Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trafikuty

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira szeretem a gulyást és a gulyáslevest, hogy azt képes vagyok egy forró nyári napon is enni - nyilván forrón. Lehet már kulturált méretű, és árú idei petrezselyemgyökeret kapni. Legutóbb, mikor is volt ilyen? Lássuk csak... Tavalyelőtt! Még sok helyütt ilyen olyan elvermelt…..
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
KultúrSokk Filmkritika - Chicago 2018.07.18 15:46:25
1924-ben a Chicago Tribune törvényszéki tudósítójaként kereste kenyerét Maurine Dallas Watkins, aki annyira érdekesnek találta Beulah Annan és Belva Gaertner esetét, hogy drámát írt belőle. Valószínűleg maga sem sejtette, hogy még 100 év múlva is világszenzáció lesz a történet. A húszas évekbeli…..
A mai XV. kerület - Rákospalota, Pestújhely és Újpalota - filmes helyszíneit kerestem. Nem volt nehéz dolgom, mert a rendszerváltás előtt több, generációk számára meghatározó film készült itt (pl. gyerekfilmek), melyekre sokan emlékeztek, de az 1990-es és 2000-es években is visszaköszönt a kerület a…..
Már csak a képviselőtestületnek kell megszavaznia a 2013-as kerületi költségvetést, és végleg eltűnik a kerület utolsó sárga keramitos útburkolata. A pestújhelyi Gergő utcával foglalkozott már korábban az Urbanista is, illetve az Életképek című helyi lap 2012 július 2-i…..
Király Viktor ma hajnalban lépett először, és remélhetőleg nem utoljára színpadra a The Voice amerikai kiadásában. Az idei szabályváltoztatásoknak köszönhetően a négy mester 24 énekese küzd majd meg a nézők kegyeiért az élő műsorokban, és az első héten menten 12 ki is…..
trafikuty 2015.11.10 11:10:23
@micsoda?: Egy közelmúltban olvasott cikk szerint megint a "kilátszik-a-boka" lesz a trendi. Nincs új a nap alatt!
Ahol az első adás döcögött, ott erősített a legjobban a másodikra a Sztárban sztár: a produkciókban és az énekesek lelkesedésében, bár mellélövés volt megint, Csonka András drag queen showját soha nem akarom többé látni lelki szemeim előtt, és Peter Sramek vörösre mázolt…..
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..
A legutóbb még a rivális RTL Klub X-faktorában mentoroskodó, a Celeb vagyok, ments ki innen című dzsungelrealityben is feltűnt Tóth Gabi visszatér a TV2-re, oda, ahonnan annak idején indult (a Megasztárban tűnt fel ugye). Nem ő az egyetlen előadó, akit a Blikk szerint az RTL Klubtól…..
trafikuty 2015.07.24 10:48:40
Törzskommentelőnk, Mormogi Papa nemrég az Izabella utcában járt és színes beszámolót állított össze a Podmaniczky utcához közeli 94-96-os számú ikerházakról. Az épületek egyike 2001-ben megfiatalodhatott - díszítéseit visszakapta, homlokzata kiszínesedett. Másikuk máig az…..
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható. Február 2: A csomópontok forgalomvizsgálatának eredménye: Legsürgősebb a Baross tér rendezése. (...) Az új Erzsébet-híd megnyitása…..
trafikuty 2015.02.06 00:22:35
@geegee: Pont ez jutott eszembe, de mocsok egy rendszer lehetett, amikor az üres autókat is figyelték...
Nos, ez persze csak egy vicc! Akkor már éltem, és valóban létezett ilyen fővárosi, illetve vidéki városi alkalmazott. (Tipp a teljes foglalkoztatásra!) Viszont a parkolóőr fő feladata akkor még nem a lehúzásról szólt!!!
Február 2-án indul az RTL Magyarország napi közéleti háttérműsora, a Magyarul Balóval. Baló György 3 éves kihagyás után tér vissza a képernyőre. Vannak a klasszikus értelemben vett újságírói kérdések: ki, mit, mikor, hol, hogyan és miért? Azt gondolom, a híradókból meg…..
Nyilvánvaló, hogy koránál fogva fekete-fehér ez a film, ám közel hét évtized távlatából nézve a fényképezés már komoly jelentéstartammal bír. Ugyanis ez a történet a valóságban játszódik, a mi világunkban, ami már 1947-ben is a maihoz hasonlatos alapelvek szerint…..
