Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fatman

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KatPol Blog [KNN] Gáza II. 2012.11.17 10:30:00
"It is important to understand one simple point: there is no moral symmetry between the terrorists in Gaza and Israel" Benyamin Netanyahu Ismét "eszkalálódik" a helyzet a Gáza-övezetben, ami annyit jelent, hogy felizzik a parázs a világ leghíresebb "fake war" jellegű konfliktusában.…..
Sokáig kellett várni rá, de megérte: nem kizárt, hogy már nyolc év múlva, a trianoni béke századik évfordulóján hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdését. Ezt Kőszegi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője jelentette be az Erdélyi Magyar Ifjak Borzonton…..
Világutazó A Föld Órája 2012 2012.03.30 19:26:00
2012-ben már hatodik alkalommal rendezik meg az egyik legnagyobb környezetvédelmi eseményt, a Föld Óráját. Minden év márciusának utolsó szombatján, a megrendezésre kerülő nemzetközi eseménnyel arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják ki a…..
Kezdettől fogva nem értettem, miért van szüksége Orbán Viktornak, aki azért mégiscsak valaki, Schmitt Pálra, aki nyilvánvalóan senki. A kormányváltás heteiben még arról fantáziáltam, hogy Orbán megtartja elnöki székében Sólyom Lászlót, úgy képzeltem, hogy a nagy…..
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
Sétálgattam a városban csütörtök délután, és valahogy feltűnően nagy volt a politikai aktivitás az utcákon. Mszp-s aktivisták mindenfelé vörös szegfűt osztogattak a lányoknak és asszonyoknak, közben meg zöldkabátos elempés jócsajok aláírásokat gyűjtögettek, mert…..
Fatman 2012.03.10 19:19:27
Nagyon idétlen kezdeményezés! Én biztos nem írom majd alá!

1. 260 napos segély: ezzel spec. egyet érték. Aki pl. 10-15 éven át fizeti az adót, annak járnia kellene ennyinek (sőt többnek is), ha bajba kerül! (tudom, hogy a régi szabályok szerint 4 év munka után járt a 270 nap alamizsna)

2. alapszabadság: egy világban, ahol mindenki íróasztalra vágyik egy légkondicionált irodában, elég nehéz elképzelni, hogy egyesek pl. gyárban dolgoznak, és még csak nem is ülő helyzetben. A lényeg, ahová ki akarok lyukadni az az, hogy bizonyos munkahelyeken nem tűnhet el bárki csak úgy, egy hétre, ha úgy tetszik neki, mert esetleg komoly fennakadást tud okozni ezzel a cég életében! (pedig nincs is diplomája). Sőt, olyan vállalatok is vannak, ahol évente egyszer van egy nagy leállás, (jó esetben nyáron), akkor kikapja mindenki a szabiját, a gyártósort pedig megszállják a karbantartó cég emberei. Ha pedig az oviban, nem erre a hónapra teszik az óvónénik a szünetet, akkor a kedves szülőknek főhet a feje! (Tudom, tudom... Kínába az ilyenekkel! Ne aggódjatok, megyegetnek már ...)
3. 100 nap mint próbaidő, mint a kormánynak: ezzel spec. szintén egyetértek. Az emberek 90%-áról az első héten kiderül, hogy érdemes-e velük tovább vesződni? Én már sok újonc betanításában vettem részt, aki két hónap betanítás után nem áll készen a tesztírásra, illetve, az önálló munkára az négy hónap után sem fog. Egyébként pedig az, hogy befogadja-e az új embert a csapat, szintén gyorsan kiderül. Kivétel lehet pl. egy szívsebész, mert nincs minden héten szívátültetés, ahol kiderülhetne, hogy mit is tud, vagy pedig egy kutató, akinek a munkája ugyancsak nem mérhető tonnában, vagy méterben. De az ilyen embereket, nem az utcáról toborozzák, hanem megvan az a hagyományos szamárlétra, amin végig kell menniük.
4. 18 év a suliban: Az elmúlt évtized (vagy talán az unió) legostobább délibábja, hogy bárki számára hasznos lehet az, ha hozzákötözzük az iskolapadhoz azokat, akik nem hajlandóak az oktatásban részt venni! Ha egy gyerek bármilyen okból szembehelyezkedik az oktatással, rosszabb esetben (új módi szerint) szülői támogatással, és ezt a rendszer nem tudja/akarja lekezelni, annak sok, és kínos következménye lehet:
- iskolai erőszak, illetve bűnözés, hiszen annak a sok "szabad időnek" el kell telnie valahogy
- rossz példa: mama NEKI bezzeg soha sincs házija, egész órán mással foglalkozik, NEKI MIÉRT LEHET?
- többiek hátráltatása: erről sokat tudnék mesélni, mert egy nagyon rossz hírű általános iskolába jártam, ahol pl. a harmadik-negyedik padban már semmit sem lehetett hallani a tanár magyarázatából, az "alapzaj" miatt. Akit esetleg érdekelt volna, az sem hallott semmit.
Összefoglalva: Ha nem tudod részvételre bírni el kell engedni! Ezt hívják úgy, hogy KÖZÉRDEK!

