Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oil.ali

3 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blog jellege a mai naptól megváltozik. Mivel a magánéletemre senki sem kiváncsi - nem csodálom - viszont a tanítványaimmal már régebb óta felmerült annak a gondolata, hogy az oktatói tevékenységemet ne csak face to face gyakoroljam, mostantól minimális magánügyekkel és…..
Szédületes reggeli indító ez az utaspanasz, ahol a dolgozó ember kifakad a busszal utazó gyerekek és anyák miatt, majd javasol, nem is akármit. Sokat nem is lehet ehhez hozzátenni, nem rontanánk el holmi járatsűrítésről és nagyobb buszról szóló javaslatokkal, inkább tessék csak…..
oil.ali 2010.05.12 08:46:51
@Gee Halen: Igen. Jöjjön egy másik busz (mondjuk 3 perc múlva) más útvonalon érintve néhány kiemelkedően fontos állomást. Mindezt persze csak reggel, csúcsidőben. Nálunk a külvárosban ez jól működik. Ha a város másik oldalán levő munkahelyemre szeretnék bejutni, akkor 4 buszra szállhatok, és mindegyikkel tudok valahol csatlakozni a metróhoz, ami elvisz. Nem olyan ördöngösség ez.
a t-home faxa +36 1 20 44 128 2009.11.20 13:07:00
google..
Nem egészen világos, miért volt büdös Attila üdülési csekkje, az amúgy üdülési csekket elfogadó helynek felmatricázott Párizsi Udvar étteremben Keszthelyen. Mielőtt bementek, direkt kérdezték, hogy ugye tényleg lehet játékpénzzel fizetni, aztán a teljes személyzet, a…..
oil.ali 2009.07.23 16:59:53
@Gyilkos nyúl: Nem. Ez panaszkodós poszt. ez már az arányokon is látszik. A homár ha akarja/ akarta volna kiveheti/kivehette volna a G-pontos részt. Direkt figyeltem rá, hogy ne tűnjön reklámnak. Erről fentebb már kifejtettem a véleményem. Sajnálom, hogy neked így jött le.
oil.ali 2009.07.23 20:03:48
@cybergreg: Ez nagyon off, de én mint a postíró elárulom neked. A neve "diszgráfia", és egy olyan tanulási rendellenesség, ami az ilyen marha rossz helyesírásban ütközik ki. Állítólag a bal agyfélteke túlműködése okozza, és az ilyen emberek marha kreatívok - bár ezt magamon nem nagyon vettem észre. Nem lehet kinőni. Bár ez nem mentesít az alól, hogy nem helyesírás-ellenőriztem.
Az AXN hamarosan bemutatja a So You Think You Can Dance című amerikai táncos-reality-t, azt, aminek egy vadhajtása már nálunk is ment Megatánc címmel a TV2 jóvoltából. A műsort az American Idolt (is) jegyző Simon Fuller készíti, és célja, hogy felfedezzenek olyan táncos…..
Update: Mindenkitől elnézést kérek a késedelemért. Nem is húznám tovább az időt, jöjjön inkább a megfejtés és a nyertes. A hirdetés eredetileg egy felelős alkoholfogyasztásra buzdító kampányhoz készült. Meglehetősen őszinte, de kétlem, hogy ettől akár csak egy pohárral…..
