Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iamgolden

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
A Tv2 új irányvonala szerint nekik most már nem az RTL Klub az ellenfelük, nem velük kell megküzdeniük a nézők kegyeiért, hanem szimplán olyan műsort kell prezentálni, ami magában megáll a lábán, és vonzza a közönséget. Nos, a Nagy duett premierje láttán annyival…..
A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem,…..
Az egykoron kifejezetten szocialista/balliberális barátnak tekinthető RTL Klub az elmúlt időszakban újrapozicionálta magát, ezzel együtt felületet biztosít a jobboldalhoz, azon belül is a Fideszhez köthető médiaszemélyiségek számára. Most - bár picit másként - a legnézettebb…..
Lady Gaga Telephone című dalának klipjénél az egész zenei szakma egy emberként hördült fel. A tízperces videót egyenesen messiásnak kiáltották ki, ami megreformálja a klipgyártást. Ha ez így nem is következett be, azért az biztos, hogy követ dobott az állóvízbe, Gaga pedig…..
Az RTL Klub tehetségkutatójának harmadik szezonjára változik a zsűri öszetétele: neveket február közepén, végén mond a csatorna. Nézettségi sikerrel ment a Csillag születik első két évadja, de biztosan lesz változás a zsűri összetételében a várhatóan márciusban…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
iamgolden 2011.01.10 14:54:37
Kedves Gergő,

Ha ilyen nyitottsággal közelíted meg a feladatod, nem tudod elrontani.
Én már most megnyugodtam, hogy van még remény egy minőségi közszolgálati csatornára.

Amint néhány korábbi hozzászóló már jelezte, mindenképp érdemes lehetővé tenni az internetes kapcsolatteremtést (elsősorban Facebook), hogy a néző érezhesse a párbeszéd lehetőségét a csatornával. Így aztán nagyon egyszerűen lehet tovább formálni a műsorokat és a programstruktúrát, mert egyúttal a közönség egy kisebb, bár még nem feltétlen reprezentatív részének ízlése is megjelenik a ”like”-okban.

Ha saját gyerekkoromra visszaemlékszem, én imádtam a magyar meséket, filmeket és tévéjátékokat, valamint az ismeretterjesztő programokat is. Fontos azonban figyelembe venni a modern kor igényeit is, és lehet, hogy az Abigél ismétlése százhuszonharmadszor már nem vonz tömegeket. Ünnepnapokon azonban el tudom képzelni, hogy a nagyobb család ezeket a filmeket választaná közös esti programként.

A délutáni - koraesti órákban sikeres lehet egy jól felépített közszolgálati műsor, amolyan „Ablak”-szerű, valódi újságírókkal és olyanokkal, akiknek a véleményük mellett józan ítélőképességük is van, és nem szörnyülködnek el olyan panaszon, hogy a néző nem tudta rögtön használni a frissen postán kapott bankkártyáját aktiválás nélkül…. Jelenleg ugyanis kb ilyen szinten vannak ezek a műsorok. Épp ezért legfontosabb a hiteles szakember gárda. Én is csak azokat a neveket tudom itt említeni, amit már Nyomasek _bobo megtett pár kommenttel ezelőtt - külön kiemelve Takács Vera, Lévai Balázs, Gaskó Balázs, Nagy György, Acél Réka
McMenemy Márk, Veiszer Alinda és Al Ghaoui Hesna nevét.

Mivel a közszolgáti tv nem tud filmekben versenyezni a kereskedelmi csatornákkal, én bizony kipróbálnám, hogy a Zárórát előrehozva 1-2 órával vagy többel, nem lehetne-e egy jobb alternatívát ajánlani azoknak, akik egyik sorozatot (BK, JR) sem nézik a kereskedelmi tévéken.

Mások azt is említették, hogy milyen fontos lenne feliratokkal vetíteni külföldi filmeket… Ez talán még olcsóbb megoldás is. Szerintem még a tizenéves nyelvtanulók is néznék a filmeket eredetiben és ez a megoldás egyedülálló alternatíva lenne a magyar piacon.

