Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kopasz4x4

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Leszalámizva 2011.09.14 13:01:00
Szép munka volt uraim, az Index leszalámizva. Mi lesz a következő? Szeptember 5-én, 11 év után felmondott a legnagyobb online újság főszerkesztője, az Internetto-alapító Uj Péter. Rövid hírecske, még kevesebb reakció. Pedig ez nagyobb dolog annál, hogy csak így elsikkadjon . Egy…..
Mikor már azt hinné az ember, hogy már nem tud meglepődni hogyan loptak közpénzt, akkor mindig előállnak egy még keményebb esettel. Kőröshegyi völgyhíd? Nem megfelelő minőségű M6-os autópálya a 4 csodálatos alagúttal? A BKV-polip? A fővárosi közműcégek? 40 centis kilátó…..
Eltelt egy újabb hét az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből, s bár még négy hétig vadászhatnak a jelöltek, a korábbi bejegyzés folytatásaként talán nem érdektelen ránézni már a hivatalos adatokra is:  …..
A lánglelkű bukott miniszterelnök újra életjeleket ad magáról. Én nagyon örülök ennek, még több Gyurcsányt a kampányba! Jó érzéssel töltötte el, hogy még gondolnak rá a Pártban, és bekerült a Nagy Hatosfogatba, a 6 szoci vezető közé, akikről kampányfotókat…..
Mióta kiszivárgott, hogy az MSZP "úgymond" feladja az országot, és csak Budapestre, Miskolcra és Szegedre kíván koncentrálni a 176 egyéni választókörzetek közül, már vártam mikor lesz már valami "szaftos ügy" a három érintett városból ... Sokat nem is…..
Napi találós kérdés: most hány (volt) BKV-vezető ül az előzetesben? Egy újabb strigulát húzhatunk be, mert tegnap a minden bizonnyal Fideszes rendőrség bevarrta Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt HR-igazgatóját. A gazdaságvédelmi nyomozók őrizetbe…..
Kopasz4x4 2010.01.07 13:20:19
@parttitkar: Adnék helyette másfajta támaszt ,olyan Vlad T(C)epes féle karót, ami végbelén keresztül támasztaná mint a madárijesztőt a tengeri táblában.
Elég nehezen térünk vissza a "munka világába", kell még pár nap, amíg újra felpörgünk ... Jöhet a Nagy Szavazás: Ki volt "A" Vastagbőr? Ki volt a legpofátlanabb, legarcátlanabb 2009-ben? Már a tavalyi 12+1 jelölt is válogatott csapat volt (Tasnádi Péter,…..
A nagy karácsonyi előkészületekben erről lemaradtunk, de jobb későn, mint soha. Budapesten található a Káldor Miklós Kollégium, ami 3 épületben, 19 pedagógussal 140 lánynak és 80 fiúnak biztosít férőhelyet. A diákok vidéki általános iskolából kerültek fővárosi oktatási…..
Kopasz4x4 2010.01.07 12:33:11
@iii: És mi van akkor ha pl. én ilyen formán tapasztaltabb vagyok mint ti nagyon sokan?
Az én nagymamámat cigánykurvák ölték meg közvetve. Kirabolták, sokkot kapott, komába eset és 36 napra rá meghalt.
Egyedi eset igaz .Na itt Szabolcsban nem az.
Barátom nagymamája a veteményest kapálta(zöldborsót).
A saját kapájával vágták ketté a fejét mert nem engedte lopni a termést.
Nem beszélve a cigány maffiáról, sőt hallottál már a csicskáztatásról . Na nem olyanról amilyen te vagy! Olyan cigány féléről?
Személyesen mentettünk ki a barátaimmal egyet , egy cigány "nagyvállalkozó" portájáról egy szabolcsi faluban.
És még sorolhatnám százával a saját tapasztalataimat.
Kérdésem: ha az előítélet tapasztalatokon alapul, akkor az még mindig előítélet?
És ezért gyűlölöm a magadfajtát, mert ugattok mint a veszett eb a biztonságos fegyveresen őrzött Rózsadombról.
Szebb Jövőt !