Sokat agyalok azon, hogy miért nem vagyok jó barátságban a magyar filmgyártással, ám miközben gondolkodok, néha rábukkanok, vagy felfedezek egy-két kincset, amik a fényt jelenthetik az alagút végén. Az elmúlt évek során bizonyosodtam meg arról, hogy ma egyetlen egy…..
A Bors információi szerint Tatár Csilla még karácsony előtt, december 22-én és 23-án is Kárász Róberttel együtt kénytelen vezeti reggelente a Tv2-n a Mokkát, holott már az MTVA-nál rá váró új feladatokra kellene koncentrálna. A Blikk szerint Tatár Csilla mostanában…..
A Magyar Fotóarchívum foglalkozik régi magyar témájú fotók újraszínezésével. Néhány képet láthattok nálunk kedvcsinálónak, ha érdekel több is - főleg színházi témájúak - ajánlom az egyre bővülő gyűjteményüket. 1973. Gobbi Hilda színész, dunabogdányi nyaralójában..
Ha Andrássy Gábor a mai szerzőnk, akkor rendszeres olvasóink tudják már, hogy valószínűleg valamilyen elektronikai dologról fogunk olvasni. Általában valami olyasmit amit nem gyakran látunk. Ma sincs ez másképp. Sokunk (szülei) először a "Gorenje-turizmus" idején vásároltak videómagnót - jellemzően…..
A csatorna közleménye szerint az RTL éveken át meghatározó arcaként ismert műsorvezető ősszel kap egy műsort, nem nehéz megtippelni, hogy a Rising Star című új tehetségkutatót - ezek szerint a műsor készítői nem akarták a Liptai-Tilla kettősre vagy kipróbálatlan arcokra…..
trafikuty 2014.07.08 22:55:22
A Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band azaz (magyarul Bors őrmester Magányos/Árva Szívek Klubjának zenekara, de gyakran csak Bors őrmesterként hivatkoznak rá), a Beatles nyolcadik stúdióalbuma. 1967. június elsején jelent meg és azonnal a toplisták élére ugrott. 22 hétig vezette a slágerlistát az…..
trafikuty 2014.07.04 23:07:09
@p_ilonka: Na ugye! "Cupu" sem zsíroskenyeret vacsorázott!!!
Tudtam mindig is, hogy Louis Armstrong 1966-os budapesti koncertjére a Népstadionban 80 ezer ember volt kíváncsi és ez azóta is világcsúcs. (Sőt, Studer Béla barátunk minden találkozásunkkor elmondja azt is, hogy a koncert után Armstrong a Kispipába sietett, hogy Seress Rezsőt…..
Bár csődbe ment a KÖKI, a bérlők még próbálnak valamit kihozni a vendéglátóipari egységeiben. A kínai étterem például gazdagon panírozott adagokkal operál, amin belül 80-20% a prézli-hús aránya: Vásárlás után kis családommal hármasban (2 felnőtt + 1 kislány) a Köki…..
Ahogy ígértük, álljon itt egy kis ízlelőbimbó izgató írás arról, hogy milyen is az igazi bolognai. Csirkemáj vagy pancetta? Vörös- vagy fehérbor? Hogyan készíthető el a tökéletes bolognai szósz? A miként akár háborút is képes kirobbantani. Hogyan írható le egyetlen…..
Rövid helyszíni közvetítésünk. Fodor Gábor pár perce bejelentette, hogy új liberális pártot akar csinálni, ami tavasszal alakulna meg. A terézvárosi SZDSZ irodájában tartott fórumon közölte: az SZDSZ három éve meghalt. Ő akkor egyetértett azzal, hogy jöjjenek új arcok, és…..
HamPLÓ A ZiU trolibuszok alkonya 2012.12.29 19:07:43
Hálátlan dolog egy-egy tömegközlekedési jármű forgalomból kivonásakor blogbejegyzést írni. Ha azt írod, "ideje volt, hogy eltűnjenek végre", neked esnek a rajongók. Ha azt írod, hogy "azért volt egyfajta hangulata", jönnek azok, akik szerint ennyi pénzért jobb járna ennél. A…..