Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metszo_ollo

195 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hozamkorlát Megmentő 2015.06.12 08:00:00
Van az úgy, hogy sok minden összejön. Akárhogy is igyekszem elkerülni az ilyen napokat, sajnos nem mindig sikerül, bármilyen trükkökkel is próbálkozok. Viszont ha már így alakult, azt a tanácsot kaptam, hogy legalább a nap befejezése legyen jó. Megfogadtam, az egyik kedvenc…..
hozamkorlát Lendületből 2015.05.28 14:00:00
Régóta zümmög már a fejemben valami, most viszont egy csúnya eset kapcsán újra felerősödött a hang, nem tartogatom tovább, ki vele!Óriási divat lett némely borászok részéről belerúgni a borbloggerekbe. "Hiszen ők (a borászok) pénzt és időt nem kímélve készítik a…..
Két éve a Futóblog segítségével összehoztuk az Ultrabalatont és a Balaton egyik jelentős borászatát, a Varga Pincészetet egymással. Úgy tűnt, hogy egy rövid terméktámogatás lesz a dologból. Ehhez képest előrébb lépett a dolog, idén egyenesen Varga Pincészet frissítőpont…..
hozamkorlát Ezt megcsíptem 2015.04.15 08:00:00
Időnként agyalok azon, hogy milyen jó is lenne pontosan tudni, hogy milyen állapotban van a bor éppen a régóta őrizgetett palackban. Tudom persze, hogy az lenne az ideális, ha kartonnal vásárolnék egy-egy borból és félévente-évente bontanék, kóstolnék, így megismerhetném a bor…..
Tavaly arról spekuláltam, hogy lehetséges-e a maraton két órán belül. A kérdés saját magamra vonatkoztatva valahogy így hangzana: lesz-e maraton a hétvégén Bécsben négy órán belül. Hiszen neveztem idén is, azzal a különbséggel, hogy míg tavaly rendszeres edzéstervvel…..
metszo_ollo 2015.04.10 10:07:34
@Gábor Gévai: én tavaly konkrétan heti 3 edzéssel futottam a Sparon 3:24-et, szóval meg lehet csinálni. Mondjuk nekem kellett hozzá egy edző, aki segített, hogy abból a háromból a legtöbbet ki tudjam hozni.
Futóblog UTH 50 pályabejárás 2015.03.24 22:17:46
Egy hirtelen ötlettől vezérelve arra gondoltam, milyen klassz dolog lenne elmenni bejárni az UTH 50-es pályáját, mielőtt elmegyek rá fotózni. Korábban más pályavezetésű pályákon már jártam, így gondoltam remek összehasonlítási alkalom lesz ez egy napos szombat…..
Tavaly januárban fejembe vettem, hogy megírom a magyar maratoni csúcstartók részletes sportélettörténetét. 2014 telén megjelent Szekeres Ferenc sportpályafutását összefoglaló posztsorozat. Ezzel a munkával nagy szerencsém volt. Szekeres Ferencnek szinte az összes edzésnaplója…..
metszo_ollo 2015.03.11 16:40:17
hozamkorlát Pár baj 2015.03.09 08:00:00
Több mint egy hete készülök, hogy megírom az idei Bikavér párbajról tapasztalataimat. Igazából már a hazaérés után neki akartam állni, de jobbnak láttam elszámoltam tízig, valószínűleg jobb lett így mindenkinek.Harmadjára rendezték meg a bikavérek seregszemléjét,…..
Szóval vasárnap volt az első verseny, amin el mertem indulni, mióta kiderült, hogy van ez a gerincsérv izém. De egyébként az is lehet, hogy régóta van, de mióta tudok róla, képes vagyok mindent túlparázni.  Sőt, az eseményt megelőző napokban kicsit talán el is keseredtem, hogy…..
hozamkorlát Kisimult 2015.02.19 08:00:00
Jópár napja már a Furmint Február nagy kóstolójának, mostanra már letisztult minden bennem, bár olyan nagyon zavaros azért nem is volt semmi. Ha a kötelező körökkel kezdek, akkor megint dícsérnem kell a rendezvényt: a tömeg kezelhető volt, végig jól lehetett kóstolni, a víz…..
hozamkorlát Ez is egy szín 2015.02.10 08:00:00
Főiskolás korunkban időnként előfordult, hogy Dani barátommal házibulit tartottunk a közösen bérelt lakásban. Nagyívű bulikra nem kell gondolni, jó messze laktunk a belvárostól, hazafelé vagy 45 percet sétáltunk, szóval elég fontos volt, hogy az utolsó Víztorony térről…..
