Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hakapesz imi

0 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól…..
hakapesz imi 2010.07.28 14:55:47
@rizla: "Bojan: <I can play on the wing>”
totalbarca.com
hakapesz imi 2010.07.28 14:58:45
@hakapesz imi: így jár, aki nem olvassa végig a kommenteket, mielőtt pofázik...
hakapesz imi 2010.07.28 15:01:36
Van, aki beéri harminc ezüsttallérral, és van, akinek a világ minden kincse is kevés. Fiatal felnőttként mindenesetre harmincadszor keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor, pattopo (2#), rowi, sporttárs,…..
hakapesz imi 2010.06.08 11:21:31
hakapesz imi 2010.06.08 11:24:26
hakapesz imi 2010.06.08 11:26:46
A réz kémiai vegyjele Cu, rendszáma 29, de ez senkit sem érdekel, hiszen nyilván az aranyra hajt mindenki. Különösen igaz ez a május 29-én feldübörgő NST-kupára, melynek sikerült méltó helyszínt találnunk. Így most felszabadult egy kis időnk, melyben rendületlenül tovább…..
A múlt hétvégi fordulóban volt rá esély, hogy újra változzon a pontkülönbség az éllovasok között. Nem kellett nagy jóstehetség ahhoz, hogy a Real nehezebb dolgát jövendöljük. Egyik sztárgárda sem kápráztatta el szurkolóit, de most már nem is erről szól a dolog. A…..
hakapesz imi 2010.05.04 13:54:19
@rizla: a peches persze relatív. Egy-két meghatározó játékos azonban igenis sérült volt, és nem picsi-pacsi meccseket hagytak ki.
"Előreláthatólag hat-nyolc hétig nem léphet pályára Eric Abidal" -febr., aztán megint...
"a mali középpályásnak a térdszalagja húzódott meg, ami nagyjából egy hónapig tartja őt oldalvonalon túl" - febr.
"katalán játékmester nem léphet pályára a Stuttgart ellen, sőt, 15 napot ki kell hagynia" - márc.
"Ismét megsérült Andrés Iniesta...akire egyhónapos kényszerpihenő vár" - ápr.,
meg ott volt még Piqué és Ibra sérülése is, stb.
Vagy csak az a pech, ha Messi 6 hónapra kidől?
Hősünk 28 kép után felébred a kórházban, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, üres az egész épület. Kisétál: üres és néma az egész város. Elhagyott buszok, elhagyott utcák, elhagyott házak várják. Rorschach nem ért semmit, magányosan, rémülten ténfereg a…..
hakapesz imi 2010.04.27 11:00:54
hakapesz imi 2010.04.27 16:36:34
A futball egyik bűvöletes tulajdonsága, hogy ugyanazt a mérkőzést tízezer néző húszezerféleképp látja, és ennek következtében vég nélkül lehet vitatkozni felette. Az egyikük Cervantes korából veszi a hasonlatait, a másik az afganisztáni helyzet szakkifejezéseivel elemzi a…..
hakapesz imi 2010.04.23 13:27:49
@giacinto: látod, Övrebro ezért volt ideális az európai kupákra, csak Gudjohnsennek nem fújhatna. :) Persze, ez ellen nehéz tenni a mai baromi nemzetközi fociban.
De a tény, hogy Mou-val töb mint 10 éve ismerik egymást, és földiek, meg a lyuksógorság, meg az étterem-ügy az smafu?
hakapesz imi 2010.04.23 14:39:54
@Everred: hopp, ezt benéztem, nem apróság, két hétig zacskó, akkor legyen Solskjær, a lényeg, hogy azért akad olyan bíró, aki kevésbé lett volna érintett, és ha már van ilyen opció, az ég szerelmére, legalább a látszatot megpróbálhatna elkövetni mindent az UEFA. Ráadásul ilynekor már nincs is meccs-dömping, cak-pak 4 európai meccs hétközben...
hakapesz imi 2010.04.23 20:48:10
@zsakfos : aha, meg a kretén Puhl, aki akkor volt a világ legjobb játékvezetője, amikor a magyar válogatott alázta a világot, mi?