F.
Nem csak az influenza terjedhet, állítólag az elhízás is képes erre. Óvatosan tehát a téli plusz kilókkal, gondolj a barátokra, meg a családra! Hogy hogy is van ez az egész?  Mickey egér kicsit formáját vesztette (forrás) Arról már korábban hallottam, hogy hihetetlen…..
UPDATE: ÚJ BEJEGYZÉS A TÉMÁBAN IDE KATTINTVA OLVASHATÓMegteheti-e egy állam Európa földrajzi közepén, hogy hagyja bedőlni saját légitársaságát? Vajon a szűken vett gazdaságosság oltárán fel lehet-e áldozni egy olyan vállalatot, amely túl azon, hogy közvetve több, mint 25…..
Fatman 2012.02.19 23:07:55
"Azért az minden európai államfőnek presztízskérdés kell, hogy legyen, hogy a saját hazájának színeiben utazó légitársasággal repüljön."

A következő cikk alsó felében van egy kimutatás arról, hogy hány európai ország tart fenn egy, vagy több gépet kormányzati célra:

index.hu/belfold/falcon3986/

Régebben nekünk is volt:

index.hu/pilota/motoros/kormanygep/

Az olimpia kérdésében terjedelmi okból nem foglalok állást, mivel az olimpiai mozgalmat, és a teljes hozzá tartozó sportinfrastruktúrát önmagát túlélt felesleges dolognak tartom! Én egyébként nulla aranyra számítok!

Állami bázison néhány évig a Malév-2 nem fog elindulni egyrészt az EU idevágó korlátozásai miatt, másrészt pedig ismét nyakunkon az IMF, márpedig ők aligha engednek meg efféle rongyrázást!

Ami a magánszférát illeti, az egy darab TU-154-es géppel charter járatokat üzemeltető Pannon Airlines 2002-ben csődbe ment, rajta kívül csak kisgépes vállalkozások vannak.

Ha egy nagyobb/pénzes szereplő MAGYAR légi vállalatot akarna alapítani, javaslom a következőket:
- a Malév név legyen kibérelhető mondjuk évi egy forintért, de jó sok kötelezettséggel megterhelve (pl. magyarul tudó személyzet, arculati megkötések, Magyarországi székhely, stb.)
- az államközi szerződéseken alapuló járatokat ugyancsak megkapná az új cég, de ha nincs meg a minimális járatkihasználtság, akkor állami támogatást kaphatna (fizetne az állam az üres székekért). Ezt az EU TALÁN hagyná.

