Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dok

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A magyar élet ára, a szovjetek halála" - virított a jelszó a Tábori Posta levelezőlapjain - nem jött be, a magyar hadsereg történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el a II. világháborúban. De vajon mennyire vették komolyan a korabeli propagandát a ma már egyre…..
Dok 2013.02.22 22:34:27
"gyenge jellemű emberek nem bírják látni a múlt kudarcainak okait, de vajon Berlinben és Bécsben miért áll a szovjet emlékmű?"

Az egyikre itt a válasz:
A ország függetlenségének egyik záloga volt. Különben már rég retarolták volna.

index.hu/kulfold/2013/02/02/felrobbantani_se_tudtak_a_becsi_szovjet_emlekmuvet/

A cikkből:
"egyre kevesebben élnek azon idősebbek közül, akik még fosztogatók vagy nem erőszakot tevők emlékművének csúfolták, az ilyenfajta szörnyűségekből ugyanis Ausztria sem maradt ki a második világháború végén."

Vajon az osztrák hadsereg oroszországi kegyetlenkedéseire válaszként tették ott is? :-)

Amúgy a tények tények. Sajnos magyar részről is történtek ronda dolgok, nem ezzel akarok vitatkozni.
Csak hogy ne csúfítsuk az emlékezetpolitikát. :-)
Tudom, személynevek elé főszabályként csak Tuskó Hopkins ír határozott névelőt, de amikor valaki valamiben emberesen leteszi a névjegyét, már kijár neki a névelő. Van egy "öregember", akit egy közép-európai ország turisztikai hivatala az ország reklámarcának…..
Dok 2012.08.20 14:39:40
Leszögezném, hogy tök laikus vagyok, abszolút véletlen tévedtem ide.

Arculatervin-el értek egyet.
Elolvastam Kazár írását is, és az alapján egy kicsit más a leányzó fekvése, mint ahogy fenti cikk érzékelteti. ( Szándékosan nem azt írom, hogy 'érzékeltetni kívánja', pedig először azt akartam. :-)

Ahogy Kazár mondja: "Delecour nekem nem volt ellenfelem ezen a versenyen, hiszen számomra az aradi versenyen a magyar bajnokság volt fontos, semmi más! A világ legnagyobb ostobasága lett volna részemről a két legnagyobb ellenfelem kiesése után bármit is kockára tenni, és felvenni a versenyt egy nálam sokkal tapasztaltabb és sokkal jobb technikával rendelkező ex VB pilótával. "

Aztán az, hogy x idővel az eset után készült képek alapján lesz hátulról megbökve, nyilván elgurítja a pöttyöst. És olyankor oda szúrok, ahol fáj! :-)
Egy autóversenyzőt nyilván nehéz azzal megsérteni, hogy "tanulj meg főzni, gyökér!".
Az, hogy a francia eddig mit tett le az asztalra, az egy dolog.
Ez nem jelenti azt, hogy neki mindig mindenben igaza van, és hogy mindig, minden körülmények között tisztelni kell.
Ha igaz, hogy azok a képek, amikkel a francia vádaskodik már az 'eset után' készültek, akkor abban nincs semmi tiszteletre méltó.
Ha azon kapnánk a franciát, hogy egy épp egy tízéves kislányt erőszakol meg, akkor tisztelni kellene, mert már valamit letett az asztalra?

Kérdés, hogy kinek van igaza. Ha Kazárnak, akkor az 'oltás' is igazoltnak tekintett. Mármint abból a fotelből, ahol én ülök.
Ha a franciának, akkor gáz..
Remélem nem az utóbbi derül ki.
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Subba Erre én is kiváncsi vagyok! 2010.11.13 11:00:00
via..
Dok 2010.11.13 11:19:07
Nehézkesen indult a tegnap délutánom. Először a gázszerelő hozta a tudomásomra, hogy az életjeleket az elmúlt napokban nem sugárzó vízmelegítő defibrillálása nagyjából olyan hatással lesz privát költségvetésemre, mint Tornyi Barna szerepvállalása a diósgyőri büdzsére,…..
Rúgd és fuss! Charmless Man 2010.10.06 08:00:00
Ennyi idő után reméljük minden olvasónk számára világossá vált, hogy itt a blogon enyhén szólva nem rajongunk az angol futballt elárasztó hisztiző primadonnákért, vagy a  mihaszna import piperkőcökért, viszont az igazi régivágású futballistákat mindennél jobban…..
Házitroll kolléga mai posztja a Lemilblog kulturális szegmensét erősíti, azon belül is a főként Professor Pizka által fémjelzett (katona)zenei összetevőt. A Sabatont ugyanaz a Svédország adta a világnak, amelyik a Jägareket, XII. Károlyt, a jóléti állam fogalmát vagy a klasszikus pornómodellt;…..
Dok 2010.09.20 21:09:15
Juhéééjjjj! :-)

