Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Landauer Szilárd

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bevezetés" a román őstörténetbeA román őstörténet bizonyos értelemben egyedülálló dolog a történettudományban, ugyanis amellett hogy központi szerepet játszik a román nemzeti identitásban, szigorúan tudományos érvekkel könnyedén megcáfolható az összes eleme.…..
Landauer Szilárd 2013.02.11 12:39:55
@laci hegyaljáról:

Erdélyi magyar vagyok, aki minden embert tisztel, de a magyarországi felfuvalkodott magyarsághoz, semmi közöm.
Landauer Szilárd 2013.02.11 12:44:50
@lécci: Neked, aki a részrehajlás és előítéletek meg hazugságok rabja vagy, csak ennyit küldök válaszul:
Nepos, colocvial Vărarea, (în maghiară Várorja, în germană Werare) este un sat aparținător comunei Feldru, în județul Bistrița-Năsăud, atestat documentar spre sfârșitul anilor 1200. În prezent numără 3.500 de locuitori.
Localitatea este situata pe malul stâng al râului Someșul Mare, la o distanță de ca. 4 km de comuna Feldru, Bistrița-Năsăud.
Istoric
Până la vizita împăratului Iosif al II-lea satul s-a numit Vărarea. Cu ocazia vizitării zonei Năsăudului, împăratul a exclamat "Salve parva nepos Romuli !" ("Vă salut, mici nepoți ai lui Romulus !"), iar în amintirea dictonului împărătesc au fost fixate numele localităților Salva, Romuli, Parva și Nepos.