Szent-Iványi István EP-képviselő júliusban csomagolt, és költözött haza Brüsszelből. Mint az SZDSZ EP-listavezetője elbukta a mandátumát. Ez van, szar ügy, Brüsszel helyett újra Budapest. Illetve nem egészen ... A szivárványszínű oldalán kesergett is egy keveset:…..
Kopasz4x4 2010.01.06 13:01:40
@IdősAsszony: Az hogy, ilyenek mint ( nem is tudom milyen személyi névmást használjak) a vörös tetvek, élve születnek, világ megrontói. Proletariátus meg munkásosztály meg osztályharc, ezt rágtátok a pofánkba 60 évig utána meg kasztosítottátok a nemzetet. Utána kellene olvasni agyament némber, hogy kik voltak és milyen jelszavak alatt futottak a jakobinusok, a szabadkőművesek meg a komcsik meg a jelenlegi globálnyikok . Szerintem nem meglepő, hogy ugyanazoknak a jelszavaknak a szinonimáit használták. Nem Gyurcsány meg Marx könyveket, hanem Gárdonyit, Jókait, Wass Albertet , Márait meg Nyírőt kellene olvasni.
Egyébként meg LMPVS !
Szebb Jövőt !
Az osztrák és a magyar kormány 2000-ben megállapodott abban, hogy kárpótlást kérhetnek azok az emberek, akiket a II. világháború idején a mai Ausztria területére hurcoltak kényszermunkára. A kárpótlási igényeket 2003-ban lehetett beadni. Magyarországról több mint 12 ezer,…..
Pusztaederics egy kicsike, 236 lakosú település Zalaegerszeg és Lenti között. A falu határában található az ország egyik legnagyobb gáztárolója, ahol több millió köbméter besűrített gáz van. Az önkormányzat anyagi helyzete stabil, mivel a MOL-tól a gáztároló…..
Ha lehetne választani egy várost és egy évet, ahová szívesen visszamennék, akkor én Seattle-t és 1991-et választanám. Seattle volt a "grunge" szülővárosa, a világhírnév előtt olyan együttesek járták klubról-klubra a várost, mint a Pearl Jam, a Soundgarden, a Nirvana…..
Legalábbis nagyon ez jön le a nyilatkozatokból. Először Nyakó Pisti, majd az MSZP Nőtagozata állt ki mellette. Azt írják, ők teljes mértékben egyetértenek a véleményével. "Ha van a társadalomnak egy olyan jelentős rétege (minimálbérből, vagy ahhoz közeli jövedelemből…..
Mit szoktak tanácsolni a Fidesznek a választási győzelem érdekében? Első és legfontosabb:  Tavaszig kuss!!! Ahogy Bencsik András (jó, tudom, messze nem tökéletes, de mindenkinek vannak jó pillanatai) írta 2006-ban: "Vezénylő Tábornok Úr! Ha az áprilisi választásokat…..
Kopasz4x4 2009.10.26 14:29:01
@schnee: jobbna szeretnél látni rasztáshaju köcsögöket szétfüvezett aggyal !
Utána meg nyugdíjas korodban már nem a füvet hanem a f@szt fogod szívni.
@Mr. Pither: Ja igen, az az elhanyagolható kisebbség legalább, nem jár lopni meg 80 éves öregasszonyokat terrorizálni.
Ó te jó ég, Orbán Viktor még el sem kezdte írni a "Kedves barátaim, Magyarország végre győzött..." kezdetű győzelmi beszédét, de a Nap-kelte után most a nepszava.hu esett el. Nem mintha a tömegek leterhelnék a Népszava szervereit, friss, balos hírek és vélemények…..
Vastagbőr Blama 141 millióból 2009.10.24 10:01:00
Állami megemlékezés kordonok mögött? Nem hír, megszoktuk már. Húsz éves a Köztársaság Díj "érdekes" személyeknek, például az ex-MSZMP-KB-s Ormos Máriának, a híres jogvédő Ferge Zsuzsának, vagy épp TGM-nek és Debreczeni József -mostanság a Népszavában alkotó-…..
Kopasz4x4 2009.10.24 13:26:01
@laspalmas:
Az biztos hogy nem egy Kempelen Farkas mert , szerintem összekeveri a világos lovagot a sötét paraszttal.
Már csak azért is mert jövőre az 56'- os ünnepségeken, biztos Csintalan Sanyikát, Deutsch Tompikát meg Rogán Tónit fogja kitüntetni.
