Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leonard Zelig

0 bejegyzést írt és 2573 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A járműipart és a közlekedést sújtó egyre szigorodó környezetvédelmi előírásokkal kapcsolatban időnként felmerülnek az óceánokat járó konténerszállító hajók is. A modern, alacsony fogyasztású diesel személyautó-motorok ugye mostanság szinte közellenségnek számítanak. Ezzel kapcsolatban szokták…..
Leonard Zelig 2022.01.21 09:20:53
Furdancs Blog Munkaerőhiány... 2021.05.31 09:19:06
Ahogy az ember öregszik, talán bölcsebb lesz valamivel, de megértőbb biztos nem. (Kivételt képeznek talán a guruk, de ebben sem vagyok biztos.) Az van, hogy követem a Facebookon néhány érdekes, bár szélesebb körben nem túl ismert ember posztjait, illetve ezeken keresztül kicsit az életüket is. Van…..
Aligha érdemes a történtek teljes kronológiáját feleleveníteni, hiszen jóformán mindenki tudja, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolata az utóbbi időben - a magyar kormánypárt pávatáncos politizálásának és a már a konzervatívoknak is kellemetlen radikalizálódásának következményeként - erősen…..
Már most látom a kommenteket, hogy "na ki az a béna állat, aki még egy nyomorult mosógépet sem tud bekötni". Higgyétek el, hogy van ilyen. Arra ügyeljünk, hogy beüzemelés előtt mindenképpen csomagoljuk ki a gépet. Egyéb esetben nem fogjuk tudni használni. Ha kicsomagoltuk ilyesmit…..
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
Leonard Zelig 2020.06.04 18:09:34
@morph on deer: Pontosan. Hiszen ott van a válasz is:
- De nem érhette meg, dadus!
Számomra az év meglepetése volt, hogy Deborah Feldman nagy vihart kavart memoárja végre magyarul is olvasható a Libri jóvoltából. Igaz történet egy lányról, aki elmenekül a brooklyni zsidó szatmár közösségből, hogy szabad, önálló élete lehessen. Az írónő sorsa ihlette az Unorthodox – magyarul A…..
Leonard Zelig 2020.05.22 19:29:51
Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt 10 év magyarországi társadalmi és politikai történéseit, az pontosan tudja, hogy minden országos jelentőségű ügyben Orbán Viktor határozta meg az irányt és hozta meg a döntéseket. Mindezt úgy tette, hogy a törvényalkotási munkában és az operatív…..
Kövér László nemrég kijelentette, hogy csakis az isten-, haza- és emberszeretet teszi emberré az embereket, s egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta, hogy a magyarságnak meg kell védenie önmagát az istentelenekkel, hazaárulókkal és nemzettagadókkal szemben. A hivatkozott szövegek az alábbiakban:…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
(Az angol nyelvű változat itt, a román nyelvű változat pedig itt olvasható.)  Száz évvel ezelőtt a mai napon került sor a Gyulafehérvári Román Nagygyűlésre. Itt mondták ki a Gyulafehérvári határozatban Románia, valamint "Erdély, a Bánság és Magyarország összes románjainak" egyesülését. A román…..
Leonard Zelig 2018.12.02 19:18:21
@bontottcsirke: Végre egy józan hang a melldöngetés és a nyavajgás között.
Ki hitte volna 10 éve, hogy a népszerűségi és eladási listák élén több kínai mobilt is találunk majd? A Huawei ebből a mezőnyből is kiemelkedik, hiszen úttörőként kezdve 2018-ra az okostelefon-piac top 3 gyártója közé került: jelenleg a Samsung mögött és az Apple (!) előtt áll. Összegyűjtöttünk az 5…..
Nem értetted, miért nincs villanykapcsoló a fürdőszobában, csak egy zsinór? Hogy miért jön a víz a mosdóba két külön csapból, egy hidegből és egy melegből? Miért szükséges élesztőt enni? És egyáltalán, mire fel a sok sorbanállás? Most megtudhatod, ha kattintasz!..
Kezdjük egy kicsit távolabbról. Nem mondunk nagyon újat azzal, hogy az az évi nagyjából 80 milliárd forintnyi közpénzből működő közmédia, azaz az MTVA feladata az alkotmány és a médiatörvény szerint, hogy kiegyensúlyozottan és sokszínűen tájékoztassa az ország lakosságát a közügyekről. Hogy ez…..
