Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dávidf

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Buktamúzeum 2017.04.27 07:32:49
Június elején nyílik Helsingborgban a Bukások Múzeuma, a termekben csupa olyan dolog lesz, amely ránézésre jó ötletnek látszott, bele is öltek egy csomó pénzt, meg is valósult, de a nagyközönség mégsem kért belőle. Azt gondolná az ember, hogy ehhez aztán bőven tudnánk mi magunk is anyagot…..
dávidf 2017.04.27 15:09:19
„Én is el fogom olvasni, bár tartok tőle, hogy Remarque-hoz képest olyan élmény lesz, mintha véres sarat ennék acélsisakból.” – osztotta meg aggodalmait egyik olvasónk a könyv megjelente kapcsán. Ez az állítás nagyon kifejező, de a magam részéről átfordítva kérdeznék…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nem hajlandó kupeckedni Orbánnal Gábriel arkangyal ügyében, nem húny szemet a kormányzati "emlékezetpolitika" tendenciózus hazugságai fölött, és ma úgy döntött, hogy távol tartja magát a kormány "Holokauszt 2014"…..
Mandiner blog Sorsunk a holokauszt 2014.01.27 13:51:00
Vendégszerzőnk, Petri Lukács Ádám írása a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából. (Fotó: Fortepan) * Sokat képzelegtem gyerekkoromban arról a kígyót formáló, rubinszemű aranykarkötőről, amelyet a kerepestarcsai gyűjtőtáborban elvettek a magyar ifjak…..
  Illusztráció: Google Earth   A Margit körúton nagy fejlesztéseket terveznek. Jó hír, hogy nem Mammut 3 épül az egykori minisztériumi épület helyére, az viszont sokaknak nem tetszik, hogy egy műemlék* iparcsarnok is áldozatául eshet az átalakításnak. A témát…..
1988. Szovjet csapatok kivonulása Afganisztánból. A szovjetek Vietnamjának tartott országban a csaknem 10 évig elhúzódó harcban sem politikai, sem gazdasági eredményt nem tudtak elérni kivonulásukig..
  Az augusztus 21-i damaszkuszi vegyi támadás pozícióik gyökeres átértékelésére késztette a nyugati hatalmakat. Egy, feltehetően az Egyesült Államok vezette koalíció nagy valószínűséggel még a héten fegyveres csapást mér a szír kormány erőire, illetve…..
A cseh lekvárkirálynő önként jelentkezett a rendőrségen, miután nyilvánosságra kerültek az üzlet ipari kameráinak felvételei. Mi jöhet még Csehországban a Nečas-kormány korrupciós botránya után? Fényképek és videó-felvételek segítségével azonosították a cseh…..
A PPK (nem a Resurrection) nagy kedvenc volt már sok-sok évvel ezelőtt is, és talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, elsők között hozták be a belga sült krumpli élményét Budapestre. Most teszteltük, maradt-e belőle bármi is. A Ráday utca elején található egység nem túl…..
Magyar vagyok. Szeretem, ha hazám neve pozitív kicsengéssel szerepel a nemzetközi hírekben, ha honfitársaimról külföldön tisztelettel "emlékeznek meg", büszke vagyok, ha elismerik, esetleg irigylik azt, ami magyar.És szégyellem magam, ha magyar bűnözők külföldi tevékenységéről…..
dávidf 2013.03.14 16:12:08
@Lindalinda: nem rossz, de ennyire senki nem lehet hülye. Néha a kevesebb jobb ha trollkodni akarsz!
GFG Blog Brüsszel nem Moszkva 2013.03.07 15:30:17
„Úgy látszik, hogy az egész literatúra útnak indult, hogy ítéljen arról, mit látott s nem látott. Ez is egy characterizáló jelenete időnknek...a megelégületlenség elhajtja most az embert a honi tűzhelyről...a gond...velök utazik...a talentum a létezőt méri, ítéli,…..
dávidf 2013.03.08 12:02:05
Nem keveset éltem Belgiumban, a posztoló egy féltudású, félművelt barom. Amit leírt, az nettó ökörség.