Vastagbőr Egy sikeres ember 2009.10.22 10:01:00
"Gerendás József vagyok, magyar-kanadai állampolgár, nős, családos, 1965. szeptember 10.-én születtem Budapesten. A Shalom-Szálloda Rt. tulajdonos elnök-vezérigazgatójaként dolgozom Budapest V. kerületében (Hotel Hold, Budapest, 1054 Hold u. 5.). Polgári családban…..
Kopasz4x4 2009.10.22 13:10:37
@Kopasz4x4: bocsánat a helyesírásért: gyengébben
Kopasz4x4 2009.10.23 13:49:00
@tesz-vesz:
A Horthy rendszer gazdaságát 1920 után magyar arisztokraták vették kézbe, igaz bekerültek gazdag főleg zsidó gyárosok és iparosok is, de mind hajlandóak voltak áldozni a magyar felemelkedésért. Igaz Magyarországon már akkor is uralkodott egy liberális gazdasági forma, de azt a gazdasági jelleget ami ma uralkodó szellem, hogy a piac önmagát szabályozza még nem terjeszették ki a világ szinten minden piacgazdaságára.
Tehát ebből következően, hogy nem gazdasági társaságok irányították a politikusokat, hanem a saját intuicióik és elveik(és persze a kormányzó és kormány által meghatározott irányelvek), már eleve beszabályozták valamelyest a piac tejhatalmát ami mára nem érvényes.
A Horty korszak gazdasági fejlődésének 3 fő eleme:
Protekcionista Gazdaságpolitika.
Importkorlátozás.
Iparfejlesztés: Szövőipar fejlődése, mezőgazdaság , fémipar fejlesztése
A magyar gazdaság konszolidálása a 22-ben kezdődő Betheln kormány nevéhez füződik , Népszövetségi kölcsönből , konszolidálják a magyar gazdaságot és bevezetik az új erő magyar pengőt melynek az értékét az angol fontéhoz igazítják.
Akkor 1 magyar pengő kb. 4,2 dollárt ért.
De ez csak erős és céltudatos protekcionista gazdasági tevékenységgel érhető el mai újra megerősíthetné a magyar gazdaságot és azon belül is afő erősségünket a mezőgazdaságot.
Kopasz4x4 2009.10.24 01:43:02
@Doña ¡Cara(mba)!: Szívesen adtam a választ, bár a koromhoz képest, még mindig nagyon ámátőr vagyok, vagyis semmihez nem értek (de ahhoz nagyon) csak sokat olvasok , kutatok és tájékozódom az elmúlt 10 e. év magyar történelméből.
Mi a közös ezekben az emberekben? Bartucz László, a Danubius Rádió Zrt. volt vezérigazgatója Bogsch Erik vezérigazgató, Richter Gedeon Nyrt. Czakó Ferenc, a Synergon Informatika Nyrt. volt elnöke Jaksity György ügyvezető igazgató, Concorde Értékpapír Zrt. Dr. Jeszenszky Zoltán…..
Élet és Irodalom, nyílt levél a Magyar Televízió alelnökéhez: 2009. október 12-én a Ma reggel adásába meghívták Vona Gábort, a Jobbik elnökét. A műsorban Vona kifejtette szélsőjobboldali nézeteit. Az európai demokráciákban nem adnak teret a szélsőjobboldali…..
Már régen kifejtettem, hogy álláspontom szerint a magyar külpolitika - meglehet, kádári reflexként, de mégis erőtlen és tutyimutyi - különösen a szomszédokkal, Trianon utódállamaival szemben. Az "alapszerződésekkel" kezdődött a rendszerváltás utáni…..
Kopasz4x4 2009.10.22 09:31:59
@Molnargoreny:

Elzász és Lotharingiával kapcsolatban igazad van, de az viszont baromság, hogy Hitler nélkül nem lett volna háború, ugyanis Sztálin birodalomépítési és terjeszkedési szándékával szemben több kisebb nemzet állt , példának okáért itt volt Magyarország, ami valószínűleg, ha nem is világméretű de közép európai hadszíntérré változtatta volna a térséget.
Lásd Lengyelország feldarabolása ami nem csak német , hanem orosz érdek is volt.