Regisztráció Blogot indítok
Adatok
argi

14 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nagyon jó. Szóval egységes ruha kell a hatóságoknak, de közbeszerzés azért ne legyen. Miért is, mit mondanak? A biztonsági szempontok érvényesítése megkívánja, hogy az egyenruhák gyártása és elosztása ellenőrzött módon, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentő…..
A szabadság vége. Jó lesz vigyázni! Csúnyán viselkedett az alkotmánybíróság... Hol van a Rubicon? Ezek és hasonló cikkek tömege jelenik meg folyamatosan, mióta... mióta az Alkotmánybíróságra vetült a kormánypárt árnyéka. Érdekes látni, ahogyan az elmúlt 20 év…..
Argi és a világ tolvaj-figyelő 2010.10.21 10:03:00
Tegnap két olyan hírt is láttam, ahol egyértelműen a szokásos sógor-koma-rokon féle kapcsolódás esete forgott fenn. Ismét eszembe jutott: valahol ezeket össze kéne gyűjteni és lejegyezni, hogy aztán a nagyon fanatikus pártkatona ismerősök orra alá lehessen dugni. Van egy olyan…..
Argi és a világ nyögdíj 2010.10.21 09:30:00
Kaptam egy e-mailt a biztosítómtól: a pénzem ellopásáról (nem így fogalmaztak, ez az én véleményem) töltettek ki velem egy kérdőívet. Volt pár kifejtős kérdés is, ide is beírom a válaszaimat, mert úgy tarja úri kedvem. Ha!   A kormány arról intézkedett, hogy a…..
Tanultam vallástörténetet, olvastam több vallás lényeges dokumentumait, vagyis nagyjából képben vagyok melyik miről szól, mikor, miért, miből alakult ki - és ezek mellett azzal is, amit tettek. Tisztában vagyok az értékrendeikkel, a történelmükkel. Alapvetően nincs problémám…..
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a Critical Mass hátán 6 éve elindult bringaboom idén áttört minden falat. Nem is akarjuk tovább magyarázni, nézzétek meg a  képet, és gondoljatok bele: pár éve milyen kép élt mindenki fejében a városi biciklistákról? Politikusi ígéretek ide…..
argi 2010.09.24 11:30:01
@Kis ember: Akár "azénadómból" egysejtű is lehetnék. Hiszen sokakkal ellentétben a fizetésem teljes összege be van jelentve, emellett minden kötelezettségemet időben befizetem. De tévedsz, nem teszem meg. Csak gusztustalannak tartom azokat az "egysejtűket", akik A-t látnak (vagy nem is látnak a szemellenzőtől) de B-t mondanak.
Vissza az énadómból témához. Örülök ha bicikliutakat építenek, támogatom, hogy az adóm egy részét erre fordítsák. Örülnék, ha a tömegközlekedés is javulna általam. De némi jóindulatot és emberi hozzáállást a magadfajták is felmutathatnának. Én látod most megmutattam, milyen az alja stílusra értelmesen reagálni. Neked is menne?
argi 2010.09.24 12:00:29
@GaZe: Bár nem válaszoltad meg a kérdésem (vagy pont ezzel tetted :), mindegy is. A gyorshajtás büntetendő. A ha szócska azért van ott, mert a szabály betartatásával bizony gondok vannak. Arról ne nyissunk vitát, hogy a megengedett sebesség hol mennyire életszerű (minden biciklis betartja a 40-et városban sisak nélkül? szokták ezt mérni és büntetik? ennyivel is lehet ölni/halni :)
argi 2010.09.25 10:19:06
@GaZe: Igen, jellemző dolog. Én nap mint nap találkozok ilyenekkel. Vagy akár a kikanyarodást is említhetném, ma csak a reflexem és az autó fékje mentett meg egy okost, aki simán körülnézés nélkül elém vágott. A mackósajt csak dísznek van ott? Rengeteg példát fel lehet hozni pro és kontra, de értelmetlen. Szerintem mindenki a saját háza táján kezdje a söprögetést, ne a szomszéd udvart figyelje.
Amúgy attól, hogy valami a te véleményed szerint nem szignifikáns, ugyanolyan veszélyes marad. Mint ahogy a körúton 100-al elsuhanó audis is közveszélyes és el kéne venni a jogsiját mert nem való a közlekedésbe. Csakhát a biciklisektől nincs mit elvenni, ezért is illene méginkább betartani a szabályokat. De könnyebb a másikra mutogatni :)
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
argi 2010.09.23 13:58:17
@Lesley: "Vicces volt, én mindig a sáv közepén megyek - mióta rámnyitottak egy ajtót és a könyököm bánta - most egyszer csak mellém sorolt egy motoros, és megkérdezte, miért nem haladok szabályosan az út szélén?
Mondom neki, idéntől már nem kötelező, ráadásul ajtónyitásos balesetem is volt már, szóval szabályosan megyek."

Nem szeretnék kötözködni, de rengeteg tévhit (buszsáv használata, egyirányú utcába behajtás, stb) kering a legutolsó KRESZ-módosítás óta, szóval javasolni tudom a bicikliseket érintő részeinek tanulmányozását :)

"25. §...
(2) Járművel az úttesten...az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni. Lassú járművel, állati erővel vont járművel, kézikocsival, hajtott (vezetett) állattal, valamint lassan haladó járművel - ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni."