Végül a rétegműsorok…
Új megközelítésbe kellene helyezni az ismeretterjesztő és oktató műsorokat. Néhányszor belenéztem egy szombat reggeli, középiskolásoknak szóló, történelmi témákat feldolgozó műsorba, amit Veiszer Alinda vezet - nagyszerűen. Semmi erőlködés, a diákoktól biflázásmentes szövegek és saját vélemények, amelyeket vitára nyitott történészekkel és szakértőkkel beszélnek meg. Kellenének ilyen műsorvezetők kisebb gyerekeknek szóló programokhoz is. Ha van, arról nem tudok, de amit az egyik híres énekesnőnk művel a köztévén zeneoktatás címen, az lehangolóan unalmas és sajnos a legtöbb gyerek számára teljesen érdektelen.
Hiányoznak még a jó külpolitikai műsorok is és sok-sok zene, amely semmi esetre sem klipeket, hanem hangversenyeket és koncerteket jelent számomra.

Köszönet, hogy megkérdeztek. :)
A Stereoboard magazin szavazásának köszönhetően végre megtudhatjuk, kit utálnak a legjobban a zenerajongók. A választék szép, a helyezések viszont meglepőek. Persze szerepel rajta természetesen a koncertjeit rendszeresen egy órával eltoló, majd emiatt a szervezőket leanyázó Axl…..
B-oldal Lady Gaga feldolgozások 2010.06.17 13:30:00
Nem tagadom, mostanában beleástam magam a művésznő repertoárjába (főleg a zongorával előadott dalaiba), valamint átnéztem 1-2 feldolgozást, melyek közül az alábbiakat ajánlom figyelmetekbe.Leander - Bad RomanceLissie - Bad Romance13 éves kölök - PaparazziFaith No More -…..
A tehetségkutató műsorok, és azok közül is az énekes fajták, legendásan nagy sikerek mindenfelé, a nálunk Megasztár címen elhíresült Pop Idol/American Idol az USA-ban például megkapta a televíziózás Halálcsillaga becenevet, mert amikor januárban adásba kerül, mindegy, mit…..
iamgolden 2009.12.21 21:59:29
@glad az egyetlen: Valószínúleg mindenben igazad van.
Szerintem egyébként az X-factor beharangozása a műsor végén olyan üzenet volt a TV2-nek, hogy kiütötünk, és ha próbálkoznál jövőre, még egyet beléd nagyot beléd rúgunk...
Az RTL klub ugyanis biztosnak tűnik a dolgában. Nem mintha olyan nagyszerűek lennének, csupán a TV2 egyszerűen saját magát nyírta ki. A legszembetűnőbb példa erre a Megasztár 4 volt. Az első három széria szakértő és jól bíráló zsűrijét lecserélték hozzá nem értő ripacsokra. Gondolom, valamelyik nagyokos a TV2-nél a Szombat Esti láz és a Csillag Születik 1 relatív sikerét bizonyos zsűritagok magamutogató öntömjénezésének tudta be, és gyorsan arculatot váltottak ők is. Kár volt. Már ott elrontották, hogy az énekelni tudókat mind kirakták az elején... Röhej volt az egész.
A Csillag születik 2 sikere szerintem részben annak köszönhető, hogy most jól válogatták össze a verenyzőket és a szamkai kritika is helyén való volt. A közönség ezt el is fogadta, és a Megsztár 4-el ellentétben a néző a Csillag Születik 2-ben a zsűri véleménye alapján szavazott, és nem azzal ellentétesen.
Tabáni István lett Magyarország második Csillaga, így nagybetűvel, mert ugye a tehetségkutatót, amin elindult így hívják. A 31 éves budapesti teremőr (a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban dolgozik) annak ellenére (vagy éppen azért, ki tudja) végzett az első helyet, hogy a…..
iamgolden 2009.12.21 10:15:05
@almodhi: hát tényleg sajnállak, ha a hangját középszerűnek tartod és nem érzel semmit... :-)

