Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fourgee

1 bejegyzést írt és 1598 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Vagányság Zenei kisokosító 2014.03.31 07:38:00
#444 Segítünk eligazodni a sok hülye zenei stílus között: az elektronikus műfajon belül ha valaki dallamos lakodalmas zenén nevelkedett vagy véletlenül zenét tanult, akkor trance lesz belőle, ha a hangzás érdekli jobban, akkor house, ha részeg tinilányok között akar térdig…..
Egy szál virág, csokoládé, kinyitni az ajtót a hölgyeknek és még sorolhatnám. Kihalóban vannak már az udvarlás ezen formái. Még anyáink idejében azért iparkodtak a férfiak annak érdekében, hogy jó benyomást keltsenek a randipartnerükre, de ez valahogy elpárologni látszik.…..
A valaha készült legjobb rövidfilm a tervezett elavulásról. Minden nyelven. ..
fourgee 2013.11.27 09:54:39
@Wind Callman tér: Azért vagyok piros robot, mert a 3 éves iPhone-om még mindig tökéletesen működik és jövőre sem cserélném le, viszont az alig másfél éves Samsungom már egyszer feldobta a talpát és le akarom cserélni?

:)
fourgee 2013.11.27 10:00:15
@Övönaluli Lali: Samsungban/más telefonban 20 másodperc alatt cserélek akkut, iPhone-ban meg 1 perc alatt. Hát ez tényleg olyan nagy probléma, azalatt akár világvége is jöhet.

Egyébként meg nem az iPhone az egyetlen ahol csavarozások árán lehet csak cserélni, ott van a HTC, a Nokia, meg most már egyre többen állnak be a sorba. Hogy azokban mennyi ideig tart, azt nem tudom, még sosem próbáltam.

Az meg faszság hogy csak a szerviz tudná cserélni (mindenki ezzel jön), kijelzőt is cseréltem már iPhone-ban, HTC-ben, stb.

Aki csavarhúzót tud a kezébe fogni, meg be tudja dugni a kábelt a telefonba, az ugyanazokat el tudja végezni, amit a szerviz is. Igazából "javítani", mint régen a tv-szerelők, már a szerviz sem tud.

Annak idején a csúcskategóriás Nokiámban lekopott a billentyűzet fólia. A hivatalos Nokia szervizben (egy kis forgalmú Nokia szaküzlet hátsó helyisége volt) azt mondták hogy 1 hét. Elmentem egy olyan boltba ahol nem csak szerviz szolgáltatással együtt árulták a fóliát, hanem magában is és 10 perc alatt megvolt a csere.
fourgee 2013.11.27 11:28:52
@Circus: Hát, sem az iPhone 5, sem az 5S, sem az 5C nem olyan hogy arra motiválna hogy lecseréljem a 4S-t.
Egyébként használtan vettem, törött kijelzővel, elég olcsón. Rendeltem rá új kijelzőt, hátlapot és tökéletesen működik.
Havi 12 ezer forintnyi angol fontot fizetek a telefon előfizetésért, ezért 400 perc beszélgetést, korlátlan SMS-t, időnként korlátlan internetet (máskor meg 2GB adatforgalmat havonta, nem tudom hogy mi szerint váltogatják), plusz a Galaxy S3-at amkor kijött tavaly nyáron, megkaptam ingyen, kártyafüggetlenül.

Amikor feltöltőkártyás voltam, ezt a havidíjat simán elbeszéltem/SMS-eztem/neteztem, csak akkor nem kaptam 22 havonta egy ingyen telefont mellé :)
Több mint 3 éve használok Androidot, iPhone-t meg csak pár hónapja, de mégis már az első nap sokkal kényelmesebb volt használni. 2 SIM-kártyám van, egy brit meg egy magyar, így egymás mellett használom a két telefont nap mint nap.

Sajnos sok Androidos úgy mond véleményt az iPhone-ról hogy még sosem használta, csak gyűlöli. És sajnos sok iPhone-os úgy mond véleményt az Androidról hogy sosem használta, csak gyűlöli. Mármint ez Magyarországon figyelhető meg, az Egyesült Királyságban mindenki leszarja hogy a másiknak milyen telefonja van. A telefon itt csak egy eszköz. Magyarországon meg furcsa mód vérre menő viták témája.

:)
Nézzen még több magyar csatornát Szlovákiában és Csehországban is! Elnyomják a magyart, nem használhatja a magyar anyanyelvét Szlovákiában – halljuk úton-útfélen a magyar nacionalisták alaptalan rikácsolását. Aki még mindig nem értené, a nacionalista államok tyúkszemre…..
A Német Ellenállás Emlékbizottságának feje szerit a náci bűnök egyik főkolomposát, Heinrich Müllert egy zsidó temetőben találták meg. A népszerű Bild bulvárlapnak árulta el Johannes Tuchel a szenzációt kiváltó hírt. Müllert állítólag egy berlini zsidó temetőben, egy…..
fourgee 2013.11.01 09:15:51
@kisqtya: Lebalfaszozni egy egész népet ugyanolyan mint zsidózni. Ha a magyar uralkodó osztályra gondolsz, akkor jusson eszedbe Rákosi is, aki nem Rákosi, hanem Rosenfeld eredetileg (tudom, ősi magyar név).