oil.ali 2009.05.03 12:48:34
Update: And the Titonic goes to...Gorraf! Gratulálok Gorrafnak, akit ismét a random.org segítségével sorsoltam ki, és aki mellesleg arra tippelt, hogy a hiredtésen egy új, szalontüdő ízesítésű óvszert reklámoztak. A kijózanító valóság ezzel szemben az, hogy - ahogy azt Bery már…..
oil.ali 2009.04.20 13:47:00
Update: Na akkor jöjjön a megfejtés. Ez kérem szépen egy tengeri herkentyűket, így cápalesvest is kínáló étterem hirdetése (a képre kattintva megtekinthető), amelynek fősora: Seek revenge, azaz szabad fordításban Állj bosszút. Jó mi? Ami a nyereményt illeti, a csoki alakú…..
Az Empire nevű filmes/tévés szaklap összeállította minden idők legjobb ötven tévésorozatának listáját, és itt közzé is tette azt, hogy lehessen jókat vitázni mondjuk a Veronica Mars 48. helyével (előrébb tennénk), a Dockor Who 16. pozíciójával (benne sem lenne a listában),…..
Magyar bemutató: 2008 02. 14. Trailernek hinni körülbelül akkora botorság, mint kuplerájba járni dolgozni, majd panaszkodni, hogy valaki orvul, előre megfontolt szándékból, hátulról. A vírusmarketinggel ugyanez a helyzet. Újdonságot fogok mondani: ezek nem azért készülnek, hogy…..
oil.ali 2008.02.14 10:18:29
www.rpg.hu - n írtam magam is egy rövid kritikát. A "Lovecraft féle kreatúra" feeling nagyon is megvan, szóval "CruelAngel", ha emiatt néznéd meg, akkor most indulj el a moziba... :)
Hová tűnt a Jericho? A sorozatjunkie egyik olvasója ment utána a történetnek, és addig küldözgette az leveleket a csatornának (örüljenek, hogy nem mogyoróval szórta be a székházat), mire válasz jött: hazánk egyik kereskedelmi tévéje nem adja tovább a Jericho című sorozatot,…..
oil.ali 2008.02.06 22:24:59
Zseniális darab akadt a kezembe a minap - egy valódi remake. Valahol a PC-s/Konzolos megjelenéssel egyidőben jött ki a POP:C Java változata, ami az eddigi tapasztalataim alapján (ez konkrétan három pályát jelez) gyakorlatilag a tökéletes koppintása az 1991-es Jordan Mechner féle…..
Heló erre tévedő. A blog hamarosan elstartol, egyenlőre minimáldesgnel. Max egy két nap...
Speedet majdnem levette 5 ezer forintra egy argentin mezes, mobiltelefonos fickó a buszon, aki azt állította, hogy ellenőr, és éppen rendőrt hív a következő megállóba. Gyanús, nagyon gyanús. Aki arra jár, tartsa nyitva a szemét, fényképezze le telefonnal, ha nagyon bátor, tegyen…..
oil.ali 2007.07.18 12:38:43
Én szoktam bliccelni. Megvan rá az okom, személyes ügy, ne firtassuk. Az éves bérletemet apunak adom, őt ne büntessék meg.