"54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni."

Ezt a kreszvaltozas.hu portálon így magyarázzák: A kerékpárosok szoros jobbratartási kötelezettsége az út jobb széléhez történő húzódás kötelezettségére változik.

Gondolom érthető, mi a kettő között a különbség :)
(nem, nem mész szabályosan)

Ontopic annyit tennék hozzá, alapvetően nem birom a szabálytalankodókat - legyen az 2 vagy 4 kerekű - és a rendőrök igenis tartassák be a szabályokat, de megértem a posztírót is. Ha már büntetnek, büntessenek egyenlően.
argi 2010.09.23 15:29:37
@KA_Steve:Igaz és jogos is volt az igény. De ne tévesszük össze a parkoló autók (és egyéb okok) miatti középre húzódást és a folyamatosan történő ott haladást, mert azt még most sem illik, viszont rengetegen csinálják :/

A parkolás... az autósok 80%-a nem tudja hogyan kell. Tegnap egy cirka 5 és fél méteres helyre (előtte buszmegálló, vagyis szabad tér) úgy tudott egy Yaris beállni, hogy ütközőként használta a második helyen parkolót, és fél méterre volt a járdától... Emellett Budapesten nincs elég hely se, túl sok autó van. Ezért állnak meg közelebb a kereszteződéshez/kijárókhoz/zebrához, ami szintén egy rakás balesethez vezet. Én ahhoz tartom magam, hogy ha szűk részeken nem férünk el, aki épp előbb volt, az diktálja az iramot. Nem azon a pár méteren múlik élet és halál, ő is csak A-ból a B-be akar eljutni, ugyanannyi joga van ott menni

@otapi: ez így van. De egy ilyen listát sorolhatnánk a végtelenségig mindegyik fél esetében. Nagyon kevesen vannak tisztában (még alapszinten is) a kresszel, sokan meg ismerik de nagy ívben tesznek rá
Van hazánkban egy városka, Budapestnek hívják. Sokan lakják, mégtöbben találták meg munkahelyüket benne. A közlekedése katasztrofális, ezt minden résztvevő tudja. Mégis, nem látszik tendencia, hogy bárki meg akarná oldani. Bicikli. Ez valamikor a gyerekkoromban egy pozitív…..
Most olvastam Pintér úrról. Nem rájuk szavaztam, de megmondom őszintén: a szívem mélyén reméltem, hogy most másként lesz. Most: 20 évvel a hatalom átvétele után. Most: mikor már őszülnek azok a farmeres rendszerváltók is. Most: mikor már az egész országnak elege van.…..
Szóval, Stohl András ismét összetörte az autóját. Nameg másik kettőt, pár emberrel bennük. Hogy mi lesz vele? Sokan azt gondolják a kapcsolataival ki fogják mosni. Császár Elődhöz hasonlítják. Emellett párak szerint most egy jópár évre jegelni fogják a közszereplői…..
Argi és a világ banki baki 2010.05.10 07:53:00
Szóval a hír már körbejárt, BKV-figyelő összegezte is. Imádott Békávénk megint elbaszott valamit. Tudom-tudom ez nem újdonság, dehát az ilyen bakikból levonhatóak egyéb apró következtetések. A hír viszonylag rövidke, a BKV tévesen duplán utalta át egy rakás ember…..
Ezennel megnyitom a blog zenei részét, ahol a kedvenc előadóim szerzeményeiből szemezgetek majd. A zenei izlésem eléggé kifordított, elég sok műfajt szeretek - viszont válogatós vagyok. Szóval én mutatok pár számot és írok róluk néhány sort. De azért próbálok majd nem túl…..
Autós vagyok. Nem, nem szégyellem magam. Lehet utálni érte de én ezt preferálom. A lehetséges utazási költségeket összehasonlítottam, tudom mennyivel drágább. Próbáltam már tömeg-közlekedni, biciklizni de megmondom őszintén, ezek nem elfogadható alternatívák. Békávé.…..
Argi és a világ bunda-próba 2010.05.05 14:35:00
Most zajlott a snooker világbajnokság vége, jómagam is néztem. Igazából nem is pont erről akarok írni, hanem az egyik versenyzőről. A verseny végén kiesett, de nem is ez a lényeg. Valószínűleg leszedik a világranglistáról (ő vezette) és pár évig asztal közelébe sem…..
Olvastam egy irományt a határontúli magyarok kettős-állampolgárságáról és annak szükségességéről. Véleményvezér blogján található, nézd meg. A legelején leszögezném: én bizony <fütty>oldali beállítottságú vagyok (bocs, bár lesz ilyesmiről is szó, alapvetően…..
Ez az első blogom, a kezdet kezdete. Csak pár évvel vagyok lemaradva, semmi gond! A blogolás egy érdekes-furcsa dolog. Igazából sosem tudtam hova tenni azokat, akik így osztják meg a világgal a gondolataikat. Az meg pláne eszembe se jutott, hogy jómagam ilyesmivel foglalkozzak... de…..