Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

0 bejegyzést írt és 1831 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban nem rémlik, hogy jártunk volna a Bécsi úton az amfiteátrumtól kifelé, úgyhogy amikor a nyolcvanas évek vége felé egyszer mégis erre mentünk Esztergomba, csodálkozva néztem, hogy a 17-es villamos végállomásánál az egyik oldalon egy hatalmas lakótelep terpeszkedik, a másik oldalon…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2021.03.18 20:42:43
A motoros idők már elmúltak,nem lehet kiélvezni az időt, de legalább te is építhetsz most magadnak egy ilyen ritka, VW Beetle-ből készült robogót a garázsban a téli estéken. Brent Walter egy egész VW bogár 1-est szedett szét, hogy két 79 köbcentis robogót kapjon belőle. Eléggé minimál a design, de…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.11.15 09:58:18
@Terézágyú: Hogy a csodába' ne hívták volna? A németek Käfernek, az angolul beszélők Beetle-nek. Nyilván nem a hivatalos típusmegnevezés volt ez, de ezt senki sem állította.

en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Beetle
„Döbbenet telepedett november 6-án, vasárnap este a rádióhallgatókra, televíziónézőkre – az ország egészére –, amikor elhangzott a hír: szombaton a késő éjszakai órákban ismeretlen tettesek betörtek a budapesti Szépművészeti Múzeumba, s hét, ott kiállított nagy értékű festményt tulajdonítottak…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.10.09 22:48:41
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.10.04 17:14:38
@Aurora86: Úgy tűnik, jogfélművelt egérbarátunk nem tudja, hogy a zugírászat két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Mind úgy élünk, hogy megbántunk dolgokat, ám a mi tévedéseinket mégse hirdetik, a színészek baklövéseinek megfelelőlen, dollár milliókat érő produkciók, amelyek világszerte visszaköszönnek a mozi vásznakról, és örökké fennmaradnak a film történelemben. Senki nem fogja tudni, ha elrontottad az…..
Mindannyian láttunk már hűtőtornyokat - leginkább a kocsi ablaka mögül. Ott állnak ezek hatalmas, betonból készült hiperboloidok, s hol eregetik, hol okádják magukból a füstöt. A környezetvédők előszeretettel mutogatják őket, mint az ipari szennyezés jelképeit, de ezzel teljesen félrelőnek, mert…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.09.18 23:08:23
A repülőgépek vészkijárata melletti üléseken 18 éves kor alatti utas nem ülhet, ez minden gépen így van. De tegyük fel, hogy erre nem gondolsz, amikor online megveszed a jegyeket. És? Majd a rendszer úgyis szól, ha valami nem stimmel, igaz? Na, a kiwi.hu rendszere nem, bár születési dátummal kellett…..
Az elmúlt hónapokban látványosan közelebb kerültünk egymáshoz a gépen, sokkal kevésbé szór szét a Wizz ülőhelyosztó algoritmusa. A Ryanair változatlanul a lehető legdurvábban szétültet, viszont könnyebb ablakos/nagy lábteres helyet ingyen szerválni náluk. Módosul az egyik alapszabály? A két…..
napszemüveg Polaroid - 2019. 2019.05.13 18:54:28
  Elszálltak a napszemüvegárak, de rendesen. Egy Maui Jim simán lehet 80-ezer, de a Ray-Ban átlagár is valahol 50-60 ezer forint között lehet. Igazából mindenkinek Polaroidot kéne venni, amennyiben számít az ár-érték arány. Durva, hogy ma már egy munkavédelmi napszemüveg is simán lehet 10-15 ezer…..
Barkácsolunk - vásárlunk - eladunk, tehát olvasóink nagy része találkozik a csomagküldés áldásaival. Már amennyiben ez a korrekt ügymenet és árképzés határain belül marad. Levelet küldött a DPD-vel és MPL-el szerződésben álló Vaterafutár és a hír aktualitása kilökte…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.04.26 13:45:18
@kkm.furdancs: Pénzvisszautalási díjat nem számíthatnak fel, de a visszaposta valóban a vevőt terheli. Ha külföldre kell visszaküldeni, akkor szívás.
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.04.26 14:46:31
@kkm.furdancs: Jogszabályellenes, persze nem egyszerű eljárni ellenük, talán lehetetlen is a gyakorlatban.
A világ legnagyobb aquaparkja a Balatonon Bár teljes bizonyossággal nem állítható, hogy soha nem valósul meg tény, hogy a több mint egy évtizedes tervezés és többszöri nagy bejelentések dacára, máig nem kezdődött meg egyik tervezett helyszínen sem, a világ legnagyobbjának beharangozott aquapark…..
Televíziós szakértők a Waczak Szállót (Fawlty Towers) választották minden idők legjobb brit vígjátéksorozatának. A Radio Times részére készült lista készítői külön kiemelték John Cleese játékát Basil Fawlty, a szállótulajdonos szerepében, mint a - Magyarországon is népszerű - sorozat sikerének egyik…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.04.12 13:05:20
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.03.27 16:52:38