Tulajdonképpen nem dőlt el semmi, de egy csomó fontos kérdésre választ kaptunk a 34. játéknap derbidömpingje után. Tudjuk például, hogy az Inter nem tudott olyan rosszul játszani, hogy ne nyerjen a fatökűségét ostobasággal kombináló Juventus ellen, de látjuk azt is, hogy nincs…..
hakapesz imi 2010.04.20 13:49:21
@T.F.E.: azért a spanyol bajnokság nagyon kevés meccsén áll hasonló ellenfél a túloldalon, mint ma este, szóval, persze, jó a Barca-védelem, meg minden, de azért egy Balotelli/Milito/Eto'o/Pandev szekció akármilyen kombóban fog ragasztani egyet VV-nek. Szerintem 2-1, de akár a 3-2 is benne van.
Szerintem Mou nem is csak egyet akar, akár olyan áron is, hogy kapjanak, mondjuk többet, de nyerniük kell, aztán a NouCamp-ban előveszi a Chelsea-taktikát, és egy kövér 0-0-lal utaznak haza. Ez Mou elképzelése, szerintem.
De ettől függetlenül a Barca fog tovább menni, és ma 1-1 lesz, mert tényleg jó a Barca-védelem és mert a történelem ismétli magát.
Extrahosszú, extrafárasztó, és valószínűleg mindent eldöntő forduló áll mögöttünk a Premier League-ben. Az túlzás, hogy a híresen retardált szigeti játékvezetés megajándékozta a Chelseat egy duplázással, de annyit kijelenthetünk, hogy hozzásegítette őket, mert innen…..
hakapesz imi 2010.04.16 13:24:25
@szferi: ja, a Newcastle-éban meg valami vizi-unikornis-izé. Lehet, hogy a csapatok színei miatt szarkézta le őket D.??? Én nem tudom, csak tippelek.
Nem volt igazán jó meccs az El Clasico, ha valaki gólparádéra, látványos támadásokra számított. Bebizonyosodott azonban, hogy játékerőben, egyéni kvalitásokban és csapatmunkában is sokkal előrébb tart a Barcelona, mint a Real Madrid. A bajnokság folytatódik egy hétközi…..
hakapesz imi 2010.04.14 12:08:11
@rizla: hát nem is tudom, szerintem a 4 pont előny azért nem rossz, még ha kedvezőbb is a Madrid sorsolása. Bár a Depor és a Villareal legutóbbi eredményei alapján nem annyira gázosak a Barca hátralévő meccsei sem. A Madrid talán nem zuhan annyira össze, mint tavaly, legalábbis CR nem az a fajta, de a hétközi fordulóban bemutatott teljesítmény mindenképpen üzenet értékű lesz, mit is várhat a madridi közönség a maradék 7 meccsen... Én 50-50-re adnám, hogy beleszarnak vagy felszívják magukat. A beleszarással kibékülnék, de nem hiszem, hogy újra megtennék ezt a szívességet. Meglátjuk.
hakapesz imi 2010.04.16 12:35:25
@Tika_: eddig nem is tudtam, hogy ekkora beképzelt egy pöcs vagy... Ma is okosabb lettem.