Hogy miért veszélyes ez az erőltetett, túl sok holokauszt-megemlékezés? Hogy miért veszélyes a mostani magyarokat hibáztatni a 70 évvel ezelőtti dolgokért? Nos, azért, mert az emberekben kialakul egy immunitás a témával kapcsolatban. Nem csak hogy leszarják, hanem bele sem gondolnak, át sem gondolják hogy mi történt akkor.
Gondolj bele, minden héten lenne Magyarországon valami "megemlékezés" amin titeket zsidókat hibáztatnának mindenért (nem csak a szélsőjobbra gondolok, hanem hivatalosan, állami szinten lennének ilyen rendezvények). Egy idő után nem mondanád azt, hogy "Basszátok meg, idióták vagyok, hát miről tehetek én?". Dehogynem.

Ez eddig nem is veszélyes. Na de a történelem mindig ismétli önmagát. És ha megint jön egy esemény ami hasonló lesz a 70 évvel ezelőtt történtekhez, akkor ha az állandóan hibáztatott nép nem is vesz részt tevékenyen benne, de nagy ívből le fogja szarni hogy éppen a szomszéd városban ártatlanokat végeznek ki, mert az fog az eszébe jutni hogy legalább eltűnnek azok akik egész életében baszogatták. Nem lesz aki bűnösnek állítsa be őket.

Néha csodálkozom a zsidóságon hogy tanultsága ellenére mennyire ostoba bizonyos dolgokban. Pl. divat szélsőjobbozni, nácizni, stb. Ha valaki hangosan zsidózik, arra egyből rászálnak. Pedig ha jobban megnézzük, a hangos zsidózók mit csinálnak? Semmit. Zsidóznak egyet.
Viszont, rengeteg olyan magyar van, aki tanult, ugyanúgy öltözik mint a mai zsidó fiatalok, ugyanazt a zenét hallgatja, ugyanott bulizik, ugyanúgy él. Csak közben utálja a körülötte lévő zsidókat és amikor biztosak benne hogy senki "olyan" nincs a környéken, akkor kimondják a véleményüket. Nem egy ilyen esetet láttam.

De tessék, hibáztassatok minket magyarokat, meg támadjátok a hangosan zsidózókat, közben meg legyetek jóban azokkal akik a legjobban gyűlölnek titeket és majd megteszik a legelső lépést egy újabb holokauszt felé.
Az európai Sundance-ként is emlegetett miskolci Jameson CineFesten nyolc Indexvideós dokumentumfilm debütált. A héten levetítjük ezeket az Indafilmen: első nap Horváth Balázs 2oo7-es filmjét mutatjuk be, a 120 centi tömény erőszakot. A sorozatok 2oo7 és 2o12 között…..
fourgee 2013.10.27 02:41:14
@Van már ilyen nick?: "Ennnyire kemény itt a moderálás?"

Biztosan a fasiszta Orbán-kormány moderál. Kíváncsian várom hogy az Egymillióan a sajtószabadságért tagok mikor fognak reklamálni hogy az Orbánék miatt nem lehet szabadon cigányozni az Indexen :)))
A gazdag nyugat-európai országok összességében nagyon is jól járnak a bevándorlással, még akkor is, ha valóban vannak olyan érkezők, akik csakis a nagyvonalú segélyekre alapoznak.„Jönnek a románok és a bolgárok, itt élősködnek majd a mi pénzünkön és szabadon veszik…..
fourgee 2013.09.19 22:46:16
@desw: "Ennyi! Ha nem tetszik a bevándorlónak a befogadó ország vallása, szokásai, akár haza is mehet. "

