Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the_joker123

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen arról van szó, hogy a rendszerváltozás óta ilyen impotens parlamenti ellenzéke még nem volt Magyarországnak. (Fotó: Index) Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy az elmúlt néhány hétben az európai politika és politikai sajtó kiemelt figyelmet fordított Magyarországra…..
the_joker123 2011.01.07 09:06:21
@1116001: Mondjuk nem a frakcióhírlevélről, hanem a médiatörvényről kellene beszélni, nem csütörtökön kellene és nem szalagkötéssel tiltakozni a médiatörvény ellen? Esetleg ennek a témának elsőbbséget kellene élveznie a jegesmedvék és a pandák nemzetközi kereskedelmének ügyéhez képest? Hát így tényleg nincs sok esély bekerülni a médiába, az biztos.
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
the_joker123 2010.10.27 14:37:01
@hallgato88:

Pontosan erről van szó!

A HÖK-ösök ott ülnek mindegyik parlamenti pártba.

Pont, mint a KISZ-esek.

@exhökös:

"mert egy baráti társaság alakul ki sok esetben"

Ja, például az ELTE BTK-n és a Pázmány BTK-n. Úgy hívják magukat, hogy Jobbik Magyarországért Mozgalom.
Nem a rendőrség táltosodott meg, a politikán belüli szabályok alakultak át: legalább a bukott politikusok nem érinthetetlenek többé. Gyanúsítottként hallgatta meg a főügyészség Lakos Imre újbudai alpolgármestert, és hamarosan ezt teszi a szintén meggyanúsított jelenlegi…..
Egyre kevesebb az esélye, hogy Magyarországon már jövőre 16%-os egykulcsos adó legyen: mást mond a miniszterelnök, a gazdasági miniszter és államtitkára. (Fotó: fidesz.hu) Teljes a káosz a 16%-os egykulcsos adó ígérete körül: mást mond a miniszterelnök, a gazdasági miniszter…..
the_joker123 2010.09.23 16:08:30
@Zoli 29: Ez nagyon szép, csak az a baj, hogy az átállás meg a fokozatosság nem az egységes adókulcsra és nem a 16%-ra vonatkozott: index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/08/ez_orban_29_pontja/

Hanem az 1,3 millió ember bevonására és az adójóváírás eltörlésére.

Matolcsy konkréten kijelentette júniusban is és most szeptemberben is, hogy lesz 2011-től egységes 16%-os adókulcs. Orbán meg visszatáncolt. Vagy balfaszkodás, vagy sumákolás van emögött , de nagyon bűzlik a sztori.
Budapesten olyan rétegek élnek a város közepén, akik máshol Európában leginkább a külső kerületekben. És miközben a városvezetés milliárdokért sem tudta kitalálni Budapestet, vállalkozóknak és fiataloknak ez sikerült: a romkocsmákkal. (Fotó: szimpla.hu) Nemrég…..
the_joker123 2010.09.17 11:01:00
@Zsírfeka: Azok a képek tényleg durvák. Csak éppen a fehér angol munkásosztály kulturális nívójáról és szórakozási szokásairól árulkodik - a romkocsmák Magyarországon azonban sokkal inkább a beszélgetésről, nem pedig a szorosan vett bulizásról (részeg és bedrogozott ugrálásról) szólnak. Arról nem is beszélve (vagyis hát talán éppen azért, mert), hogy jellemzően értelmiségi és középosztálybeli fiatalok látogatják.

Egyébként európai városokban nem csak a nyugdíjasok, hanem a kisgyerekes családok sem éppen a belvárosban laknak. Nyilván rengeteg oka és nehézsége van annak, hogy Budapesten más a helyzet, nehéz elköltözni, ha sikerül is, idegtépő az ingázás a dugóban stb. stb. De ettől még, tetszik vagy sem, a belváros minden normális helyen az éjszakai élet és a bulizás központja. Ez nyilván sokakat zavar, de ez egy megállíthatatlan folyamat.
A fideszes politikus javaslatára az előzetes letartóztatás a büntetőeljárás jogerős befejezéséig tartana. Ez elvi és gyakorlati oldalról is problémás: mert egyszerűen igazságtalan. Áder János EP-képviselő javaslatára a parlament elé kerülhet az a törvénymódosítás, mely…..
the_joker123 2010.07.28 09:55:19
@Lesből Támadó Szárítókötél: "A többnyire marxista emlőkön vagy a '60-as évek nyugati baloldali gondolkodásán nevelkedett magyar büntetőjogászok és egyéb szakértők" azt nem képesek megérteni, hogy az igazságszolgáltatás nem az elítélt "reszocializációjáért", jellemfejlődéséért és babarózsaszín lelkecskéjéért van, hanem azért, hogy 1. a társadalomtól el legyenek zárva és ne okozzanak még több kárt, 2. mert a társadalom igazságérzete azt kívánja, hogy a bűnös bűnhődjön, ne pedig terápián vegyen részt a börtönben.

