Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mazsola66 (törölt)

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi jogi kérdés vissza-visszatér a Zugügyvéd oldalain, mindig más megvilágításban. Kevesen mérik fel társasházi öröklakás vásárlásakor, hogy a tulajdon milyen kötelezettségekkel is járhat.   Tisztelt Címzett!Nem találtam jogesetet sehol az alábbiakra…..
Mazsola66 (törölt) 2010.01.17 14:20:02
@ghck: Továbbá, ha ez a kk valamilyen mulasztásából, esetleg sikkasztásból ered, akkor büntető feljelentést lehet tenni ellene,és polgári peres úton visszaperelni az általa okozott kárt.

Talán így érthetőbb, hogy senki nem játszik a saját vagyonával, ha effektíve ebből él, az egzisztenciájával, hogy azért, hogy egy th fel legyen újítva, és szép legyen, bármi áron hitelfelvételbe és gazdasági csődbe vigyen egy társasházat.
Mazsola66 (törölt) 2010.01.17 15:22:04
@ghck: szerintem érthetően leírtam, amit kérdeztél, csupán az a baj, hogy legkevésbé az általam írt tény, inkább a fantáziád alkot képet, véleményt:)
És ennél fogva tényleg nincs értelme tovább beszélni róla. Minden jót!
Mazsola66 (törölt) 2010.01.18 07:46:35
@ghck: szerintem fölöttébb unalmas, hogy olvasásra képtelen emberek járnak fórumokra olvasni, és miközben mindenki más hülye, a saját marhaságukat szajkózzák.

A kérdésed nem ez volt! ugyanezt néhány bejegyzéssel fentebb én is elmondtam, hétköznapi nyelven.
Te azt kérdezted, mi van ha a közgy nem fogadja el az emelést?

És az ellen tiltakoztam kézzel lábbal, amit @elfmage: barátod képzelete írt ide, hogy majd megy a végrehajtó, és a th tartozását, a tulajdonosok bankszámlájáról emeli le, függetlenül attól tartozik-e vagy sem, és mennyivel.

Továbbá, felzaklat a tény, hogy elvileg felnőtt emberek járnak ide, aztán a saját kérdésére sem emlékszik, mi több visszaolvasni sem képes.
Ellenben amikor arra válaszolnak, azt sem képes elolvasni, és biztosan hogy nem a saját, hanem a válaszoló készülékében van a hiba.

Szóval, én azt hiszem minden hozzád hasonló megérdemli a saját dédelgetett dilijét, remélem boldogan éltek vele, míg meg nem haltok:)
És igazad van neked, is a hozzád hasonlóknak is! Itt is és az élet minden területén, Ti biztos, hogy mindent, mindenkinél jobban tudtok!
(Csak csöndben imádkozom, a választást ne nyerjétek meg:) )
Az alábbi történet is egy banküzemi hibáról szól, amely során az ügyfél súlyos tanulópénzt fizetett, és nem volt rest később letesztelni, ki hibázott. Persze újra kiütközött a banki trehányság. Történetem nemcsak  6.000.000 ft-"téves" …..
Mazsola66 (törölt) 2010.01.07 19:33:42
Belegondolni is rémisztő, mi történne, ha az összes elektronikus banki nyilvántartás összeomlana, ha egy ilyen, az alábbi levélben ismertetett esetet sem tudnak a bankok megnyugtatóan kezelni. Kedves Zugügyvéd, blog olvasók! A következő ügyben szeretném a segítségeteket…..
Mazsola66 (törölt) 2010.01.06 12:56:20
Van egy író, (lehet több is, de én csak ebbe botlottam bele) aki képes 400 oldalon beszélni a semmiről. @gergo1000: nem te vagy véletlenül álnéven?
Te mondod, hogy @kispista: egyet szajkóz, de te sem bírsz leszállni a saját baromságodról, és cáfolni amit írtunk már páran...
Mazsola66 (törölt) 2010.01.06 13:32:45
@Sics68: 1. Ne legyél közös képviselő!:)
2. Szerencse hogy nem Te vagy Füredi!:)
3. Ha mégis Te lennél Füredi, akkor kérnélek a parlamenti képviselőkkel, polgármesterekkel, és köréjük csoportosuló kht, alapítványok és egyéb vezér-rablótársaságokkal kezd az évet!:)
4. Sajnálom, ha úgy látod a közös képviselőség nem munka. E szerint te is azt gondolod, a munka a kapálásnál kezdődik:) Remélem Te sem csinálsz mást!Legfeljebb tehénfejést...
5. Én úgy látom, ha a kk, az a galád lenne akire itt gályamunkát sóztál, megérdemelnéd, hogy legközelebb a saját számlájára utalja a pénzeteket, és felejtse el visszautalni:) Már csak azért is, mert Te meg vagy olyan balfasz, hogy egyedüli banki hozzáféréssel van kk-tok:)
Mazsola66 (törölt) 2010.01.06 15:41:34
@ragadozó: a kettő eset azért lényegesen különböző:) A tied nem feltétlenül banki baki, visszaéltek az adatokkal...van ilyen, enyém gyerekem képes 3 személyit elhagyni évente:)
Az alábbi, konkrét munkajogi  szakmai kérdéseket felvető, és jogilag kidolgozott ügyet a Zugügyvéd elsősorban ráérő kollégáknak ajánlja. Tisztelt Zugügyvéd, abban kérném a kommentelők tanácsát az alábbi esetben, milyen érveléssel lehetne előállni felperes…..
Mazsola66 (törölt) 2009.12.16 17:25:20
@phaidros: Röviden és tömören, a post író, nem volt elég harcedzett a "politika" égiszéhez:)
Nekem is volt szerencsém minisztériumi fiskálisnak lenni, kb. ilyesmit éltem át:)
Munkaköri leírás nem volt, nem is ismerték. Munkaidőm kötetlen volt, amit kapuzárásig nem fejeztem be, haza vihettem, hogy otthon az éj leple alatt készítsem el, és reggel a főnököm, - aki mellesleg szintén csak mozgalmi érdemeiről volt híres, a szakmához annyi köze volt, mint mackósajtnak a brummogáshoz - a kávája ivása közben röviden és tömören átláthassa, amihez nem ért, de be kell számolnia róla cc 1 óra múlva:)