Te a zsidókból is keresztényt csinálnál? :)
fourgee 2013.09.19 23:56:24
@desw: Olyan nincsen hogy "az arabok szabályai". A legtöbb muszlim ismerősöm nem arab, és van olyan arab ismerősöm aki nem muszlm. Sőt, van olyan arab muszlim ismerősöm aki a ramadánt tartja plusz nem eszik disznóhúst, de minden egyéb mást szabályt magasról leszar (pl. nem hajlandó kendőt felvenni, mert szerinte nem attól lesz jó muszlim valaki ha hordja és egyébként sem vallási előírás). Így össze-vissza arabozni kb. olyan mint amikor más népek elkezdik hogy "eastern european", meg megkérdezik hogy a lengyel meg a magyar nyelv egyforma? Erre mindig azt válaszolom hogy igen, mint ahogy az angol meg a kínai is rokon nyelvek :)
Ismerek irakit, egyiptomit, marokkóit, stb., mindegyikük arab, de mégis totál mások. Kinézetre is, meg felfogásra is. A legvallásosabb muszlim akivel eddig találkoztam az pl. bangladeshi volt. Azok meg úgy arabok, ahogy mi magyarok japánok vagyunk.
Láttam már olyan iráni muszlimot aki rendszeresen eljár piálni, viszont dolgoztam már olyan afrikai muszlimmal is, aki még az alkoholos üveget sem volt hajlandó megfogni.
HamPLÓ Budapest a metrók előtt 2013.09.18 16:00:00
A metró 1970-es megindulása - illetve a kelet-nyugati vonal második szakaszának '72-es átadása - óriási változásokat okozott Budapest tömegközlekedésében. Geoffrey Tribe szerencsére még '69 nyarán járt itt, így meg tudott örökíteni néhány olyan életképet, ami a hozzám hasonlóan később születetteknek…..
Phenjan nem Párizs, de ha nem ragaszkodunk a Montmartre nyújtotta kilátáshoz, az észak-koreai fővárosban is be lehet dobni egy latte macchiatót.  Ki hinné, de Phenjanban gombamód szaporodnak mostanság a kávézók. A nyugati igényeknek is megfelelő vendéglátói létesítmények…..
fourgee 2013.09.04 06:30:40
@visszakettopadlogaz: Ha megdől egy rendszer aminek az elitjéhez tartozol és hirtelen mindent privatizálnak, akkor ki is jár jól? Az akkori szovjet elit is milliárdos ma már, de szerintem az itthoni sem panaszkodhat :)
fourgee 2013.09.04 06:48:21
@visszakettopadlogaz: Oké, te melyiket választanád? Hogy életed végéig kávéval meg kólával szúrják ki a szemed egy neked és társaidnak fenntartott "luxus"kávézóban, vagy pedig azt hogy ezt az álomvilágot felborítsátok, aztán rövid időn belül milliárdos legyél? Előbb-utóbb valaki a csapatból el fogja ott is indítani a változást mert gazdag akar lenni, a többieknek meg mivel ez a kis kialakított világuk fel lesz rúgva, nem lesz más választásuk ha nem akarnak hirtelen lesüllyedni az elszegényedett réteghez.
fourgee 2013.09.04 20:50:16
@Void Bunkoid: Az előző munkahelyemen dolgozott X pultos. Kb. 15 fő. Ugyanazt a kávét használták, ugyanazt a kávéfőzőt, ugyanazt a tejet. 15 főből egészen pontosan kettő nagyon finom, kellemes lágy, de erőteljes ízű kávét főzött, a maradék 13 meg egy savas valamit. Mert nem értettek a kávégéphez. Nem csak arról szól hogy megnyomod a gombot. Olvass utána a témának. Talán pont az Indexen írtak valakiről, aki asszem valami barista világbajnok vagy mi lett. A rendelkezésre álló kávéból az adott kávégéppel a legtökéletesebb eredményt hozza ki.

Magyarul, míg te egy savas ízű szar löttyöt főzöl, addig ő egy finom kávét.

:))
Mindenféle elérhető szögből és megvilágításból igyekeztem tanulmányozni az Alföldi Róbert rendezése ellen irányuló, felháborodással egybekötött tüntetés híradásait, felvételeit. Látszólag nincs összefüggés, de arra jutottam, hogy megnyugodhatunk: minden rendben van,…..
fourgee 2013.09.02 00:23:48
@DR. Smit Pal: "Es jellemzo, hogy az rtl ehhez aszisztalt. Mi a fasznak kellett ezt bemutatni, mi fasznak kell errol a provokaciorol ennyit beszelni ? "

Azért, mert az RTL előtte és utána (nem láttam élő adásban, de valószínűleg közben is) reklámokat ad le, amikből bevétele van. Ha van valami, amivel botrányt kavarhatnak, az azon felháborodott, RTL-t nem néző emberek is nézni fogják, így a hirdetők mégtöbb emberrel tudják megnézetni a reklámjaikat. Ez nekik jó, mert sokan látják és jó az adott televíziónak is, mert értékesíteni tudják a horror áron adott reklámidőt. Ennyi. A pénz az úr :)
fourgee 2013.09.02 08:00:30
@no_successful2: Engem elgondolkodtatott, de nem a politikai nézeteimen, hanem azon hogy miért kellett ezt így zeneileg elb...altázni.

Kb. mintha Gordon Ramsayt beküldenék egy műtőbe azzal a jelszóval hogy jó chef, bontott már szét egész malacot, ezért valószínűleg műtét közben is jó lenne hiszen jól bánik az éles késsel. :)
Mostanában sokat BKV-zok csupa-csupa olyan vonalon, ahol elsőajtós felszállás van. Ezek a vonalak ráadásul jó hosszúak is, így van időm megfigyelni az utazóközönség reakcióit az új módira. Örvendetes, hogy a legtöbb ember jól vette az akadályokat és az első ajtón…..
fourgee 2013.08.27 08:52:29
@parandroid: ". gondolkodva volt megint, az tisztán látszik."

