Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Сергей

218 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sebastian Kotek újra gondolta a RetroHQ gyártmányú 1Mb memória bővítőt, azért kell róla szót ejteni, mert kissé eltér a beszerelése mint a réginek. Az első látható különbség, hogy a címdekódolás, frissítés funkciót nem PAL végzi, hanem egy Xilinx IC. A különbség igazából az EXP2-ről jövő drótok…..
Сергей 2021.02.14 15:24:46
@TomGibson: hi! i think, all information is available in the enterprise forver forum ...

there are several versions of this extender.
... 1994-et írunk, a címben két újságra utalok, amiket anno járattam :-) mert szerintem jópofa dolgok voltak bennük! Azok kedvéért, akik esetleg koruknál, vagy eltérő érdeklődésüknél fogva ezt nem tudnák, a GURU Magazin az egyik számítástechnikával foglalkozó (C=64, AMIGA,…..
Сергей 2021.02.07 11:12:39
@VT 135: anno egyetlen fickónál láttam Atarit, valami maszek zeneszerző volt :-) csak nyomkodta bőszen, nem engedett a gépéhez :-)
Amiga gépe több ismerősömnek volt, így maradt az Amiga mint elérhető és szerelem ...
Extra bosszantó, hogy az eltelt 8 év alatt leirtódott a flash galéria az oldalról :-/ nem sok humorom van 100-as nagyságrendű cikket átalakítani ...
valami halvány remény egyébként van :-) lassan elköltözik a blog egy önálló oldalra...
... egy rövid kitérő: február 13-án volt a ReTRo Tauta blog 1 éves! ... szalad az idő ... :-) Aki követi a blogomat, az már láthatott AMIGA 500-as alaplapról készült képet. Ezt azért említem meg, mert azonos "gyökerű" gépekről van szó. A felszínes szemlélő számára is…..
Сергей 2021.02.07 11:09:02
@VT 135: fogalmam sincs miért írtam ezt oda 8 évvel ezelőtt! :-)
de arra a beton járólap méretű merevlemez vezérlőre azért nincs szükség ... üsd be a Google-ba, hogy "ATARI ST IDE V2.0" , na azt pont fel tudod a 68K CPU-ra tűzni a házon belül és működik a CF HD...
nagyjából 3 TTL IC lehet, mint a Simple IDE a Zx Spextrumhoz, voltak ilyen terveim, persze soha nem készültek el ... :-)
Üdv a nyájas olvasónak. Még tavaly az első "lakáspiacos" posztban kifejtettem, hogy a csere miért nem működik. Sajnos alaposan el vagyok maradva a tervezett témákkal önmagamhoz képest, úgyhogy most jön egy kis cikk a költözésünk előtti utolsó másodpercben történt apró "malőrről". Némileg módosítanom…..
Üdv a nyájas olvasónak! A címben megjelöltem egy problémakört, több generációt nézve (nagyszülők, szülők, én). A megélhetés mint trauma, a spórolás mint trauma és a legnagyobb anyagi jellegű trauma, az ingatlan szerzés és esetleges hasznosítás. A poszt túl hosszúra nyúlt, és általános bevezetőnek is…..
Üdv a nyájasnak éppen nem nevezhető olvasóknak. Ez is egy emberemlékezet óta hallgató blogom, most adok egy kis életjelet, egy gyors, rövid, tömör vélemény a 2018-as választásról ... Ez a NER egy 80-as évekbeli gulyáskommunista restauráció, melyet az erős nosztalgia, Meggyesi és…..
Üdv nyájas olvasóknak, ismét jövök egy írással. Újabb lépés a megjelölt cél felé, hogy magam mögött tudhassam a „piszkos anyagiakkal” kapcsolatban kínzó benyomásaimat (ne merüljenek feledésbe) és egyszer majd koncentrálhassak a lényegre – ami végül is egy kertes ház lett vidéken! Az előzményekben…..
Üdv ismét a nyájas olvasónak (visszatértem ... költözés, hajtépés, miazmás után) ... még anno ígértem egy rövidke cikket az ingatlanpiac sajátosan lufi jellegéről. Hát íme, ennyit tudok a témában mondani. Mit jelent a fogalom (dacára a slágertémának, az internetes források meglepően…..
