Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sfi

13 bejegyzést írt és 410 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz és az EPP harca ma csúcsosodott ki. 190-3 arányban szavazták meg azt a javaslatot, amely szerint a Fidesz saját magát függeszti fel az EPP tevékenysége elől, határozatlan időre. Ez egyértelműen egy eléggé defenzív húzás volt a Fidesztől, nem álltak bele az Európai Néppárt elleni harcba,…..
      Holnap lesz a Brexit-saga következő epizódja.     Egyelőre úgy tűnik, hogy két fontos képviselői indítványról fognak szavazni.  Az első, az ún. Brady-indítvány. Az a lényege, hogy feltételes támogatást ad a miniszterelnöki deal-nek, amennyiben az észak-ír backstop helyett valami másban…..
  Aki figyeli a közélet eseményeit, láthatja, hogy a 18-as országgyűlési választások után az LMP-t heves támadások érik. Kunhalmi Ágnes rögtön a választás után őket nevezte meg bűnbaknak, miközben a tények azt mondják, hogy az LMP több mint 130 ezer szavazattal növelte…..
sfi 2018.07.20 21:44:35
@István Tamasi: "Már csak az a kérdés hogy mik az lmp alapelvei?"

Nincs neki. Egy antitézis csak az egész. Annak is elég szerencsétlen.
Ettől függetlenül szerintem nem volt elvárható sem az LMP-től, sem a Jobbiktól az "összefogás" vagy a "koordinált jelöltállítás". Biztosabb öngyilkosság lett volna ez számukra, mint ami most zajlik.
Akik csak a magyar politikát ismerik, most csodálkozhatnak, hogy a saját pártja(i) ellen hisztérikus kirohanásokba bocsátkozó Hadházy Ákos és a választáson a kongresszusi döntések ellenére visszalépők után most Szél Bernadettet és még két korábbi elnökségi tagot is súlyos büntetéssel sújtott a párt…..
              A szöveg nagyjából száz oldal és teljes egészében letölthető.          Erről a könyvről írt az index.hu, emiatt őrjöngött Németh Szilárd. Ha valaki bele akar olvasni, egy kattintással megteheti. ..
sfi 2018.05.02 19:07:35
@közösperonos átszállás: "Szóval a Fidesz-féle forgatókönyv úgy néz ki, hogy tervezik, megcsinálják, tervezik, javítják (de közben már megy élesben), aztán egy idő után már nem is tervezik tovább. És szerintem nem kérdés, hogy a "nincs rendesen előkészítve, nem csinálják meg" és a "nincs rendesen előkészítve, belevágnak" közül melyik a kártékonyabb."

Mint a Microsoft, na. :)
sfi 2018.05.13 06:43:10
@labrys: Ezek a dolgok a te olvasatodban.
Van az a kor, amikor az ember teljesen meg van győződve arról, hogy a dolgok egyetlen érvényes olvasatát ő birtokolja. Én már átléptem ezt a kort.
sfi 2018.05.13 15:57:45
@labrys: Miért kellene megválaszolnom? Én nem vagyok fideszes szavazó. Nem kell - főleg nem maradéktalanul - egyet értenem az álláspontjaikkal. Tudnék érvelni mellettük, mert ismerem néhányuk álláspontját, s van, amit elfogadok belőlük érvényesnek.
Viszont annak nem látom értelmét, hogy veled erről beszéljek. Hiszen "tisztáztuk, hogy infantilis személy vagy, szemellenzős, rigid világnézettel".*
S nem érdekel, hogy ki vagy. Ne küldj bikinis képet! :)

*Azt gondoltad, hogy bele fogok menni ebbe az egészbe, ha ennyivel letudni véled a kifogásom veled szemben? Igenis, ha merev világnézetet érzékeltetsz, akkor vedd tudomásul, hogy más világnézetű ép eszű ember nem fog veled leülni eszmét cserélni.
     Uraim,    Önök tisztességes munkát végeznek, közéleti tevékenységüket példamutatónak tartom. Jelezték, hogy a FIDESZ-re szavaztak, ami az Önök  privát ügye, nekem ezzel a világon semmi bajom sincs.    Undorítónak tartom, amit G.Fodor Gábor és Huth Gergely tesz, és nem vagyok hajlandó Önöket…..
sfi 2018.04.14 10:12:21
sfi 2018.04.14 13:25:15
@jotunder:

"de.... a kritikus hangot megütő konzervatív értelmiségiek is vállalnak bizonyos mennyiségű kockázatot"

Na ja. De kit zavar ez azon az oldalon, ha közben nyíltan vállalják, hogy a Fideszre húzták be az X-et? Azt az X-et, amit titokban úgy húzhatnának be, ahogy akarnak. Mindenféle kockázat nélkül. Vagy nem mennek el.
Előző részünkben áttekintettük, hogy a Főváros magatartása, politikája hogyan befolyásolta a BKK munkáját. A mai posztunkban pedig a cégen belüli folyamatokat vizsgáljuk. Az új vezetés Who is Dabóczi Kálmán? A BKK jelenlegi vezérigazgatója kétségkívül az egyik leginkább politikusbarát…..
sfi 2017.08.22 16:21:09
@Kánikula: "Vitézy óta mi volt az amit a bkk fel tud mutatni fejlődésként/fejlesztésként?"

Addig se volt sok. Ami volt, azok egy része már kész projekt volt, s hogy belenyúlt a BKK vagy nem lett jobb, vagy éppen rosszabb lett.
Szó szerint a fél glóbusz ismeri, de a Despacito klipjének nem is olyan rejtett utalásait valószínűleg kevesen fedezték fel. Most lerántjuk a leplet!..
sfi 2017.08.07 17:24:50
@Graves: Tényleg szánalmas. Pedig kereszténynek gondolom magam. Éppen ezért nem röhögtem fel, csak egy OMG tört elő belőlem.
„…vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” Batsányi 1789 Most, amikor az osztrák és a holland populisták után Orbán újabb szellemi szövetségese (Le Pen) szenvedett választási vereséget, amikor még emlékezünk kezébe temetett fejére a magyar népszavazási és alkotmánymódosítási bukás után, mégiscsak be…..
sfi 2017.05.09 16:49:12
@Willkommenskultur:
"Mert mindenkit át lehet verni...egyszer."

A fideszes szavazótábor az élő példa, hogy nem csak egyszer. :D
       Esettanulmány 1.  (2017) Orbán Viktor: "idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből"      Esettanulmány 2.  ( 1938 )    Hóman Bálint: "Világnézeti szempontból a kérdés alapja az, hogy a zsidóság aránytalanul vesz részt a kulturális életben és a sajtóban, ami egyes zsidó elemeknél,…..
sfi 2017.04.17 12:01:01
@jotunder: Ebben egyet értünk.
Én pusztán vázoltam a különbségeket. Te meg a hasonlóságokat. Ami itt alapvetően egy hívó szóban ragadható meg. Igen, Orbán azokra (is) számít, akiknek Hóman Bálint szavai elfogadhatók.
sfi 2017.04.17 14:26:37
2017. évi XXV. törvény   a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról1   1. § A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 9. §-a a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki: „(2a) A felsőoktatási intézmény elnevezésének más…..
sfi 2017.04.14 12:31:26
@jotunder: Na de akkor azt rögzíthatjük, hogy a KEE nem külföldi.
Persze a munkavállalásit értem, amiről egyébként megjegyzem senki nem beszélt még. Nekem ez új elem. Pedig azért elég jól követem az eseményeket. Legalábbis a nem létező átlagember tájékozódottsága felett.
Eddig mindkét fél álláspontjában inkább az kapott szerepet, hogy itt két - valójában egy, ha jól értem, csak két országban akkreditált a képzés - diplomát kapnak. Egyik oldal szerint éppen ez az előny, másik oldal szerint meg ez versenyhátrány a magyar egyetemeknek. De ezt hagyjuk is, mert ez egy olyan elem, ami inkább tűnik olyan különbségnek, ami a napi gyakorlatban jelentkezik. Ami annyit tesz, hogy a KEE-re eddig sok amerikai jött tanítani, ami összességében a magasabb oktatási színvonalat is tudta biztosítani. Amihez eddig (pontosabban 2018 január 1-ig) nem kellett (kell) munkavállalási. Átugrott az USA-ból órát adni, aztán akár vissza is ment.
A kérdés az, hogy a munkavállalási akkora adminisztrációt igényel, amivel működésképtelenné teszi a KEE-t, s ezen keresztül a két országban elfogadott diplomát?
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Kedves Munkahelyi Terror blog szerkesztőség! Néhány sorban szeretném méltatni a magyarországi munkahelyzetet, ha érdekesnek találják, tegyék közzé a blogon (név és cím nélkül). Előre is köszönöm a figyelmet! Az általam…..
sfi 2017.03.13 13:49:58
@Ballib cenzúrázók réme 25:

Oké. Akkor légy szíves mondd el nekem, hogy mit kell kitanulnom 2 hónap guglizással ahhoz, hogy ilyen állásban elhelyezkedjek.
Azonnal nekiállok.
sfi 2017.03.13 16:20:54
@Ballib cenzúrázók réme 25:

Oké. Akkor ha jól értelek, nincs olyan, hogy 2 hónap kiguglizás után olyan állásom lenne, ami 500-600e nettóval vennének fel. Mert ugye az eredeti állítás ez volt, amit én cáfoltam. S erre írtad, hogy "ez sem igaz", meg hogy "alibi programozóból is hiány van", valamint, hogy"van egy rakat banki, stb" "állás "500-600 nettóért.

Amit most írtál, abban semmi ilyesmit nem látok.
Látok viszont realitást. ;)
Tehát akkor megegyezhetünk abban, hogy 2 hónapos kiguglizós szakértelemmel nincs "egy rakat" programozói állás, de még alibi programozói se? :)
sfi 2017.03.13 16:32:00
@Ballib cenzúrázók réme 25:

Látom a kifejezés: kontextus, nem ismert előtted.
Hagyjuk!
Bárkit kérdezünk a témában Budapesten, jó eséllyel egyet fog érteni azzal az állítással, hogy a fővárosi villamosok lassúak. Rengeteget kell állni a lámpáknál, sok a megálló, tele vannak a pályák ilyen-olyan sebességkorlátozásokkal; szinte alig van olyan megállóköz, ahol lassítások nélkül végig…..
Ezen a blogon számtalanszor tárgyaltam tudományos témákat, és kellemes meglepetésül szolgált, hogy elég sokan el is olvassák ezeket. Számos cikk született fizikai, geológiai témakörökben, de a biológia eddig kimaradt ( az agyevő amőbás cikkemet leszámítva ), úgyhogy ezúttal összeállítottam egy…..
Hatályon kívül helyeztetné az elsőfokú ítéletet a fellebbviteli főügyészség Hagyó Miklósék ügyében másodfokon, és azt szeretné, hogy a bíróság rendeljen el új eljárást.   Egyetértünk. Bőven lenne mit újravizsgálni - különösen a nyomozás igencsak…..
sfi 2016.12.09 07:31:48
@Trackers: Ezek szerint neked több információ van a tarsolyodban, mint az ügyészségnek. Merthogy az ügyészségnek úgy tűnik csak ezek a vallomások voltak. Nosza tárd fel nekik a bizonyítékaid. Ne a bíró székébe ülj, ha ennyi mindent tudsz, hanem a tanúéba!
sfi 2016.12.09 08:38:33
@Trackers: A magamfajta ballinek (egyébként nem, de mindegy) úgy vannak ezzel - úgy vannak törölve, én vagyok úgy -, hogy nem a törvényekkel van baj, hanem a végrehajtó szervekkel. A törvények nem azért nem működnek, mert rosszak (legalábbis nem a btk), hanem mert olyanokat választ meg a választópolgár, akik a folyamatosan kijátsszák azokat.
De 2010 óta a helyzet rosszabb. Már a törvények is sokszor a lopást alátámasztandó születnek.
A világ boldogabbik felén vissza lehet vonni vallomásokat. Ez így van rendjén. S tudod, ha semmi más bizonyíték nincs az ügyészség kezében, mint ezek, annak lehet, hogy az az oka, hogy a konkrét vád alaptalan. Attól persze még lophattak máshol, máshogy és mást. De akkor tessék azokért megvádolni őket. No de itt volt az ügyészség kezében pénz, paripa, fegyver, s a tanúvallomásokon kívül úgy tűnik, semmi más nem állt a rendelkezésükre.
Talán egyszer kijut Magyarország ennek a 2-3 millió, goebbelsi propagandával igen jól megvezethető választópolgári tömbnek a túszejtéséből.
Remélem megélem.
sfi 2016.12.09 08:42:08
@Ballib cenzúrázók réme 19: Nem haragszol, ha nem etetek trollokat?
sfi Agapé – isteni szeretet? 2009.10.03 19:30:00
A pünkösdi-karizmatikus kereszténységben elterjedt nézet, hogy létezik a szeretetnek egy „legmagasabb rendű” fajtája, ami önfeláldozással, önzetlenséggel párosul. Egyesek szerint ez a kereszténység értelmezésében nemcsak a legmagasabb rendű, hanem egyenesen olyan…..
sfi 2009.10.17 14:28:33
@_Villám_: "De úgy tünik ez is olyan dolog mint a
- szellem vagy lélek Isten Lelke/szelleme"