Nyugat-európai városokban, ahonnan most a BKV is átveszi ezt az elsőajtós felszállós, elektronikus kártyás módszert, ott úgy működik hogy a második, középső ajtónál (mert nincsen harmadik, hátsó ajtó) felszáll a babakocsis nő, utána pedig előremegy és odanyomja a kártyáját a leolvasóhoz. Ha nem teszi meg, akkor a sofőr vár egy darabig, aztán leállítja motort. Arra számítottál hogy az első ajtón kell felpréselni a babakocsit? ". gondolkodva volt megint, az tisztán látszik."
:D
fourgee 2013.08.27 20:25:58
@qwertzu: Londonban voltak a piros heteshez hasonlóan csuklós buszok (mára már egy sincs, minden vonalon ahol nagyobb jármű kell, double decker van, asszem tavaly előtt vonták ki őket a forgalomból), persze azokon a városrészeken mentek át ahol sokan blicceltek (nem írom le hogy sok fekete bliccelt, mert az rasszizmus lenne), így ezeken a vonalakon elég gyakori megoldás volt hogy egyes megállókban ott álltak az ellenőrök egy csapat rendőrrel. A csuklósbusz mind a három ajtaja kinyílt (igen csak három, teljesen felesleges leghátulra egy tök pici ajtó, ami értékes ülőhelyeket vesz el), felszálltak az ellenőrök, az ajtókba meg beálltak a rendőrök. Biztos volt már rá példa, de én a legnagyobb darab feketéket sem láttam próbálkozni szökni, nem szórakoztak a rendőrökkel.
fourgee 2013.08.27 20:29:41
@hot-spot: Miért kellen hogy több pénzem legyen? Te valami pénzmániás pénzfüggő vagy és azt nézed hogy mitől lesz több pénzed? Kár hogy nem vagyok Eric Cartman a South Parkból, mert akkor most kérdeztem volna egy érdekeset :)

Az embereknek így is-úgy is el kell jutniuk A-ból B-be. Mivel a lakosság 99 százaléka rohadt lusta, ezért a bliccelők ha nem tudnak fizetés nélkül utazni, nem fognak gyalogolni, hanem fizetnek helyette. Több fizető utas az pedig több pénzt jelent a BKK-nak.

Ha én fizetek a bérletért, akkor fizessen mindenki, aki használja a tömegközlekedést. Te is! :))))
Meggyőző fölénnyel hozták le a csehek a budapesti barátságos mérkőzést a kulcsfontosságú őszi selejtezők előtt! Bílek mester csapata öt góllal terhelte meg a vendéglátó csapat hálóját, míg Dzsudzsákék még a becsületgólt sem találták meg! Legalábbis Jakub Kohár…..
A Határátkelő történetének egyik meghatározó pontja az „ott sincs kolbászból a kerítés" kifejezés és az az ellen viselt (kommentelői) harc. Állandó (Prémium...) kommentelőnk, diggerdriver (blogját szívesen ajánlom figyelmetekbe) szerint viszont Londonban igenis abból van –…..
fourgee 2013.08.14 08:56:40
@pappito: "Persze ez csak egy kiragadott példa, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle ,rengeteg másik brit nem biztos, hogy ugyanazért jön el, de itt is sok van meg az ausztráloknál is. Általában városi népek jönnek. "

Szerintem inkább kalandvágy van benne. Sok amerikai, kanadai, ausztrál és új zélandi jön Nagy-Britanniába. Az ismerőseim nagy része a vízum lejártának közeledtével elkezdett EU-s partner után nézni akivel házasodni lehetne, de végül egyikből sem lett semmi így haza kellett menniük. Viszont, egy közös mindegyikben volt, mégpedig az hogy mielőtt hazamentek volna, az utolsó 1-2 hónapban csináltak egy európai körutat és beutaztak minden fővárost.

Egyik volt angol főnököm pár hete hívott Új Zélandra, de én csak olyan távolságra vagyok hajlandó költözni, ahonnan 1 hét alatt haza lehet biciklizni Magyarországra. Na, biciklizni nem fogok :D, de az egy olyan távolság ahonnan kényelmesen haza lehet repülni és ha bármi történik, még aznap vagy másnap haza tudok jutni repülővel (sajnos volt már erre szükségem).

Nekem az a furcsa hogy az emberek egy része a kényelmes élet és a megálmodott jövő megvalósítása helyett rögtön a számokat nézik hogy mennyit kellene megkeresniük hogy aztán azt a pénzt el is szórják. Pl. valaki említette hogy nettó 2600 font még nem elég arra hogy valaki jól éljen Londonban. Egyik ismerősöm havi 900-ért bérel studio lakást Victoria station környékén (bele sem lehet kötni a helybe, mert az már elég belváros :) ), gondolom még arra rájön havi 150 font council tax meg egyebek, de a 2600 fontból még akkor is megmarad 1400. Ha havi 400-at elbasz az ember, abból minőségi alapanyagokat vehetsz ahhoz hogy otthon főzz valami jót (ez a pénz szerintem 2 főre is elég). Marad 1000 font. Az kb. 340 ezer forint. Nos, azok akik általában ilyen fórumokon okoskodnak hogy 3000 font sem elég ahhoz hogy kényelmesen élj, azok a nettó 340-et nem hogy nem tudják otthon sem félretenni (ahonnan okoskodnak), hanem még csak meg sem keresik azt a pénzt. :)))