Az persze más kérdés, hogy én fölöttébb örömmel mondtam búcsút szerződésem lejártakor, és eszembe nem jutott pereskedni:):) Sőt!
Sok sok év munkaviszonyt kívántam mindazon munkatársaimnak, akik ott bírták az ehhez tartozó légkört:):) Mert az meg már csak hab a tortán...
A magyar jogalkotás újabb gyöngyszeméről szól a következő bejegyzés. Az tényleg vicces, hogy a november 20-án megjelent rendeletben a határidő november 16-án kezdődik.Tisztelt Zugügyvéd! Cégem vidékfejlesztési pályázatokat menedzsel, európai uniós támogatások…..
Mazsola66 (törölt) 2009.12.03 18:57:26
@Jogász: értem én a mundér becsületét:) de ilyen bakikkal lehetetlenítik el sok ember munkáját...Hm..
Mazsola66 (törölt) 2009.12.04 11:20:28
@Iustizmord: :):) NEkem az APEH nél azt mondták, csak előttem záródik be az ajtó pontosan délben, aztán ők ott dolgoznak még 4-5 ig...
A Zugügyvéd azt a felállást szereti legjobban, amikor egy másik megyébe kell elmenni tárgyalni, és az ellenfelet helyi ügyvéd képviseli. Míg a bíró a helyi ügyvéddel csaknem tegeződik, addig a gyüttment jogi képviselőt ott  oktatja ki, ahol tudja.Szia Zugügyvéd,Gyakorló…..
Mazsola66 (törölt) 2009.12.03 10:49:16
@szaGértő: fiaimtól tanultam, széllel szemben nem érdemes:) úgyhogy hagytam a fenébe az egészet...:)
Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, akik így tesznek, de a másik véglet sem tetszik, amikor minden fórumon az igazamat keresem, már-már mártír módon. Valahol középen kéne lenni az egészséges sávnak, de azt nem találtam:)
Mazsola66 (törölt) 2009.12.03 18:50:55
@Iustizmord: ez talán még szebb, mint az enyém:) kimaradt egy NEM, amin tul.kép eldől, hogy életfogytiglant kapok, vagy ejtik a vádat. Hihetetlen:)
Mazsola66 (törölt) 2009.12.04 08:19:16
@Iustizmord: némi ironikus túlzásba estem az életfogytiggal, de azért az sem mindegy, hogy 5 év vagy elejtik;)
@Érvsebész: ez 2005-ben zajlott, és fel sem merült mint tárgyalási alap, hogy ki legyen a szakértő.
A hétvégi, sajóbábonyi incidens  során hangzott el a következő nyilatkozat:„A megyei rendőrség szóvivője azt mondta: a vasárnapi események miatt csak "helyieket" vettek őrizetbe. Rajtuk kívül még 3 embert gyanúsítanak kisebb bűncselekményekkel. Ők is, mind…..
Elég nehéz szembesülni azzal a ténnyel, mi szerint ha valaki vásárol egy társasházi öröklakást, azzal az épületben közös tulajdoni hányadot is szerez, és bizony a tulajdon kötelezettségekkel is jár.  Főleg ez a leromlott  panelházaknál  okozhat meglepetéseket,…..
Mazsola66 (törölt) 2009.11.17 11:53:44
@andika25: Félre értettél valamit, nem a bankokat védtem, csak a hsz olyan irányú tájékozatlanságát javítottam ki, ami vakvágányra tereli a dolgot. tehát megismétlem,panelprogis, sőt általában társasházi hitelnél, a bank nem áll kapcsolatban egyenként a tulajdonosokkal, nem tesz jelzálogot a lakásokra,ígyként ezért, utcára rakni sem tudja őket!