A szellem/lélek kérdést épp kardinálisnak gondolom. Más kérdés, hogy a szellem szó jó-e. Ma nem elsősorban spirituális értelemben használják a köznyelvben. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy lélekről (pszüché), vagy szellemi lényekről (pneuma) beszélünk. Ez bizony következetes eltérés a görögben is. Megint más kérdés, hogy az a gyakorlati éles elválasztás, amellyel azt sugallják (ki nem mondják), hogy az ember három részből áll szellem-lélek-test, az nem igaz. De ettől még egy démon például nem pszüché, hanem pneuma. Isten is pneuma. De legalább az Istenről kevésbé félreérthető talán, így pl. én is használom a Szentlélek kifejezést.
sfi 2011.12.18 09:11:28
@gnoldaeh: Kedves gnoldeh! Lehetséges, hogy János tudatosan váltogatta a két szót, csak én nem igazán értem, hogy akkor mi a konklúzió. Mi a szavak különbözőségének oka? Úgy érzem, nem olvasható ki következtetés erre vonatkozóan.
sfi 2016.10.11 11:01:44
@kereso: Ez a jánosi idézet benne is van a posztban.
Egyébként igen, az eiszegézis jobb szó erre, mint az exegézis.
A Társaság a Szabadságjogokért kampányt indított annak érdekében, hogy a magyar egyházügyi szabályozást visszatérítse a jogegyenlőség irányába, ahonnan a 2012-es törvény letérítette. A kampány a Negyedik pont címen fut, mert nem akarunk kevesebbet, mint amit 1848-ben akartunk: „Törvény előtti…..
sfi 2016.03.26 10:38:18
@BircaHang Média: De lehessen. Csak ez ne legyen több mint egy szervezeti forma. Mondjuk egy sajátos egyesület, aminek tagjai elfogadhatják, hogy pl. nem demokratikus a belső működésük.
A lényeg nem a státusz, hanem a pénz körül van. Ilyen címen az állam ne adjon se pénzt, se adókedvezményt. Legfeljebb pályázati és céltámogatást (pl. műemlék fenntartás).
Máris ki lenne szűrve egy csomó visszaélés lehetősége.
Ma 72 éve, 1944. március 19-én a német Harmadik Birodalom megszállta Magyarországot. Hitler megelégelte, hogy a Kállay Miklós vezette magyar kormány egyre kevésbé teljesíti követeléseit és a nyugati szövetségesek felé tapogatózik, ezért Horthyt Klessheimbe csalta, közben pedig megindította a…..
sfi 2016.03.20 09:26:44
@-JzK-: "Ezt mind el lehetett volna kerülni, meg Nagy-Britannia német lebombázást is, ha 1940-ben békét kötnek Németországgal, ami egy tisztes béke lett volna, Britannia megszállása nélkül."

