Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yksitov

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmdrámák természetrajza igencsak szerteágazó abból adódóan, hogy rengeteg műfajjal vegyíthető. Legyen egy film bűnügyi, romantikus, vagy vígjáték kontextusba helyezve, a drámai elemek minden élethelyzetben kéznél vannak. Ugyanakkor számtalan mozi bebizonyította már, hogy…..
yksitov 2017.11.22 22:51:45
Szabó Tibor Benjámin a hvg-ben intézett nyílt levelet L. Simon László NKA-elnökhöz a könyvszakma megmentéséért könyörögve. (A címbeli irodalmi képzavart tőle kölcsönöztem, ha kéri, szívesen visszaadom.) Szabó úgy ítéli meg, hogy a könyvszakma most már csak…..
yksitov 2014.04.19 00:08:44
Az éves műszám az ISBN irodától származik. Ebben minden benne van, a rovásírásos Szentpéter esernyőjének MEK "kiadása" is! A forgalmat a MKKE tagvállalatainak bemondása alapján teszik közzé. Nem kötelező a tagság. A könyvszakma éves forgalma, az átlagpéldányszám EGYÁLTALÁN nem tudható. www.mkke.hu/page.php?page=Konyvforgalom2013 statisztikából például ott lóg ki a lóláb, hogy 860millióra taksálja az e-könyvforgalmat. Ezt úgy számolja ki, hogy veszi a teljes becsült forgalom ~3%-át. Az e-könyvesek, akik tényleg ebben dolgoznak, tudják, hogy 20-30 millió a forgalom. Pocsék munkát végez a MKKE azért frusztrált.
Október 23-án bejelentettük, a mai nappal elindítjuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Itt van…..
"My friend, the long-armed plane tree has been watching for a long time. She could not keep silent any more. She asked me to translate her words.If she was the president, she would always tell if she would see that people treat anyone as if that person would be not equal to all others. To her,…..
yksitov 2012.02.12 18:52:51
    Egy német házaspár, Anna és Richard Wagner egyedülálló hagyatéka 45 egymást követő évben készített karácsonyi fotóval szemlélteti a német középosztály életét a múlt század első felében. A gyermektelen pár 1900 és 1944 között minden…..
 Míg a magyar könyvszakma nagy része bénultan figyeli az e-könyv előretöréséről szóló híreket, gyökeresen átalakulnak a viszonyok. Az olcsó e-könyv olvasó megjelenése (a Kindle-t 26 000 Ft-ért házhoz szállítja az Amazon) előbb-utóbb az e-könyv felé billenti a…..
yksitov 2011.05.08 22:23:56
@Kiszámoló: 70 év!
yksitov 2011.05.08 22:40:23
@Syllabux: sajna ráadásul 'á' betűk nélkül.
Vagy csak nekem jött így le?
Syllabux LENYÚLÁS KÖZPÉNZEN 2011.04.28 09:44:00
A könyvpiacon alapvető változás állt be a Kindle megjelenésével, amely Földes László (Kossuth Könyvkiadó) állításával ellentétben nem 50 000 Ft, hanem kevesebb, mint 26 000 Ft – és lesz ez olcsóbb is. Kindle-en olvasni jó, a betűméret állítható, a monitorral…..
yksitov 2011.05.04 23:20:49
@Syllabux: " A MEK ilyen formában való letámadása sportszerű."
Igen. Igen, és még egyszer igen! Végre valaki letámadja. Értékelve a 15 évvvel ezelőtti iparkodást nem mára, hanem évek óta ez az egész magyar elektronikus tartalom forgalmazás rákfenéje.
Alapja könyvtáros scannelő aktivitásnak, amely "ismeri az olvasói igényeket" és arról ábrándoz, hogy már rég ki kéne iktatni a kiadókat. Szerintem az Ulpius megfizette Borbás Máriát, és nem tűrheti, hogy közben ingyen adják jószolgálatképpen. Talán még nem vette észre, nem tiltatta le.
Van jó pár ügy még velük kapcsolatban a bögyömben, de most Pá!
yksitov 2011.05.06 00:47:23
@mekmi:
Kedves István,
"A digitális szöveg annyira lesz eladható, ahogyan pl. a zene. Érdemes lenne megnézni azt a világot a hazai kiadóknak. A MEK-ben inkább megteremtettük nekik a piacot, mintsem elvettük."

A kiadók nézik a világot. Vesznek jogokat, fordítót alkalmaznak, és látják -ki-ki más intenzitással- a digitális piacot is.
Azt látom a világ digitális piacain, hogy a nagy központi elektronikus könyvtárak pénzért szolgáltatnak, és a használt tartalmak után fizetnek az eredeti kiadónak. Ugyanezt csinálja az amazon.com is a Kindley-re és persze kommerszebben.
Senki nem hoz áldozatot, a szereplők megbecsülik egymás munkáját, és kialkudják a kifizethető strukturát. nem kell kotorászni, mikor ki nem figyelt, és sértette a másik jogát.

Csak mondom és mondom, hogy legyen beszélgetés, értsük már meg egymást. Mégsem szervezik meg.

Drukkolok Syllabuxnak, hogy olyan szavakat találjon, amire végre azt mondják: na ez már nem bloggolási, hanem megbeszélési kérdés. és meghívnak, és meghívják őt. és nem mindenki a maga odvában morog, eredmény pedig SEHOL.
yksitov 2011.05.06 00:56:07
@Komavary: nem árdrágító a DRM. csak macerás.
ezt elismerem. lesznek jobb drm-ek, ez tutti.
Aki pedig nagyon el akarja lopni az majd dolgozik rajta és ellopja. És ront a másik "nagy üzletén", és az jó érzéssel fogja eltölteni.
Mutass kedves Komavary egyetlen adatot, hogy jobban fogy a DRM mentes mint a DRM-es?
Van valakinek egyáltalán használható mennyiségű adata a véleményalkotáshoz?
  Az világ legnépesebb családját jelenleg 181 fő alkotja: a családfő Ziona Chana, 39 felesége, 94 gyermeke, 14menye és 33 unokája. A család az indiai Baktawang faluban egy 100 szobás négy emeletes házban éli életét.   A főzés a feleségek feladata, ami nem kevés…..
yksitov 2011.03.08 00:39:53
@kuruczsiraf: egy mormon mennyasszonyra vadászik.
A fotópályázat díjzott képeinek lapozásához használhatja a J/K billentyűket. A zsűri véleménye teljes hosszában az Indafotóblogon. Az eredményhirdetés bejelentése az indexen.     A Samsung által felajánlott fődíjat nyerte: Patkós Tamás: Sokak által inspirálva…..