Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balasnyikov

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha 2030 táján az akkori sportsajtó Jakab Józsefe visszatekint majd a Bohócliga most záruló szezonjára, alighanem az első bálozók idényeként fogja majd emlegetni aktuális, magasröptű eszmefuttatásában. Vadonatúj királyt választottak futballfalván (Videoton), új nevet…..
Néhány órával ezelőtt Sóstó felett 70 év után végre felragyogott a fény. Túllépve a meteorológiai csodán azt talán az olvasók többsége is elismeri, hogy a hőn áhított bajnoki cím teljesen megérdemelten került Székesfehérvárra, így a bajnokság legfontosabb kérdése két…..
Újra első a Gyirmót, Lipcsei meg Murinnyót Citálná szívesen, A Pécs meg jön sebesen.   Farkas Jancsi vagy Tóth Norbert, de mégse azok! Pedig mindketten tevékeny részesei voltak, hogy a Gyirmót átvegye a vezetést szeretett ligánkban, mert pofonba szaladt a kis Vidi, unalmas…..
Akár történelmi is lehet az előttünk álló hétvége, a Videoton megszerezheti története első bajnoki címét, a szolnoki Mókus örs pedig matematikai értelemben jó eséllyel lezárja az enbéegyes kirándulást. Nem panaszkodhatunk mostanában a bajnokság eseménytelenségére, az…..
A hétvégén „Itt van Május elseje!”, a munka ünnepén így igazán stílszerű lesz, ha az átlagnál türelmetlenebb szurker virslivel a kézben sörizű hangon megtöri a lelátó csendjét: „Dolgozzatok!”. A vasárnap egyben anyák napja is, ebből az alkalomból a…..
24. fordulójához érkezett a Bohócliga. Beharangozóink rendhagyó sorát folytatjuk a jelen poszttal, az elmúlt hetek képregények világába, illetve Fekvőcsatárra tett kirándulásait követően ezúttal a hazai sportmédia kerül a fókuszba, kissé előreutazva az időben a találkozók…..
  Csopaki István, Csopaki István, Hajrá gól nélkül nincs már Egy versben fő a rím Újra nyert a Pécs!   A mezek süvítettek a tavaszi szélben, az edzők végletekig hajszolták játékosaikat, hogy több meccsen is az utolsó percekben dőljön el a három pont sorsa. Az első…..
  Várhidire ismét rásüt a Nap, Pécsen meg már egyre szarabb, Mészárosnak kabát, kalap Mert a Gyirmót most nagyon harap!       Hölgyeim és Uraim, kezd eldőlni! A Pécs bukott hazai pályán, így hat pontos hátrányuk van, egy pesszimista és lelketlen edzőjük, no…..
Rohadt jók most Hartyániék,Pécsen meg a sok-sok miért?A Veszprém is nagyott szopott,Kiprich neve meg nem kopott... Túl vagyunk a 20. fordulón már négy napja, de az eredmények utózöngéi még tartanak. Matyi Dezső továbbra is hektikus döntéseivel tartja lázban az enbékettő…..
 Felcsúton lakni most öröm,(hol a picsába a söröm???)Túl a tizenkilencedik körön,Pécsen meg bánkódnak és isznakÉs az asztalra csapva Matyiznak. Túl vagyunk négy narancsos gombócon (ez még a diadalmas amsterdami meccs előtt íródott), ami rossz volt, helyenként…..
Túljutottunk a futballtavasz nemzetközi vonatkozásain, a hétvégén a tulipánmezők helyett ismét a hazai vidékek kerülnek a figyelem középpontjába. Április első hétvégéjén a huszonegyedik alkalommal érkeznek titánjaink blokkolni a gyárba, a program változatosságát pedig mi…..
 Két ponttal megy a Pécsi MecsekMikor mindenki csak Kujtról fecsegAfelláj, csukd be a szádat,Az enbékettő meg nem állhat! Futballhangulat van! Érkezik a globális felmelegedéstől legjobban rettegő ország labdarúgó válogatottja, ezért leáll a Bohócliga, de annyira nem…..