Igen, ha az ember nem elég intelligens akkor a pénz bármennyi lehet könnyen elmegy. Sokan nem képesek kontrollálni a pénzügyeiket, lásd a sok devizahitel probléma otthon.
Lenhardt Balázs volt jobbikos, jelenleg független képviselő indulatos kérdése nyomán felmerült bennünk: vajon a(z Új) Magyar Gárda vonulásának, vagy a Meleg Méltóság Menetének rendőri biztosítása visz el több adóforintot? Kiszámoltuk. „Miért nem tiltják be végre a…..
fourgee 2013.08.12 08:28:48
A Gárdához felesleges kiküldeni rendőröket, azok úgyis csak videóznak. A Pridehoz sem egy rendőri csapat meg kordonok kellenének, hanem az hogy akik a balhét csinálják, azokat aznapra valamilyen okkal elfoglalttá tegyék (ugye erre jó példa ha egy ujgur tart előadást, vagy kínai politikus érkezik).

1. az emberek nagy része akkor is utálni fogja a homoszexuálisokat ha van rendőrségi biztosítás, ha nincs, de ők nem mennek oda balhézni, ha meg épp arra járnak, akkor kikerülik.
2. tényleg azt a kevés embert aki balhézik, csak őket kellene aznapra eltávolítani.
3. a sokat emlegetett homofóbok a büdös életben nem fognak megjelenni egy ilyen felvonuláson, mert ha valaki érti is amit mond meg olvas, akkor tudja hogy a fóbia az félelmet jelent. Aki odamegy egy ilyen felvonulásra balhézni, az nem homofób, nem utálja őket, hanem egyszerűen gyűlöli őket és balhézni akar.

Magyarul, a Prideot nem kellene biztosítani, megfelelő előkészületekkel biztonságos lenne, valamint a Gárdát sem kellene a rendőrséggel figyeltetni, úgyis feltöltik magukról a fotókat a közösségi oldalakra. Gyerekek, profin kellene dolgozni mint a brit rendőrség és a brit titkosszolgálat. Amikor 2011-ben a sok színes bevándorló balhézott meg fosztogatott, akkor nem igazán csináltak semmit a rendőrök, csak nézzétek meg a videókat. Amint elült a balhé, szépen elkezdték nézni a videókat, fotókat, meg közösségi oldalakat és egyenként minden fosztogatót begyűjtöttek a következő hetekben. :)
Magyarországon a hatékony intézkedés helyett még mindig divat valamiért erőt demonstrálni.

Miért?
Akik ma fél egy után olvassák ezeket a sorokat, és elmulasztottak élni a digitális átállás kínálta lehetőségekkel, már csak az elsötétült képernyőt bámulhatják. Nem lehet pontosan tudni, hogy hányan vannak, de bizonyára néhány százezren. A hozzáférhető számokból…..
fourgee 2013.07.31 22:10:21
@dr. Kóser Malac: Te most vagy kamionos, vagy zőccséges vagy. (megyek angolba, megyek spanyolba, megyek osztrákba, megyünk görögbe) :)
Üdvözlöm!  A testvérem pincér egy érdi kávézóban. Előszőr arrol volt szó, havi 70-80 ezret fizetnek neki, mert kezdő, plusz borravaló. Bevitte másnap a papírjait,de mai napig nem irtak munkaszerződést. Dolgoztatják heti 5 napot naponta 12-14 órát. A munkaidő vége és…..
fourgee 2013.07.28 12:07:56
@monddazigazatmar: Vicces vagy :)))

1. Lakást nem itt akarok venni, hanem otthon. Esélyem van venni, csak nem a 2-es zónában kell nézelődni, hanem kintebb. Pl. egyik ismerősöm Wembleyben vett egy újépítésű lakást. De én rohadtul nem akarok lakásban lakni, kertesházat akarok, csak az 2x-4x annyiba kerül sajnos.

2. Mint mondtam nem szoktam járni kajálni. Otthon egyik ismerősöm magyarázott nagyon hogy menjünk el egy helyre, mentem vele. Magamtól nem fogok menni. Ennyi. Hogyha minden nap máshol ennék az azt jelentené hogy sikeresebb vagyok mintha megveszem a minőségi alapanyagokat és abból főzök magamnak??? Cornfed, freerange, vagyis kukoricán- és szabadontartott csirkéből főztem tegnap előtt. Étteremben tudod mikor fognak cornfed freerange csirkét rendelni alapanyagnak???

3. Amit elérek és amilyen színvonalon élek. Ha nem ismersz, honnan tudod hogy mit érek el és milyen színvonalon élek? Ha nem tudod, akkor miért feltételezel baromságokat, amiket a saját agyad szül? :) Attól hogy van sok igénytelen magyar aki képtelen a minimálbérből kimászni és ugyanolyan szarul él itt is mint otthon, arról én nem tehetek. A lehetőség mindenkinek megvan, csak meg kell ragadni.

