Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vmate

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előzetesen legnehezebbnek gondolt ellenfelek közül mindenkit sikerült elkerülni, de nem kaptunk meg senkit a legkönnyebbek közül sem. A mai sorsolás után kiderült, hogy nincs kvalifikáció magyar-máltai meccs nélkül. Továbbá, mint négy éve, ismét megkaptuk a svédeket, 1999…..
vmate 2007.11.25 21:08:35
Pénz nincs, vita már van – arról, ki kerüljön a majdani százmilliók elköltéséről dönteni hivatott testületbe. Van, aki azt mondja, független, hozzáértő marketingszakemberek. És van, aki azt, hogy borászok. Is. Éppen kialakulófélben van a véleményünk, de a magunkét…..
A harmadik installációban tokaji borászok adnak villámértékelést 2007-ről. A kép még homályos, de akár nagy évjárat is kerekedhet. Ha így lesz, megtörik a hároméves periodicitás, amikor is az álomévet – 2000, 2003 és 2006 – két halványabb, vagy egyenesen…..
Mondtam, hogy a Maszandra komoly pincészet – de legalábbis az volt. Vagy mondjuk úgy, vannak borai, amelyeket nagyon drágán el lehet adni. Kicsit többet érnek, mint a kétpontos cabernet és a négypontos madeira. Az MTI fényképén látható 1891-es Livadia Red Port például a…..
A Művelt Alkoholista Kontextus 2007.11.24 08:46:00
Vannak esték, amikor semmi sem jön össze. Rosszabbnál rosszabb borokból piszkálja ki a dugót a szomjas, aztán vagy abbahagyja az egészet, vagy rájön, hogy örülni a kicsinek is szabad. Egy-két hete hasonlóképpen jártam, de mégis jóval jobban, mint most.Történt, hogy könnyed…..
A Napi Gazdaságban lőttük a hírt, miszerint a január közepe óta felszámolás alatt lévő Öregbaglas Borászati és Kereskedelmi Zrt. összesen 247,6 ezer liternyi borkészletét meghirdette meg az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. Ennek a történetnek tehát vége van. Pedig a…..
A Művelt Alkoholista Rozébajnokok 2007.04.25 14:35:00
Megint megdicsérték Bárdos Benjámint és a fiát, igaz, nem annyira, mint Veronában. A 2006-os mátrai kékfrankos–pinot noir ezüstérmet szerzett a hét végi Mondial de Rosén, éppen úgy, mint Bock József, a Csányi Pince és a Frittmann testvérek 2006-osai. Szereztünk aranyakat…..
New Yorkban minden évben megrendezik a SuperTuscan and the Other Great Wines of Tuscany nevű borbanzájt, amely egy hárometapos sorozat első tagja. Erről a kereskedőknek és a sajtónak szánt bemutatóról tudósít Greg Tatar babérkoszorús alkoholista barátunk. A szupertoszkánokkal nem…..
Istenuccse a franciákat valahogy nem szeretem. Tudja isten, mi okból, de nem szeretem. Ettől még Bordeaux körül kering a borvilág, és nem tudok egy bormagazint úgy kinyitni, hogy valami nagyon feleslegeset ne tudnék meg valamelyik satóról. Így aztán évente egyszer eljátszom a…..
Kinek van kedve húsz rozét végigkóstolni? Senkinek, nyilván, de a művelt alkoholisták csakis a közönségnek élnek. Ha erre van igény, hát legyen rozé. Márpedig van erre igény, ezt mutatják a borkereskedők eladási listái, amelyeket ilyentájban rendre rozék vezetnek. És mutatják…..
A Loire-völgy közbülső régiójának dísze Sancerre és Pouilly. Néhány hete helyben gyűjtöttünk be komoly tételeket onnét – hogy ha úgy adódik, hadd tehessük zárójelbe a spitzi Karl Lagler tételének apropóján tett kijelentésünket –, aztán belehúztunk. Hogy…..