Volt egy könyv szüleim polcán, az volt a címe: Így láttam az NSZK-t (
www.fokapu.hu/index.php?cikklap_id=6713 ), na abban voltak ilyen megfejtések. Amikor a prosztó lepukkant kelet-európai felnyalt pártköcsög megnézi magának a Nyugatot, teli prekoncepciókkal és komplexusokkal.
Ez GFG is, ez Orbán meg a haverjai: a megtestesült, trabant- és hónaljszagú, más nyelveken csak nyögögő, előítéletes és végtelenül korlátolt kádárizmus egyenes ági leszármazottja.
 Az Obama- és az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának összehasonlítása  Magyarország miniszterelnöke hétfőn bejelentett „országvédelmi” akciótervében Obama elnök szinte párhuzamosan bejelentett munkahelyteremtő programjára hivatkozott, mintegy…..
Bemutatjuk a Zeebo-t,a brazil konzolt. Mint korábban megírtuk, Brazíliában a kalózkodás hatalmas aránya miatt a konzolpiac olyan tíz éves késésben van (lehet, hogy az ok-okozati viszony fordított, de hírünk esetékben mindegy). Ezen próbál segíteni az echte brazil áru, a Zeebo, egy…..
Bőgőshajó Folyami hungarikum 2010.01.16 08:20:00
A legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük magunkat, magyarokat hajós népnek. Végül mégis a mi őseink - komáromi, szegedi és más Duna- és Tisza-menti települések hajóácsai - készítették a legszebb folyami áruszállító hajótípust. Úgy hívják: bőgőshajó.Minden úgy…..
A Péterfy Bori & Love Band második lemeze előkelő helyeken végzett a különböző 2009-es magyar lemezeket összesítő listákon és a december 27-i lemezbemutató koncertre is rengetegen voltak kíváncsiak. A Bűvös vadászhoz néhány hete készült videóról beszélgettünk…..
Rabyn osztja meg velünk kétségeit azzal kapcsolatban, hogy lehet-e tanulás és munka mellett olyan átlagot produkálni, hogy a hallgató ösztöndíjat kapjon. Sokan tekintenek a tanítóképzőre úgy, mintha egyszerűen feleségképző lenne, pedig nagyon sok teljesítenivaló tárgy van,…..
Az elmúlt néhány napban szándékosan kerültem, hogy a havazásról, illetve annak a MÁV-ra gyakorolt hatásairól írjak. Inkább csak megfigyeltem. De így két nappal az "ítéletidő" után engedjetek meg egy elemzést. Szombaton relatív sok hó esett, persze erről és a -20…..
IDDQD Lara Croft utca 2009.12.02 16:56:00
Az angliai Derby városában online szavazást írtak ki két újonnan épült utca elnevezésére. Ez annyira nem új ötlet, emlékezhetünk még a Colbert-híd sztorijára, vagy az ISS új moduljának névadó szavazására.A brit utcaszavazás szerencsére elkerülte az amerikai humorista és…..
Ezt találta mondani a Ubisoft illetékese a legnagyobb példányszámú német számítógépes játékos újság, a Computer Bild Spiele szerkesztőinek, az alku tárgya pedig az Assassins Creed 2 volt. Illetve lett volna, mert a németek sértődötten visszautasították az ajánlatot. Amiben…..
Azt írja az újság, hogy a Call of Duty-sorozat új része, a napokon belül megjelenő Modern Warfare 2 megdöntött minden eddigi előrendelési rekordot Angliában (500 ezer előrendelés), és Amerikában is, legalábbis a legnagyobb videojátékos bolthálózatban, a 6200 tagú GameStopban.…..
Egy olvasónk hívta fel figyelmünket arra a híresztelésre, hogy Boszniában, bizonyos, piramisnak látszó képződményekben magyar rovásírást találtak. Ennek kapcsán leltünk rá Brian Dunning írására, amely a Skeptoid.com oldalon jelent meg, s amelyet alább – a szerző engedélyével – Pálfi…..