Localitatea Nepos este atestată în documentele oficiale în anul 1779;Nepos (sau Vărarea – vechea denumire) a fost întemeiat pe malul drept al Someşului, pe un podiş înalt, fiind coborât pe vatra actuală în anul 1769 în urma defrişării unei păduri, având o altă strămutare după înfinţarea regimentului de graniţă, pe un teren ce aparţinea atunci de saşii din Dumitra Mare, care veneau cu hotarul pînă la Valea Someşului.
„A nemzetpolitika aktuális kérdései címmel tart előadást Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke január 16-án, szerdán este 18 órától a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyímesi Éva termében. (Jókai /Napoca utca 16 szám). Az eseményre a Kós Károly Akadémia…..
Landauer Szilárd 2013.01.16 09:16:54
@esefe:Magyar vagyok, bármilyen meglepő. A te parciumi ismerőseid, csak látogatóba mennek magyarországra, de nem élnek ott. Én éltem. Négy évet Magyarországon és 37 évet Romániában. Magyar vagyok, de nekem az a magyarság, amit az anyaországban annak értenek, teljesen idegen. Megmondom, nektek mi a magyarság, legalábbis Borsodban mi az. Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó. Összeesküvés elméletekben hinni és azt állítani, hogy magyarok találtak fel a világon mindent ami jelentős dolog. Más népeket állandóan pocskondiázni, a franciáktól a románokig, az oroszoktól a négerekig. Állandó cigányozás. Viccben és komolyan is. Állítani, hogy a magyar isteni nyelv. Mindenféle marhaságot elhinni, hogy a zsidók Magyarországot akarják új hazájuknak, az ivóvízkészlet miatt (csak megjegyzem, Békés és Hajdú Bihar megye Romániából importálja a vizet mert az ottani ihatatlan). Szóval egy nyelvet beszélünk, de nem vagyunk egy nép. Közöttünk olyan hatalmas különbségek vannak, hogy a kezdeti eufória után, az erdélyi magyar rémülten néz körbe a kultúrsokk és megaláztatások meg vállalhatatlan gondolatok hatásától még reszketve: Te jó ég, hova kerültem... Veletek ha beszélget az ember, kezdetben úgy tűnik minden rendben van, de aztán olyanokat mondtok, hogy megáll az óra a falon. Akkor rájövünk, kegyetlenül csalódtunk és nem gondolkozhatunk ugyanígy. A magyar társadalomban van egy romlás. nagy romlás. Az emberek nem házasodnak. nem vállalnak gyereket. Bár ezt nem mondják, de mégis úgy élnek. A Jobbik azért terjed mint a rákfene, mert olyanokat mond, amit az emberek nem mondanak ki, de úgy gondolnak. paramilitáris szerveződések, fasiszta portálok tömege, ismétlem tömege mérgezi az embereket. Ez az, ami nekünk nem kell. Ez nem magyarság. Egy fogyó nép pökhendi felfuvalkodottsága. Ha ennek nem lesz vége, Magyarország fel fogja számolni önmagát. Az a nép, amely nem képes beismerni a hibáit és állandóan másokra mutogat, elveszi magától a gyógyulás lehetőségét. A gyógyulás, bűnbánattal kezdődik, nem pökhendiséggel. Erdély nem követi ezt az utat.
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Landauer Szilárd 2012.11.07 11:31:10
@Mr. Rustical: Nem így van babám... Erdélyi magyar vagyok és igencsak látom, hogy a magyarországi politika erőssen piszkálja az ittenieket. Nem csak a szavazatszerzés a cél, a jobbik olyanokat mond, hogy leszünk még egyszer olyan erőssek... na tudjátok mit, nem lesztek. egyrészt mert a román haderőnek nyomába sem értek, sem technikailag sem létszámban, másrészt igencsak fogytok, harmadrészt az itteniek támogatására ne számítsatok, mert örülünk, hogy nem vagyunk része Magyarországnak. Akkor olyanokká váltunk volna, mint ti. nekünk a dögöljön meg a szidó meg a cigány mentalitáshoz, semmi közünk. Az időjárásjelentés csak tünete ennek.a matricák az autók hátán szintén. pökhendi népség.
Az eddigi bejegyzéseimben többféle megközelítésben bíráltam a regisztrációt: gyakorlati-technikai érveket és filozófiai-elméleti megfontolásokat is igyekeztem felsorakoztatni. Egy szempont azonban kimaradt: milyen politikai érdek húzódik meg a bevezetése mögött. Számomra…..
Landauer Szilárd 2012.09.28 08:31:13
Nem is értem, miért mondta Tarlós István, hogy a végével van a baj. Az egésszel kiegyensúlyozott „baj” van, már amennyire egy infantilis zsidóvicc bajnak tekintendő. Merthogy Csurka István A hatodik koporsó című drámája – mely, úgy tűnik, egyelőre megmarad szimpla…..
A Pussy Riot punkbanda elleni büntetőeljárás ország-világ előtt lejáratja az orosz igazságszolgáltatást: vajon miért rezeltek be a Kreml hatalmas urai három huszonéves lánytól? A Putyin vezette félázsiai rezsim egyre idegesebben reagál a kritikára, ez pedig nem az erő, hanem a…..
Landauer Szilárd 2012.08.08 11:31:52
@imperial: mocskos fasiszta
ProgBlog Félázsiai népség 2012.07.26 16:50:09
„Moslék-ország, hajh, cudar ország,Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;Hajh, Átok-város, Redves-ugar:Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?” Karinthy Frigyes: Moslékország (az Így írtok ti-kötetből) - 1912   Nap mint nap új információkat árul el önmagáról Orbán Viktor.…..
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Landauer Szilárd 2012.05.03 06:27:19
Hogy a határon túli magyarok ,mit gondolnak? Megmondom. Én is az vagyok. Azt is tudom, mit gondol a többségünk. Azt, hogy erre semmi szükség. Nem kell Erdélybe exportálni a magyar belpolitikát és ellentétet szítani az itteni magyarok és a románok között. Nekünk ez a fajta magyarság nem kell. Nem kell az újpogányság, a szkíták, a táltosdob, a rengeteg babonaság, jóslás, ezotéria, ordítozás a Kárpátia koncerteken, szinte semmi amit ma Magyarországon a mélymagyarok produkálnak. Nekünk a magyarság teljesen mást jelent. Adyt, Arany és Petőfi költészetét, igazi Istenbe vetett hitet, nem visszaélést az Ő nevével, több gyermeket, szelídséget, szeretetet, nem kiforgatott történelmet, el sem tudnám mondani, annyira különbözőek vagyunk és annyira különbözően gondolkodunk.Semmi közünk a Magyarországon folyó mindenütt jelenlevő "dögöljön meg a zsidó meg a cigány" mentalitáshoz, de igazán semmi ! A mi szeretetünk nem mások gyűlöletén alapszik. Mit is énekelnek a Magyar Parlamentben, "Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk." Milyen Istenünk, van ma Magyaroszágon élő embernek Istene ? Egy csekély kissebbségnek van, de a hatalmas többségnek nincs Istene, csak istenei, a pénz, a welness, a kényelem... Bálványai vannak. Milyen Erdélyt, ahol 6 millió román ember él? Soha nem voltunk képesek belakni a területeinket, mert nem született elég gyermek. Kényelem, az önfeláldozás hiánya... Ezért fogunk eltűnni a Kárpát-medencéből. Önpusztítás, ez a mai Magyarország. Ébredjetek már fel...