Ettől függetlenül Áder javaslata marhaság, csak nem mindegy, hogy mindenféle ködös eszmékre, ejrópéer szellemiségre meg egyebekre, vagy a józan észre és az igazságosságra hivatkozva utasítjuk el.
Újabb recessziós hullám jöhet. Magyarország szinte minden fontos szempont alapján rosszul áll: kicsik vagyunk és nyitottak, magas államadóssággal és alacsony növekedési potenciállal. Egyre több elemző veti fel, hogy a globális gazdaság a válságból való kilábalás helyett egy…..
the_joker123 2010.07.09 09:37:35
@Strici: "De Dél-Amerikában már egyre többen látják, hogy a rendszert kell megváltoztatni."Felhívnám a figyelmed a cikkben mellékelt államadósság-toplista első helyezettjére.
A legtöbb országban mára leginkább az alkotmánybíróságok töltik be a korábbi felsőházak, második kamarák funkcióját. (Fotó: mkab.hu) Tegnap az Országgyűlés megválasztotta az új köztársasági elnököt. Sokan attól félnek, hogy Sólyom László Schmitt Pálra…..
the_joker123 2010.06.30 09:23:50
@Lord_Valdez: De hisz' az alkotmánybírák liberalizmusa-aktivizmusa éppen abban nyilvánul meg, hogy nem az Alkotmányt, hanem minden mást is (vö. Sólyom 'láthatatlan alkotmánya') figyelembe vesznek a döntéseknél!

Ez nem a fideszességről-nem fideszességről szól, hanem világnézeti kérdésekről, pl. az említett halálbüntetés, vagy éppen az igazságtétel. (És nyilván jönnek majd a szokásosak: abortusz, eutanázia, melegházasság, droglegalizálás...)
108 értelmiségi védi petícióban Gyurcsányt a fideszes elszámoltatástól. Jól jöhet ez a Mesterházy elleni meccsében, pedig az MSZP-nek inkább meg kellene szabadulnia Gyurcsánytól - heti szavazásaink. Különös aktualitást ad cikkünknek, hogy ma 108 baloldali politikus és…..
the_joker123 2010.06.20 19:37:18
A petíciózásban nincs sok újdonság, az aláírók listájának összetételében viszont van!

Egyrészt Gyurcsányt védi Bokros Lajos, illetve a Bokros mellett endorsement-cikkekben kiálló Bojár Gábor és Seres László, vagyis a MDF bokrosi vonala is beintegrálódott mögé. Ez újdonság.

Másrészt ott vannak azok a tisztességesebb fajtából való ex-SZDSZ-es értelmiségiek is, akiknek eddig azért Gyurcsány és az MSZP snassz, ciki volt - például Kenedi János, Kőszeg Ferenc, Kornis Mihály, Komoróczy Géza. Értük is kár, de nehéz volna azt mondani, hogy nem vezetett egyenes út idáig.

A harmadik újdonság, hogy az előbbi két csoport, illetve a szokásos ballib, "független", "mértékadó" értelmiség immár teljesen nyíltan keveredik MSZP-s politikusokkal, EP-képviselőkkel és miniszterekkel. (Molnár Csaba, Kósáné Kovács Magda, Vitányi Iván, Görgey Gábor). Ez valóban szégyen.

Számomra egyre valószínűbbnek tűnik az a forgatókönyv, hogy Gyurcsány fogja ezt az egész értelmiségi sleppet meg a párton belüli híveit, és szétszakítja az MSZP-t, megcsinálja a maga kis pártját a Demokratikus Chartából Gréczy Zsoltostul és Bauer Tamásostul.

Aztán mindenki nagyon fog csodálkozni, amikor Gyurcsánnyal kapnak vagy 3%-ot a következő választáson.

Az a vicces, hogy ezek a petíciózók azzal, hogy Gyurcsányt erősítik, az MSZP és a baloldal erősödését, magára találását akadályozzák, hiszen annak - ahogy a posztban bemutatott szavazáson is látszik - Gyurcsány mielőbbi eltűnése lenne az előfeltétele. Tulajdonképpen ezért még köszönetet is mondhatunk nekik:-)
Cameron’s and Clegg’s very British revolution - állt a The Times címlapján. Úgy látszik, míg Magyarországon azzal vittek végbe egy demokratikus forradalmat a választók, hogy a mandátumok kétharmadával ruháztak fel egy pártszövetséget, addig Nagy- Britanniában azzal…..
Fontos üzenet lett volna, ha a jelentős törvények közül legalább néhányat rögtön benyújtanak. (Fotó: Huszti István/Index) Régóta teljesen nyilvánvaló, hogy az új kormányt a Fidesz fogja megalakítani. A párt számos alkalommal kifejezésre is juttatta, hogy komolyan készülnek…..
Nagyon drágán meg fogunk fizetni a Bajnai-kormányért. Könnyen lehet, hogy több évi gazdasági növekedést bukunk el. (Fotó: MeH) A hétvégén az EU vezetői a görög probléma miatt úgy döntöttek, hogy a válság kezelésére egy 750 milliárd eurós pénzügyi segélyalapot…..
  Nem hittünk a szemünknek, mikor a szokásos reggeli kaviározás közben rápillantottunk a Népszava mai címlapjára. Az elmúlt nyolc év Gréczy Zsolt-publikkal díszített kormánynyalását végre tökös ellenzéki hangnem váltotta fel! A címlapon rögtön egy épületes…..
Ennek a pártharcoktól hangos országnak nem egy jóságos nagypapára van szüksége, hanem egy olyan emberre, aki az ország hosszú távú érdekeiért bármilyen pártérdekkel szemben képes kiállni. (Fotó: Gilicze Bálint) Pokorni Zoltán tegnap azzal lepte meg a közvéleményt, hogy a…..
the_joker123 2010.04.28 11:07:12
@sziklakerti évelő: Hahahaha, persze, hogy az SZDSZ tartózkodott, hiszen a parlamenti többség hiányában úgysem kaszálhatták volna el a törvényt - arra ott volt Göncz Árpád. Az apák és fiúk-sztorik után a nyílt parlamenti elutasítás politikailag finoman szólva is ostboa döntés lett volna.