Esti Kornél: Hetekkel ezelőtt az itáliai és nemzetközi lazialék között is robbanásszerűen terjedt el az az elsőre hihetetlennek hallatszó hír, hogy az olasz labdarúgás egyik legnagyobb szurkolói csoportja, az Irriducibili felfüggesztette tevékenységét. Bár tudtuk – és…..
hakapesz imi 2010.04.15 14:44:22
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: rettenetes, hogy feloszlott ez a dicső fasiszta/újfasiszta szervezet. Abba, hogy ideológiailag mekkora a különbség a nácidiktatúra és a fasiszta diktátor vezette diktatúra közt szerintem felesleges is belemenni, de azért a kommunista/szocialista/szociáldemokrata párhuzam kemény volt és durva csúsztatás, amíg például te is meg én is tudjuk ezt, nincs semmi baj. :)
A franciák lenyomták egymást, végül árcédula került az angol bajnokságra is, a Bayern még nem találkozott komoly ellenféllel, és valószínűleg nem is fog. A VB árnyékában egy olyan Inter-Lyon döntőt vízionálunk, amire már szeptemberben sem fogunk emlékezni. Ferguson alkonya,…..
hakapesz imi 2010.04.08 14:39:37
@apok: egy "jobbik" csapat tagjai nem kell, hogy egy rakat sárgát, vagy akár csak kettőt is begyűjtsenek egy untermensch bedarálása közben. Ha sárgát (ne adi isten, sárgáKat!) érő szabálytalanságok kellenek ahhoz, hogy a "gyengébbik" csapat ne érvényesíthesse akaratát, akkor már nem is biztos, hogy helyesen osztottad le a gyengébbik/favorit jelzőket... Röviden, nem jelentheted ki, hogy a gyengébbik csapat jutott tovább, hiszen a ugyanazzal a labdával rúgtak ők is négyet ugyanannyi idő alatt, csak kicsit szerencsésebb leosztásban.
hakapesz imi 2010.04.08 14:55:39
@apok: nem vagyok MU-drukker, nem is érdekelt, ki jut majd tovább, a francia meccs sokkal inkább lefoglalt, de ha valaki két sárgát kap ilyen meccsen, ráadásul feleslegeset, ahogy mondod, akkor az egy pöcs, és mivel a csapat része, a saját csapatát gyengíti kiválásával. Tetszik vagy nem, ez a 19 éves csákó volt a Sir választása, és ha kap 2 sárgát, akkor csókolom. A csapat meg vagy megbírkózik a szituval (superior) vagy kiszopnak, akkor meg nincs miről beszélni. Lehet bírózni, meg nácizni, csak felesleges, ha hazai pályán szopnak kettőt az Álmok Színházában.
hakapesz imi 2010.04.08 20:21:48
@divi: Na, most már a MU-nek is van csilliárdos tulaja, we happy? :)
Zoli beküldésében egy olyan félrefordítás szerepel, amely ha egyszer fordul elő a film 87. percében, mintegy mellékesen, akkor valószínűleg simáh be lehet nézni - és talán fel sem tűnik senkinek.  Így ellenben, hogy a film főszereplőinek elnevezéséről van szó... Illett…..
A középmezőnyben várunk mozgolódást a 30. forduló előtt, az elején és a végén nem lesz semmi különös. Egy Barcelona-Bilbaot azért mindig érdemes megtekinteni, és ha már az egyik megvan, akkor nem hagyjuk ki a Santander-Realt sem. Igazi parádét egyik párosítás sem ígér és…..
hakapesz imi 2010.04.06 11:26:30
@Endoscope: Kaká és Benzema távollétében miért is nehezebb a dolog? Kaká egy jottányit sem tud hozzátennia a Real játékához, Benzema meg akkor a leghasznosabb, ha az elgurult labdákat gurigatja vissza bedobás előtt... 21/7 a ligában, életveszély. Vagy csak nem értem a viccet?!
hakapesz imi 2010.04.06 11:35:50
@Endoscope: Ui: a José keresztnevű edzők elég önfejűek, és nem szeretik, ha más is beleszól a csapat összeállításába, ne adj isten, más intézi az igazolásokat is helyettük. Persze, ez a Madridnál ez elképzelhetetlen, szóval lehet, hogy egy José majd elfogadja, ha felkérik harmadszor is...