@Ráérek: Megkérdeztem egy könyvelőt. Ő fintorogva bár, de beteszi költségként a kiállított visszaigazolás alapján.
  "Sose higgy egy fotónak!" Azért ez persze nem teljesen igaz, pláne nem minden műfajra, de a most következő összeállításra mindenképpen! Ki ne szeretné a szép, elegáns, sportos autókat? Most nyilván férfitársaim bólogatnak leginkább, de azért a hölgyeket sem hagyja hidegen egy-egy kacérabb verda…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.03.14 08:56:26
Új helyszínre tette át a Wizz Air a csomagméricskélést a 2A oldalon Ferihegyen. A szigor nem változott, majdnem zéró tolerancia van érvényben. Már nem a karámban meózza a Wizz földi kiszolgálója a csomagokat, hanem még a fő terminálban. Amikor az utas elindul a kapuhoz, még az automata kiengedőkapu…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.02.25 14:17:20
@ComLo: Nekem a múltkor Schwechaton Austriannel utazva mérték a gurulós kézit (EU-n belüli járat). A laptoptáskával nem foglalkoztak.
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.02.04 13:17:46
@Fülig José: Bizony. Itt Bader és Galland együtt anekdotázik valamikor az ötvenes-hatvanas években. www.flying-tigers.co.uk/wp-content/uploads/2016/08/db20-Douglas-Bader-and-Adolf-Galland-after-the-war-700x507.jpg
Létezett egy számítógép rendszer, ami több mint 50 filmben kapott szerepet Bármennyire is hihetetlen de egy az ötvenes években épített számítógéprendszer egységeit még 2000 után is használták futurisztikus eszközök megjelenítésére. Hatalmas vezérlő panelek teli kapcsolókkal és lámpákkal, ilyenekre…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.01.19 20:29:36
@Leeroy of SMV Design: A 3. rész 1994-es. Ebben van a jelenet, amiből a kép származik. Egy vidámpark vezérlőterme a helyszín.
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
Ahogy az várható volt, élnek az ultrák a maguk teremtette lehetőséggel, újra keményen büntetik a túl nagy kézicsomaggal érkezőket a kapunál. Leginkább Budapesten és a Wizz Air. Írtunk eleget idén a két ultrafapados, de különösen a Wizz csomagszabályainak állandó változásáról, de utoljára azzal…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2019.01.02 08:58:17
@Tehetséges ugandai buzi: Nem lehet, hogy abból adódott a probléma, hogy az utazási iroda nem chartert bérelt a wicctől, hanem simán csak megvette a jegyeket a menetrend szerinti járatra, mert úgy olcsóbb nekik?
1972.december 14-én Eugene Cernan felemelte a bal lábát és rálépett az Apollo 17 űrhajó Challenger holdmodulja lépcsőjének alsó fokozatára. Ez volt az utolsó emberi kontaktus vége a Holddal. Az űrhajós így emlékezik azokra a pillanatokra: „Most készülődünk elhagyni a Holdat…..
Balázs utazik Poggyászveszély! 2018.11.22 14:57:02
Lakat, gyorskötöző, fólia vagy a poggyászbugyi a legjobb megoldás a reptéri fosztogatások ellen? Poggyászveszély címmel forgatott az ATV Heti napló stábja a budapesti repülőtéri lopásokról. Bihari Ádám riporter ismerősöm hozzám is eljött pár kérdésre. A riportban megszólalt repülőtéri rakodómunkás,…..
Friss konkrét esetek nyomán talán nem árt újra megnézni, mi jár és mi nem az utasnak, aki nagyon megszívta. És mit kell tenni, ha ráfáztunk?  Pár nap alatt három olasz reptéren hagytak ott hazafelé készülő magyar utasokat is az ultrafapadosok, közös bennünk, hogy nem gondoskodtak az…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2018.10.31 11:35:06
@Kolompár Magneto: OFF: Foxpost ezerért futárral kiviszi házhoz. Ráadásul feladáskor nem kell a bunkó postással interakcióba kerülni, az automatába kell csak tenni a csomagot.

imgur.com/a/X7ZYbrd
A héten életbe lépnek az új csomagszabályok a Wizz Airnél és a Ryanairnél. Ennek apropóján ebben a posztban összefoglaljuk a lényeget - nem minden apró részletet, hanem a fapadosok rendszereinek legfontosabb tudnivalóit, különbségeit. Ez tehát az elmélet, várjuk a gyakorlati tapasztalatokat…..
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2018.10.30 11:34:41
@Fillér B. Gusztáv: Én is így gondolom.
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2018.10.30 17:56:16
@ételizésítő: Nincs meg. Edukálj!
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2018.10.30 20:43:05
Átadták a forgalomnak a világ leghosszabb tengeri hídját, amelyen az autósok csak különleges engedéllyel hajthatnak át...
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2018.10.26 08:53:10
Az Afrikai földrész vándormozisainak, kézzel készült beharangozó plakátjaival bombáztak meg a minap. Egyszerre vállalhatatlanok, gagyik és viccesek is. 2012-ben már szenteltem ennek egy kedves bejegyzést. Csendben jegyezném meg, hogy ezeknek a plakátoknak már komoly gyűjtői is vannak, és mivel elég…..