Sólyom meg libi, ha jogról van szó, ahogy a cikk is írja. Nincs ebben semmi meglepő.

Ettől függetlenül Sólyom tényleg megérdemel még 5 évet!
Orbán drámaian máshogy akar változtatni, mint Gyurcsány. A választások utáni nemzetközi sajtótájékoztatókból két nagyon különböző vezető képe rajzolódik ki. (Fotó: fidesz.hu) Orbán Viktor tegnap délelőtt megtartotta a második forduló utáni nemzetközi…..
Az SZDSZ 1998-as és az LMP 2010-es eredményeit nézve komoly átfedést találunk. Az LMP-sek nagyon hasonlítanak az egykori SZDSZ-szavazókra. (Kép: vokscentrum.hu) Lendvai Ildikó hétfőn azt bizonygatta, a Fidesz kétharmadát csak az LMP-vel együtt lehet megakadályozni. Lendvai…..
the_joker123 2010.04.13 10:56:38
@peregrinus@index.hu: Szerintem te buknál meg, mégpedig az érettségin szövegértésből, mert a cikkben én pl. sehol nem találom az állítást, hogy az SZDSZ szavazói most LMP-sek lettek volna. Arról van szó - amit környezetemben világosan tapasztalok én is - hogy a VÁLASZTÓI RÉTEG azonos, nem pedig az egyes szavazókra lebontva van megfelelés.
Konzervatórium Hazardőrök kora 2010.04.04 10:30:00
„Az ország java nem egyesek s nehány magányosak hasznán, hanem az egész virágzásán alapulhat.” gróf Széchenyi István: Hitel Hazardírozni annyit tesz, mint vakmerően az egész kártyajátékot egy lapra tenni fel, azaz a szerencsejáték legszélsőségesebb változatát…..
the_joker123 2010.04.06 20:21:57
Bár sokáig titkolták létezésüket, a mágnesszalagokon a pártállam ügynökeinek teljes adatbázisa van. Titkosításukba mostantól egy háromtagú civil testületnek is beleszólása lehet. Ez nagyon szép, de kevés. (Fotó: Hetek)Sajtóhírek szerint ma a Bajnai-kormány megteszi az…..
the_joker123 2010.04.06 20:20:20
@calam: Én viszont nem értem, hogy miért nem lehetett egy komoly szakmai és tudományos teljesítménnyel rendelkező embert felkérni a testület vezetésére, mint Varga László, Ungváry Krisztián vagy Rainer M. János.

Nem akarok azon rugózni, hogy Kenedinek még egy nyamvadt diplomája sincs, mert szerintem ez itt nem számít. De vannak nála jobbak, fiatalabbak, agilisabbak. Ezt a hitelesség-dolgot sem értem. Már annyiszor elvállalt mindenféle bizottságosdit, aztán soha semmi nem lett a listák nyilvánosságából. Lehet, ha más próbálkozna, több sikerrel járna, mint ő.
Amerika a sajtószabadság hangos védelmezője világszerte. Ezért érdekes, hogy most azt teszik szóvá, hogy a közmédiában ellenzéki túlsúly érzékelhető.  Az USA külügyminisztériumának éves emberi jogi jelentése szerint a magyar közszolgálati médiában a Fidesz…..
the_joker123 2010.03.25 09:18:12
@StrayCat: Kár, hogy a diplomácia nem így, nem karakterszámra működik.
Ebben a videóban a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP vezető politikusai szerepelnek. Miután kiejtik a neoliberális szót negatív kontextusban, a videó készítőitől megkapják a megbélyegző "szocialista" pecsétet, amit Kádár János arcképe és a vörös szín…..
the_joker123 2010.03.24 20:12:57
@nyeznajka: Szerintem sincs semmi meglepő abban, ha valaki megváltoztatja a véleményét. Csak az a gond, hogy közben az MDF pont azzal kampányol, hogy BOKROS LAJOS AZ EGYETLEN, aki nem változtatta meg legalább 1990 óta a véleményét.

És akárhogy is nézem, az idézett interjú 2001-es, ergo Bokros magát szocialistának tartja. :)