Amilyen sikeres hete volt a lyoniaknak, olyan rosszul alakulnak most a Bordeaux dolgai. Legutóbb októberben állt a címvédő ennyire "messze" a tabella tetejétől - mondjuk utána rögtön ugrott is a bajor kolbászra -,  most ugyan egy pontra van tőle, de leszorult a…..
hakapesz imi 2010.04.05 20:23:36
@hakapesz imi: ...míg a Marseille-nek meg pont most jön meg az étvágya?! Nagyon izgalmas lesz a befutó. Én a Lyonra tennék, plussz 2 meccs ide vagy oda...
Sajnálhatja mindenki, aki nem semlegesként nézte az európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének londoni bemutatóját. Egyszerűen semmi nem hiányzott a meccsből, a dráma komédiával indult, Almunia révén tragikomédiává változott, a végén pedig a Fabregas kontra Puyol…..
hakapesz imi 2010.04.01 12:38:42
@Endoscope: a 150%, meg ilyen űrfocis baromságok feljebb szerepeltek. Nem én találtam ki, de kb. egyetértek. Még ha nem is 150% volt, de a barcelónai foci esszenciája, és nem is rossz minőségben. Szerintem ez ilyen axiomatikus dolog.
Igen, ezt tudják, de nem mindig jön ki ennyire a lépés, és csak a szerencsén múlott, hogy ez a gólok terén nem jelentett különbséget a csapatok közt.
Két olyan párharc jutott mára, amit sokan lefutottnak tekintenek, pedig hát szó sincs ilyesmiről. A Barcelona az európai topfutball egyetlen olyan csapatához látogat, amely anélkül szállhat szembe vele némi eséllyel, hogy spártai falanxot vonna a kapujától 35 méterre, az Inter…..
A németek az angolok ellen, a franciák egymással szemben, második világháború! Az elsőt még annak idején, noha nem volt hozzá sok közük, de az angolok nyerték (1918 '99), erre a Rajna innenső oldalán most készültek egy kis revánssal, és bíztak benne, hogy a hülye angolok…..
hakapesz imi 2010.03.31 15:18:38
@Walmer: @vadkutya: ez csak azt jelentheti, ez tendencia, és az MU egyre harmatosabb... Ha kipottyannak a CL-ből és a PL-t is elbukózzák egy hét leforgása alatt, az az abszolút prúf lesz. Van erre egy fogadásom is...
A Messier-katalógus 27. objektuma a Súlyzó-köd (M27), ami nem más, mint egy planetáris köd a Kis Róka csillagképben. 1764. július 12-én fedezte fel Charles Messier, aki M27 számon katalogizálta. Mindez természetese eltörpül amellett, hogy mi meg huszonhetedszer érkezünk…..
hakapesz imi 2010.03.22 13:37:33
hakapesz imi 2010.03.22 13:52:18
hakapesz imi 2010.03.22 13:58:22
@díszbohóc: szerintem félreértelmezed a feladatot: mindig van egy kép is a hajtás után és ARRÓL kell írni, nem a bejelentkező oldalon látható képről...
Az egyébként szerintem is pina.
Nem tisztünk eldönteni, hogy csak udvariaskodnak/hitegetnek a felek, amikor azt mondják a Manchester United-Milan visszavágó előtt, hogy nyílt a továbbjutást kérdése, de annyit feltétlenül szeretnénk jelezni, hogy szerintünk bizony az. Lehull a lepel, Garcia bőrmester is színt vall…..
hakapesz imi 2010.03.11 12:45:14
@rizla: "...miért nem a lehető legprecízebb módon, és AZ EDZŐVEL KÖZÖSEN tervezve..." - mert Pellegrini feliratú mezből nem jön be 3 hónap alatt 70 milka.
"...higuaint amúgy megvédeném..." - szerintem sem Higuaint kell odadobni a kutyáknak, de azért az üreskapuba betalálhatott volna, mindegy, hogy a Lyon vagy a Getafe kapusa mellet csinálta meg a cselt előtte...