4. Nem négy másikkal lakom, és ráadásul jó környéken. Kettes zóna, családias környezet. Néha tényleg olyan érzése van itt az embernek mintha nem is Londonban lenne, hanem egy faluban. A metró meg a vonat egy köpésre, amivel pillanatok alatt a belvárosban vagyok, de még busszal is max. 30 perc az Oxford street. Sokáig laktam Wembleyben, az egy rémálom ehhez képest.

5. Nincsen iPadem, azon nem megy a WoW :)

6. Nincsen FCUK cuccom. Egyszer jártam a boltban, körülnéztem és egy felvehető darabot sem láttam (ugyanolyan szar mint a River Island, vagy a GAP). Leárazásnál egyszer próbáltam meg vásárolni (másik boltban), akkor elborult az agyam attól hogy minden más méretben van minden, csak az enyémben nincsen (azt kapkodják el legelőször), úgyhogy kerülöm a leárazásokat. És Primarkba sem járok, csak hogy megnyugodj :)

7. A kurva anyádat neked :)

8. Nem szarok bele más ételébe. Egyszer egy kedves román kolléga a desszertes vágódeszkámra rábaszta a nyers csirkemellet. A csirkemell átrepült a konyhán, én üvöltöttem vele, de mindenki rám nézett furcsán hogy ezen miért akadtam ki.

9. A lengyel gyereket konkrétan én nem láttam (mielőtt belekötnél hogy miért írtam, olvasd vissza, nem írtam olyat hogy konkrétan ezt láttam :) ), csak azt hallottam ahogy a főséf üvölt vele, utána derült ki hogy mi történt.

Hát ennyi. Van egy kényelmes életem, nemsokára úgy fogok venni lakást hogy nem kell devizahitelt nyögnöm ahogy mások teszik. Te meg idegesen feltételezel dolgokat, vagdalkozol, jössz itt Notting Hillel, azon még mindig jót röhögök. Most online körülnéztem gyorsan a lakás- és házárak után, mindegyik 3 millió fontnál indul. Ha kiköltöztem ide, szerinted miért kellene 1 milliárd forintért lakást vennem? Szerinted csak az élhet jól, aki 1 milliárd forintnyi fontért lakást vesz?

:)))

Te most a Svábhegyi villádból írsz? Nem? Akkor meg miért élsz Magyarországon? :)
fourgee 2013.07.28 12:12:51
@droid_: "ez szerintem könnyen lehetséges. pl van 100 magyar ismerőse amiből egynek van lakása (mondjuk egy 15 éve letelepedett IT-s), meg ismer össz 2 angolt, akinek egyébként nincs, a többi ismerőse meg lengyel, pakisztáni, stb. "

Ha nem ismersz, honnan tudod hogy hány angolt, hány magyart, hány pakisztánit, hány lengyelt ismerek? :)))

Ezért tart ott az ország ahol van, mert mindenki megmond mindent, mindenki feltételez mindent, mindenki mindent jobban tud a másiknál, csak dolgozni nem akar senki. Olyan mint a magyar foci. Mindenki rohadt jól ért hozzá, mindenki tudja hogyan kellene másképp csinálni, mégis szar.

:)
fourgee 2013.07.28 18:51:12
@monddazigazatmar: Nem azt írtam hogy karrier pincérkedni Londonban, hanem azt hogy sokkal előrébb lenne ha Londonban pincérkedne mintha maradna Érden vagy hol heti 10 ezer forint + borravalóért.

Már megint olyan jól tudod hogy mi az amit meg tudok fizetni és mi az amit nem :))) Igen, dolgoztam olyan helyen is ahol ELMÉLETILEG jó minőségű csirke volt (papíron, többet is fizettünk érte), de amit nekem fel kellett dolgoznom az messze volt attól.

Akármit mondhatsz, amit saját magad főzöl meg kiváló alapanyagokból, attól jobban nem fogsz SOHA kapni étteremben. Sosem fogod frissen megkapni, mindent elő kell készíteni. Ugyanis sehol sem fogsz 1-2 órát várakozni arra hogy mindent akkor készítsenek el neked, sőt, le merem fogadni hogy te balhéznál a leghamarabb ha nem kapnád meg az ételt 10 percen belül.

Olyan ételcelebnél dolgoztam aki a legjobb brit séfeket fikázta egy TV műsorban (ebből már ki lehet találni), mégis olyan dolgokat láttam a konyháin... Hiába fizetnek meg pár embert, melléjük felveszik minimálbérért a tapasztalat nélküli románokat, lengyeleket, olaszokat, stb, aztán kapkodhatod a fejed hogy mikor mit rontanak el.

Londonban ha bárhova beülsz, reggelire ugyanazt a szutyok bacont fogják neked felszolgálni, ami sütés közben egy csomó levet kienged. Nem, nem olcsó, csak nem megfelelő minőségű. Van egy elismert hentes Londonban, nála picivel több pénzért tökéletes bacont lehet kapni, aminek nincsen leve, csak zsírja.

