan(!) számonkérni mindenkitől, hiszen emberek sorsáról dönthet utána jól-rosszul.

Persze amíg annyi joganyagot szeretnének számonkérni mindenkitől, amit csak alaposan végigolvasni a-tól z-ig több hét lenne munka helyett, nemhogy megtanulni, nem tudom mire számítanak. Mondjuk azokat pláne nem irigylem akik mostanában szakvizsgáznak közig-alkotmányjogból :-)
Az 56-osok tere (ex-Felvonulási tér) az egyik utolsó, a belvároshoz közeli ingyenes parkoló, sokan használják P+R-ként jobb híján. Reklámügynök is itt szokta letenni az autóját, amikor épp nincs lezárva. Mert elég sűrűn előfordul, hogy valami rendezvény miatt nem lehet itt…..
Tök egyszerű a kérdés: melyikkel érdemes közlekedni Budapesten? A BKV-sok szerint a tömegközlekedésnél még a fény sem gyorsabb, a magyar főváros különben is jól el van látva buszokkal, villamosokkal, metrókkal (haha), értelmetlen bármilyen más eszközt választani. A biciklisek…..
Egész nyáron azt találgatta a sajtó, vajon hová költözik a leköszönő köztársasági elnök. Nem igazán kényeztették el Sólyomot, nővérszállót, volt drogambulanciát és romos villákat akartak rátukmálni. Nem is értem, miért nem ugrott be mindjárt az illetékeseknek az…..
MVMV 2010.10.05 10:02:15
@kenesur: Ez nem igaz, az álláskeresési járadék összege maximalizálva van, és a minimálbér 120%-át nem haladhatja meg senkinél. Kb. 3 hónap múlva meg max. 50 körül jár. De ez itt OFF.

A házról meg : ha az a normafa úti, amit már régóta hirdetnek, örülhetnek hogy elment, régebben a közös költség összegét is kiírták, asszem havi 70 körüli nagyságrend volt...
Néhány hete arra kértem az Urbanista olvasóit, hogy írják meg, mire kíváncsiak a főpolgármester-jelölteket indító pártok programjából – én pedig felteszem a kérdéseket nekik. Nem politikáról, nem ideológiáról és nem kritikákról szólnak az interjúk, hanem szigorúan…..
Hölgyeim és uraim: íme a tökéletes burzsuj lakás! Igen, tudom, hogy nagy szavak ezek, mégsem tudok ellenállni a késztetésnek, hogy így aposztrofáljam a napokban gazdát cserélt laza 1600 négyzetméteres penthouse-t. Az ominózus ingatlan ugyanis nem máshol, mint Monacóban…..
Naiv ügyfél kénytelen volt autót váltani, mert a taxis GPS nélkül még a Lágymányosi hidat sem találta volna meg, nemhogy a Művészetek Palotáját:Velem a héten hétfőn történt egy érdekes eset, ami bár nem egy nagy szám, de mégis úgy gondolom, hogy legalább egy választ…..