Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoóGabi

539 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
f1 Piát letetted? Nem! 2012.03.12 10:27:00
A TopGearben brillírozott Kimi Raikkönen. A BBC-s autós show vendége volt a napokban a finn, az interjú vasárnap ment adásba. Jeremy Clarkson műsorvezető nagy rajongója, felolvasta aranyköpéseit, felidézte a klasszikust, amikor Michael Schumacher 2006-os búcsúztatásáról azért…..
Jaime Alguersuari szerint a lengyel sérülése súlyosabb, mint gondolták. Az F1-ből idén kimaradó spanyol a BBC szakkommentátora lesz, bemutatkozó interjújában Robert Kubica esetleges visszatérése is szóba került. Nem tudott jó hírekkel szolgálni egykori kollégájáról. "A…..
Bernie Ecclestone a dpa hírügynökségnek jelentette be, hogy Barcelona és Valencia váltogatni fogja a rendezést. "A következő évtől váltani fogják egymást" - idézi a hírügynökség az F1-főnököt, aki szerint a két város majd leegyezteti a részleteket, de a lényeg,…..
f1 Tesztpilótanő a Marussiánál 2012.03.07 18:04:00
A kiscsapat szerződtette Maria De Villotát. A 32 éves spanyol eddig a Superleague Formulában versenyzett, az F1-csapatnál a szezon utáni, fiatal versenyzők tesztjén mutatkozhat be a volán mögött. Addig a futamokra elutazik, és ha valami történik Timo Glockal és Charles Pic-kel, az…..
Kétéves Renault-val tesztelik a gumikat, de ki fogja vezetni? Az R30 Robert Kubica - egyelőre - utolsó versenyautója, amivel több dobogós helyet is szerzett 2010-ben. A gumiszállító eddig az utolsó F1-es Toyotát használta, de az elavult, már nem képes azokat az erőhatásokat…..
A Ferrari-elnök még bízik a lassúnak tűnő autó feltámadásában. De ha a spanyolnak igaza van, csak az érdekli a főnököt, milyen gyorsan képesek felállni a padlóról. "Remélem, nem igaz (amit hallok), még akkor is, ha Alonso mindig nagyon tárgyilagos. Meg akarom érteni az…..
f1 Raikkönenék szeretik a kocsit 2012.03.06 13:48:00
A Lotus csapatfőnöke szerint képesek lesznek behozni a Red Bullt és a McLarent. Eric Bouiller optimistán nyilatkozott idei esélyeikről, mivel a felkészülésük jól sikerült. "Ösztönző, hogy ha előttünk is vannak, a lemaradásunk csökkent az elmúlt évhez képest, vagyis azt…..
f1 Megvan a HRT, teljes a mezőny 2012.03.05 20:33:00
Hétfő este Barcelonában kifutott az utolsó idei új F1-autó. Néhány órával korábban érkezett a Marussia, a Hispania Racing Team Cosworth-motoros gépe még annál is később készült el. A katalán pályán Narain Karthikeyan próbálta ki a kocsit csapattársa, Pedro de la Rosa…..
Utolsó előttiként hétfőn bemutatták az MR01-est. Silverstone-ban már futott is a gép, aminek a mezőny túlnyomó részével ellentétben nincs klasszikus lépcsős orra: nem olyan, mint az egyetlen hagyományos kocsi, a McLaren, egy kis törés van van az elejében, ám közel sem olyan…..
Pat Fry technikai igazgató megerősítette, amit a teszteredményekből tapasztalhattunk. Fernando Alonso már két hete pedzegette, hogy az F2012-es nem elég jó, a hét végén újra erről panaszkodott, és az időkből is az tűnik ki, hogy legjobb esetben is csak negyedik a csapat a Red…..
A technikai igazgató - nagy vonalakban - ismertette a problémát, amit sikerült megoldani. A jelenség a múlt heti barcelonai teszt első napján jelentkezett, Romain Grosjean azt mondta, az autó "furcsán" viselkedett. Összesen hét kört tett meg, aztán az istálló kivonta a…..
A spanyol szerint a Ferrari új autója nem gyenge, a sajtó miatt tartják annak. Az olaszok az eddigi nyolc tesztnapból egyen nem végeztek a középmezőnynél előrébb, a gép versenytávot még nem tudott megtenni, múlt héten maga a pilóta is bizonytalanul nyilatkozott róla, de most…..
