Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sváb

38 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten még kitart a dalszövegezés az órákon, aztán a jövő héten vitatkozni fogunk. Legalábbis remélem, rá lehet őket venni - némi rásegítéssel - a beszélgetésre. A tervezett téma már eddig is szóba kerül olykor itt-ott: a kutyaevés kérdésköre. Ez egyike a Kínát…..
Sváb 2012.11.28 08:39:04
@aranea: a 3. fokú égési sérülés nem fáj, mert elhalnak az idegek a szövetben.
Sváb 2012.11.28 13:41:36
@aranea: Valószínű azért, mert 2b típusú égési sérülésed volt.
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89g%C3%A9si_s%C3%A9r%C3%BCl%C3%A9s
A listák korszakát éljük - kormányunk mindent elkövet, hogy polgárait különféle szempontok alapján nyilvántartásba vegye. Ott van ugyebár a nemzeti konzultáció adatbázisa - ők azok, akik látszólag (írásbelileg dokumentálva) egyetértenek a kormány és Orbán Viktor…..
Sváb 2012.11.27 16:53:42
@De gustibusaut bene, aut nihil: igen, de van kicsi több, min 6 millió ember, akinek nincs ügyfélkapuja. Nem mindenki itt lopja a napot a net elött állandóan.
Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a…..
Sváb 2012.11.27 14:15:24
@springbok: szerinted hány embernek van ügyfélkapuja? Nem mindenki itt naplop az internet elött, mint mi.
Hetek óta sztrájkkal fenyegetőznek a pedagógusok, érdekes módon mégis csupán annyi történik, hogy folyamatosan engednek a követeléseikből. Sztrájkbizottságot alakítottak, szót emeltek többek közt az iskolák állami fenntartásba vétele, a béremelések elhalasztása ellen, de…..
Sváb 2012.11.23 15:41:58
@ezttörölnikéne: idéznék egy klasszikust:
"majd megunják és hazamennek"
Vastagbőr Az ingyenutazás marad 2012.11.23 08:31:00
Az utazási kedvezmények felülvizsgálatára kényszerül a kormány. A rendszerről mindenki tudja, hogy igazságtalan, pazarló, drága, de hogy mennyire drága, arról már kevés adatunk van.A regisztrációs jeggyel egy időben megpróbálták mérni, hogy hányan utaznak ingyen, jegy…..
Sváb 2012.11.23 10:28:13
@Enrico72: Vértiszta kommunista érvelés...
Brit tudósok Napjainkban egyre  közelítünk egy újabb,  veszélyesebb vörös vonalhoz: az iráni atomprogram egyre közelebb jut ahhoz, hogy egy más országokat elpusztítással fenyegető teokrácia kezébe kerüljön nukleáris fegyver. A nemzetközi közösség ugyan bízik…..
Sváb 2012.11.12 15:59:16
@molnibalage: Te fested magad, komolyan...

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni, ha már a bonyolultat nem érted.

Sámuel az oviban homokvárat épít, amihez Abdultól lopja a homokot, Abdul, érthetően pipa lesz emiatt.
Sámuelt megmondja Pistinek, hogy ha nem védi meg Abdultól, lerombolja a Pisti által épített homokvárat is, de még lehet,h ogy Giziébe is belerúg egyet.
Pisti ezt vagy elhiszi, vagy nem, de mivel sokat melózott a homokvár miatt, meg Gizit is kedveli, ezért a biztonság kedvéért Abdul fejére húz egyett a homokozóvödörrel, ha nagyon basztatja már Sámuelt.
A görögök megszorítottak a megegyezés szerint, a nagy válságkezelők azonban izmoznak még egy kicsit: Továbbra is képtelenek megegyezni a Görögországnak nyújtandó újabb hitelkönnyítésről az országot életben tartó donorok, ám jövő pénteken ötmilliárd eurót kell…..
A mai írás számomra a beilleszkedés néha rendkívül nehéz és bonyolult folyamatáról szólt, éppen ezért egy tulajdonképpen egy nagyszerű küzdelem krónikája. Zs. írásának helyszíne Németország, de valami azt súgja, sok más hely is lehetne. „Ha nagyon az elején akarom…..
Sváb 2012.11.12 11:46:15
@SilentDreams: Frankföld, azaz Frankónia.
Nürnberg és környékét jelenti. München az már bajor, Stuttgart meg sváb, ez meg a kettő közti terület kb.Korábban önálló hercegség volt, nem komálnák a "Bajorországon bellüli" kitételt... :-)
Orbán Viktor az "Önkormányzatok az adósság csapdájában" konferencián a következőket jelentette be:1. Az 5 ezer fő alatti települések adósságát teljes mértékben átvállalja a kormány (ez összesen 1700 falut jelent).2. Az 5 ezer fő feletti településeken részleges és…..
Sváb 2012.10.29 11:04:13
@Vidéki: 2007-2008 idején az ország önkormányzatainak nagy része fideszes volt.