Azt hiszem először írok ide, pedig elég régóta van a kedvencek között az oldal. Valahogy nem érzem úgy, hogy nekem bele kéne szóljak itt a szakértő közönség diskurzusába laikusként. Pötyögjenek csak az avatott kezek. :-)

Volt szerencsém részt venni a banda első honi fellépésén. ( Legalábbis úgy tudom, az volt az első. ) A Grave Digger és a Therion előtt csinálták a hangulatot a PECSÁban.
Jó korán mentünk, hogy ne maradjunk le róluk, az elsők között mentünk be. Akkor még nem nagyon ismerték őket itthon, aki be is jött a PECSÁba, annak jó része pepecselt a ruhatárban, ismerősökre vadászott, vagy sörre. :D
A küzdőtéren lehettünk vagy százan. Lehet sokat mondok.
Elkezdték a fiúk a mókát, és meglepve tapasztalták, hogy a közönség énekli a számaikat. Nem mindig csak a refrént. :-D Tetszett nekik, bele is álltak a rakkenrólba rendesen. Aztán a harmadik szám után repült egy csomag a színpadra. Joachim felveszi, kibontja, nézegeti, mutogatja a többieknek, aztán felemeli a közönség fel.
Egy magyar zászló volt, svédül ráírva, hogy "Magyarország szereti a Sabatont".
Jött a kérdés: Is it real?
A válasz hatalmas ováció. ( Lásd. YEAAAH! :-) )
Na akkor látszott rajtuk, hogy kicsit meghatódtak. Joachim hátranézett a srácokra, aztán olyan erővel robbant a következő szám, hogy a fejünk majd leesett. ( Talán a Primo Victoria ).
Egy dolog biztos. Én még nem láttam őket tingli-tanglizni a színpadon, és nagyon meghálálják ha a közönség vevő rájuk.
Később egy másik koncerten már a hanoglásnál elkezdte énekelni a közönség a beállós Panzer batalliont. :-D Ha az a koncert egy számmal tovább tart, akkor nem biztos, hogy a saját lábamon ki tudok jönni. Hangom így se volt két napig. :-)
Zseniálisak, na. Mindenképp érdemes őket megnézni.
Dok 2010.09.20 21:16:16
@Titus Pullo Urbino:
Az hagyján, hogy 'Good evening Hungary', de nem keverik Budapestet Bukaresttel sem. :-)

Az itthoni koncerten beszélgettünk velük. Teljesen normál arcok. Utána nyáron cimborámék voltak kint Vizovicében. Joakim ( hmm.. eddig ch-val láttam csak, de tényleg k) simán rájuk köszönt, mikor szembe találkoztak, és tudta, hogy hol találkoztak.

Következő évben volt egy 'minifesztivál', inkább csak metál-tábor, ahová gyakorlatilag haveri alapon eljöttek koncertezni, és azt sem lébecolták el. :-)
Aki tagadja, hogy van cigánybűnözés, azt a Jobbik börtönbe csukná. A miniszterelnök hétfőn a parlamentben világossá tette: ha valakit csak a származása okán tekintenek potenciális bűnözőnek, maga is tiltakozni fog. Tehát Orbán szerint sincs cigánybünőzés. Pedig egykor volt…..
„Igaz, hogy a buliban a lányok jönnek oda hozzám, de valahogy visszataszítom őket a kedvességemmel” – következő Levélírónkat üldözi a balszerencse: pedig sikeres a munkájában, van egzisztenciája, drága autója, egy belvárosi lakása, igényes, jóképű és…..
Dok 2010.08.02 10:12:22
@mittodomain:
"ugyan honnan van az a kb 20-30milla amit itt emleget?
KAMU. "

