Regisztráció Blogot indítok
Adatok
judd_

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legfontosabb: az 2010 április 30-ig született babákra a mostani, a május 1. után születettekre az új szabályok vonatkoznak.Ezekben az egyik leglényegesebb változás,  hogy több jogviszony kell a juttatások igénybevételéhez, viszont rövidebb ideig tart, vagyis:Eddig a…..
judd_ 2009.12.12 06:35:42
Kedves elintézzük.hu!

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! Februárban igénybe is fogom venni a szolgáltatásukat! Egy baba mellett se volt egyszerű mindent elintézni, kettő mellett szerintem lehetetlen lesz, apuka meg minden ilyen ügyintézésre alkalmatlan :)
Egy kis segítségre lenne szükségem, hogy mikortól és mi fog nekem járni.
2007. májusától táppénzen voltam egészen az első gyermekünk születéséig, november 8ig. Szülést követően Tgyás-t igényeltem (havi 43 ezer ft körül kaptam), majd lejárta után GYED-et (havi 39 ezer ft körül kaptam). Idén 2009. november 8-án lejárt a GYED, azóta GYES-en vagyok. Munkaviszonyom 2007. májusa előtt 8 évig folyamatos volt.
2010. január végére várjuk második gyermekünket. Kérdésem, hogy ha megszületik a kistesó, visszamondom a GYES-t, akkor a szülés napjától igényelhetek Tgyás-t megint? Ennek hasonló lesz az összege, mint az első gyermeknél? Tudom, hogy nem sokkal több se a Tgyásom, se a GYes-em a GYED-nél, de még ez a kis különbözet is sokat számítana nekünk.
Munkaviszonyom a saját cégemnél van, ami 2006 nyara óta bevételt nem termel, csak én vagyok alkalmazásban. Mikor járnék jobban? Ha apuka részére lemondanék a GYES-ről a pici születéséig, és addig én táppénzre mennék (mikortól? már akár decembertől?)? Vagy ha GYES-ről megyek szülni, és a szülés napjától igényelem a Tgyást, a GYES-t pedig visszamondom? Vagy GYES mellett papíron visszamegyek dolgozni (mikortól, meddig?)?

Segítségüket előre is köszönöm! Remélem értelmesen le tudtam írni.

Köszönettel:
judit
Hunor&Minka&Zsigu MinkaNap! 2009.12.12 04:54:00
A kis csomag névnapi meglepetés hagyományos úton érkezett a Világra, Anyukája hősies kitartásának és erő feletti teljesítményének köszönhetően. Kis búvárszivattyú, mint a Bátyja, ő is erőteljesen rácsatlakozott a MennyeiMannára és békésen lakmározik. Cucka vidám és…..
Sziasztok!Judit vagyok, van egy rosszcsont 19 hónapos kisfiam, Ricsi. Már sokszor gondolkoztam, hogy jó lenne blogot írni, de valahogy eddig nem jutottam el odáig, hogy utánajárjak hogy is működik. Most megpróbálkozom vele, remélem sikerrel.Gondoltam minden este jövök, leírom mi…..