Megnéztük milyen lesz az Ultra Trail Hungary rövidebb távjának pályája. Hát... A nyelőcső és a gyomor kombinációjára emlékeztető pályarajz a valóságban - terepes szóhasználattal - tele van "technikás" lejtőkkel és emelkedőkkel. Magyarán: sokat fogjátok a versenyszervező…..
metszo_ollo 2015.01.22 10:04:05
@őze bálint: @knopers: köszi a segítséget!
hozamkorlát Elindult... 2015.01.14 12:00:00
... mármint a visszaszámlálás a Furmint Február nagy kóstolójáig! Szinte a teljes kiállítói lista nyilvános, elindult már a jegyrendelés is, szóval minden készen áll az idei furmint-seregszemlére!Az elmúlt pár évben én is írtam a kóstolóról, elsőre kicsit sokkolt a…..
hozamkorlát tizennégy 2015.01.09 08:00:00
Évvége, itt a mindenféle listák ideje. Tudom, én is szoktam a lehetőséggel élni, hogy visszatekintsek az évemre. Most mégsem készül olyan klasszikus lista, hogy első, második meg tizedik. Nem mintha felejteni akarnám kétezertizennégyet, semmi ilyen nincs, mondjuk azért lenne…..
hozamkorlát A nyúlon túl is 2014.12.12 12:00:00
Nekifutottam már párszor ennek a bejegyzésnek, de olyan messziről közelítettem, hogy valószínűleg csak én láttam át az összes logikai kapcsolatot. Vágjunk egyből a közepébe: az időnként talán nyomasztónak ható Tokaj túlsúly kicsit enyhül. Persze nagy meglepetések azért…..
Előre szólok, ez most nem annyira a borról fog szólni. Már nem is tudom, hogy mikor kezdődött, arra viszont pontosan emlékszem, amikor pár hete, a Bornaptár szülinapi bulijában hárman-négyen arról beszélgettünk hosszú perceken keresztül, hogy melyik kávézóban mit is szeretünk…..
hozamkorlát Ez a lényeg 2014.11.19 08:00:00
Nahát, idén sem sikerült, hiába mosdatták, ugyanaz a szerecsen maradt a végére. Heimannék előtt meg le a kalappal. Miután jól kimorogtam magam, hogy idén sem lesz változás, úgy döntöttem, legalább nekem legyen jó dolgom, hazamentem és elővettem a pincéből a nemrég érkezett…..
Sokat gondolkodtam, hogy írjak e beszámolót egyáltalán erről a versenyemről. Aztán rájöttem, hogy lehet soha nem lesz még egy ilyen jó maratonom, nem is szerepel a további céljaim között, úgyhogy gyorsan leírom a tanulságot. :) Az első problémám az volt, hogy amikor meg…..
Ahogy a tanítás szólt. Háromszor a kiskanállal eltolom a habot, hogy lássam a mélységét és a textúráját. Összesik, megáll a kanál szélénél, hány centiméter és a még a kötelezők. Ez a majdnem összesik, de még nem lapos kategória. Na az van, hogy ez a kávé ízetlen. Vagy…..
hozamkorlát Befelé 2014.07.08 12:00:00
Nem nagyon pörög mostanában a blog, ennek ezer oka van, de ezekkel nem untatok senkit. Persze a bor iránti érdeklődés nem múlt el, dehogy! Mondjuk szép lassan a fogyasztás is átalakult kóstolássá, ritka az, amikor olyan társaság jön össze, mint a pár hete Dani barátoméknál, hogy több furmintot is…..
hozamkorlát Kékfrankost, most! 2014.04.18 08:00:00
Nagyon bejött ez a Furmint Február koncepció, a tavalyi Olaszrizling Október után, áprilisban egy újabb fajtát járhatunk körbe: a kékfrankos lép reflektorfénybe a Kékfrankos Most programsorozat kapcsán. Nagy kóstoló is lesz, április 30-án, a négynapos ünnep előtt közvetlenül,…..
hozamkorlát Barbárünnep volt 2014.04.10 08:00:00
Mit mondjak, izgatott voltam. Mint amikor az első szerelmével találkozik az ember, hosszú évek után. Végülis nincs ebben semmi túlzás, a 2006-os Barbár volt az első nagy magyar vörösbor, amiért feltétel nélkül tudtam lelkesedni. Másokról vagy lemaradtam, vagy később…..
A hétvégén az ország, valamint a fővárosunk magas rangú vezetői átadták a 4-es metrót. Tömegeket mozgatott meg az első napban a végre valahára befejezett projekt, és mindenki boldog volt, úgy szelfizett, fotózkodott, mintha múlt héten nyertünk volna foci vb-t. Az öröm nem…..
metszo_ollo 2014.03.31 16:40:16
hozamkorlát Sir Tavasz 2014.03.28 08:00:00
Időnként megkapom ismerősöktől, hogy a blogomon mindig csak a komolykodás megy, meg a sokpontok felelőtlen hajkurászása, miközben ők csak jól használható, mindennapi tippeket szeretnének, segítséget a borvásárláshoz. És igazuk is van, ezért ma este nekik bontottam bort.A…..
hozamkorlát Fuxlihelyzet 2014.03.27 12:00:00
Milyen szerencsések a szekszárdi borászok, idén az időjárás is besegít a nekik - gondoltam, miközben az A38 hajóra igyekeztem az idei Fuxlik bemutatójára. Szuper időben, péntek délután a Dunán kóstolni ideális dolognak tűnik, nem?  A sillerről egyre többen tudnak, a helyzet…..