Aham, persze. Mint a Molotov–Ribbentrop-paktum. :D
Vitézy Dávid ma a Közlekedési Múzeumot vezeti, illetve újítja meg. Természetesen aktuális terveiről is beszélgettünk vele a Forbes márciusi számában megjelent interjúban, de rengeteg érdekes rész nem fért be a lapba. Ezeket két részletben közöljük itt a blogon, ez az első - többek között…..
sfi 2016.03.03 15:11:24
Jó lenne eloszlatni egy mítoszt, s inkább megkérdezni az érintetteket.
A nagykörúti lámpahangolás nem kedvez senkinek. Sem a villamossal közlekedő utasoknak, sem másnak.
Az északi és déli végállomások között "nyert" 2 perc a teljes menetidőnek töredéke. Mely végállomások között a 61-es villamos kb. 50%-kkal eleve gyorsabb. Fent azért tettem idézőjelbe a "nyert" szót, mert a gyakorlatban ez a 2 perc sem érvényesül, csak az úgy nevezett kiegyenlítő idő miatt ez nem feltűnő. Az utasoknak pedig még ideális esetben sem lenne érezhető ez a két perc. Mert ugye aki a két végállomás között közlekedne, az elve 61-essel fele annyi idő alatt megtehette. Aki pedig csak néhány megállót megy, az csak azt érzékeli, hogy a járművezetők inkább becsukják az ajtót az orra előtt, mint korábban.
Szóval ha van vesztese a nagykörúti lámpaváltásnak, az éppen az utazóközönség. Ugyanis azt érték el, hogy a legtöbb megállóban nincs megfelelő idő az utascserére.
Nem tudom pontosan mi áll amögött, hogy Tarlós magára vállalta "az autós lobbi embere vagyok" jelzőt, de nem egyfelől nem nagyon tudom "ki az az autóslobbi", másfelől pedig pontosan tudom, hogy a villamossal nem jó a lámpaprogram. Bevezetése óta panaszkodunk emiatt. Lehet, hogy ez volt az alku, hogy el lehessen küldeni Vitézyt, s így az ő imázsát lehet építeni. Tehát ezt nem tudom.
De hogy a lámparendszer úgy rossz, ahogy van, az biztos.

Egy nagykörúti villamosvezető
A Napi Gazdaság (a kormány csöcsein lógó Századvég alapítvány lapja) lehozott egy szenzációsnak szánt leleplezést, ami, abban a formában, ahogy ők megírták, kiválóan alkalmas volt arra, hogy a kedélyeket felborzolja és az emberek szája szélére habot képezzen (1,6 milliárd…..
sfi 2014.06.23 15:33:26
@Pécsi bölcsész: "1.680 e Ft" Oké, akkor mit kezdjünk az e betűvel? Tudtommal a beszámoló formailag eleve ezresekre kerekít.
Az amerikai haditengerészet drónok elleni energiafegyvert állít hadrendbe, amelyet 2014-ben már használni is akarnak a Popular Science beszámolója szerint. A Kratos rendszer egy lézeres távmérővel beméri a célpontot, majd az energiafegyverrel tüzel a robotgépre, s „megsüti” az…..
A seggnyalonc újságírás prémium kategóriájában igazi mestermű született. A történet kiindulópontja nyilván az, hogy jobbos körökben nagyon menő lett az európai válságkezelés furcsaságait és elkúrásait úgy értelmezni, hogy a tehetségtelen unió, illetve a tagállamok…..
sfi 2013.04.29 13:30:28
@szellemkor: "amikor a nemzeti érdeket eladva szarér hugyért monopóliumokat adtak el stratégiai ágazatokban."

Szerintem a nemzeti érdek pont most sérül, ahogy ezeket a szolgáltatókat vissza akarják kényszeríteni állami monopóliumba. Ha a politikai akarat ilyen árnyomást tud diktálni ezekben a már/még nem mindenhol állami/önkormányzati tulajdonú szektorokban (rezsicsökkentés, ugye), akkor milyen árnyomást fog diktálni ha ez a politikusok napi népszerűségigényének kielégítését birtokon belül fogja érvényesíteni? Amikor már nincs szó (most se igazán) extraprofitról, hanem extrahiány lesz ezeknél az állami cégeknél. S ha eképpen azt fűtött házi úszómedencék víz- és egyéb díját a központi költségvetés nem fogja kipótolni (az adónkból, ugye), akkor vajon mikor válik fenntarthatatlanná a rendszer? Azaz megfelelő állami szabályozás mellett a nemzeti érdek az, hogy ne az állam - azaz politikusok - kezébe kerüljön az alapvető szüksgéleteket ellátó rendszerek irányítása. Legalábbis Magyarország, az Orbán-kormánnyal jó példa arra, hogy mi is ennek a veszélye.
Ha tetszik, hazaáruló az, aki ezt látva mégis államosítva szeretné látni ezeket a szolgáltatótkat.