Üdv a nyájas olvasónak, jöjjön egy írás a valóban új építésű ingatlanokkal kapcsolatban. A kiválasztott házam szeptemberben megvételre került. Fizetjük a törlesztőt még 240 hónapig, átírták a nevünkre az ingatlant és fél lábbal már ki vagyunk költözve innen, december közepén "kezdés" az új helyen.…..
Üdv a nyájas olvasónak! Ott hagytam abba az ingatlanpiaci körképet, hogy kínunkban már bontásra érett házakat  kezdtünk nézegetni ... Azzal sem lesz ki az ember a vízből, mert a környékünkön (és távolság tekintetében erős kompromisszumokkal élve) a legolcsóbb 12mFt + kb. 5mFt a bontás, azon még…..
Üdv a nyájas olvasónak! Folytatom a sajátos ingatlanpiaci körképet elvileg ez már a vég... Mi a helyzet a 90-es években épült és az új építésű ingatlanokkal?A 90-es évek közepétől több olyan ismerősöm kálváriáját végigéltem, akik bele ugrottak, egy új építésű ingatlan vásárlásába.…..
Üdv ismét a nyájas olvasónak, az ingatlan piacos cikket terjedelmi okokból bontottam több részre. Íme a folytatás... Az ingatlan keresés aktívabb szakasza:  Az előző kör nem jött össze! Viszont az idő sürget, a megőrülés meg környékez! Év eleji terv szerint 2017 év végéig…..
Üdv a nyájas olvasónak, tekintettel a hétvégére és a kritikán aluli időjárásra (viharos szél - vízszintesen esik az eső), folytatom a megkezdett történetem. Most egy sajátos ingatlanpiaci körképpel... Tehát az előző posztban ott hagytam abba, hogy hosszú évek vajúdása után megtörtént…..
Üdv a nyájas olvasóknak! Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események a portám körül. Kezdtem az eladásra szánt lakásom csinosításával, tárolóba pakolással, majd előzetes hitelügyintézéssel, hogy ne vetődjek lukra és most az értékesítés előkészítése, energetikai tanúsítvány, igazolások beszerzése…..
Amíg a háttérben szép csendben és főleg lassan zajlanak a nem látványos, de annál idegőrlőbb események (ma pl. hitelkérelmet intéztem) és nem jutok el valami értékelhető szakaszba, addig... Jöjjön egy igazán lazán kapcsolódó írás, ami igazából egy (szerintem vicces) évtizedes anekdotán alapul...…..
Tervben van, hogy válaszolok az előző cikkhez érkezett kommentfelhőre, de figyelembe véve azt, hogy mennyire nem érek erre rá (örülök, ha hetente fogok tudni írni valamit ide), tehát a választ egyenlőre elnapolom...Inkább abba az irányba mozdulok el, hogy legyen több rövid írás, mint egy hosszabb,…..
A bevezetőben említettem már ezt a kifejezést, hogy mi a rendszerváltást követően a csórómilliomosok országa lettünk. Ezt le kéne vezetnem, mert nem hiszem, hogy más is érti, ami nekem evidens. Szóval vagyunk "mi" (ezen értsd a Ratkó korszak gyermekeinek a gyermekei, vagy csak szűken én, a családom…..
Сергей 2017.09.05 09:15:18
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: mármint micsodát ne tegyek? meg mi ez a "ha jót akarsz magadnak" ?
Сергей 2017.09.05 09:54:17
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ja értem :-) látod nekem is gondjaim vannak a szövegértéssel ...
egyenlőre fennhagyom az előzetes moderációt, aztán ha megunom kattintgatni, akkor lelövöm, lesz ami lesz ...
