Regisztráció Blogot indítok
Adatok
popbitch

271 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Slap In The Bass a ma odadurrantott friss promó mixünkben is szerepel az új EP-jük egyik számával, most pedig a címadó trekk, az Indian Legends huntrap-remixével is odasózunk! A Buraka-vezette Enchufada kemény seggű válogatásán kijött szám, majd a Roska Kicks &…..
A cumbiával úgy vagyunk, mint Gombóc Artúr a csokival, de legjobban azért a sablonoktól merész(ebben) elrugaszkodó ínyencségeket szeretjük. Márpedig a spanyol székhelyű Folcore kollektiíva netlabele csupa ritka finom hangfalatot tálal fel a latin-amerikai népzenei hagyományokat…..
Nagyon ideje volt már, hogy a global bass svéd mc-énekes királynője, Gnucci előálljon a bemutatkozó anyagával, főleg, hogy közben feltűnt egy elefántcsaj trónkövetelő is. A négyszámos Oh My Goodness! nem is okoz csalódást: egyszerre poposra fazonírozott és táncparkettre…..
A, khm, "kedvenc tel-aviv-i szabónk", a 11. mixünket jegyző producer- és dj-fenomén SaBBo nem szorul már felkonferálásra itt a Ghetto Bazaaron, úgyhogy térjünk a lényegre: ingyen letölthető egy EP-nyi briliáns trap-stílusgyakorlata! Az Alpha Nail címen összefogott három trekk…..
Ghetto Bazaar Japaican In New York 2012.08.21 19:23:12
Majdnem napra pontosan egy éve írtunk utoljára az electro-dancehall amerikai királyairól, a South Rakkas Crew-ról, amelyből a zenéért felelős D-Rakkas új projektbe kezdett egy japán énekes-rapper lánnyal. Első két közös számuk már vihető is ingyen. Az orlandói D-Rakkas…..
A hamburgi So Shifty neve lépten-nyomon előkerül itt nálunk, hiszen a global bass német élharcosairól van szó, de önállóan még nem írtunk róluk. Ezt ezennel pótoljuk, az apropó a friss megjelenésük a Man Rercordingsnál, de több új cuccukra is felhívnánk a figyelmet. A…..
Ghetto Bazaar Trapszemle 2. 2012.08.09 14:03:00
Az első trapszemlénk óta az irányzat sikeresen túl van a "trap az új moombahton (ami meg az új dubstep volt)" rinya-körön, úgyhogy mi ebbe nem is szállnánk be (nem is akartunk): az EDM-el vegyített déli hiphop kaptafára születnek szar zenék és jók, ennyi. Mi az utóbbiak - kisebb…..
Remek 3ball-menüt állított össze a Tropical Bass blog a műfaj két mexikói húzónevének ízes számaiból, és ezek különféle global bass fűszerezésű újragondolásaiból. A berlini székhelyű Tropical Bass a globáltánczene egyik fő újdonságértesítő…..
Váratlan öröm érte a global bass világközösségét a mai napon: az egyik legnagyobb hatású angolai kuduro-producer DJ Znobia kirakott egy halom zenét a soundcloudjára! Ez azért esemény, mert az elmúlt egy évben ez mindössze a harmadik, és egyben legnagyobb adag, amit ingyen közread…..
Valakinek ezt is meg kellett csinálnia, és akkor már miért ne egy magyar producer legyen az: a Ghetto Bazaar bemutatja a kultikus "Surda-sorozat" főcímdalának moombahton-verzióját, az elkövető DJ SuperStereo. Plusz további két forró trekk Viktortól a hajtás után. A…..
Ghetto Bazaar Indiánok nyárra 2012.07.27 16:01:07
A global bass indián élharcosai nem sűrűn állnak elő új zenékkel, ezért extra lelkes örömtáncot járunk minden alkalommal, ha újat hallunk az A Tribe Called Red kanadai bennszülött producertriótól. Ezúttal egy tüzes mixet kaptunk tőlük, benne egy vad új számmal. Powwow…..
Ghetto Bazaar Moombashin! 2012.07.25 19:07:00
A moombahton "veteránjai" közül is az egyik állandó kedvencünk JWLS, aki nemrég Diplóval is összehozott egy számot, most olyat gurított, hogy az garantáltan végigtarol a világ 110bpm-re vevő táncparkettjein. A Miamiban élő Julio Mejia az a moombahton-producer, aki…..