A FIA pontosította az előírás szövegét, nem gyakorolhatnak hétfőn az olaszok és a Red Bull. A Ferrari azt tervezte, hogy a héten csütörtök-vasárnap helyett péntektől hétfőig tesztel Barcelonában, és az ötlethez hamar csatlakozott az RBR is. A szövetség viszont hétfő éjjel…..
f1 Hétfőn jön vissza a Lotus 2012.02.23 15:29:16
Egy extra nap tesztlehetőséget kaptak Raikkönenék a hibás kocsi miatt. A csapatok többségének beleegyezése kellett a lehetőséghez, és az Autosport szerint ezt már sikerült is megszerezni, így február 27-én egyedül tesztelhet az istálló Barcelonában. A csapat kedden szállt ki…..
Arról beszél, hogy az új Ferrari nem elég jó. A spanyol középmezőnyben végzett az első és a második teszten is, bár a legvégére feljött, de ez az olasz Gazzetta szerint is csak önbizalom növelő, kevés benzines, lágy gumis kör volt Barcelonában. És még így is voltak nála…..
Óvatosan optimista a hétszeres bajnok az első barcelonai tesztnap után. A Mercedes kedden mutatta be hivatalosan idei autóját, igaz a hétvégén már több mint 300 kilométert megtett vele Silverstone-ban. Michael Schumacher a hatodik idővel zárt Spanyolországban, egy másodpercen belül…..
A csapat azonnali hatállyal kiszállt az eheti barcelonai tesztből. Az második E20-as kasztnival Romain Grosjean csak hét kört tudott megtenni kedden, a gyakorlás első napján, a pilóta azt mondta, furcsa volt vezetni a kocsit. Az istálló azonnal visszaküldte az enstone-i központba…..
Vitalij Petrov a Caterham új pilótája. Az istálló péntek reggel az Autosportnak megerősítette, hogy az orosz váltja az olaszt. Ez azt jelenti, hogy 41 év után nem lesz olasz pilóta a Forma-1-ben. Jarno Trulli 1997-ben kezdett a Minardinál, vezetett a Jordannél, a Renault-nál, a…..
Csütörtökön Silverstone-ban a Mercedes kipróbálta új autóját. A hivatalos bemutató kedden lesz Barcelonában, a második teszt kezdetén, de a csapat kihasználta a lehetőséget, hogy 100 kilométert lehet gyakorolni a Pirelli kemény, nem versenyre szánt demó gumijain. Michael…..
Kilencből az egyetlen kocsi eddig, aminek nincs kacsaorra. Gond lehet-e ez? Paddy Lowe McLaren-technikai igazgató szerint nem: természetesen tudatosan építették ilyenre az MP4-27-est, mert úgy gondolják, ez a jó megoldás. "Kijött az új szabály, és átnéztük az erre vonatkozó…..
f1 Kimi nem az, akinek hiszik 2012.02.13 15:33:00
A Lotus már tudja, ki ő, kihozzák belőle a maximumot. Kimi Raikkönen imidzse mindig is a nehezen motiválható, lusta, de a maga napján fenomenális zseni képére hajlott, legalábbis a drukkerek nagy része ilyennek tartja a finnt. Két évet ki is hagyott, a Lotushoz tért vissza idén,…..
f1 Aggódnak a Ferrarinál 2012.02.10 10:33:00
Az F2012 a teszt első három napján nem hozta az elvárásokat, Massával és Alonsóval is csak a középmezőnyre volt jó. A technikai igazgató Pat Fry nem tagadta, hogy gondjaik vannak. "Nem vagyok elégedett azzal, ahol tartunk, azt hiszem, van hova fejlődnünk. A megbízhatóság…..
2 év, 3 hónap után első hivatalos tesztnapját megnyerte a finn. De sok következtetést ne vonjunk le. Kimi Raikkönen 75 kört tett meg és 1:19.670-et ment, ami jobb, mint tavaly a Jerezben futott legjobb idő, amit aztán a szezonban katasztrofálisan szereplő exwilliamses Rubens…..
f1 Williams-Renault 15 év után 2012.02.07 09:41:00
Sennával mutatták be az FW34-est Jerezben. Nem sokkal az első teszt kezdete előtt az istálló kitolta a boxból új autóját, ami nevében, pilótájában és színezésében is a 90-es évek legendás kocsijára emlékeztet. Alakjában kevésbé, lépcsős orra van, mint a többi idei…..
f1 Raikkönen bejáratta az E20-ast 2012.02.06 21:24:00
Az igazi teszt kedden indul, de a fíling az új Lotusszal már megvan. "Jó már a pályán látni a kocsit, és még jobb vezetni. Frusztráló, amikor egy új gépet nem lehet maximumon hajtani, de hál' istennek a következő két napban már ezt is szabad. Az első benyomásaim jók,…..