"Benzema" - annyira örülök, hogy nem lett semmi a Barcelona-i transzferből annak idején.
A morális válságra pedig nekem is lenne egy komolyabb fogadásom, de e nélkül is behúzná a Barva a laligát.
@Mrs Wallace: a foci igenis a gólról szól, pontosabba arról, melyik csapat ér el többet. Hogy ki miylen taktikát alkalmaz, vitatárgyát képezheti, de nehogy már azt mondjuk, jó, lehet védekezni is a fociban, de nem ANNYIT meg olyan nagyon KEMÉNYen...
@Neil Blender: szerintem sem Pellegrini a bűnbak, vazze, be kell rúgni üreskapuba... Persze azért lehet, hogy bűnbakot csinálnak belőle.
hakapesz imi 2010.03.11 13:03:45
@rizla: nem, egyáltalán nem mindegy, ki az edző, de ha már sikerül ajtó-ablak helyzeteket kialakítania a JÁTÉKOSOKnak az adott takitika alapján, akkor bizony arról már nem az edző tehet, hogy Higuain nem szorítja le a lövést vagy nem a pont megfelelő bütykével találja el a labdát... Ha az ilyen esetek pedig nem elvétve fordulnak elő egy adott meccse, hanem sorozatban, akkor azt ne varrjuk már az edző nyakába.
Az más kérdés, hogy mikor és hogyan cserélt Pellegrini tegnap; későn reagált és a látottak alapján nem a legmegfelelőbben. Ez ténykérdés. De azért pl. Higuain balfaszságáért nehogy már Pellegrinit basszák agyon!
Az A. által beküldött csodálatos posztok (Háromnevű ember, Horgász...) közül az utolsóhoz, és szerintem a legzseniálisabbhoz érkeztünk. A.-t csak biztatni tudom, hogy  írjon és küldjön még; szerintem nem csak a magam nevében mondom ezt.  Könnyen megfigyelhető, hogy…..
hakapesz imi 2010.03.04 10:53:33
Fociológus című sorozatunkban szeretett sportágunk és imádatunk tárgya a téma, csak egy picit más megvilágításból. Különböző területek tudományos értekezéseire alapozunk, elméleteket tolunk az arcotokba, és – ha lehet – akkor empíriával turbózzuk fel elszálló…..
hakapesz imi 2010.02.26 21:21:40
@rizla: :)
Szerintem egyébként összekeversz valakivel, akinek magyaráztatok/-tál. Nekem biztos nem. Cseréptörést nem vállalok.
hakapesz imi 2010.02.26 21:32:54
@rizla: nem, nem tudok, mert nem voltam jelen, ahogy gondolom te sem az esetnél, csak gondoljuk, hogy kb. mi történhetett, meg, hogy így a Premier League, meg blablabla. Nyilván te is tudod, rengeteg módja van a bizalom/hűség megnyerésének, amivel élnek is a klubok, pl.: gyere, gyere, meg a családod is jöhet, nincs szerződés, de kap a család lakást, meg útlevelet, és ha szép nagy leszel, és ügyes fiú, kapsz szerződést és egy talicska pízt!
Te gondolom végig telefonon tartottad a kapcsolatot Cesc ügyvédjével, vagy mi, ezért vagy ennyire baromira képben. Ráadásul, ha ügyesen bazmegelsz is egyet a kommentben, akkor sokkal hitelesebbnek hangzik a jólinformáltságod...
hakapesz imi 2010.02.26 21:54:05
@rizla: szóval sportszakmailag szerinted indokolt, hogy a Barcából valaki 16 (!) évesen egy brutális fizikumu bajnokságba igazoljon, ráadásul egy Arsenálba, ahol tuti garantált a felnőtt csapat tagság. Aha. Próbálok logikusan gondolkodni: 16 éves vagyok, már elpattant egy-egy cigi, volt egy barátnőm is, akinek megfoghattam a kezét, de sajnos nincs profi szerződésem a Barcában, szóval irány Anglia, ott amúgyis fekszik a játékstílus, és ha már lúd, akkor legyen valami kihívás is benne, egyből az Arsenal. Ott majd egyből karrier, meg töretlen fejlődés. Megadom, hogy Wenger jobb edző volt, mint vG/Rijkaard akkor. A vicc, hogy mégis bejött Fabregas húzása.