Sok hely van a világban ahol magasak az árak, viszont a legszarabb alapanyagokat használják fel. Na, nekik tökéletes vendég vagy, mert fizetsz, de mindegy mit kapsz, csak drága legyen :)))

Te vagy a sokadik ember aki a szar anyagi körülményei miatt azt hazudja hogy milyen jól él és közben másokat fikáz :)
Az Indexen ma megjelent egy cikk, a Fidesz, MSZP, E14 politikai térképről, és annak lehetséges módosulásairól, amiben volt egy szavazás: Ki legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A szavazás tök érdektelen volt az első 4 órában 2000 szavazat érkezett, Bajnai Gordon 50%-al…..
fourgee 2013.07.24 22:41:32
@álfirkász: "Az meg sem fordul a kis csökött agyadban, hogy pl. valamelyik jobbikos csürhe műve az egész? Sokkal jellemzőbb rájuk. "

Igazad van, két zsidó meg cigányverés között néha holokauszt tagadás helyett Mesterházyra szoktak szavazni. Jellemző rájuk :)))
fourgee 2013.07.25 01:03:08
@álfirkász: Na mi van náci, meguntad a Mein Kampfot és most itt unatkozol? :) Fogadjunk hogy Gárda avatáson te voltál a legelső a sorban, csak hogy letérdelhess a vezetőid elé :)
Két szép darab angol majszolgatja egymást. Ha még nem hánytad volna el magad a tegnaptól, ettől tuti el fogod.  Köszi Fruzsi!! ..
fourgee 2013.07.15 07:58:53
@sparklie: Na igen, laktam együtt egy ideig nigériaiakkal egy házban. Ketten amikor dumálni akartak, akkor vmelyikük odament a másik ajtójához és mindig kopogott, meg mondta hogy "hey, chamaaan". Eleinte azt gondoltam hogy muszlim lehet mert Jamal-nak hívja aztán rájöttem hogy mindkettő ugyanúgy szólítja a másikat, miközben egyiknek sem Jamal a neve. Szóval minden ilyen esetben elgondolkodtam hogy mi a jó büdös franc lehet az a "csamaaan". Egyszer rákérdeztem, akkor szépen kimondta a szót, hogy "chairman", kb. "elnök úr", meg még hozzátette hogy azért nem értem mert nem beszélek angolul!!! :D

A nigériaiak nagy része kb. úgy beszél angolul, ahogy a legismertebb "magyar nigériai", Fekete Pákó magyarul.
A cseh neonáci olyan, mint a magyar vagy a szlovák. És ahogy nézem a fotókat és a videofelvételeket egyre inkább úgy tűnik, hogy a roma kisebbséggel folytatott együttélés nyilvánvaló problémája csak a felszín, itt egy morcos, elégedetlen és elszegényedő tömeg általános…..
fourgee 2013.07.02 15:46:57
Jó lenne ha az emberek végre tisztában lennének a fogalmakkal, hogy mit jelent az hogy náci, neonáci, skinhead, fasiszta, liberális, balliberális.

Fasiszták meg nácik már nem léteznek vagy 70 éve. Neonácik vannak.
A skinhead kultúrát a brit munkásosztály gyerekei alakították ki, angolok, jamaikaiak (igen, négerek), stb.

Rasszizmus ellen küzdő skinheadek:
en.wikipedia.org/wiki/Skinheads_Against_Racial_Prejudice

A minden másképp gondolkodót elhallgattatni és betiltani akaró balliberálisoknak meg annyi közük van a liberalizmushoz, mint... (mindenki fejezze be a mondatot úgy ahogy neki tetszik, egy ballib biztosan nem hagyta volna így nyitva, szabad gondolkodásra ösztönözve az embereket, hanem a saját gondolatát próbálta volna meg ráerőltetni mindenkire :D)
fourgee 2013.07.12 18:51:40
@hopptarisznya: "Úgy látszik ott is vannak még normális sofőrök, akik nem nyelnek le bármit. "

Van jogosítványod? Ha van, akkor 100% hogy kizárólag B-kategóriára. Ha lenne legalább C-d akkor nem írnál ilyen hülyeségeket.

Amikor tanultam buszt vezetni, elég sok autós szabálytalankodott. Volt olyan hogy 2x2 sávos úton megálltam átengedni egy gyalogost a zebrán. Én a külső sávban álltam, amikor a belső sávban a megengedett 50 helyett jóval gyorsabban elhúzott egy autós. Nem volt buszmegálló a környéken, ráadásul egy nagy Bován tanultam, nem városi buszon, plusz még ott volt a zebra felvestve meg előre kitáblázva. Rá akartam dudálni az autósra meg anyáztam egyet, de az oktatóm rámszólt és mondta hogy "te most már professzionális sofőr vagy, nem csinálhatsz ilyet".