A megyei jogú városok közül így nézett ki a lista:

FIDESZ: 15
MSZP: 7

Ne csúsztass. Bár ezt felesleges kérni tőled.
A C&A pulóverkínálatán kesergő posztunkhoz érkezett az az érdekes felvetés, hogy az üzletekben a legnagyobb baj nem is a ruhák dizájnjával, sokkal inkább a méretével van. Trazz nevű kommentelőnk szerint általában túl nagyok a boltokban kapható ruhák: "Férfi…..
Sváb 2012.10.25 16:32:48
@f renc: Ja,
186 cm - 88 kiló a méretem, és vagy a vállamon-hátamon repednek szét a zakók, vagy a combomon a nadrágok...kellett nekem sportolni :-) Pedig nem vagyok kigyúrva, de egy-két izomcsoportomat hangsúlyosabban használom.
Kerényi Imre páratlan (kormányzati) munkásságát már egy jó ideje nyomon követjük: minden az Alaptörvény Asztalával kezdődött, majd jött a rajzpályázat és a Nemzeti Hitvallás, és az elhíresült festmények. Karrierje - és ezzel nincs egyedül - töretlenül ível az MSZMP-tag…..
Mekkora lehet a pánik a Fideszben, ha Orbánt már a saját szavazói sem érdeklik? Fénylő Csillagunk és az egyébként sem hallatlan logikájáról híres Habony Művek a GFG Századéggel karöltve úgy döntött, ők a fideszes szavazók nélkül fognak választást nyerni. Az megszoktuk,…..
Sváb 2012.10.15 12:35:30
@Virág et.: Jaja, ennek a "megvédik" kifejezésnek egy ideje van egy olyan baljós, kisajátítós-államosítós üzenete. Azért haladunk a korral, A Horthy korszakot már újrajátszottuk, hamarosan itt lesz az ötvenes évek.
Mivel az előző részben Crixus visszaszerezte eltiport dicsőségét, újra népszerű lett az arénában, az ő küzdelmével nyitjuk a mai hogyvoltot. Eközben Batiatus meglátogatja a küzdőtér alatti börtönben megláncolt Soloniust. A kivégzésre váró rab szokatlanul nyugodt, Batiatus…..
Sváb 2012.10.10 13:30:49
@Bambano: hát akkor ne is mondj. Olvasgasd inkább ezt:
www.math.bme.hu/akademia/mhsz.pdf

Kit érdekel a sok nyelvtannáci?