- egyébként lehetőleg semmi állami pénz, és NULLA állami beavatkozás!
„Phenjan, december 19. (KCNA) – Kim Dzsong Il, a Koreai Munkáspárt főtitkára, a KNDK Nemzeti Védelmi Bizottságának elnöke és a Koreai Néphadsereg főparancsnoka jelentős szellemi és fizikai megterhelés következtében 2011. december 17-én 08:30 órakor helyszíni iránymutató látogatása során a vonaton…..
Kettős Mérce Radikális PC? 2011.07.28 16:08:00
 Tüntetni megy az izraeli nagykövetség elé a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Az indok vérfagyasztó, a Norvég tömeggyilkos Breivik ügyében vonul az érintett HVIM a zsidó állam nagykövetsége elé. Vajon nem esik le az úriembereknek, hogy nincs különbség a…..
by Rammjaeger83 & SchA Úgy véljük, ezzel a vallomással már régóta adósak vagyunk a kedves olvasóknak.           1. A nááácik fegyvere volt. 2. Így is mindenki tudja, hogy a legjobb harckocsi volt a történelemben. 3. A B-2-vel…..
  Ellentmondások   Elolvastuk tehát három olyan ember visszaemlékezését, aki saját bevallása szerint jelen volt a gyilkosságnál, de sajnos sokkal okosabbak nem lettünk. Egyetértenek a következőkben: elhozták Raszputyint saját kocsin, megpróbálták megmérgezni,…..
 Gimli teljesen értelmetlen képviccét csodálhattyuk meg e szép délutánon.            Kúttya..
zoli voltam Nyári iskola, igen 2011.06.13 13:17:00
Elsőre elég hoffmannrózsásnak fog tűnni, amit mondok: ma túl hosszú és értelmetlen az iskolai nyári szünet. Mindenkinek jobb lenne, ha kurtítanánk rajta, és fontos, értelmes programok lennének a lecsípett rész helyén.A legutóbbi Napló kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy igen,…..
Fatman 2011.06.14 07:05:59
A nyári szünet hossza mögött Magyarországon egy letűnt kor szigorú követelménye húzódik meg ez pedig a következő: MENNI KELL A FÖLDEKRE! Bizony-bizony egészen a XX. század közepéig a magyar falu nem nélkülözhette a fiatalok munkaerejét! Klebelsberg Kuno korában a felső tagozatosok április (és nem június) közepén elbúcsúztak a padoktól, de nem ám azért, hogy ne legyen programjuk, vagy "mily rettenetes" a szüleik fizessék be őket valahova, hanem mentek dolgozni egészen szeptember közepéig (a szőlőszüret végéig). Kicsikét több, mint napi 8 órában. Konkrétan a legkisebbek kivételével napkeltétől-napnyugtáig, mert ki kellett használni, ha alkalmas volt az időjárás! Akkoriban senki sem rinyált amiatt, hogy miért nincs a suliban minden nap tornaóra!? Aki túlélte a nyarat, annak úgyis csak egy vicc volt! (Manapság pedig azt hinni, hogy a napi egy tornaóra A MEGOLDÁS, ugyancsak egy vicc)

Szóval a nyári szünidő azért annyi, amennyi, mert száz évvel ezelőtt a szegénység nagy úr volt, és az iskolákban szünetet kellett tartani, mert a gyerekeknek "fontosabb" dolguk volt annál, hogy bejárjanak!

Én a magam részéről most, hogy már felnőttem, úgy gondolom, hogy tényleg sok érv szól a rövidebb nyári szünidő mellett. Az alternatív programot, amit Zoli felvázolt, viszont kivitelezhetetlennek tartom. Viszont ismételten sikerült felhívnia a figyelmet egy fontos kérdésre, ez pedig az, hogy az alapfokú iskolák (átvitt értelemben persze) valamiféle, a valós élettől diszkrét távolságra lebegő misztikus objektumok. Na ezen kéne valahogyan változtatni!

F.
Kumin szerint Dolgozz, ha tudsz! 2011.03.01 16:26:29
Sem rálátásom, sem terjedelmem nincs arra, hogy a ma bemutatott strukturális átalakítási terv minden részletét elemezzem. Úgy sem ismerünk még minden részletet, lesz még idő foglalkozni az egyes elemekkel. Egyetlen részt szeretnék most kiemelni, amely érzésem szerint…..
Habár mostanság a teljes magyar nyomtatott és elektronikus sajtó a médiatörvénnyel van elfoglalva, mi ne álljunk be a sorba gumicsontot csócsálni! Van itt még érdekesség bőven ezen kívül is – elsőnek mindjárt itt a jó öreg magánnyugdíj-törvény. Vajon a Fidesz–KDNP…..
Fatman 2011.01.17 13:26:48
Túl sokat feltételeztek pártunkról, és Vezérünkről!

