Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EdinaEdina

301 bejegyzést írt és 733 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabályosan kirúgtak a kórházból, a nővér kétszer jött, hogy mikor megyek már. Mondtam, hogy nem tudok egyedül felöltözni, lehajolni, felvenni a táskám, stb. Erre a nővér segített, de kijelentette, hogy ez neki nem kötelessége és várta, hogy adjam a pénzt. Teljes mértékben egyetértek, hogy az…..
Tetszik, nem tetszik, a magyar konyha alapételei : a húsleves, a pörkölt és a rántott hús.:-) Ezeket illik tudni. Ezekből már építkezhetsz a többi étel felé. A leírás itt is hosszú, maga a panírozás nem, mert igyekszem a praktikákat, jellegzetességeket is számbavenni, illetve…..
EdinaEdina 2014.01.18 13:53:59
@daniferi: Miért vicces az, ha zacsiba teszik a kloffolásnál a húst? Én is abba szoktam tenni, mert nem akarom, hogy a falra meg mindenhova is fröccsenjen a kosz. A zacskó kibírja a kloffolást - legalábbis nálam ki szokta bírni -, DE ha esetleg nem bírná, akkor ki lehet cserélni egy másikra.
Gyorsan bejárta a világhálót az a néhány kép, amelyeken Lázár János pózol, illetve mulat néhány arisztokrata, újgazdag, illetve csaknem ezer lelőtt fácán társaságában. Az esemény egy vadászat volt, a képeket a Facebookra kiposztoló egyik résztvevő szerint Lázár János…..
Egy egyszerű kérdést intézett az Együtt-PM politikusa, Dorosz Dávid a belügyminiszterhez. “Magyarázzon már el legyen szíves néhány furcsaságot a korábban eladott biztonsági cégével kapcsolatban miniszter úr!” A kapott válasz már szinte előre borítékolható, és tartalmazni…..
EdinaEdina 2013.09.23 12:01:12
@Pócz: Persze, lehet gyártani az összeesküvési elméleteiteket Budai-Civil ügyben! Ezzel csak 1 gond van - igaz az elég nagy -, hogy az összeesküvési elméletetek nem igaz! A Civil kb. 10 éve már ott van a nagybanin, hol másokkal osztozva őriz, hol egyedül. 10 éve hol volt Budai? Az ilyen összeesküvési elméletekkel nevetségessé teszik magatokat, eltávolítjátok magatokat az embereket.
EdinaEdina 2013.09.23 12:25:59
@EdinaEdina: bocs, a helyesírási hibákért! :) Sietve gépeltem...
 Nagyvonalakban saját tapasztalat: 1 évvel ezelőtti biztonsági őr pályafutásom (egyetem mellé kellet volna pénz).  1. A fizetésen majd 1 hónapot ültek, hogy kamatozzon a zsebükbe, és úgy vontak belőle 5-10 ezreket szemrebbenés nélkül, mint a huzat, csak nekünk…..
EdinaEdina 2013.08.25 11:25:15
@Kamélia: Ah, az semmi! A linkajánlóban még úgy jelentik meg, hogy "Nagyvonalakban salyát tapasztalat" az oldalon pedig már helyesen van írva a saját szó. Ez a dolog ettől kezdve nekem elég gyanús, gyanakszom, hogy talán nem is őr írta ezt a levelet.
Mókalista Szakmai önéletrajz 2010.03.01 11:03:00
Aki nem tudná, hogy kell egy jó álláspályázatot megírni, íme egy minta...
A szerető általában az a személy, akihez "menekülni" lehet a mindennapok elől, a monoton hétköznapokból. Míg otthon a napi gondok, a problémák kerülnek megvitatásra, a szeretővel élvezet időt tölteni. A szerető megértő és kedves, na és persze odaadó. Legyünk őszinték,…..
Tisztelt Mt!    A problémám az lenne,hogy a munkáltató nem akar kifizetni,arra hivatkozva hogy nincs pénze.Valami adótartozásról hallottam,de nem tudom pontosan,állítólag a NAV zárolta a bankszámlájukat,viszont én erről azt hallottam,hogy a NAV sose vesz el annyi…..
  - Hol és hogyan kell jelentkezni a képzésre? Honnan tölthető le a tananyag? Miként zajlik a vizsga? - A BM 68/2012.(XII.14.) számú rendelete kötelező képzést és vizsgát ír elő a vagyonőrök részére. Aki ezt nem teljesíti a határidő végéig - 2014. január elseje -, az a…..
2013. január elsejétől a panaszkezelés minden személy- és vagyonőr  - akár kamarai tag, akár nem - esetén  az SzVMSzK feladatkörébe tartozik. A hozzájuk beérkező panaszokat a szakmai szabályok, irányelvek alapján vizsgálják meg, így döntve el, hogy az adott őr…..
2006-ban volt a nagy átállás az új típusú – jelenleg is érvényben levő – vagyonőri igazolványokra. Ezért – mivel e dokumentumok érvényességi ideje a vagyonvédelmi törvény rendelkezése szerint öt év – idén nagyon sok igazolvány fog lejárni. Levél: „Az az oka, hogy…..