Leonard Zelig 2018.08.21 19:54:04
@pepin_nymburk: Orbán unokája szarjából könnyebb, csak el kell hozni egy autópálya széléről.
Most akkor az omega-3 zsírsavak jók valamire? Az állati jobb, mint a növényi? Egyáltalán jobb az omega-3, mint az omega-6 zsírsav?..
Korábban nagy fideszes voltam, rajongtam Orbánért, ott voltam minden nagyobb felvonuláson, szórólapoztam, aláírásokat gyűjtögettem a pártnak. Ez viszont szépen lassan elmúlt, ami nem annak köszönhető, hogy változott volna az értékrendem, hanem pont ellenkezőleg: a Fidesz lett teljesen más, mint ami…..
Ujjlenyomat, DNS, beszédhang, kézírás. Csak néhány példa az emberek egyedi tulajdonságaiból, amelyeket nap mint nap használnak bűnügyek megoldására. De mi történik, ha bizonyítékként csak egy nyomok nélküli, géppel írt levelet találnak a nyomozók? Vajon kideríthető valami…..
A Sorozatwikinek adott interjút Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és ebben sok más mellett (pl. a Piramis nem lopás, de nem mondják meg, honnan van; jön a Taken sorozatverziója; lesz még Ninja Warrior a TV2-n; a jósműsorok NEM VERIK ÁT A NÉZŐT; terveznek valami egzotikus műsort - ha minden…..
Az emberek élettartma, magassága nem, vagy csak nagyon kis mértékben növekszik tovább a francia sportbiológiai és epidemológiai kutatóközpont (Irmes) tanulmánya szerint. Ami  a magasságot illeti, 1896 és 1996 között a nők 8 centiméterrel lettek átlagosan magasabbak, a férfiak közel 9 cm-rel.…..
Ez a story mindenkinek egy kicsit másról szól. És az eltérő alapok miatt eltérő módon fogjuk értékelni a storyt. Én a story elején 3 kérdést tettem fel magamnak. És Laár András választ adott ezekre. Igaz választ, de nem azt a választ amit szeretett volna adni. Leginkább azért, mert fel sem merül…..
A Paláver az a műsor, ahová a meztelen migráncshordák elől menekülnek azok a szerencsétlenek, akik ugyan szavazhatnak, de szövegértési képességük nem haladja meg egy közepes méretű talicskányi aprómajomét. Jó, a műsorvezetői négyes is rém erős, a Bayer-Huth-Jurák-Stefka fedzetsorral azért legalább…..
Leonard Zelig 2017.11.30 20:41:13
@barkas MDP: Esetleg egy példát a Klubrádió ugyanilyen műsoraiból hozhatnál, csak egyet. please
Leonard Zelig 2017.11.30 22:42:35
@Infamous: Ki kérdezte, hogy téged idegesít-e a Dési? Arra hozzál példát, hogy elmebeteg baromságot mikor terjesztett a Klubrádió?
Itt a vég B)..
Leonard Zelig 2017.09.26 21:45:13
Longines, Omega, Rolex… Márkanevek amelyeket nap mint nap hallunk, mégsem tudjuk, hogyan és mikor jelentek meg. Mostani cikkünkben ezért ezekre adunk választ, így 5, ismert óragyártó márkanevének az eredetét tudhatod meg! 1.Omega Nyugodtan mondhatjuk, hogy talán nincs olyan ember, aki ne…..
Megveszed a 130 centis lapostévét, mert neked fontos, hogy ha már nem kaptál jegyet/lusta voltál kimenni, akkor is akkorában lásd Hosszú Katinkát, amekkorában csak lehet. És elindulnak, és megy a verseny, te ott állsz a tévé előtt gatyában, mert kurva meleg van, de drukkolsz, mert megvan benned az a…..
Leonard Zelig 2017.07.26 20:27:01
Nemrég a tusványosi fesztiválon meglehetősen szomorú képeknek lehettek sokan a szemtanúi. A hagyományosan fideszes fesztiválon megjelent egy fiatal lány, aki különböző témáktól motiválva próbálta az ott megjelent politikusok és szimpatizánsok tudtára adni, hogy nem feltétlenül elégedett Magyarország…..
Leonard Zelig 2017.07.24 16:48:23
@gintonic.azigazi: Igen, rendeszeresen olvasok az Operából nőverésekről szóló híreket a 888-on.