Jó a HV, érthető, vicces. Célját maximálisan betölti, minek kötekedni feleslegesen?
Tavaly júniusban Matolcsy benyújtotta a törvényjavaslatot, ami szerint három lépésben (2011-ben, majd 2012. január 1-től, és július 1-től) emelkedne a cigaretta, szivar, szivarka és a fogyasztási dohány jövedéki adója. Egy hónap múlva sztornózták az ötletet, és az idei adó…..
Sváb 2012.10.05 09:05:46
”Egyszer már véget kell vetni a magyarok irreális és hamis szentimentalizmusának a lengyelekkel szemben!” Fogalmazta meg a nácik véleményét a Berliner Börsenzeitung még a háború első heteiben, tükrözve a német felháborodást a lengyel – magyar fegyverbarátság újbóli…..
Sváb 2012.09.25 16:19:51
@Titus Pullo Urbino: Hát azért a svábok is harcoltak rendesen a háborúban. Konkrétan a családból 2 SS katona meg egy magyar katona járta meg a frontot, nem is puha helyeken.
Szóval nem kéne a svábokat leszólni. Megtettük, amit megkövetelt a Vaterland. :-)
Ma tényleg kinyílt a bicska a zsebemben. Nem tudod, miről beszélek?! Szűkebb munkahelyem, a Lángoló Gitárok megjelentetett ma egy cikket a Klipmegosztás rovatban, amelyben szóba került a Dalriada zenekar. A srácok - hogy-hogy nem?! - nem hozsannáztak a videó láttán, mindazonáltal…..
Sváb 2012.09.24 14:25:36
@Belagezapista: A kritika írásához nem szükséges szeretni a kritika tárgyát. Sőt, a tárgyilagosság nehezen elérhető, ha valaki rajong az adott dologért. Ezért hívják kritikának, nem pedig dicsőítésnek.
A mai posztban Budapest és Tel-Aviv közt ingázunk, azaz folytatjuk Éva történetét (aki nem olvasta volna az első részt, itt pótolhatja). Kiderül, miért tér vissza valaki Magyarországra Izraelből, miként az is, miért megy el újra. Nem minden tanulság nélkül való történet…..
Sváb 2012.09.14 12:27:49
@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: Te, azért az lejött ugye, hogy a posztban nem arról volt szó, hogy az amerikaiak miért olyan nagyon okosok, hanem arról, hogy miért sikeresek.
Az általad felsorolt emberkék nem véletlenül mentek USÁ-ba nagyot alkotni. Lehet, hogy a "magyarok" között több az okos, de a "sikeres" biztos, hogy nem.
A sikerre sok recept van, ez egy nagyon jól működő formája, amit az Amik csinálnak.
Két-három hete jót vigyorogtunk ezen a képen, ezen a zseniális paródián, amiben annyi minden benne van az utóbbi 2 évből. Előregisztráció a regisztrációra, fenomenális ötlet! Ráadásul megcsinálják. No nem Kecelen és egy nemlétező napon, de lesz előregisztráció.…..
Sváb 2012.09.13 09:52:59
@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot: Ez a rendszer az elkötelezett szavazótáborral bíróknak jó. Ilyen pl a Jobbik, akinek ez egy jó esélyt jelent.
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
Sváb 2012.08.13 10:35:41
@Ritchard Börtön: Te meg esetleg azon gondolkozz el, ha már ideküldesz egy wall of textet, hogy ez a modorosblog. A szatíra mint szó, mond neked valamit?
Hende Csaba honvédelmi miniszter április 7-én személyesen indította útnak Várpalotáról a skandináv portyára induló, onnan a tervek szerint decemberben visszaérkező, két főt: - Csepin Pétert, a Bakonyi Poroszkálók elnökét, önkéntes tartalékos katonát, hagyományőrző…..
Sváb 2012.07.06 14:08:28
@Jaffar: A nyugatiak zöme pont ugyanolyan ostoba, mint a magyarok.
Idén másodszor nyújtott felhőtlen szórakoztatást a köztévé, amikor tegnap este levetítették az Orbán Viktorral készített interjút. A korábban nagy sikerrel vetített, és mára már legendássá vált Obersovszky-Schmitt "mélyinterjú" után nyilvánvaló, hogy ár/érték…..
Sváb 2012.05.31 12:55:02
@urbansprawl: te naridroid, attól, hogy valaki cifrafosást kap a fidesztől, az nem jelenti azt, hogy nem kap lábrázást az mszp-libsi vonaltól.
Van ám a két biten túl is élet...
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Sváb 2012.04.20 14:49:56
@juliusbond: bejelentett munkavállalóként a faszom televan már ezzel az egésszel. Meg a 456 forintos benzinnel. Meg azzal, hogy a kibaszott hatalmukért képesek az egész országot tönkrevágni, meg főleg a "középréteget"
Amikor a hazai sajtót teljes egészében a köztársasági elnök plágiumügye foglalja le, hajlamosak vagyunk megfeledkezni az elért eredményeinkről és sikereinkről.Szerencsére Peter Shark kolléga résen volt, és felhívta a figyelmet a hazai haditechnikai ipar legújabb sikerére, ami…..
Sváb 2012.04.02 15:27:53
Recseg-ropog a Fidesz konstruált valósága. A tegnapig sziklaszilárdnak tűnő mítoszok kártyavárként omlanak össze, mint a hatalmas felhőkarcolók az Eredet álomvilágában. A „vonalat” értő, sőt diktáló „műhelyek” hasadnak szét a gyökerükig, korábban…..
Sváb 2012.03.30 11:13:49
@reálisan: khmm: "Ne lopj"
Eléggé keresztény érték szerinted?