Landauer Szilárd 2012.05.03 09:04:51
@Hertelendi: A ROMÁNIAI MAGYAROK N E M ISMÉTLEM N E M SZAVAZNAK MAGYARORSZÁGI ÜGYEKRE. AZÉRT MERT ÁLLAMPOLGÁROK, ATTÓL MÉG NINCS SZAVAZATI JOGUK, CSAK HA ÉRVÉNYES LAKCÍMKÁRTYÁVAL ÉS KÖVETKEZÉSKÉPPEN ÁLLANDÓ MAGYARORSZÁGI TARTÓZKODÁSI HELLYEL RENDELKEZNEK. NA TUDOD KI FOG MAGYARORSZÁGRA KÖLTÖZNI, HOGY SZAVAZHASSON... S E N K I ! ! !
MarkóPista mi a fasz van veled mondd csak?Beteg vagy, vedd észre, remeg a lábad!Semmi okom nincs rá, hogy pezsgőt bontsak,Mer' amit látok meg amit hallok az gyalázat!(via)Egyszer volt, hol nem volt, a Wass Albert téren túl, de a rovásírás táblán innen, élt egyszer egy ellenzéki…..
Civil szervezet megalakulása körüli botrány kategóriában új országos csúcsot állított fel nem rég a Magyar Családtudományi Társaság. Az azóta visszavont küldetésnyilatkozat-tervezetük olyan magas labdákat adott fel, mint például az új Alaptörvényre is…..
Landauer Szilárd 2012.03.08 10:43:52
@Martian:
Kicsit óvatos lennék azzal, hogy egyek Istenben ... ki tekinthető keresztyénnek? az aki felismerte és elfogadta Jézust, mint személyes megváltóját. az aki felismeri bűneit, nem mentegeti azokat, és bocsánatot kér és kap ezekre a mindenhatótól. az aki nem önmegváltásban reménykedik, sem jócselekedeteiben nem bízik, hanem egyedül Isten kegyelmére bízza magát. Ezek, egyek lehetnek Istenben. Legalábbis a gracia specialis alatt. a többi ember, lehet egységben, de nem Istenről megfogalmazott egységben, esetleg gracia generalis. Nem teológiai értekezést akartam tartani, hanem egy gondolatot megcáfolni. ez nem az a hely, ahol ezeket a dolgokat igazából meg lehetne beszélni. Én csak Istenre akartam mutatni, nem magamat reklámozni.
Landauer Szilárd 2012.03.12 09:31:59
@Martian:
1. Nem észbéli elfogadásról beszéltem, hanem szívbéliről. az ész elengedésével nem értek egyet, mert Isten nem azt mondja, hogy kapcsoljuk ki az értelmünket, hanem, hogy használjuk azt, de az isten igéjének fényében. Az előbbi verzió, a buddhizmus sajátja, nem a keresztyénségé.
2. Nem katolikus értelemben létezik az a körforgás amiről beszélt. A megtérés után, az ember még követ el bűnöket. Az óember még él, bár erejétől megfosztatott, megfeszíttetett. Ezekért a bűnökért bocsánatot kell kérnünk.
3. Van együttműködés, concursus Isten és ember között, nem vitatom ezt. De ez következmény, a hit következménye a jócselekedet. Ez nem érdemszerző, nem azért kerül valaki a mennybe mert olyan sok jót tett, egyébként csak Krisztusban lehet Isten által elfogadott jócselekedetet végrehajtani. Kegyelemből van az üdvösség.
4. Ön valaha katolikus lehetett, most pedig egy karizmatikus közösség tagja lehet. Én református szempontból értelmezem a Szentírást, pontosabban, hagyom, hogy az írás maga magát magyarázza. Ez református sajátosság. Sola scriptura !
Landauer Szilárd 2012.03.12 09:34:43
@Almandin:
nyilván nem ezt mondom, amit Ön ír. vannak jó világi házasságok is. Nem vitatom. Itt nem erről van szó, hanem a házasság intézményéről. az erkölcs alapköve nem nálam van, hanem a bibliában. Ez az alap. nem magamra akarok mutatni, mert és senki és semmi vagyok, de Isten, nagy. Amit írtam, az csupán mutatás, odaátra. Istenre...
Ellenőrző Ki a bűnös? 2009.12.17 08:00:00
Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris…..
Landauer Szilárd 2009.12.17 11:20:00
@Zölderdő Béla: Nem értem, mi a "hülyéskedés" abban amit írtam. Senki nem akarok megtéveszteni. Van úgynevezett látható és láthatatlan egyház. A látható egyház, az ami valóban szemmel látható, az épületek, a tagság, a lelkészek. De a láthatatlan egyház, ami a keresztyének összessége, az a láthatóban van jelen. A láthatatlan egyház, a Jézusban valóban igazán, szívből hívő emberek sokasága, akik a látható egyházakban vannak szétszórva. Ez a CORPUS CHRISTI, azaz a Jézus teste. Ezt értettem az előző komment alatt. Áldás békesség !
Landauer Szilárd 2009.12.17 11:35:31
@Krisztina: Kedves Krisztina !
Miskolcon, rendszeresen tartok kreacionista előadásokat a hit és tudomány kapcsolatáról, illetve olyan tudományos tényekről amelyeket a biblia állít. Kezdve az atomok világában uralkodó rendtől, a DNS őslevesből való keletkezésének valószínűségén át a proteinek szintéziséig, megfűszerezve a kormeghatározási módszerekkel. Konkrét számításokat mutatok be, pontos tudományos tényeket. Az eredmény mindég ugyanaz. Az evolúciós elmélet tarthatatlan. Vannak változások természetesen az élő anyagban és van adaptációs képesség, de az a mód, ahogyan a mai tudomány vallja a kémiai evolúciót a teljesen hamis és tudománytalan. Az anyagot mint önszerveződő entitást bemutatni pláne a véletlen szerepét hangsúlyozva, nem egyébb mint kémiai lehetetlenség, és egy csomó vegyi törvényszerűség megszegése(entrópiaváltozások, reakciósebesség, Le Chatelier -Braun elv, tömeg és energiamegmaradás törvénye...)Javalom neked, ha érdekel a téma, látogass el a www.reformatus.net honlapra, vagy írj e-mailt a lanszil@citromail.hu címre.
Landauer Szilárd 2009.12.17 11:48:42
@Elveszett Angyal: Igen kedves angyal, mert szeretném, ha nem lennél elveszve.