Igen, pofátlanul sok haszonnal dolgoznak, de ez ügyben a politikusaink, vezetőink a ludasok, akik ezt hagyják. és mi is kicsit, mert anno összefogással, 3 hónap alatt tönkretették az összes bankot azzal, hogy nem fizették a törlesztéseket. Ha ma mindenki elkezdené nem fizetni, most sem bírná tovább 5 hónapnál egyik sem. De ezzel nem lázítani szerettem volna, csak úgy mellesleg megemlítettem:)

Ami a szolgáltatók elszámoltatását illeti, tekintettel, hogy nagy százalékban külföldi tulajdonban állnak, nekünk pont annyi közünk van hozzá, mint ahhoz, hogy a joghurtba tényleg bekerül-e a biffidus esenzis:) Erről is mélyen tisztelt vezetőink tehetnek.

ezen kívül, amit Ti úgyvéltek, hogy a földet fűtik, meg a parkokat, az nem a szökő energia. Egyszerűen a fűtött házak hőleadása a környezetre. ezért szükséges szigetelni a panelt, mert egy önálló 10 emeletes bérház a környező parkokat is képes befűteni, ez ami szökik, nem a csőben lévő.
Mazsola66 (törölt) 2009.11.17 15:25:32
@hawkeye: Alkalomadtán, kukkants bele egy hőképbe, amit egy 10 emeletes panelről csináltak. Most már kötelező a pályázatok beadásakor, és annyira azért nem laikusként szóltam hozzá a dologhoz:)
A leválás valóban jó ötlet, ha kivitelezhető, csak épp most kaszálták el a jövőjét egy törvénymódosítással:) Hála néked Kormányunk!
Mazsola66 (törölt) 2009.11.18 10:32:29
@hawkeye: miért lehet az, hogy a magad fajta gépészek, ha beleokoskodnak olyanba, amihez lövésük nincs (bank hitelek társasház esetén, th törvény, társasházak működése stb)az halál természetes, még akkor is mindenki más hülye, ha törvényeket tényeket dugnak az orruk alá, és ki nem esik a szájukon, hogy ja bocs, lehet igazad van, ehhez nem értek?

Ellenben rögvest előkapják a diplomájukat, és halál másra terelik a dolgot, hogy nem kékharisnyaként, de nekik legyen igazuk! :):)
Az alábbi levélírónak egészséges a jogi veszélyérzete, a házipénztár felélése bizony sikkasztás. A Zugügyvéd nem egy ilyen ügyet ismer, amikor a felszámoló feljelentést tett a cég képviselője ellen e miatt. Tisztelt Zugügyvéd! Szeretném Önnel megosztani az…..
Mazsola66 (törölt) 2009.11.10 08:32:14
@amerea: nem is most gondoltam, hanem az elmúlt 7 évben kellett volna nagyobb elánnal tájékoztatni az ügyfelet, mi lehet ebből, mit kellene csinálni. :)
De keserű tapasztalatom nekem is az, hogy a könyvelő társadalmunk nem érett még meg a feladatára ebben az országban:) Nálunk fejlettebb helyen, úgy hívják őket: adócsalótanácsadó:)

@lemezlovas: Ne legyen lelkiismeret furdalásod e miatt, szerintem nem egyedül Te vagy ebben a bűnös. valóban igaz amit írtál, ha ma egy vállalkozásban minden hivatalos, és korrekt, könnyen kerülhet ilyen helyzetbe, még ilyenebbe is, vagy éhen hal napi 10-14 óra meló mellett.

Ráadásul számos olyan kiadás van, amit hivatalosan el sem lehet számolni egy vállalkozásban, de a működéshez szükséges. Sok kicsi sokra megy, amit csak göngyölgetni tud maga előtt egy cég, de soha nem lesz hivatalos.