Сергей 2017.09.05 22:20:27
@Advanced Flight: gondolhatod hogy nullához tendált az igényem az index címlaphoz és az ott nyaralókhoz ;-) meg az is hogy nem én tettem ki oda ... egyébként nem az a kérdés, hogy mit bírtok széttrollkodni meg lefikázni, hanem az hogy nálad pl. mi van elvégezve? ;-) írtál jobbat? mutasd! :-)
Üdv a nyájasnak éppen nem mondható olvasónak (azért az egyesszám, mert összesen egyetlen olvasóval kalkuláltam, nevezett Mamuttal), neki írom majd ezt az elektronikus naplót! Ha esetleg még is betéved a "valakimás", akkor tartozok magyarázattal: A szerző ismert (Szergej), a további blogjaim és…..
Előbeszéd a nyájasnak legkevésbé sem tűnő olvasóhoz. Az van, hogy felböffent ez a téma és annyira beborultam agyban,  hogy írtam egy rövid cikket... Ennyi!Beszélgessünk erről az ordenáré liberális fazzságról! ;-) két ZS-vel ... Mondok én nektek valamit, rövid lesz! :-P Negyven éves múltam, ezt…..
Key features of HC508 Amiga 500 Turbo board Connects to expansion port, no need to open your machine to install the card 68HC000 CPU running at 50 MHz (near 100% compatibility with the original 68000 CPU) 8 MB fast memory with autoconfig FlashROM function for Kickstart ROM (3.1, 3.0 or any…..
NylonTetű az oszt megállíccsuk! 2017.04.13 10:48:41
Előbeszéd a minden nyájasságot nélkülöző olvasókhoz ... Hűűű de telik az idő ;-) ki tudja ezen a blogomon is mikor volt utoljára bejegyzés? :-) az hogy bele unok bele fásulok valamibe, az elég gyakori jelenség nálam ... úgy átlag 3 évente megismétlődik ... na szóval egy rövid szösszenet a…..
A HC508 turbókártya szolgáltatásai:• Expansion portra csatlakozik, az AMIGA 500 szétszedés nélkül bővíthető.• 50Mhz sebességű 68HC000 CPU (100% MC68000 kompatibilitás mellett).• 8 MB autoconfig fast memóra (gyors, összesen 1 várakozási ciklus közbeiktatásával működik).• 512kb FlashROM funkció saját…..
Rövid bevezető - a bejegyzések zöme még mindig a Retro Tauta Facebook csoportba kerül ki, egyszerűen nem jut időm retrozni is meg párhuzamosan a blogot is vezetni. Most összekötöm a kellemest a hasznossal, hardverbemutatónak induló cikkből, használati útmutató lesz ... Szóval IDE4…..
A hosszabb cikkek egyenlőre úgy tűnik nem készülnek el... Jöjjön most egy rövid, de hasznos módosítás leírása. Az Enterprise számítógép RF modulátora a mai korhoz mérten rossz minőségű képet produkál, ráadásul az is állandóan "elmászik" a TV-n. Anno Junoszty fekete-fehér televízión használtam a…..
Сергей 2017.01.24 13:53:04
@Lorenz42: nem :-) nem én írtam az 1990-es cikket ...
Сергей 2017.01.25 14:24:23
@Lorenz42: csinálj jobbat ;-) kíváncsian várom ...
Сергей 2017.01.25 15:19:11
@Lorenz42: és a cikkemet is el fogod olvasni ? mert láthatóan nem ...
Aki követi a ReTRoTauta blogot (vagy a kapcsolódó facebook csoportot) az tudja, hogy minden évben nagy örömmel várom az AmiCon névre keresztelt AMIGA találkozót! Pontos időpontra nem emlékszem, de úgy öt éve rendszeres látogatója lettem ennek a Lázi (GuruTeam) által szervezett…..
Сергей 2017.01.24 13:51:33
@Leeroy of SMV Design: Megpróbálok finoman és szépen fogalmazni.
Amit írsz annak meg is lett az eredménye! Azóta sem volt több AMIGA-s party és szerintem NEM is lesz! Mert minek is lenne?
Az érdeklődés a LITER irányában történik, nem az AMIGA irányába! ;-)
Az biztos, hogy én nem vagyok hajlandó még egyszer party-ra egy szekérderék hardvert saját költségen odafuvarozni... Minek???

ETANOL kiállítást esetleg majd szervezünk ...