Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Catia

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Berecz Robival, a szinte kimondhatatlan nevű szlovák Prvá Slovenská železničná a.s teherfuvarozó vasúttársaság (a továbbiakban csak egyszerűen PSZ) bicskei mozdonyvezetőjével tavaly készítettünk riportot a "masinisztává" válásáról, életéről, döntéseiről és…..
Catia 2015.12.09 19:16:49
@gigaset:
Köszi a tippet, mi majd megnézzük tavasszal. Már r égóta tervezünk egy jó kis szobi túrát.
Sokunk számára megfellebbezhetetlen szabály, hogy szüleinket tisztelni és szeretni kell. Mindig gondban voltam ezzel a szabállyal. Mit jelent, hogy a szüleinket tisztelni és szeretni kell? Azt jelenti, hogy bármit tesznek, azért tisztelnem, és szeretnem kell őket? Ezek szerint, ha rossz szüleim…..
Catia 2015.11.24 21:13:12
Nekem könnyű dolgom van. A szüleink elhagytak minket. 3-an vagyunk testvérek, lányok. Először apu kezdett inni, majd anyu. Apu anyut ütötte-verte, anyu meg rajtunk vezette le. Ő minket ütött-vert. És gyűlölt. Ezt meg is mondta a szemünkbe. Eltüzelte az egyetlen kedvenc macimat. Zsákba téve agyonverette a kiskutyánkat a szomszéddal, 500 Ft-ot fizettt neki (80-as évek végén történt). Eltörte a kezünket, nővéremnek is, úgy verte bele a fejemet a téglafalba, hogy bedagadt, vérrög keletkezett, és megnagyobodott. Amikor kórházba kerültem vele, megfenyegetett, ha el merem mondani, hazaérünk, elvágja a nyakamat. Nem mertem elmondani, azt hazudtam az orvosnak, hogy játék közben a fejemre esett egy tégla. A nővérem már a nézésétől és a közeledésétől bepisilt. 12 éves koráig kezeték vele kórházban. Én sokáig beteg voltam a tüdőmmel, éltem vastüdőben is egy darabig, aztán lélegeztetőgépen, majd szanatóriumokba, ott jártam ki az óvodát is (Mosdóson). De folyamatosan azt kellett hallgatnom anyutól, hogy miért nem döglöttem meg, most mennyivel könnyebb lenne az élete (ezt előszeretettel mondogatta, mert egyszer az egyik fulladásos roham alkalmával beállt a klinikai halál, és éppen hogy újra tudtak éleszteni). Aztán lelépett. Hála Istennek. Mentem haza a kollégiumból, és a szomszéd néni szólt, hogy el van adva a házunk. Ledöbbentem. Földönfutóvá váltunk.
Ezután hosszú és kegyetlen évek jöttek, de egy nem változott: nem érzek semmit a szüleim iránt. Egy űr az egész, ami bennem van.

Nem szeretnék soha találkozni velük, és családot sem szeretnék alapítani. 37 éves koromig nem tudtam feldolgozni, és nem hiszek abban, hogy valaha fel tudom. Azt hiszem, jobb így mindenkinek.

Utálom az anyák napját. Utálom az édesanyákról szóló verseket. Mert soha nem érztem, hogy nekem van. Soha nem ölelt meg. Soha nem volt otthon melege. Mindig csak a "senki vagyok" érzés.
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
Catia 2015.06.24 13:02:53
@Én is itt vagyok:

"te pedig kifejthetnéd azért. Miért is olyan kurva jó nekem a nettó 130-ból? Sajnos nem vagyok gázszerelő sem, és a fiaimra sincs 11 millám per kop, hogy Svájcba járjanak egyetemre. Megjegyzem Ovinak sincs, csak az ami tőlünk lopott. "

Ezt nem tudom kifejteni, mivel én egy szóval sem mondtam, hogy neked kurva jó nettó 130-ból. Szerintem a fiaidnak sem kellene drága svájci egyetemre járni, teljesen jók az otthoni egyetemek, ha rám hallgatsz, többet ér. Diákhitelből is lehet tanulni (én is abból jártam egyetemre), plusz párhozamosan felneveltem egyedül egy gyermeket, de úgy, hogy a diákhitel és az egyetem mellett dolgoztam mint a güzü.