Ügyvéd helyett, inkább egy korrektebb és felkészültebb könyvelőt keress. Inkább könyvelői probléma ez, mint jogi.
Mazsola66 (törölt) 2009.11.17 12:24:41
@andika25: Na, akkor eszerint van kivétel? Alkalomadtán majd téged keresünk.
Nem ilyen jellegű dolgokra gondoltam, mint bizonylat gyártás, mert eddig el sem jutunk. egész egyszerű tájékoztatás, lehetőségek felvillantása hiányzik. Pld. Milyen lehetőségeim vannak ha mondjuk nyereségem van, és hogy lehet azt, hogy ne 18+ 39% meg a t..köm tudja hány százalék adó lefaragása után a töredéket vegyem ki, hanem másként is lehet kezelni pld. Nekünk ezt egyszerűen eldöntötte a könyvelő, hogy nyereség, és osztalék. És kész! Egyéb lehetőségünk nem volt.
Vagy. Kereskedelemben pld. 1 év végén, amikor fizikailag is csak befelé pakoltunk a cégbe, irdatlan nyereséggel zárta, amit nem is értettünk. Némi vita után másik könyvelővel folyattuk, és kiderül közel 8 milla göngyölegünk van raktáron áruként nyilvántartva, amikor az ugye nem az.
Szerinte helyesen járt el, szerintünk ez nekünk sokba került. Most tényleg azt várod, hogy ne ejtsek szót ilyesmiről, és ne sértsem a könyvelők érzékeny lelkét? :):)
Mazsola66 (törölt) 2009.11.18 00:04:54
@andika25: leginkább az, hogy a visszaáru számlákat nem vonta le, mert azt a technikát alkalmazta amiben nem tudott ezzel mit kezdeni. Valami ilyesmit mondott a másik könyvelő.

És igen, sok dologgal nincs az ember tisztában, de ezért fogadunk könyvelőt. Mint ahogy orvoshoz megyünk, ha fáj valamink, és ügyvédhez ha jogi problémánk van, cipészhez ha a cipőnkkel van baj, és kenyeret sem otthon sütünk már jó ideje.

Ha azt írják ki, hogy a számok egymás alá, mellé írása X forint, felvilágosítás Y forint, egyéb szolgáltatások Z forint, akkor van egy képletem, mit kell fizetnem, hogy tudjak is.
Ellenben ha marha sok pénzért, csupán a könyvelés ára a lényeg, a számlákkal ráérek, és derogál velem szóba is állni, felelősséget nem vállalnak munkájukért, akkor valszeg nem az én készülékemben van a hiba. :)
Hidd el nem ma kezdtem, nem is egyet próbáltam, de jó szívvel senkit nem ajánlanék közülük a barátaimnak:) Még most sem, pedig most már jóval dörzsöltebb vagyok:)
A kacorlaki  szürkemarhák esete mindenképp megér egy Zugügyvéd posztot. A gulyát befogó gazda klasszikus  jogi csapdába került. A Zugügyvád kíváncsian várja, akad-e valakinek ötlete a megoldásra. A vita gyorsan lezárulhatna, ha a marhák tulajdonosa hajlandó…..
Egy ügyvéd kolléga küldte be az alábbi trükk ismertetését, miként lehet elhitetni egy felszámolt cégről, hogy létezik, és minden rendben van vele.Céges jogeset. A neveket ki lehetne venni belőle, de tekintettel arra, hogy közhiteles és nyilvános adatbázisból származnak talán…..
Mazsola66 (törölt) 2009.10.21 21:00:48
@Abrash1965: Szerintem meg nem egyértelmű. Mivel lett új Kaiser kft, miért ne vehette volna át a nevére szóló felszólítást. Azt nem tudta, mi van benne.
Ha bontás után kukázta, még az sem merít ki semmit, mert a felszólító cégnek, ez a kaiser nem tartozik.
Nem én mondtam, hanem valami patyolat politikus, mikor kérdőre vonták véletlenül: "jogom van hülyének lenni" :):) Neki is joga van hozzá. ű

Mellesleg, én ezt ügyes húzásnak találom semmint csalásnak. Nem megbántani akartam ezzel a károsultakat, de lássuk be ehhez azért kell gógyi.
Mazsola66 (törölt) 2009.10.21 21:02:35
@OmegA404: Omega, élelmes, rendszereket kijátszó emberek mindenhol vannak. csak itt nem tudsz róla, hogy Ámerikában is naponta előfordul:)
Újfajta sportág volt a válság előtt, hogy az albérlők úgy vettek fel hiteleket, hogy a bérelt lakást jelentették be állandó lakcímként, a bank meg nem ellenőrzött le semmit. Utána  meg a volt bérbeadók szívnak.Tisztelt Zugügyvéd!Van egy érdekes esetem, amiben tanácsát…..
Mazsola66 (törölt) 2009.10.07 22:59:26
@Blogger Géza: Mondjuk, míg az ellenkezőjét nem bizonyítja, akár el is hiheti. Végtére hivatalos szerv, a rendőr se vihet be egy lakcímről, az előző tulaj/bérlő körözése miatt.
Ha a postaládáig elért, a lakásig sem lett volna nehezebb bekopogni egy személyiért. Persze lehet tévedek...