Aki még nem ismerné, olvassa el itt a BALÓTHY-DOMÍNIUM című novellát:
mek.niif.hu/00900/00908/html/01.htm

A nemzet Viktora nyilván úgy érezte, hogy neki is jár annyi elszórni való pénz, mint amennyi a nép Ferijének járt!
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
Fatman 2010.12.30 20:13:21
Én nem csalódtam Orbánékban, mert nem rájuk szavaztam! :-)

A fő félelmem az volt velük kapcsolatban, hogy abbéli erőlködésükben, hogy többet mutassanak, mint az előző banda, el fogják szúrni azt is, amit a másik még meghagyott. Ez eddig még nem jött be (na jó, részben).

Ami meglepett, hogy eddig még nem bújt elő Orbánból a Nagy Evangelizátor, és nem kezdte el a népet pulikutyaként beterelni a templomokba! Bár lehet, hogy ami késik, nem múlik.

Az önálló képviselői indítványokkal való törvénykezést a kormányváltás, és minisztérium-átvétel időszakában még elnéztem, de most már ideje lenne leszokni róla!

Ami a manyupokat illeti, határeset! Én elvi szempontból ellenzem az államosítást, de nem fogok maradni. Persze lehet spekulálni arra, hogy egy-két ciklus múlva úgyis fordul a szél, de nem vagyok az a mártír alkat. A hibát akkor követték el, amikor a manyup pénzeket nagyrészt állampapírba fektették (nagyjából az USA modell szerint). Ha a manyup pénzeket lakáshitelezésre fordították volna, kellően szűk kamatréssel, és némi állami támogatással el lehetett volna érni azt, hogy ne legyen az ország tele frankadósokkal! Ráadásul a pénztárak most támadhatatlanok lennének!

Nagyjából igaz az, amit a Vezér a generációs politizálásról ír, de ne felejtkezzünk meg egy fontos csoportról a jobboldali szavazókon belül, mégpedig a hívő keresztényekről! Ez a csoport ugyancsak idős, és ugyancsak fogy! Szerintem még jobban, mint a Kádáron szocializálódott népesség! Bár a vallásosságban 90 óta tapasztalható némi újjáépülés, de szerintem ennek hátterében inkább csak az öregeknek tett szívesség áll! Az a Magyarország, ahol az egyház szava dönti el a választásokat, hála istennek már nem fog eljönni, még ha egyes politikusoknak ez roppant kényelmes is lenne!

F.
Tudom, elég idétlen dolog, de amikor megpróbáltam kitalálni, a sorozat harmadik része mi alapján legyen csoportosítva, ugyanaz jutott eszembe, mint ami alapján a bagolyházat és a háromszemű megfigyelőt is megénekeltem e blogban: szemek! Freudista-jungista szakos olvasók elkezdhetnek gondolkodni…..
Fatman 2010.11.06 00:41:27
Sziasztok!

Régi családi darab a 70-es évekből:

indafoto.hu/fatman/image/9897207-7985c5cc/339793

Nem ismerem a történetét, még a szüleim kapták valakitől, egy régi Sándor György kabaré van rajta kb. 80-ból, jel/zaj viszony helyett pedig inkább zaj/jel viszonyról kellene beszélni (Bár lehet, hogy ebben a felvétel kora is belejátszik).
Nálunk nincsenek hagyományai a töklámpásos-beöltözős-cukorkakéregetős ünnepnek, így a magyar tévéműsorokból nem nagyon tudunk példákat hozni a legjobb Halloween-témájú epizódokra. Maradnak tehát az amerikai sorozatok, amik minden évben produkálnak egy tonnányi ilyen…..
Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe a fenti, ötvenes években készült rövidfilmet, amelyben Herbert Philbrick kér tíz percet, hogy elmagyarázza, milyen is a kommunizmus valójában. Röviden: egy hazug, mocskos, agyafúrt, istentelen, gyilkos és elszánt nemzetközi összeesküvés.…..