EdinaEdina 2013.01.22 15:14:31
@Béki Katalin: Szia! :) Az oktatást kizárólag az SzVMSzK végzi, tehát mindenkinek nála kell jelentkezni. (online v. telefonon)
EdinaEdina 2013.01.27 14:04:37
@Schaffer István: Hát jaj! :( Akik a vizsgáztatást végezték, azoknál kéne próbálkozni!
EdinaEdina 2013.01.28 07:10:52
@Schaffer István: Nem az oktatást, hanem a vizsgáztatást szervező intézménytől kéne kérni.
Ha az se elérhető, akkor idáig úgy volt,hogy ahova a vizsgaszervező tartozott, annak a megyének a főjegyzőjéhez kellett fordulni. (most a járás valakijéhez - gondolom én)
Edina oldala Adózás - 2013. 2013.01.25 10:46:12
- Határidők. Mikor milyen nyomtatványt töltsünk ki? -   A 2012. évre vonatkozó adókötelezettségét a magánszemély adózó önadózással vagy munkáltatói adómegállapítás révén teljesítheti. Önadózóként lehetősége van – a törvényi által meghatározott…..
A 2012. évi CXX. törvény és a végrehajtásáról szóló 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet a vagyonőrök részére kötelező képzést ír elő. 2014. január elseje után nem végezhetnek vagyonvédelmi tevékenységet azok, akik nem rendelkeznek a képzés utáni vizsgáról szóló…..
A bátorságáról híres Medici-lovag elüszkösödött sebe, felesége pedig férjétől kapott szifiliszben halt meg.   Olasz régészek felnyitották Giovanni dalle Bande Nere, a Feketesávos Giovanni sírját, hogy végére járjanak a lovag haláláról terjengő több évszázados…..
EdinaEdina 2013.01.19 19:51:33
@Anselmo: A fogfájást azért el tudom képzelni. :) Sajnos volt már benne részem. :(
December végén jelent meg a 390/2012. (XII. 20.) számú kormányrendelet, a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum összegének 2013. évi emeléséről. (Sajnos ez az intézkedés az őrök jelentős részét nem igazán fogja érinteni, mivel továbbra is…..
Soha nem látott mértékben özönlötték el a budapesti aluljárókat a hajléktalanok. Az egésznek bosszúíze van...Orbán Viktor megmondta: nem életszerű az Alkotmánybíróság döntése, amely megsemmisítette a közterületeken életvitelszerűen élők büntethetőségét - noha ő az…..
Levél: "Üdvözlöm! Én ….. vagyok,  s egy kérdéssel fordulnék Önhöz. Szoktam olvasgatni az oldalát, és láttam, hogy szokott segíteni különböző felmerülő problémákban a vagyonőri tevékenységgel kapcsolatban. Nekem is lenne egy problémám, és nem igazán tudom kihez is…..
EdinaEdina 2011.12.21 13:27:27
@K-Csaba: Szia Csaba!
Úgy töltsed ki, ahogy itt : edinaoldala.blog.hu/2011/05/05/adattovabbitas_iranti_kerolap le vagyon írva! Sok sikert! :)
EdinaEdina 2012.04.27 05:12:34
@Laller731: Szia!
A feddhetetlenségi igazolásról:
edinaoldala.blog.hu/2011/09/29/a_feddhetetlenseget_igazolo_hatosagi_bizonyitvanyrol_kik_kaphatjak_meg_teritesmentesen
Hogy kaphatsz-e az attól függ, hogy mikor kaptad a évet. Már letelt a 2 év, tehát mentesültél?
Itt olvashatod, hogy a mentesülés után hány évvel kaphatsz vagyonőri igazolványt:
www.szvmszk.hu/files/images/Orszagos/jog/Magyar_Kozlony_2009-83_17641-17642.pdf
EdinaEdina 2013.01.04 13:28:57
@Tiba65: Szia! :) Az gond! :( Vissza fogják küldeni hiánypótlásra. Ha nem küldenék vissza, akkor meg a rendőrségi ügyintéző fog problémázni, mert kell egy olyan példány, ami a rendőrkapitányságra érkezik. (Ezzel akarják kiszűrni az esetleges visszaéléseket.)
Orbán kedves videóüzenetben, senki által nem választott, fiatalabb sörcimbijeivel való egyeztetést követően kijelenti, hogy keretszámok márpedig nem lesznek. A diákság követelései ezzel persze nem teljesülnek, a célja nem is ez, csupán egy kedvezőbb kommunikációs terep…..
EdinaEdina 2012.12.18 09:43:40
@kistesoka:
Kérdezed, hogy "miért nem a szegény embereket látni, hanem csak a jól öltözött divatos fiatalokat".
Voltak ott tegnap hajléktalanok is, mert szolidárisak a fiatalokkal. A Város Mindenkié csoportból szólalt fel Misetics Bálint.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
EdinaEdina 2012.12.03 12:33:29
@_Molly:
"Ami azt illeti, a Gyed után pl. az apuka is otthon maradhatna Gyesen, simán őrizgethetné ő is a kisgyereke immunrendszerét. Létezik erre törvény, nem volt könnyű meccs annak idején, de megszületett. A kedves papák vajon miért nem élnek vele?"
Talán azért nem maradnak otthon, mert kell a pénz. A férfiak jellemző többet keresnek, mint a nők.