Mellesleg én is kíváncsi lennék a hasonló problémák jogi megoldására, szerintem elég szabad (rabló) kezet adtak a végrehajtóknak, felügyeleti szervük meg...állítólag van, csak minek?
Mazsola66 (törölt) 2009.10.08 00:17:21
@herceglany: Pont ilyen dolgokra gondoltam, meg arra, hogy mielőtt a végrehajtó foglalni megy, elvileg értesíteni kell az adóst.
Nyilván ha a címzett "elöltözött" vagy "ismeretlen", tegyen egy próbát, ha a számára hozzáférhető lakcímnyilvántartó nehéz kezelésű, de ha ezek után, ott azt mondják, nem lakik ott ilyen nevű, akkor mire fel fenyeget még lakásfelnyitással??És miért annak a másnak kell bizonyítgatni az igazát?
Mazsola66 (törölt) 2009.10.08 09:54:30
@vorobjanyinov: a vh törvény értesítést ír elő, és elvileg a végrehajtónak azt kellene feltételezni és elérni, hogy az adós fizetni akar.
Ha nem értesít, hanem jön, azzal ugye azt sugallja, nem hajlandó tárgyalási pozícióba kerülni, pedig elsősorban ez lenne a cél.
Nyilván adóssága is válogatja, mert amit pld. herceglány írt, hogy hamis villanyszámlával meg adatokkal vett valaki autót, az egy olyan kategória, amivel nagyjából úgysem tudnak mit kezdeni, akármekkora kezet adnak a végrehajtónak.

Az a másik kategória, hogy valaki fizetne, de önhibáján kívül nem tud, de fizetési szándékát kifejezi részletfizetéssel stb. Erre is van szabályozás a vh törvényben.

Szóval, nekem mindössze annyi bajom ezzel a végrehajtósdival, hogy akit igazán kellene, azt nem tudják utolérni, és e miatt agyba főbe szigorítanak a vh-n, amivel meg a "szar" helyzetbe került adósokat szívatják.

Még azt is feltételezem, hogy például a bankok sem feltétlenül felelősségteljesen járnak el, amikor pld. 0% vagy minimális befizetéssel hiteleznek bármit, hisz legyen, hogy tönkremegy egy mosógép, ami a legolcsóbb is 100.000 Ft, de hogy mondjuk egy két keresős háztartásban, fizetéskor ne tudjanak ebből 40% - ot befizetni??? Az alig befizetős autókról meg ne is beszéljünk.
Aztán meg ugye a vh törvényt szigorítják, hogy az így keletkezett "vezsteségeiket" valahogy mégis sikerüljön behozni.

Elhiszem én, hogy akinek tartoznak az vért kívánna, (bár nekem is tartoznak, én nem kívánok), de mikor olyan esetet hallok pld. hogy ilyen zárfeltörős végrehajtó kipakol egy lakást, majd amikor mennének kiváltani, mert kifizették a tartozást közben, akkor a szeméttelepet jelölik meg a személyes holmija felelhetőségi helyéül, dacára hogy a végrehajtónak raktározni kellene a törvény szerint, akkor meg azt gondolom, nem kéne ide ez nagy erőfitogtatás, nem köztörvényes bűnözés az adósság.
A Zugügyvéd reménykedik, hogy nincs összefüggés a nyomozás megindítása, és a blogon megjelentetett kritika között. Bár az igazságszolgáltatás némely résztvevője hajlamos a bosszúra, erről korábban írt is a Zugügyvéd egy publicisztikát.Kedves Zugügyvéd!Gratulálok a…..
Mazsola66 (törölt) 2009.09.26 10:12:33
@füredi: Ha még erre jársz egyszer...köszönöm a védelmet! Lám, vannak még FÉRFIAK:)
Sajnálom, hogy így döntöttél.:(