DON BATTEN (SZERK.) – KEN HAM – JONATHAN SARFATI – CARL WIELAND
Kérdések a kezdethez - A TEREMTÉS LOGIKÁJA

C.B. Thaxton, W.L. Bradley R.L. Olsen: Az élet eredetének rejtélye

www.gondolkodom.hu

www.AnswersinGenesis.org

Nem csak az van, amit a szekularizált oktatás tanít nekünk.

Áldás békesség!
Franc tudja, talán ez az év olvasói levele a "komplex kisebbségtudat biturbó" kategóriában, csütörtök éjjel futott be az Index postaládájába, és én órák óta álmélkodom rajta, óriási élvezettel. A magyar zsidó olvasó felháborodik, hogy az MTI spanyolországi…..
Landauer Szilárd 2009.07.17 13:12:46
@cso zsi:
Az amit kereszténység néven árusítanak a jobbik aktivistái kéz zsidózás között, csupán felszines vallásosság. Azt a tévhitet keltik, hogy a keresztényen gyűlölik a zsidókat. DE EZ NEM IGAZ, mert a keresztyén ember nem gyűlöl semmit, és senkit, csak a saját bűneit, amelyekkel Istent megbántotta. A zsidógyűlölet bűn. Értük imádkozni kell, nem pedig ölni őket rakásra valóságosan, vagy csak szavakkal. Ami a kétféle írásmódot illeti, a magyar helyesírás, a keresztyén-t preferálja, mivel református körökben közismert, hogy a görög christianus szóból ered a mai keresztén ami azt jelenti, Krisztus követője. Nyelvtudáshoz nem értő páterek, katolikus testvéreink közzül, azt hitték, hogy ez a szó, a keresztel van összefüggésben és ők így honosították meg, tehát ők ma is keresztényt használnak. Az első írásmód ami nyelvtanilag helyesebb és a református egyházak által elfogadott, szerintem helyesebb. De bárhogy is írjuk, a lényeg az, hogy ennek, semmi köze a zsidógyűlölethez. A valóban keresztyén ember, őszintén szeret minden más embert, hiszen Isten teremtményei vagyunk és nincs köztünk különbség. Tehát a zsidók és cigányok is. Ezért helytelen, a nacionalizmus. Lehet szeretni a nemzetünket, sőtt kell is, de ez nem mehet mások kárára. Egyébként valóban úgy látom igazad van egy ember az, akinek vallja magát. Petőfi sem volt magyar vér szerint, József Attila apja román származású. Radnóti Miklós, Karácsony Benő, Szerb Antal(kettőt a nyilasok egyet a németek gyilkoltak meg) pedig zsidók voltak, mégis mindegyik magyarnak tartotta magát. na ez a szellemiség kezd most ujraéledni Magyarországon mégpedig igen erőssen. Szerinted ez helyes ? Biztosan nem. És látom, te sem vagy az a mélymagyar, csak egyszerű, magyar ember. Többen kéne legyünk.
Landauer Szilárd 2009.07.17 13:30:46
@pinky, the brain: Üzenetet küldtem neked az e-mailedre.