Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy sárga

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter autója még nincsen készen, de nem is lesz soha, mert akkor elveszne a társalgás lehetősége ember és gép közt. Ezt ő maga mondta, amikor arról kezdtünk beszélgetni, honnan szerezte a babkávé szállításához használt vászonzsákot, amellyel a karosszéria egyes felületeit…..
Teljesen átlagos hétfő délelőtt volt. Zoltán, mikor felült motorjára, még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni. Az övé egészen a nemlétezésig –ennél gyökeresebb változást nehéz elképzelni. Az M3 bevezetőjén három sávon áramlanak a…..
Péntek reggel láttam a DS-t. Ha motor lenne, Baowah azt mondaná, hogy patkány, lehet pár ilyenből válogatni a Sebesség Oltárán. Most én mondom erre a Citroënre, hogy patkány, de nem koszspray-vel és kamurozsdával, hanem igazi rohadásokkal, évtizedek horpadásait magán hordó…..
Franciaországban és Európa déli államaiban egyre hangosabb a társadalmi elégedetlenség, amely a motorosok számára életveszélyes szalagkorlátok ellen irányul. Már évtizedek ezelőtt megszületett a javaslat, amely egyszerűen megoldaná a balesetek esetén végtagcsonkoló fémcsíkok…..
egy sárga 2011.11.28 10:58:59
@Hozzászólás ©: Nyilván rutinos vezető vagy, sokat tapasztaltál és eddig szerencséd is volt jópárszor. Ez tényleg jó. De ha ennyi rutin va a hátad mögött, akkor azt is tudnod kell, hogy van olyan helyzet, amikor minden rutin kevés, amikor egyszerűen fizikailag nincs lehetőség kivédeni más hibáját. Ilyenkor jön pl. a szalagkorlát. Egy meredély szélén, ahol nincs hely a kicsúszózónára és pl. a szembejövő furgon, vagy busz a te helyeden próbálkozik, ott lehet, hogy te is bajba kerülsz. Erről (is) van itt szó.
egy sárga 2011.11.28 11:36:07
@Hozzászólás ©: "Mindig van lehetőség. Mindig lehet a kisebb rosszat választani."
Nem mindig van másik lehetőség, ezt tudhatnád, ha ott a sok-sok kilóméter a hátad mögött. Ugyan én nem mondhatok el egymilliót, csak mondjuk jóesetben a 2/3-át (bár soha sem számoltam), de jártam jópárszor olyan úton, ahol nem lett volna választás (jellemzően hegyi utak)...
egy sárga 2011.11.28 11:49:13
@Hozzászólás ©: De ne is menjünk messzire: ott a Ferihegyi gyorsforgalmi út, két szalagkorlát között, hosszú kilómétereken át, egy sáv kifelé, egy befelé, két felüljáróval és egy aluljáróval megtűzdelve, menekülési út nélkül. Persze, tudom, nem kell oda bemenni... De felüljáró, aluljáró, vagy alagút van máshol is...