@bobby66: Talán olvasd már vissza kérlek, a hozzámszólásokat. Ahhoz képest, én a legmesszebbmenőkig kulturált voltam. Lásd füredi szavait: MÁS véleményért, itt lekurvázás, és leugatás jár:)
Mazsola66 (törölt) 2009.09.26 11:55:56
@bobby66: Nézd, nem vitaképp, de ha te obszcénnek találod abban a szövegkörnyezetben a hangyafaszt, az nem feltétlenül az én készülékem hibáját jelenti.
Nem csak osztapander szólt hozzám, de úgy vélem, tök mindegy milyen nick alatt, a poszt írója volt, ahogy az is ő lehetett, aki a szintén ellenvéleményen lévő más hozzászólót az érettségi megszerzésére szólította fel a hozzászóláshoz, miközben az érettségit sikerült leírnia 1 t-vel.:)
A baszatlanságra vonatkozó érvem szintén olvasható, egy férfi is lehet az, és nem kívánom megmagyarázni, főként nem ezen a fórumon. Nagyon sajnálom, ha veled együtt, ebben a témában sokaknak nincs humora, nem értik a tréfás szófordulatokat, nem látnak a dolgok mögé, bár azt hiszem ebben a témakörben a hozzászólók 60% a poszt szerzője, különböző nickeken.
Nos, azt hiszem ezennel én is elköszönök.
További jó gyalázkodást, tramplizást, kurvázást, zsidózást, köcsögözést, komcsizást...ezek meg azok, amik mellett a hangyafasz egy hangyafasz:)
Mazsola66 (törölt) 2009.09.26 12:12:52
@bobby66: És bocsánat, de még egy utószó.
Leginkább, hogy az én más nézőpontomat mi indokolja: Jövőre 20 éve lesz, hogy emberekkel foglalkozom. Különböző társadalmi rétegből, iskolázottságból, szakmából, így ennek az ügynek egyetlen momentumát látom kezdetektől, és poszt író maga is megfogalmazta jelen levelében:
"a régi nickem Kukalo Judit volt, de azt mindig is utáltam, és most, hogy már az egész ország utálja, a cél elérve, ezért most nevet és nemet változtatok"

Tehát a cél, hogy segítsenek neki haragudni, utálni, gyűlölni, bántani és mindegy milyen eszközzel, de "vér" legyen belőle.

Évente legalább 3 "Kolhász Mihályom" van, és legalább ennyiszer kívánok egy igazi Dr.Kükáló Juditot.:)
A Másodfokú műhiba és a Rabosított felperes bejegyzéseket próbálja más szemszögből megvilágítani az alábbi levél. A Zugügyvéd természetesen nem tud igazságot tenni az ügyben.  Kedves Zugügyvéd! Felhívom a figyelmedet egy/több sorozatra, amelyek célzatosan…..
Mazsola66 (törölt) 2009.09.16 11:56:00
@kukalojudit: kedves, 1997 ben a társasházaknak még ügyészségi felügyelete volt, tehát nem nagyon merte megengedni magának a törvény leszarását egy th. 2003 óta inkább, de erre is van megoldás.

Látod, talán ha visszaolvasod a hszedit, rájössz: ha valaki ellentmond, rávilágít a sántaságra, kifogytál az érvekből, saját magad ismételgetését is elunod, személyeskedést kimerítő támadásba lendülsz. Így lehet, hogy a vesztett per miatt is mindenki MÁS hülye.

Tudod, két kamasz korától minden hájjal megkent fiún edződtem, így a sorok közül is ki tudom olvasni, Judit, Judit, te hazudsz valamiben! :)

Ne haragudj, én részemről befejezném, Neked minden jót, és egy jobb ügyvédet!
Mazsola66 (törölt) 2009.09.20 20:00:03
@kukalojudit: :) Hihetetlen ugyanazon csontot meddig lehet rágcsálni.:)
Mindazonáltal...ősidők óta, bármily társadalmi rendszerben, az erősebb kutyának sikerül...:) Az összes etámájú halandzsa, csak szemvényvesztés a bili körül:)
Az alábbi, családjogi probléma érdekes kérdést vet fel. Mit tehet egy elvált apa a gimnazista fiával kapcsolatban, ha az már nagykorúvá vált?Tisztelt Zugügyvéd!A fiam egy jónevűnek mondott gimnáziumba jár. Az anyjával él együtt, és már elmúlt 18 éves. Tetemes gyerektartást…..
Mazsola66 (törölt) 2009.09.15 17:49:06
"bármilyen információt csak a fiam írásbeli hozzájáruló nyilatkozatának csatolásával adnak ki."

Erre nekünk a gyerek általános iskola 6. osztályos első szülőijén felhívták a figyelmünket.
Már akkor sem adhattak ki a gyerekről olyan információt pld. hogy drogozik, cigizik, terhes, bukásra áll, csak akkor ha a gyerek beleegyezett.
Nekünk a gyerekek személyiségi jogaira hivatkoztak, függetlenül attól, hogy a felelősség értük, ebben az életkorban minket terhel.Állítólag akkor történt oktatási trv. módosítása a témában.
Ez most 4 éve történt.