Borulós hosszú hétvégét produkált a honi másodosztály nyugati fertálya. Időrendben haladva először a papírforma borult (a Pécsnek a Kozármisleny jelentett megoldhatatlan feladványt, míg a Gyilkos Gyirmót az ajkai lábakba botlott bele és terült el tompa puffanással a…..
19 forduló, 152 meccs, 304 félidő, 448 gól. 83 hazai, 39 vendég győzelem, 30 remi, átlagosan 1,75 hazai és 1,2 vendég találat. Megannyi táblázat, kereszttábla, grafikon segíti a tudományos alapokra helyezett tippelést. Mivel azonban ez mégiscsak a magyar NB1, ezért egy…..
 Na, kérem szépen tisztelettel, javítsatok ki, ha tévedek, de szent meggyőződésem, hogy hosszú hétvégére készülünk, tán hosszabb lesz, mint Lakat T. Károly bácsi bármelyik monológjának felvezetője. A Nemzeti Sportban már nem múlik el nap, hogy eSanyi bá ne mesélne…..
Esik a hó. Csak azért mondom, mert mifelénk huszonnégy óra alatt több minden történhet az MLSZ naptárában, mint az azonos című tévésorozatban. Azonban dobjuk sutba a realitásérzékünket, és tételezzük fel, hogy hétvégén lesz forduló, pontosan úgy, ahogy ebben a szent…..
Vártuk már. Legalább annyit gondoltunk az elmúlt hónapok folyamán erre a pénteki napra, mint Konta művésznő és gyakorló futballista-feleség a hétfőire. Böngésztük az átigazolási híreket, lelki szemeink előtt kezdőcsapatokat kreáltunk. Hétvégenként blazírt pofával…..
Vasárnap véget ért az őszi idény, de nyugalom, a megnevezés csupán technikai, a könnyebb tájékozódás végett. Hívhatnánk egyébként első félidénynek, vagy az odavágók körének is, de jobb egy évszakról elnevezni, mert az mindenkinek nyilvánvaló, hogy júliusban már ősz…..
Mit meg nem tesz az ember barátságból, vagy csak szimplán egy jó poénért, hogy jól szórakozzon egy szerda este. Tegnap (ítéljetek el, de akkor is) a válogatott mérkőzés nyálcsorgatós bambulása helyett egy sci-fi meetupon töltöttem az estémet. Megtudtam, hogy a Marson is vannak…..
Peterdi Pál legalább akkora héroszisten, mint Hegyi Iván, csak őt azért kedveljük, mert pályafutása során mindvégig frappáns és vicces tudott maradni, míg kollegáját a mozifilm-címek remek tollú magyarítóin is túlmutató fejléceiért, valamint Farkas Jancsi bármikori…..
Magyarország társadalma, mint ahogy egy fejlett sportkultúrájú európai középhatalomtól elvárás, nyomokban sportstatisztikusokat tartalmaz. Ugyan a bohócligában valamiért nem mérik az egy négyzetméterre jutó becsúszások arányát, ahogy Ferenczi Pista lesen maradásainak…..
Szeretjük a Pápát. Személyes kedvencünk ugyan az öregfiúkból is évtizedekkel kiöregedett kapus, II. János Pál volt, de amikor egy napsütéses tavaszi délutánon Kovács László helyére kinevezték Véber Gyurit, újra képes volt megdobbanni a szívünk. Azóta eltelt két év, a…..
A hét eleji másodosztályos kitekintő, és a hétközepi nemzetközi kupajósolgatások után vissza a hazai pályára. Csőre töltünk, kibiztosítunk, a Bohócliga visszavár. A magyar futball sajátossága, hogy a pályán történő dolgok csak kísérőjelenségei a lényegnek. Tartalommal…..
Megdőlt a futball egyik, legalább évszázada hangoztatott alapigazsága! Rutinos nagypapák és sokat megélt apukák kezdték valahogy úgy a kisgyerekek futballra szoktatását, taktikai nevelését: végy egy jó kapust. Tartotta magát meglehetősen sokáig, mint a geocentrikus világkép, de…..