Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amurihal

11 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napokban egy rendkívül hasznos és élvezetes klub eseményen vettem részt, Bornai Tibort látta vendégül a Belvárosi Liberális Klub. Megvallom őszintén, elfogult vagyok az „úrral” szemben. Facebookos csoportja, a Mentális Hazaszeretet Mozgalom, régóta a kedvenceim közé…..
     Közeleg október 23-a, az 56-os forradalom 55. évfordulója. Nekem ez keserédes minden évben, hisz mindent, mit tudni vélek abból a korból édesapám emlékei. Édesapám már nem él, emlékeimben a jelen fölé magasodik, talán kicsit túlmisztifikálva, mint…..
          Ha úgy gondolod, ma senki nem képviseli a liberális értékeket     Ha úgy gondolod, ez a választás képviseletről szól és nem újabb parlamenti helyről a már ott jelenlévő pártoknak     Ha úgy…..
  Nemzetkarakterezés, népi genetika és a fő toposz, a múlttal való szembenézés örök hiányának felemlegetése tűnt fel újra a magyar baloldalon. Ezúttal Kertész Ákos búsul neki az Amerikai Magyar Népszavában:   „A magyar genetikusan alattvaló.…..
amurihal 2011.09.02 23:14:31
Az a probléma a Kertész cikkel és meg kell említenem Bartust is, hogy miközben fontos dolgokat mondanának, amiben esetlegesen, nagyon esetlegesen igazuk is lenne, olyan körítéssel tálalják, hogy az ember önkéntelenül azt mondja, ezt azért ne.

Én egy liberális ember vagyok (annak gondolom magam), hátam közepére nem kívánom Orbán mostani kiépülő koncentrált és mindent figyelő és kézben tartó hatalmát/hatalmaskodását/pipiskedését. Nem kedvelem Bayer-t sem. Mert érzem a bűzt, ahogy erőlködik, hogy ellenfeleit, szándéka szerint a lehető legjobban megalázza, mocskolja. Gyűlölködik, kocsmai stílusban üriti gyomortartalmát.

Viszont! Amikor elolvasok egy Búcsú az olvasótól cikket, amikor a facebookon egy árpádsávos pitbullt látok a közmunkáról írt tudosításban, ami képet már láttam áprilisban, a szélsőjobbosok menetelése idején , amikor elolvasom Kertész Ákos írását, első reagálásom az.. normálisak vagytok?

Nem tudom, tisztában vannak vagy sem, hogy ezekkel az írásokkal több kárt okoznak, mit hasznot. Egy egész népet echte lenácizni, leférgezni esetenként, nem túl szerencsés. Egyrészt, köszöni szélsőjobb zsidózhat megint egyet, hogy lám.. lám.. másrészt azért egy normális ember, akármelyik oldalon is van, ilyen jelzőket nem tűr el és nem is köteles eltűrni, hogy akár nemzeti identitásában, önbecsülésében, emberi mivoltában bárki is megsértse. ű

Bartus Lászlóval volt vitám, nem csak a rajongói körében, akiket nem azért hagytam ott, mert megijedtem volna tőlük, hanem mert egyszerűen elborzaszt a kultusz, mintha egy gyülibe kerültem volna.

Kéretik minden DEMOKRATÁNAK annyira tiszteni a másik embert, lényt, amennyit önmagának is megkövetelne.

Enélkül, hiába hivatkoznak költői túlzásokra, az egész Amerikai Népszava nem másabb, baloldaliban, mint némely habzószájú jobboldali médium.
Immár 10 hónapja az SZDSZ nélkül tengetjük napjainkat, érdemes számba venni azokat a pontokat, miért is jó ez nekünk, és miért nem sajnáljuk egyáltalán, hogy a történelem egy olyan helyére kerültek, ami igazán méltó hozzájuk. 1., A rendszerváltás elárulása. A 80-as évek…..
amurihal 2011.03.09 13:23:13
@tót, hacsak nem árpád: miről beszélsz? ki járkál izraeli zászlóval a kezében? vagy annyira gondnak érzed, ha valaki nem gyűlől mást? Akkor valami nálad hibádzik.

Göncz Árpádról szóló híresztelésekről valahogy még soha nem derült ki, hogy igazak. Ezzel szemben nemzetközileg elismert és az emberek által a legmagsabb támogatottságot élvező Közt. Eln. volt, kicsit nézz utána.