Most középiskolába járunk, és a jegyeit sem írhatom ki a naplóból szülőin, ami esetleg nincs az ellenőrzőbe, ha a gyerek nem írja be, elvileg úgy kell tekinteni nem akarja elárulni. Arról viszont nekem sincs fogalmam, a tanároknak nem kellene -e ellenőrizni időnként az ellenőrző tartalmát, vagy majd megtudom a pótvizsga időpontját az évzárón, és elégedjek meg azzal, adott esetben.

Némileg lezüllöttnek találom a mai oktatási rendszert, ami az elmúlt 6 évben folyamatosan búkó repülésben van.
A nagyobbik gyerekem osztályfőnöke még középiskolából is kijött család látogatni, felhívott a rosszul sikerült dolgozat miatt, elárulta mit javítsunk a gyerekkel stb. Hat éve végzett.
A kisebbikről semmit nem tudok az iskolából-ról cirka 6. osztályos kora óta. Dacára, hogy mindkettő ugyanabba az általános és középbe jár.
Mazsola66 (törölt) 2009.09.15 17:58:33
@Pipas: az én olvasatomban az apa nem a gyt fizetés miatt háborodott fel, mert azt hivatalból igazolnák neki, bíróságon keresztül egy iskolalátogatásival.
Ha már nem tanul, 18 éves korban automatikusan megszűnik a gyt, családi pótlék, tanulói kedvezmények, és csak külön igazolásra kapja ismét az anya.

Lásd a fentebb írtakat, mi nem elvált szülők vagyunk, ketten járunk szülőire, fogadóórára, nincs gyt problémánk, gyerekelhelyezés, mégsem adnak felvilágosítást ha valamire rákérdezünk direktbe.
(a kisebbik kicsit link, néha lóg, nem tanul meg ezt azt stb. Tehát nem nagy dolgok amit szeretnénk, csak ne utólag tudjam már meg, hogy van 20 igazolatlan óra, és hol volt a gyerek? Ha a másodiknál felhívnának, fülön csípném.)
Az egészségi állapotra vonatkozó adat minősített személyes adat, tehát valószínű jogsértő a kiszivárogtatás. Főleg, ha olyan papírra írja rá az orvos, amely illetéktelen kezekbe is kerülhet. Tisztelt Zugügyvéd!Márciusban új munkahelyre kerültem (irodai munka), ezért…..
Mazsola66 (törölt) 2009.07.23 18:53:31
Van egy alapvető félreértés azt hiszem, az üzemorvos foglalkoztatásának szükségessége tárgykörben.

Azért (is) tartották ezt fontosnak törvényileg szabályozni, mert elsősorban a munkáltató érdekeit védi, és hivatott kiszűrni az ún. táppénz csalásokat, amik hajdani időkben népszerű iparággá fejlődtek.
Dolgozónak nem volt folyamatos munkája, elküldeni nem akarták,nem tudták, állományban nem tarthatták, az pénzzel járt, így fizette addig az állam. építőiparban pld. télvíz idején, minden kőműves derékfájdalmakkal gyengélkedett.

Így az alkalmasság jelen esetben meglehet a munkakört szorosan nem érint. De! a folyamatos munkavégzés kockáztatása, a munkaerő helyettesíthetősége ami táppénz esetén többlet költséget jelent, vagy a munkavégzés közben, (ugyan ismert) betegség következtében előfordulható baleset, ami miatt azt munkahelyi balesetnek is nyilváníthatják, mind befolyásoló tényező és fontos információ a munkaadó számára, és mint ilyen, minden munkavállalóért felelős személyzet számára, - beleértve a HR, művezető, csop vezető, balesetvédelem stb.- szükséges.

Ha elvonatkoztatunk a jelen példától, és mondjuk egy - csak a nagyfőnök által tudott- műtött gerincsérvvel vesznek fel valakit raktári adminisztrátornak, de a raktárvezető az áru kitologatását is rá akarja bízni, nem teljesítés esetén pedig kirúgja az illetőt, akkor talán érdemesebb előbb közölni a raktárvezetővel is, és nincs értelme titkolózni.
Főként mert egy betegség nem szégyen, és az ilyetén önérzet, csak tovább ronthat a helyzeten.