Akik azzal keresik a kenyerüket hogy valamilyen járművet vezetnek és utasokat szállítanak, felelősség van rajtuk, azok mind professzionális sofőrök. Jól kell tudniuk vezetni, betartva minden szabályt és a legnehezebb helyzetekben is higgadtan.

Higgadtnak kell maradni mert ha az ember ideges valami miatt, az nagyban elvonja a figyelmét. Úgy pedig könnyű hibázni.

Az említett villamosvezető lehet hogy jó ember, lehet hogy jó vezető volt eddig, de "elborult az agya", elvesztette a higgadtságát, ami viszont egy professzionális sofőrnél nem megengedhető. Gondolj bele, lenne egy orvos aki rohadt jó szakember, de mindig elájulna a vér látványától. Téged műtene. Te meg háborognál hogy milyen dolog már az hogy elájul az orvos, mások meg leszólnának téged hogy maradj kussban mert egy jó szakembert kritizálsz. Aki rosszul van a vér látványától és egyéb hasonló dolgoktól, az valószínűleg nem fog arra a pályára menni, nem fog orvos lenni, nem fog műteni.

A londoni példával meg felesleges jönni, rendkívül sok olyan busszsofőr van itt sajnos, akikre még egy autót sem lenne szabad rábízni. Láttam olyat hogy útjavítási munkánál kitett bólyára hajtott rá egy busz, majd kilométereken keresztül vonszolta a busz alatt az első tengely környékén. Elég hangos volt és furcsa hangot adott. A sofőr fején láttam hogy csodálkozik hogy mi lehet ez, de meg nem állt volna megnézni. Néztem hogy melyik cég üzemelteti a buszt meg melyik buszgarázshoz tartozik - pont ahhoz ahol egyik ismerősöm dolgozott. Egyből felhívtam hogy nem akarnak-e szólni ennek a balf.sznak rádión mert ilyet el nem tudnék képzelni hogy valamit benyel az autóm alul és úgy megyek tovább, ráadásul utasokkal. Mondta hogy ne csodálkozzak ezen, ezek mind ilyenek.

De visszatérve a villamosvezetőre, nem veszítheti el a türelmét munka közben, amikor X emberért felel. Pont ezért fizetik. A kirúgásával nem értek egyet, hogy a pofozásért mit érdemel arról a bíróságnak kellene döntenie, cégen belül találhattak volna neki valami mást, vagy elküldhették volna 1 hónap szabadságra hogy pihenje ki magát.
Praxis Elszakadt a gumióvszerünk 2013.07.07 09:09:46
Az ember igazítsa a nemi életét a bürokráciához... Tisztelt Praxis!    Az én történetem 2 éve történt, olyan nevetségesen szánalmas, hogy meg kell osztanom Önökkel. Remélem azóta javult a helyzet. 2 éve egy csütörtök esti szeretkezés alkalmával, szabályos…..
fourgee 2013.07.08 09:04:20
@Dr.laikus PhD: Akik tényleg normálisan állnak egy kapcsolathoz, azok nem az elsőséghez ragaszkodnak, hanem ahhoz hogy pl. egy rendezvényszervező nő több embert ismerjen a munkájából mint az ágyából. Manapság pont fordítva van sajnos.
:)))
Valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva a modern buszokon és metrókon nem lehet kinyitni az ablakokat, így az utazóközönség ki van szolgáltatva a sofőr kénye-kedvének. Így kánikulában néha akkora a hőség, hogy a törvény szerint például állatokat már nem is lehetne…..
A pénteken botrányos körülmények között megszavazott földforgalmi törvény kapcsán elsikkadt egy igencsak sokatmondó mellékszál. Mint ismeretes, a kormánypárti többség úgy szavazta meg a törvényt, hogy közben harsogott a „Hazaárulók, hazaárulók” rigmustól a ház. A…..
fourgee 2013.06.24 14:50:27
@Atrox: "És ami még elgondolkodtató: a kormányváltásra készülő MSZP tagjai, aktivistái vajon hogyan adtak hangot nemtetszésüknek? Ja, sehogy, értem. "

Mert lehet hogyha megnéznénk hogy melyik párthoz kötődő emberek kezében van a földek többsége, akkor Fidesz-MSZP lenne a válasz? :)))
fourgee 2013.06.24 14:52:49
@toportyánzsóti: "Röhejesek a libsiző,ballibező szellemi toprongyok.Alapfogalmakkal küszködnek ezek a magyar nyelv gyalázók. "

Amíg vannak fasisztázó, nácizó, antiszemitázó szellemi toprongyok, addig lesznek libsiző, ballibező szellemi toprongyok is.
A Földön a természet az egyensúlyra törekszik, akinek nem tetszik, az kereshet egy másik bolygót :))))
Megírjam? Ne írjam? Ezen töprengtem egy sort, miután a bosszúság vaskos felhője immáron végre tovaszállt, hisz hülye vagyok az egészhez, mezei felhasználóként én mindig arra kattintok, ami mellé oda van írva, hogy "javasolt". De talán épp az általam képviselt vaskos réteg az,…..