Engem sosem az érdekelt, hogy mi van Orbán Viktornak (nem is tudom), vagy XY-nak, hanem az, hogy mi hogy jutunk előre, a családom elsősorban.
Hamarosan indul a nyaralási időszak - és  eközben hajlamosak vagyunk megfeledkezni üresen maradt házunk védelméről. Miközben az utazás és szállás foglalás ügyeit intézzük, a betörők is szorgalmasan készülnek   a "szezonra". Mielőtt útra kelünk,  érdemes tehát…..
Finoman fogalmazva is elég hektikus mostanában az időjárás; egyik nap még folyik rólunk a víz, míg másnap hidegre és esőre ébredünk. Bár sokan csak legyintenek a változékony időre, pedig rengeteg ember életét nehezíti meg. Felmérések szerint az időjárás-változással…..
A Youtube-felhasználók választhatták ki 20 mémmé vált, vicces hirdetés közül az elmúlt 10 év legjobb reklámját. A Webby-díjat végül Lionel Messi és Kobe Bryant világ körüli szelfipárbaja, azaz a Turkish Airlines 2013-as hirdetése nyerte, amit eddig 140,9 millióan…..
Scarlett történetét talán sokan ismerik, ő egy hős mamacica, aki egy tűzvészben megmentette kölykeit, mialatt ő maga súlyos sérüléseket szenvedett...
Emlékeztek spurcikáim, nemrég túró rudikat teszteltem, és megállapítottam, hogy a maga 39 forintjával ez a legjobb ár-érték arányú édesség a boltokban. Persze még ennél is van olcsóbb (és jobb) rudi, a házi! Otthon akár 25 forintos darabáron kihozhatjátok kedvenc…..
Catia 2015.03.16 09:43:27
Catia 2015.03.25 21:50:28
@Athonaar: Jó, de ki tudta, hogy "jégrúdtartó"-t kell beírni? :)
Köszi, én venni fogok majd valahol ilyet.
Hegedűszó műtét közben, egy gyors ebéd veseátültetés alatt, felgyulladó beteg pajzsmirigyműtét közben. Az elmúlt években számos fura eset történt komoly orvosi beavatkozások közben, némelyikre nehéz magyarázatot találni. A hegedűs, aki Mozartot játszott a saját…..
Catia 2015.03.25 13:12:15
@f renc:
Nahát, milyen kedves az utánnad szóló :). Sajnos azt, amit írt, nem tudták volna megtenni velem, mert nem lett volna mit! Amúgy sem buzi nem vagyok, sem leszbikus.

Annyi történt, hogy betoltak a műtőbe, el akarták kezdeni a műtét (egy kis daganat eltávolítása a bal szemem alsó részéről, kicsit inkább szemfenék irányban volt), és miután rámpakolták az eszközöket és az orvos szikével a kezében nekiállt volna vágni, megkérdezte tőlem, hogy melyik szemem is az? Mondtam neki, hogy a bal. Nézegette vagy 2 percig, majd közölte vele,, hogy nem műti meg. Utána felháborodttan közölte velem, hogy ő itt szürkehályogot meg mittudoménmit műt (valami másik szembetegséget is mondott), és ez nem olyan baj, amit meg kell műteni, mert majd elmúlik. Mondtam neki, hogy én ehez nem igen tudok hozzászólni, beszélje meg a beutaló orvossal.

A lényeg talán nem is ez, mert tulajdonképpen én is örültem, hogy nem műtöttek meg, hanem az, hogy előtte 15 percen keresztül folyamatosan csurgatták bele a jódot, ami szinte marta nem csak a szemem, hanem a fél fejem. Na itt szórakozott velem az a kis török kinézetű primitív csaj, aki jódozott, és úgy szorakozott, hogy a jóddal teli szivacsot hol magasabbra emelte, hol alacsonyabbra, miközben csurgatta a jódot belőle. A jód fröcsögött minden irányba, nem zavara, hogy még a ruhámra is. Elég kiszolgáltatott helyzet volt...

De a legdurvább az volt, hogy nem írtak ki betegállományba, hiába mentem vissza másnap reggel, hogy nem látok még rendesen, és nagyon fáj, nem csak a szemem, hanem az egész fejem, közölték velem, hogy nem történt műtét, nem írnak ki. Amikor hazamentem az eset után, két kezembe fogtam a fejemet és üvöltöttem a fájdalomtól. Egy részt ismeretlen volt a fájdalom, más részt úgy éreztem, hogy szívódik fel a rengeteg jód az agyamba. Nagyon csípett és fájt. Aztán észrevettem, hogy a szomszédom is otthon van, ezért a kispárnába üvöltöttem a fájdalmamamt, hogy ne hallatszon ki. Ilyet még sosem csináltam, pedig túl vagyok pár nagyon durva menstruációs görcsön, olyanon is, ahol mentő vitt el- szóval, bírom a fájdalmat. De ez nagyon durva volt.