Nem azt mondtam, hogy összekeverném a hangját Freddie Mercury hangjával, csupán azt, hogy a hangja különleges, és élő adásban mindig tisztán énekelni nagyon nagy teljesítmény. Ezen kívül még megemlítem a jó angol kiejtést is, ami kifejezetten nem az erőssége a magyar énekeseknek - nyelvérzék pedig szerintem a muzikalitás jele.
iamgolden 2009.12.20 23:57:40
A Csillag Születik amatőr tehetségeknek adot lehetőséget arra, hogy megmutassák magukat - bármilyen területen. Ezeket a területeket eleve nehéz összehasonlítani (mondjuk egy free style rappert egy táncos produkcióval), és ilyenkor az nyer, akinek mindig sikerül valami újat hoznia, és / vagy a közönség szimpátiáját kivívnia. Ez utóbbira az előző széria volt a jó példa.

Tabáni István már a válogatáson kitűnt, és mindenki, akinek füle van, felismerte a tehetségét. Én imádom a Queen-t, és falra mászom, ha valaki rosszul adja elő a dalaikat. Egy énekes ugyanis ott kezdődik, hogy fel tudja mérni: Queen-t ( főleg a Freddie által írt dalokat) az eredetihez hasonlóan előadni szinte lehetetlen - lásd a 92-es koncert, ahol csak George Michaelnek sikerült. Erre egy teljesen ismeretlen budapesti teremőr nemcsak tisztán és elég jó kiejtéssel énekli el a Bohemian Rhapsody-t, hanem a hangjában ugyanolyan vibrátó van, mint Freddie hangjában volt.

Ha valakinek Tabáni István hangja csak egy a sok közül, akkor őszintén sajnálom az illetőt, hogy nem hallja a különbséget, és így kevésbé tudja élvezni úgy általában a zenét.

Természetesen Istvánnak van mit tanulnia - és az is lehet, hogy már "túl öreg" vagy nem elég motivált arra, hogy átformálják eladhatóvá. Ha nem írnak neki jó számokat, el fog veszni a süllysztőben. A versenyt azonban megérdemelten nyerte meg.
Szóval, gratulálok neki, és köszönöm az élményt.
A szerzői jogvédelem jelenlegi rendszerének védelmezői mindig azzal érvelnek, hogy végső soron a szerzők jogainak és anyagi érdekeinek védelmében lépnek fel. A rendszer egyik legfontosabb alapelve pedig az, hogy az egyes szerzők bevétele dalaik sikerével egyenesen arányos legyen -…..
iamgolden 2009.12.07 13:45:13
@aya_nielsen:
Egyetértek azzal, amit írtál, és a 80-as évek végéig nagyjából én is tudom, kik írtak kiknek számokat Magyarországon.
A magyar zeneszerző által írt, részben Madonna nevén jegyzett dal egyébként teljesen hihető, de jelezni akartam, hogy nem feltétlen hinném el, ha valaki holnaptól erre kezdene utalgatni. Nálunk ugyanis minden előfordulhat. Állítani nyilván nem állítja majd senki, mert beperelnék.
iamgolden 2009.12.07 16:17:44
@Rob67: Bár a régen valóban az általad leírtak voltak jellemzőek, én egy kicsit árnyaltabban fogalmaznék. Manapság igenis gyakori, hogy a dal producere (mivel mostanában szinte dalonként más a producer) egyben a zeneszerző / társzeneszerző is. Itt most elsősorban a manapság felkapott producerekre gondolok, mint például popvonalon Cathy Dennis, Greg Wells, Dr Luke vagy Calvin Harris, R&B / hip hop területen pedig Pharell Williams és Timbaland.
Lehet, hogy mindez csak papíron van így, és mondjuk egy Avril Lavigne - Dr Luke vagy egy Madonna - Stuart Price párosból egyik sem a valódi szerző, de a trend az, hogy a producer megjelenik zeneszerzőként. (Trevor Hornra ez természetesen ez továbbra sem jellemző, az új RW lemezen ő "csak" producer.
Amiről furcsamód senki sem beszél. Persze, az is fontos, hogy jön a Scooter a BME gólyabálra. Ennek ellenére tegnap volt 25 éve, hogy elhunyt az egyik legnagyobb magyar zenész, Máté Péter. Emlékezzünk rá a legjobb Máté Péter dallal EVÖR: Na helló, itt nosferato! Miután az…..
Miközben e cikket írom, a hátam mögött valami 28 héttel később című zombiskodás megy. Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy 1981. augusztus elsején 1-én sugárzott először adást az amerikai zenecsatorna, a Music Television. Putty! Azaz most inkább a "28 évvel később"…..
Ahogy nézem, brazil szappanopera kezd kialakulni Madonna budapesti fellépését, illetve annak helyszínét illetően. A Kincsem Parkban a hangerő a lovak álmát zavarná meg, míg a Puskás Ferenc Stadionban (nekem Népstadion) a füvet kócolná össze a táncos kedvű és / vagy…..
Tegnap volt itt a Queen. 23 éve. Hiába láttam 100-szor VHS-en a Live in Budapest-et, én nem írom le milyen volt, írja le az, aki ott volt. Csak arra emlékszem, hogy én 6 éves voltam, fogalmatlan, egy balatoni rokonunk és pár német barátja pedig a nappalinkban aludt. A koncert miatt…..
iamgolden 2009.07.29 14:15:23
@Interstellar Overdrive:

...végülis nem tudhatom, hogy akkor, általános iskolásként hogy fogadtam volna ezt a Quentől, de akkor még szerintem nálunk is menő volt a stílus és Little Richard is. Arról nem is beszélve, hogy én ma is meghallgatnám.

Szerintem ha egy banda évtizedeken keresztül turnézik, biztos önmaguk számára is üdítő lehet új dolgokat kipróbálni a színpadon.

Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de a Queenben mindig is az fogott meg, hogy milyen változatosak a dalaik és az egész hangzásvilág, nem félnek dolgokat kipróbálni, mások lenni és magukat nem túl komolyan venni, ám a zenét annál inkább.
Hét dala: Freddie Mercury - Michael Jackson: State of shock Album: hivatalosan kiadatlan, demo verzió Miért pont ez? Sajnos, nagyon nem kell magyarázni... Freddie és Michael az 1980-as évek elején studiózgatott párat, melynek végeredménye a legenda szerint Jackson fiókjában maradt. A…..
iamgolden 2009.07.01 15:52:59
@OmegA404: @SzerelmesDolgok:

...ez már ezer éve előkerült..

@nosferato: ... ha az eredeti sztorinál maradunk, akkor kicsit vicces, hogy Michael Jackson tulajdonképpen kábítószer túladagolásban halt meg....

....persze valószínűleg az állt a dolog mögött, hogy akkoriban (83-84) Mick Jagger 'jobb név' volt, főleg a prűd Egyesült Államokban, mint Freddie Mercury. És nem is feltétlen Michael Jacksoné lehetett a döntés.
A második gondolatom pedig a zenészváltással kapcsolatban az, hogy Freddie leénekli MJ-t, tehát egész más is lehetett a háttérben....
iamgolden 2009.07.01 15:58:46
@GreenDragon:
Igen, az már tényleg gáz, hogy Jacko 2002-ben sem járult hozzá a megjelenéshez...
Ennek tényleg csak 2 oka lehet:
1., nehogy rossz fényben tűnjön fel az AIDS-ben elhunyt Freddie miatt
2., tényleg észlelte, hogy Freddie leénekelte.

Bármelyik eset is állt fenn, csak azt bizonyítja, hogy MJ-ról csak mint zenészről érdemes megemlékezni... A többit hagyjuk, mint ahogy Mick Hucknall is említette a hétvégén.
iamgolden 2009.07.01 17:22:40
@Interstellar Overdrive: ...ha meg akarta volna jelentetni, megtette volna, főleg Freddie halála után.... De szerintem az utóbbi években már gondolkodni sem tudott...Ez nem összeesküvés elmélet, csak következtetés.