Új klippel jelentkezett a tribal guarachero első számú boy bandje, a monterrey-i 3BallMTY, akik még mindig nagyon cuki pofák. A dalt pedig a világon minden normális kereskedelmi rádiónak orrba-szájba kéne játszania. Mint azt úgy egy éve megjövendöltük, hogy a 3BallMTY-t az…..
Méltánytalanul hanyagoltuk mostanában mexikói haverunkat, Javier Estradát, ami a neki szentelt posztokat illeti, de ma eszünkbe jutott, úgyhogy ránéztünk a soundcludjára és mit találtunk? Naná, hogy ő is éppen trapben utazik, persze amúgy 3ball módra. Na jó,…..
Az agyzsibbasztó kánikulában jólesik valami hűvösebb, agytágító zene, és a Massacooramaan első megjelenése pont ilyen: sötét, misztikus-futurisztikus törzsi basszuszene. Pár hetet ugyan ráaludtunk mire most leesett, hogy mennyire jó, viszont legalább egy klipet is tudunk már…..
A globáltánczene-mozgalom pont attól igazán globál, hogy még olyan minimálisan sem egzotikus helyeken is van tábora, mint Németország médiaközpontja, Köln. Az ottani global bass élharcosok, a Mash It Up! partik házigazdái ötéves fennállásuk apropóján összeállítottak egy…..
Na, megint egy kacifántos cím itt a Ghetto Bazaaron, de hát mit tegyünk, ha egyszer a monterrey-i Ezekiel zenéje sem éppen egyszerű eset - viszont ördögien jó. Új anyagával ismét feladja a leckét a címkegyártóknak, és szintet emel Mexikó amúgy is elképesztően előremutató…..
Ismét átszaladt előttünk a Fekete Macska, ami persze semmi rosszat nem jelent, épp ellenkezőleg: egy újabb tuti tropical bass partibombával állt elő a düsseldorfi Gato Preto. A legutóbbi, tényleg spéci Ghetto Bazaar mixet jegyző duótól már megszokhattuk a lájtosan…..
Ghetto Bazaar Trap, HUN? 2012.07.05 15:55:00
Damn son, a magyarok villámgyorsan rákaptak a trapre! Szerkesztőségünk nemzetkarakter-szakértője szerint ez azért van, mert ez a zene jól rezonál népünk sötét világlátásával és depressziós magába fordultságával, amihez nekünk még köhögéscsillapító szirupra és crackre…..
A moombahtonisták elszakadása / elkalandozása a műfajtól egyre nagyobb méreteket ölt, az meg természetes, hogy elsőkként az úttörők váltanak, lásd pl. Munchi aktuális trap-tripjét. Mi most éppen a talán legkedvencebb mumba-bagázsunk, az El Cuco istállójához köthető Riot Earp…..
Ghetto Bazaar Munchi trap-tripje 2012.06.26 18:57:00
Ahogy azt az első trap-szemlénkben írtuk, a moombahton-színtérről is egyre többen kirándulnak a műfajba. A legújabb hívő pont az egyik fő moombah-veterán, a rotterdami Munchi, aki hosszú kihagyás után egy bika trap-cuccal tért vissza a ringbe. A vicces hajkoronájú…..
Agyatlan szórakozás, jöhet? Az elmúlt hetekben nagy vitát váltott ki a holland Yellow Claw Krokobil című száma, amiben valami olyasmit énekelnek, csaj-vonatkozásban, hogy "úgy harap a segged, mint egy krokodil" (a kommentek alapján a szöveget egyébként a hollandok sem teljesen…..
Ghetto Bazaar Trapszemle 1. 2012.06.25 10:33:00
2012 a trap éve, ez most már egészen biztos. És miközben továbbra is tartjuk, hogy a szűkebben vett globáltánczenében (már ha mondhatunk ilyet) a 3ball a fő szám idén, a southern hiphop és mindenféle urbángettós basszuszenék betrippezett összekotyvasztása bennünket is levett a…..
Amikor Poirier előrukkol valamivel, az mehet rögtön a táncparkett-letarolásra szánt zenék mappájába. A Man Recordingsnál ma megjelent Alert Riddim sem kivétel: a kanadai producer-fenegyerek buliban súlyos detonációt okozó bashment-bombát adott a dj-k kezébe. Az év eleji Soca…..
Ami nekünk Sena, az az osztrákoknak kis túlzással Anbuley, vagyis A ghánai származású énekesnő. Na persze, a gyönyörű Anbuley már Bécsben született (igaz, később öt évet töltött az őshazában) és kevéssé széles körben ismert, de a globáltánczenék placcán nem szorul…..