Olyan primitívség van ebben az országban, nagyon nem indokolt, hogy mi magyarok úgy odavagyunk a németekért, meg mindenéert, ami német! Ami itt van, az egy magam fajta értékrendű embernek egyszerűen lassan a legallja. Ellenben primitívek jól érzik itt magukat :)

Az eset óta haza járok orvoshoz, inkább kifizetem a 12 ezer Ft-os magán díjat. Meg vagyok elégedve a magyar orvosokkal. Persze ha TB alapon SZTK-ba járnék, lehet, nem ez lenne a véleményem :)
Olvasónk egy szobát bérel Csepelen és miután mindent kifizet, megközelítőleg 15 ezer forintja marad a következő fizetésig. Ennyiből kell étkeznie, tisztálkodnia, nem csoda, ha el van kissé keseredve. Úgy gondolja, 51 évesen neki már nem juthat több. Elmesélné történetét?…..
Két éve tűnt el a képernyőről Bödőcs Tibor stand-upos, mert inkább az élő fellépéseire koncentrált, szóval csak az naprakész Búcsúszentlászló éltéből, aki látta valamelyik előadását. Sebaj, most be lehet pótolni a dolgot: szeptember 21-én este 20:00-tól Bödőcs Tibor…..
Tetőterasz a Klinikákon, a zsírúj SOTE-toronyház színes üvegablakai, Sziklakápolna a Gellért-hegyen, és a romos Várnegyed is megjelennek a Fortepan újabb képein - ezekből mutatok be néhány budapesti kötődésű képet. A kép azonosítójára kattintva nagy méretben is letölhető…..
A főzelékkel általában úgy van az ember, hogy vagy szereti vagy nem. Nem mindenki rajong a híg és tocsogós állagáért, azonban a tulajdonságai vitathatatlanok, mert nagyon sokat ehetünk diéta alatt belőle. A főzelék, a leves után a második legkalóriaszegényebb ételfajta, így…..
Catia 2015.02.15 11:31:06
@beszélő majom: Smoothie-t lehet belőle még készíteni, összeturmixolni salátalevéllel vagy gyümölccsel. Ha zabpelyhet is turmixolunk bele, nagyon jó reggeli vagy vacsora.
Azt, hogy a lakásról készült fényképek mennyire fontosak, talán már mondani sem kell senkinek. Egy szinte tökéletes lakástól/háztól is gond nélkül el tudjuk riasztani az érdemi érdeklődőket, ha rossz minőségű, homályos, semmit sem mutató képekkel hirdetjük meg az eladó…..
A LIFE magazin fotósa - mindössze hat évvel a második világháború után - 1951-ben látogatta meg az üzemet. Ekkor már a Bogár mellett a Type 2 buszokat is gyártották. Menjünk hát mi is el egy régimódi gyárlátogatásra!..
...és a stuttgarti Porsche csarnok. Néhány hete láthattátok a LIFE magazin 1951-es képsorozatát a wolfsburgi VW üzemről. Most az ausztrál Bruce Thomas fantasztikusan szép képeinek jóvoltából láthatjátok mennyit fejlődött az üzem és a gyártástechnológia 19 év alatt.  Ő a Volkswagen…..
Közvetlenül a Balaton partján lévő, büfével, étteremmel és szórakozóhellyel is felszerelt kemping pusztulása. Több elemzés is kimutatta, hogy a 2008-as gazdasági válság…..
    Így is felhívhatod a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára   Lustaság,  félelem, vagy az idő hiánya? Társadalmi és pszichológiai elvárások okozta probléma, mely hatására, mi nők sokkal fontosabbnak tartjuk szépségük megtartását és ennek érdekében az életüket is kockára tesszük és…..
Catia 2014.11.01 20:57:00
@Bona Fides:

A petefészek szűrést hogy csinálják? Én csak ezt a sima kenetet vesznek módszert ismerem. Állítólag a hüvely ultrahang sem mutat ki mindent.
Akárcsak tavaly, az idén is meglátogattak a szüleim. Három teljes napot töltöttek itt, és igencsak gondba voltam, hogy mit is mutassak meg nekik. Königssee vagy a Deutsche Museum, esetleg Linderhof? Végül a Wendelstein csúcs mellett döntöttem, ugyanis egy hónappal korábban már…..
Catia 2014.09.27 10:05:55
Szia!

indafoto.hu/catia/image/19501707-b0ba8176/user

3-dik és 4-dik kép. Idén készültek. Nekünk is nagyon tetszett a fogaskerekű, főleg, a műszaki része, ahogyan visszatáplálják az energiát a lefelé-menetből. Mi gyalog mentünk le Brannenburgba, fél nap volt, és láttunk igazi hegyi házat, ahol egész évben laktak. A legfurcsább az volt, hogy úgy élnek ott, hogy nincsen közlekedés. Nekem ez nagyon tetszett.
A magyar sajtót is bejárta a hír, mely szerint életmentő agyműtétet hajtottak végre egy aranyhalon Ausztráliában. George felépülése orvosa szerint remekül halad, az állat már úszkál, amihez ezúton is gratulálunk és további kellemes ficánkolást kívánunk. A hír kapcsán…..
Catia 2014.09.20 20:12:39
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Hát igen, belepotyog a sérült kezébe a rozsda, aztán elfertőződik.
Interjú Novák Tamás rendezővel, aki filmet forgatott a modern élelmiszeripar és a környezet kapcsolatáról Hogyan manipulálja a modern agrár-, feldolgozó- és vegyipar az érzékeinket? Miként használják ki az időhiányban szenvedő embert a gyors és ízletes ételeket kínáló…..