Hogy a szélsőséges eszméket vallóknak ő nem elfogadható, azt külön érdemnek tartom :)
amurihal 2011.03.09 13:27:08
@tót, hacsak nem árpád: Kikérted a DNS-ed? :)9 csavar van benne? Aza hazafi aki azt gondolja, a magyar árja és akár egy embert is talál ma hazánkban, akinek natürlich ecte "magyar" DNS-e van, az nemcsak hogy ostoba a magyar történelem terén (befogadó nemzet, betelepítések, népességnövelő intézkedések, megszállások), de ráadásul még meglehetősen korlátolt is.
amurihal 2011.03.09 18:10:23
@tót, hacsak nem árpád: akkor te nem vagy magyar?
 „És ott van az a borzalmas tagságunk!” (Szabó Iván) „Az MDF a leg-elvszerűbb párt, ever.” (Tóta W. Árpád) „Nagyon szeretek táncolni, nagyon szeretek olvasni, ilyen hobbijaim vannak.”  (Muszka Kálmánné Garamvölgyi Erzsébet) Elvileg az…..
amurihal 2011.03.09 13:39:28
Mit tegyen az az ember, akinek egyformán herótja van az összes átigazolt és átmentet politkusból, aki 90 óta látja ki merre mozdul és emlékszik ki mit mondott. Egyik lehetséges megoldás, hogy szándékosan lehülyíti magát és csorgónyálát elkenve a szavazólapon beixel valamit.…..
Egy demokráciában, jogállamban a pozitív diszkriminálás helytelen használata egyenes út a szélsőséges eszmék terjedéséhez. Az oktalanul ostorozott emberek egy idő után a többségből, a kisebbséggel szemben ellenérzéssel kezdenek viseltetni. A demokrácia alapja a…..
 A facebookon érdekes csoporttal találtam magam szemben, Jobbik? Nem! -Melegbarát Tagozat.. hinnye, mondtam magamban, ez meg mi? Bár semmi bajom a melegekkel és általánosságban barátságos vagyok velük, valahogy nem éreztem, hogy nekem ebbe a csoportba be kéne lépni. Sőt,…..
 Tegnap este a gépem előtt ülve, unottan olvasgattam a bejegyzéseket, amikor a facebookon a Vállald Magad Egyesület egyik tagjának a linkjét olvastam. A Művész moziban volt a hivatalos megnyitója a Pride Fesztiválnak, ahol filmvetítéssel kezdték az egy hétig tartó…..
Nemzeti Egyetértést Most!Mi a Nemzeti Együttműködést Most Mozgalom kezdeményezői átérezve a nemzeti egység és egyetértés fontosságát, segítői és részesei akarunk lenni annak mielőbbi, az egész Nemzetre terjedő elterjesztésével és tudatosításával. NEM kérünk a…..
Liberális Klub LEX Hírcsárda 2010.07.02 16:59:17
    Népünk bölcs vezére és demokratikusan felhatalmazott Kormánya esendő. Bizony nem isteni lény, nem hibátlan gépezet, racionális és higgadt Teremtmény, hanem esendő. Akár vicckategóriába is tehetnénk reakcióját, ami nem késztetett félelemre, mint…..
Liberális Klub Demokrata nem fél 2010.06.30 02:01:00
 "Az alkotmány erőssége az állampolgárok elkötelezettségében áll, hogy megvédjék. Az alkotmányos jogok csak akkor vannak biztonságban, ha minden egyes állampolgár kötelességének érzi, hogy kivegye részét ebben a védelemben." Albert Einstein  A demokrata…..
Mitől élhető egy ország? Barátnőm kislánya remek hokis, úgy néz ki Svédországba mehet. Ott fog iskolába járni, ingyen felszerelést kap, ingyen van az iskolában az étkezés, már nincs tankönyv, a gyerekek laptopot kapnak a tananyaggal, svédasztal gyümölcs és zöldségtengerrel..…..
Vagy a magyar liberális gondolat képviseletének már csak egy új szervezet, egy új liberális párt adhat csak esélyt? Ez a kérdés foglalkoztat sokunkat egyre erősebben. Amikor az európai parlamenti választást követő napokban megfogalmaztuk, majd közzétettük a szabadságról és…..
amurihal 2009.07.16 13:14:27
@barate: Ha nekem szólt. Szerintem elsősorban meg kéne nyugodni és higgadtan átgondolni a lehetőségeket. Az SZDSZ-nek van egy jelentős támogatással megválasztott vezetése. Ezek a kilépések.. sajtón keresztüli nyomás gyakorlás, a szomszéd tehene is dögöljön meg. A célja a pánik keltés. Ezzel szemben van kabinetek felállításáról való elképzelés, a vidéki alapszervezetek támogatása és ha jól emlékszem, holnap ül össze az ÜT. Tehát ne temessünk, hanem végre szedjük össze a buli maradványait és takarítsunk ki. Szerintem. Persze én ezt nem tagként mondom (egyelőre). Jelenleg mindenki találgat, veszett hangyaként rohangál... minek? Nyár van, semmi jelentős politikai döntés nem születik. Konfrontálódni nem szükséges. Sürgősen ki kell vonni a frakcióvezető posztját érintő vitát a médiából, az új tisztségviselőket meg kell kérni, ne dumáljanak összevissza, elég ha annyit mondanak, hivatalos sajtótájékoztatás során, amikor az ÜT összeül, szívesen várják az érdeklődőket és minden kérdésre őszintén fognak válaszolni. Még én is küldök pogácsát, ha nincs lé.. oszt ennyi.

No para. Haverok, buli, rock and roll.

A szavazók meg látják, tudjuk, merjük , tesszük. Sokkal értelmesebb, mint kaotikusan rohangálni. Retkes Attila mondott, amit mondott, szerencsére ennek helyességét nem a távozó garnitúra, hanem a szavazók döntik majd el.
Liberálisok vagyunk, a szabadság hívei: a gondolat, a szó, a tett szabadságát valljuk. Nem gondoljuk azonban, hogy a szabadság mindenkit mindenre, sőt, akármire feljogosít. Arra bizonyosan nem jogosítanak fel a liberális elvek, hogy az egyik ember szabadsága másvalakit…..