A másik fontos momentuma az üzemorvosnak pedig az, hogy rendszeres gyakorisággal ellenőrizze adott munkakör egészségre káros hatását.
Ezekből az adatokból fejlesztik ugyanis tovább a munkavédelmi eszközöket, munkaruhákat.
Pld. számítógépes munkához ma már elvileg kötelező a szemüveg, de ezek a kutatások és megfigyelések segítették elő az LCD monitorok, kevésbé káros változatának kifejlesztését.
Vagy a különböző maszkokat a különböző iparágakban (festők), cipőket, (pld. nővércipő), a talpbetéteket az állómunkát végzőknek, sisakot az építkezésre stb...

És tekintettel, hogy ez Magyarországon gyerekcipőben jár, még az elmúlt 10 év fejlesztésének és szigorításának köszönhetően is, további sok év szájtépésre van szükség, míg mindenki belátja a saját jól felfogott érdekét, és azt, hogy talán mindenkinek az a jobb, ha valaki sokáig dolgozik és fizet adót, mintha szégyenérzetből, önérzetből, félelemből eltitkol ezt azt, és idejekorán lerokkan, meghal.
Mazsola66 (törölt) 2009.07.23 19:08:28
@kétség: Ne nézd már le ennyire ezt az országot lécci.:)
Az élelmiszeriparban fél évente eü alkalmassági van, széklet, vizelet, tűdőszűrő, és ágazat szerint külön szabályozással.
Vendéglátásban úgyszintén.
És meg kell tudnia a munkaadónak, azért küldik ilyenre, hogy értesítsék ha a munkavállalónak baja van.

Értéket kezelő személyek számára mindenhol kötelező az erkölcsi, de hidd el az semmitől nem véd meg senkit. Ma már számítógépes raktári rendszerek, kamerák és biztonsági őrök vigyázzák az értéket.
Az általad említett betegségek,orvosi rutinvizsgával nem kiszűrhetők - de te láttál már skizofrént munkafelvételen sorba állni? Az epilepsziás meg saját érdekében közli a baját, mert segítség nélkül meghalhat a rohamában.
Az alábbihoz hasonló ügyekkel sokszor találkozik a Zugügyvéd is. Ilyen esetben akár a kiskorú veszélyeztetése is felmerülhet.Tisztelt Ügyvéd!A kislányom betöltötte az 1 évet.Bírósági végzés van róla,hogy elhozhatom 1 éves kora után.Megtagadták az elhozatalt. Azért írok…..
Mazsola66 (törölt) 2009.07.02 10:54:02
@vasala: Te egy látens buzi vagy wazze, aki abban éli ki a fel nem ismert, vagy be nem vallott nyavajáját, hogy fórumokon öli a nőket.
Tartsd oda valakinek, meglátod megnyugszol.
És a nevembe se nyilatkozz!
Mazsola66 (törölt) 2009.07.06 22:15:51
A világért nem akarnám mások csontját tovább rágni, de ha már szóba került engem már régen érdekel valami, amire nem sikerült választ kapnom.

Azt mondja fentebb valaki, a családjogi vitákban nincs jelen a jog.
Kérdésem a következő:
Amikor felnőtt emberek, - feltételezve hogy valaha érzelmi alapon - hoztak egy döntést, lett egy gyerekük, a létrehozott sarj érdekében sem képesek önzetlen kompromisszumokra, és nem képesek megállapodni azok további sorsáról, egy vadidegen bíró, aki akkor látja a feleket, - kit vicsorogva, kit nem- először, milyen jogszabály és egyáltalán mi alapján ítéljen bármely félnek az utódját illetően bármit, hogy azt a másik fél ne sérelmezze?

Ugye el kell dönteni, anyu vagy apu.
Ha mindkettő akarja, legfeljebb kér egy pszichológus véleményt, aki meg tesztek alapján mond egy véleményt, nagyjából mindkét fél megfelel az átlag követelményeknek, de ebből még mindig nem ismeri őket annyira, hogy amikor mérlegre teszi, valahova billenjen.

És eztán mit vesz, vagy mit vegyen elő?

Annyira ismerem a jogot, ami a munkámhoz feltétlenül kell, így büntető ügyben például adva van, betörés, lopás x értékhatár, x év, mi enyhít,mi súlyosbít, meddig lehet lebbezni, és hol a határ, amikor a bíró is azt mondja: Itt a vége fuss el véle!

De amikor a család, akik együtt élnek x évig, aztán x évig a gyerekeiken vérengzenek a bíróságon, gyám hivatalban, ott kimondja a gyerek érdekében, hogy itt a vége, elég a szülőkből?
Mazsola66 (törölt) 2009.07.06 22:21:04
@vasala: Te meg mán megin olyan okos vagy.
Nézz már oda mit írtak, akkor van gond, ha se jövedelem, se vagyon...