Az előbb lehagytad a faszozós részt. Gondolom véletlen, mert feltételezem, hogy szándékodban állt... :)
Mi is a huszonhatos számmal parádézunk körbe, de nekünk minden okunk megvan, hogy méltósággal viseljük, nem úgy, mint egyeseknek, akiket akár meg is nevezhetnénk. Ám mi ehelyett  rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami,…..
hakapesz imi 2010.02.22 22:50:45
hakapesz imi 2010.02.22 22:52:56
hakapesz imi 2010.02.26 13:11:56
A spanyol bajnokság következő fordulójában a Barcelona és a Real Madrid is otthon játszik, így mindkettőnek kötelező a győzelem és ugyan különböző okból, de mindkét csapatnak van mit helyrehoznia. Két olyan mérkőzést is tartogat számunkra a forduló, ami nem a bajnoki cím…..
hakapesz imi 2010.02.22 10:51:58
@Endoscope: az eddigi hozzászólásaid alapján tök normálisnak tűnsz. Az uccsó kommentedben állókkal is nagyjából egyetértek, leszámítva a végét... Ezt a kommentedet lezáró kérdés szerintem költői, de azért itt egy lehetséges válasz: azért ad (komoly) aggodalomra okot az összesített 0-1, mert a BL-visszavágón nem a Xerez vagy az Espanyol ellen kell 3-at vágni. Ezt te is nagyon jól tudod, mégis azt hangoztatod, ha a Depor ellen ment, miért ne vágnánk 3-at a Lyonnak is, nem?! Persze engem is felbaszna egy idő után, ha mindig csak a fanyalgás, bármit csinál is a csapatom.
hakapesz imi 2010.02.22 11:48:10
@Boodler: hehe, itt mindenki évismétlő, vagy mi van? :)
hakapesz imi 2010.02.22 11:52:30
@csizsikpizsik: mint mindenki. Az Atleticót meg egy Almeria is elkaphatja egy héttel a "frenetikus" 2-1 után... Beszarok ezeken, vazze...
Akár büszkék is lehetnénk arra, hogy a hétvégi forduló meccsei nagy részének kimenetelét eltaláltuk és a kivételek is egy-egy gólon múltak csupán, ráadásul úgy, hogy a játék képe bőven megengedte volna az egy-egy hiányzó gól megszerzését, illetve elkerülését. De nem…..
hakapesz imi 2010.02.11 13:35:18
@krysal: na, vazze, elképzelni sem tudom, milyen lehet egy sok gólos AM-Barca, ha alapból szokott 6-7 gól lenni ilyen-olyan leosztásban... Mi lesz, vízilaszti?
hakapesz imi 2010.02.11 13:45:33
@krysal: a kezdő védősorról elég durva találgatás folyik a helyi lapokban: Busquets mint középhátvéd, Jeffren mint jobbhátvéd, esetleg Keita bal hátul, vazze... Nem is tudom, minek örülnének az AM-nél legjobban, azért elég sanszos, hogy 1-2 gólt simán benyel ez a Barca-védelem...
És ami durva, hogy csak Milito helyét tartják biztosnak középen! Nem semmi az öreg, még ha ilyen vis major van is épp.
hakapesz imi 2010.02.11 14:06:00
@krysal: igaza van Rizlának, Puyol nem sérült, külön edz, remélem, játszik a hétvégén. Szóval az Maxwell-Milito-Puyol-X a legvalószínűbb, de tényleg van még (így is) ember majdnem minden pozira. Csodás!