Sehol nem látom, hogy azt írta, ki is van fizetve. Nyilván a bankkal közösen vették. Én is úgy vettem. De attól még az enyém.
Ágensblog Butij pimo lupuma 2010.07.21 00:05:00
„Butij pimo lupuma” – mondjuk majd pár év múlva a mellettünk sertepertélő házirobotnak, mire kézbe veszi a mosóporos flakont, mert szó szerint erre utasítottuk, és a gép érti az elhangzottakat. Legalábbis, ha valóra válnak egy új interakciós nyelvet fejlesztők…..
„Amikor újból találkoztunk, közölte, hogy csak lefeküdni szeretne velem, többet nem” - Levélírónk arról panaszkodik, hogy eltűntek a jó lányok és csak a képmutató rosszak maradtak. Leginkább az bosszantja, hogy már nem is rejtik véka alá, mit akarnak, hanem egyenesen…..
Vannak, akik szerint nővel szakítani csak véglegesen lehet: megválni minden közös emléktől, teljesen megszüntetni a kapcsolatot, egyszerűen odébbállni egy bőröndnyi ruhával meg egy fogkefével. Valahogy így szakított a Word of Warcrafttal is egy 34 éves játékos, aki haiksterbnh…..
Bekövetkezett. Bár mondjuk engem egyáltalán nem lepett meg, hogy Hollandia világbajnoki döntőt fog játszani, hiszen már a tavalyi vb-sorsoláskor is meg voltam győződve erről, és ezt azóta is rengetegszer hangoztattam, hogy döntős lesz a narancsmezes válogatott. Nagyon kevesen…..
Dok 2010.07.08 18:31:08
@Goose-T:
"A tegnapi német-spanyolon csak bosszankodtam, az egyik csapat bénábban játszott, mint a másik. Csodálkozom, hogy ilyen nulla focival döntőbe jutottak a spanyolok"

Ízlések és ficamok.
Szerintem az USA-Ghána után ez volt a VB második legjobb meccse.
Iszonyú fejjáték* ment a pályán végig, és csak apróságokon múlott a dolog.

*nem ívelgetésre gondolok. :-D
Ha elindulsz a hármas szex előszobájába, sose vedd fel a csörgő telefont, mert kimaradsz mindenből – talán ez lehetne a mottója a következő, finom fülledt erotikával töltött posztnak. Amikor még nem történt semmi a fiú már akkor elrontott mindent, mert nem azt a lányt…..
Már lassan két napja, hogy a portugál válogatott kiesett, már haza is értek Dél-Afrikából és úgy tűnik, hogy hoztak egy igazi bolhából egy igazi elefántot. Ugye CR-nak volt az a bizonyos kiszólása, hogy "kérdezzék Queirozt", mármint a vereségről, meg úgy…..
Befejeztük sikeres világbajnoki szereplésünket. A végső siker elérésére sem esélytelen Hollandia állította meg a Tót Tankokat. A vereség ellenére mindeki nagyon büszke arra amit elért a csapat, egy régi fradi-rigmus aktualizálásával tudnánk legjobban jellemezni…..
Az oberhauseni Sea Life-ban él egy Pál nevű német polip, aki nagy pontossággal meg tudja jósolni a németek mérkőzéseinek kiemnetelét. Így történt a szerbek elleni mérkőzésnél és a Ghána elleni mérkőzésnél is.   A trükk egyszerű: két dobozt engednek le a Pál…..
Taegeuk Jeonsa Gyertek haza fiúk 2010.06.27 13:16:00
Egy nemzet büszke rátok.Dél-Korea letette névjegyét a labdarúgásban. Idegen földön, bírói segédlet nélkül továbbjutott a csoportból Nigéria és Görögország előtt, és a kieséses szakaszban egy fantasztikus meccsen alulmaradt Uruguay ellen.Ez a világbajnokság eddig sok…..
A labdarúgó-világbajnokság a világ egyik legnépszerűbb, legfontosabb és legizgalmasabb sporteseménye. Állítólag. Mindenesetre a lebonyolítása nem a legmeggyőzőbb, és éppen az ezáltal okozott káosz felé haladunk. Mielőtt még gyorsan félbehagynák a kedves olvasók a cikkemet,…..
Azzurri Azúrkék összeomlás 2010.06.24 20:20:00
Tegnap este írtam egy ideges e-mailt lupettónak, a mai napot egyeztettük, oké, megírom az összefoglalót, ígértem, remélem, nem azt a címet kell majd adnom a posztnak, "lófasz és esti fény" vagy azt, "arrivederci", vihogtam, de nem gondoltam…..
Bevallom őszintén, kicsit csalódott vagyok az eddigi csoportmeccsek után. Sokkal többet szerettem volna játszani. Tele vagyok energiával, Rajevac viszont folyton csak azt hajtogatja, hogy üljek nyugodtan a kormos seggemen. Mindig talál valami kifogást, ami miatt megfoszt a labdázás…..