Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oscar Matzerath

5 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mészáros Gabriella által vezetett Borkollégium is csatlakozott a Furmint Február rendezvénysorozathoz, méghozzá egy elég komoly sort felvonultató furmint kóstolóval. Az eredeti terv szerint a borsor 15 tételből állt, ehhez jött még néhány bónusz tétel részben a résztvevők, részben Mészáros…..
Oscar Matzerath 2014.02.28 10:56:13
@terroir:
Végre! Huhh. Leizzadtam, mikor lesz már.
Ez most mit minősít pontosan szerinted?
Arra számítottam, hogy nehéz lesz. De hogy ennyire?! Ha ebből a mintából akarnánk jósolni, sötét jövő elé nézne a magyar bor. Na jó, legyünk megengedőbbek: Villány. Az oportó. Mayer Villányi Portugieser 2011 Mayer Mártonban nagyon bíztam pedig. Régóta nem ittam tőle,…..
Berecz Stéphanie egyike a borászhőseimnek. Éveken át a reflektorfényen kívül, lassan, de módszeresen dolgozott a férjével, Zsolttal a birtokuk fejlesztésén, és ami még fontosabb, a stílusuk finomításán. E munka eredményeként ma egyedi és gyönyörű színfoltot képviselnek a…..
  Scott Pilgrim (Michael Cera) első látásra beleszeret Ramona-ba (Mary Elizabeth Winstead), de mielőtt megkaphatná a lányt meg kell küzdenie – szó szerint – annak 7 gonosz exével (Chris Evans többek közt).  Ez már a trailerből is kiderül, és ennél több nem is…..
hozamkorlát A két szekszárdiak 2010.12.02 08:00:00
Szekszárd a liebling vörösboros borvidék(ünk)em idehaza. Egy vendégeskedésem alkalmával ezt a két bort bontattam ki a kedves házigazdával, mert egy érdekes kísérletnek tűnt, az egyik kedvenc borom (Diablo) összekóstolása “valami nagyon hasonlóval”. Ráadásul a Chateau…..
Egy kivétellel kiürült a doboz, a tramini még hátravan, írtam máciusban, amikor gyors egymásutánban megkóstoltam szűk kiskartonnyi Somlói Apátsági Pince-bort, és véleményt is mondtam róluk. Az a tramini egészen mostanáig pihent, a múltkori kézművesbemutató – ahol…..
A Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground a saját lábára állt, és írt egy meglepően szerethető lemezt. Az I Blame Coco név Sting lányát takarja, aki ráadásul csak 20 éves, mégsem kell apuci pénztárcáját emlegetnünk vele kapcsolatban. A Bin-Jip Harcsa Veronika…..
àlabeck Egy hozzászóláshoz 2010.07.16 10:42:00
Azért itt válaszolok kedves – ezek szerint sajnos csak volt – olvasóm megjegyzésére, mert az írásom kissé hosszúra sikerült. Idézem az ő sorait: Hogy a jó égbe, de most komolyan, tud valaki, akit szeretek olvasni, leírni egy olyan szót, hogy „fokhagymapor”?…..
hozamkorlát Két szürkebarát 2010.07.05 16:32:00
A szürkebarátról mint fajtáról nem sokat tudok, mert nem kóstoltam még eleget. Amik azonban az utóbbi időben beégtek az agyamba a nyelvemen át: Bujdosó, Bussay, Jásdi, Laposa Bazaltbor badacsonyi (szigorúan ABC sorrend) szürkebarátjai. Tetszettek és felkeltették az…..
hozamkorlát Somló elve 2010.06.23 21:10:00
Szt. Márton Pince Somlói Furmint reserve 2002 szárazSomló az egyik, ha nem a legkedvesebb fehérboros borvidékem. Barátaimmal jutottunk el évekkel ezelőtt Fehérvári Károlyhoz, akinek rusztikus, nagy és iszonyatosan sűrű borai teljesen lenyűgöztek minket. Előtte már ittam a Tornai…..
Ezt a bort a tavalyi Károlyi-palotabeli rendezvényen kóstoltuk, kedves Metszőolló kollégával, már akkor nagyon lenyűgözött az eleganciájával (nemcsak engem). A legjobb szekszárdi fehérnek tituláltam, amit eddig ittam (elfeledkezve a 2007-es Heimann Viognier-ról). Nincsenek a…..
hozamkorlát Nagy Eged hegy 2010.05.01 14:10:00
Tóth István Egri Egedhegyi kékfrankos 2003 Tóth Istvánnak nem sok (négy) borát kóstoltam eddig amik ízlettek. Ezért vetettem meg M(etsző) O(lló) kollégával ezt a palackot. A kékfrankos egy általam egyébként is igen kedvelt fajta, kíváncsian vártam a találkozást... Enyhén…..
Borversenyekre nem hívnak gyakran, és még ritkábban megyek, alig bírok elszabadulni Budapestről. Holott érdekes az ilyen: elsősorban azért, mert új neveket lehet megismerni, akikből aztán vagy lesz valami, vagy nem. A hétvégén nemzetközi olaszrizling-bajnokságot rendeztek…..
Régi, régi dal/Jut még eszedbe kedvesem/a boldog ifjúság,/az erdőszéli kis patak,/s a régi jó barát? A régi-régi dallal együtt azonnal felbuktak bennünk a jóindulatú gúnnyal fűszerezett nemzeti sztereotípiák, amikor a Mozsár utcai Kaledonia ajtajában állva a szórólapok közt…..
Ma este a Szekszárdi Boregyetemen tartok kóstoltatással egybekötött előadást. A téma az olaszrizling lesz, felteszem, kedves olvasóim sem feltételezik, hogy véletlenül. Amikor megkértek, hogy olyasmit találjak ki, ami az egyébként remek borvidék határain kívülre mutat, nem sokat…..
Kubrick rögtön a film elején egy döbbenetes fahrttal definiálja a lényeget. Jack Torrance (Jack Nicholson) apró Volkswagenjének látványa, amint a HEGYSÉG hajszálvékony útján suhan, minden erőltetett szimbolista eszközt feleslegessé téve döngöli az agyunkba: errefelé nem emberi…..
hozamkorlát az első... 2009.07.01 01:05:00
Gondoltam, írhatnánk itt a kóstolt borokról, a pincelátogatásokról, fesztiválokról. meg remélem hamarosan sok egyébről is!..