1. A helyzet pedig az, hogy az argentín mezes tényleg igazi ellenőr volt.

2. Szinte biztosan nem hívott rendőrt, ha igen akkor is egyedűl volt, ti pedig ketten, szóval nem sokat ért volna el vele, ha meg is várjátok... ("igen? milyen buszon? ne haragudjon biztos úr, mi itten csak ácsorogtunk, ez az alak meg idejött..."

3. Találkoztam már igazi "szeretlek gizis" börtöntetkós ellenőrökkel is. Kigyúrt barmok voltak a gödöllői héven, de még azok sem értek hozzám. Mondjuk, amikor nem igazoltam magam, akkor leköpött az egyik, de ez benne van a játékban. Volt szemtanú, már nem dolgozik a BKV-nál gondolom (remélem)

4. Ha a BKV véleményére vagy kíváncsi, akkor kérdezd meg őket. Ne az e-mailos ügyfélszolgálatnak írj, mert azt a kutya nem fogja megválaszolni - én amikor kiszúrtam, hogy valaki az én nevemben utazgat és büntetteti szarrá magát, vagy tizenötszőr írtam nekik, még csak válasz sem jött. Irj nekik ajánlott levelet, arra válaszolnak, bár abban sem lesz köszönet.

5. Ha bliccelsz, ne mond, hogy nem bliccelsz. A BKV szolgáltatási szinvonalát, az utasokkal szembeni viselkedését és az árakat - annak tudtában, hogy Ők egy privilégiumot élvező vállalat, csak így tudod kritizálni. Ne tagadd le, csak szállj le. Ha sietsz vegyél jegyet. A nagy ellenőrzések miatt most mindenki hirtelen elkezdte sajnálni a BKV-t, hogy mennyire szar nekik, de ez nem igaz. Csak a PR jó. Bliccelj "becsületesen" és nem fogsz konfrontálódni senkivel.

Álljon itt egy tanulságos:

"Jegy van?" "Nincs" "Lesz?" "Nem." "Jó, szép napot" "Viszlát"
oil.ali 2007.07.18 14:03:54
wacahaz

Én nem ezt mondtam. Nem hiszem, hogy a polgári engedetlenség működne ebben az esetben, komoly budapesti és kormányzati együttműködés kéne (sose lesz). De a tény attól még tény marad: a buszok olyanok amilyenek, az ellenőrök olyanok amilyen és igen, a combinók is olyanok amilyenek. Ezt a dolgot nem helyes a TB fizetéssel összehasonlítani, mert a TB egy kötelező felelőségvállalás egyrészről, és a saját érdekedet szolgálja. A BKV az utobbi 10 évben nem szolgálja egyáltalán az utasok érdekeit, lépten nyomon alájuk tesz, mindezt pedig európai szinten nézve is igen magas áron teszi.

/ Csak egy példa: Rómában órás jegyek vannak, kb 20 Ft-al kerűlnek többe, mint a vonaljegyek, és egy óráig azzal és oda utazol, ahová és amivel csak akarsz. Ez Európa. Ott is vannak ellenőrök, nagypofájú mosolygós alakok, akik, amikor még nem ismertem a rendszert és csak szorongattam az autómatából megvett, de nem érvényesített jegyet, érthető angolsággal elmondta, hogy mi a helyzet, mi miért nem jó, majd elengedett. Vagy mondhatnám Bécset a 4 EUR (1000 Ft-os) napijegyekkel - az is messze van még. (Budapesten 1 350 Ft - néha szoktam venni)/

Ehhez képest itt Pesten - csak megvetést meg kommandóssorfalat találok a metróban, és büdös szájú ápolatlan, alulfizetett ellenőröket, akik csereberélik egymás közt a megbüntetettek címeit, hogy legalább a kenyérre fussa. Ettől vagyunk még kurva messze, tudod? Lehet dumálni a TB-ről, meg az "ugye amikor a boltban megveszed az üditőt azt is kifizeted, vagy nem" témáról. Viszont ha egyszer vettem egy szar üditőt, akkor többet nem veszek olyat. A háziorvosomat is le tudom cserélni. A BKV-met nem. Max kocsira - pfujj - vagy bicajra. Én tavasztól őszig ezt teszem. Továbbra is csak akkor fizetek a jegyért ha nagyon nagyon sietek. Inkább gyalogolok két megállót egy olyan állomásig ahol nincs ellenőr, vagy megyek busszal.

Ja, hozzátenném, volt egy rövid időszak, úgy három évvel ezelőtt, amikor jól belerugtak az akkori BKV vezér fenekébe, és elkezdték takarítani a BKV + buszokat, meg ilyesmi. Az tetszett. Végig volt bérletem. Most mennek ki a milliárdok a metróaluljárók felujítására. Én pedig pont leszarom, hogy hogy néz ki az aluljáró, mert ott töltöm a legkevesebb időt. A metrón utazom, az legyen tiszta. És az sem érdekel, hogy európa leghosszabb és legszebb villamosa a kobiné, ha egyszer nem lehet rajta elférni és meg lehet rajta fulladni.

Na jó, vissza dolgozni. Bocs a kifakadásokért...
Nem Magyarországon élnénk, ha nem követne minden pozitív fejleményt legalább egy lehúzás. A Velvetnél nemrég legjobb kajaszállítónak értékelt Anyucika.hu logója láttán ugyanis Lacinak eszébe jutott, hogy azt ő készítette mintegy két éve, de sosem látott pénzt belőle: Nem…..