Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsilány82

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újságíró: - A médiában a hétvége nem ismert fogalom. ByeAlex: - Nálam igen. Akit érdekel, hogy milyen a világok találkozása, nézze meg ezt a felvételt. Azon a sajtótájékoztatón készült, ahol a nézők szavazatával nagy meglepetésre dalversenyt nyert antisztárt – akinek…..
   Rezsikommandó? 13. havi nyugdíj reload? 75%-os adó a gazdagokra? Akasszuk fel a bankárokat? Építsük le a felsőoktatást és tapsoljuk el a pénzt? A Fidesz és az MSZP kifejezetten hasonló, "közös ügyekben" gondolkodik. Talán eljött az ideje egy nagykoalíciónak? A…..
kicsilány82 2013.01.25 01:56:06
@Dexter...: Szerintem azért nem indult meg, mert már az első kormánypárt is inkább az érzelmi politizálást választotta, ami nem kedvezett a polgári mentalitás kialakulásának (és például a közös társadalmi értékminimumban való megegyezésnek, melyre ráépülhettek volna az egyes ideológiák).

Persze nem kizárólag ők voltak a hibásak ebben, ez az egész csak elindította ezt az ördögi kört: erős érzelmek - pozitív felé az elfogultság, kritikátlanság, negatív felé pedig még az alap emberi értékeknek is a megkérdőjelezése. Vitakultúra zéró. Ezek után csodálkozik valaki, hogy polarizálódik a közbeszéd, a "rajongótáborok" gyűlölnek mindenkit, aki nem ők, a trollkodás érdem, a kettős beszéd (és mérce) általános?

Az emberek nem találkoztak értelmes emberi szóval, aki elmagyarázta volna nekik, mi is fog történni, milyen is a kapitalizmus. Az elvárás általánosan az lett, hogy a régi rendszer állambácsija majd ugyanúgy fogja a kis kezünket, csak még több pénzt ad, még gyorsabb életszínvonal-emelkedést garantál (a kádári idea, ugye). Egyik politikus sem fogja levágni az "arany-bársonyszéket tojó szavazóját" (hogy ilyen kifacsart szóvirággal éljek:)).

Ugyanez áll a nyugdíjasokra is. Régóta hangoztatom (mert nekem is ezt hangoztatták az egyetemen anno), hogy a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer egyre fenntarthatatlanabb (demográfiai és gazdasági okokból egyaránt), az öngondoskodásra való ösztönzés (és nem kényszerítés!) és egy fenntartható rendszerre való lassú(!), de hatékony átállás, amely nem öli meg az aktívakat, elengedhetetlen. És nem csak a nyugdíjasok érdeke (sőt, főleg nem az övék, hanem a leendő nyugdíjasoké és a jelenlegi + a leendő aktívaké). De úgy érzem, hogy a kormányok ebben a kérdésben is csak taszigálják a felelősséget az éppen soron következő kormányokra, amíg végül - ki tudja, mikor - belerokkan az ország. Szomorú.
Az Európai Unió területén, így hazánkban is szigorú előírások, jogszabályok rögzítik a biogazdálkodás feltételeit. Az így termesztett növényekből, illetve tenyésztett állatokból készült élelmiszerek csak akkor kaphatják meg a „bio” jelölést, ha a gazdálkodók a…..
kicsilány82 2012.12.03 04:36:55
Már most úgyis megkérdezem, mert nagyon fúrja az oldalam:
Többen írtátok, hogy a német natúrkozmetikumokban meg lehet bízni, az ottani szigorúbb szabályozás miatt.

Ez mennyiben igaz?

Nem szeretnék senkit a kálváriámmal untatni, ezért csak az olvassa végig a mondókám, akit nem zavar a szószátyárság :)
Tehát: nekem komoly problémáim voltak a dekorkozmetikumokkal (egészen konkrétan az alapozókkal). Évekig nem tudtam alapozót használni, mert (legkésőbb) másnapra elképesztően csúnya lett a bőröm (pattanások, pirosság, napégés-jellegű tünetek). Először megpróbáltam egyre drágább terméket venni, de amikor az sem vált be, akkor fordultam a "natúr" felé. Először a Zuii-t fedeztem fel, meg még pár márkát, de mind egy kisebb vagyonért árulták termékeiket. Már majdnem beletörődtem, hogy hónapokig kell koplalnom, hogy be merjek ruházni egy-két ilyen produktumba, amikor véletlenül vettem észre (mert sosem jártam ott azelőtt) a DM-ben az Alverde-t. Gyorsan utánanéztem neten, de leginkább tapasztalatokról volt szó, ezt-meg azt a terméküket pocskondiázták, másokat az egekbe magasztaltak. De arról, hogy "hiteles"-e, nem sok infót találtam. Az antalvali-n írták, hogy "veszélyes", mert "fujjcsúnyarossz" anyagokat tartalmaz némelyik, pl SAS-t, SCS-t a sampon, amelynek "fujjrossz"-ságáról nem tudtak maradéktalanul meggyőzni (egyszerűen nem szeretem a szélsőséges hozzáállást).

Szóval az Alverde (meg az Alterra) háza táján mi a helyzet? Mert nekem igen gyanús volt, hogy a Zuii, Hautschka, Weleda meg hasonlókhoz mérten (de még a "hagyományos" márkákhoz képest is) töredék áron kínálják a portékáikat. Adalék infó: az akkor vett alapozót azóta (lassan több, mint 2 éve) gond nélkül (bőrproblémák nélkül!) használom, és ezt a terméket szinte biztos, hogy újra fogom vásárolni. Ennek ellenére (vagy épp ezért) szeretném tudni, hogy "miújság" a termékeikkel. Miért olyan olcsók (vagy a többiek miért olyan drágák)? Miféle csoport(ok) teszteli(k)? Ki(k) és mi alapján aggatják rá a "natur" jelzőt? Sajnos nem tudok németül, hogy ennek utánanézzek.

A segítséget, tájékoztatást előre is köszönöm, és gratulálok az oldalhoz, öröm ilyen elfogulatlan, hitelesen tájékoztató írásokat olvasni! :)
Tegnap futott be néhány új módosítás a választási eljárási törvényhez. Az új szabályok szerint a kereskedelmi tévékben, az interneten és az országos napilapokban csak korlátok között lehet hirdetéseket elhelyeznie a pártoknak. Az egyik fideszes betejesztő, Vas Imre szerint…..
kicsilány82 2012.11.25 23:23:57
@fizetekmegegysort: "sajnos nem egy olyan ismerősöm van, aki értelmes, egyetemet végzett ember létére azon a véleményen van, hogy bár utálja amit és ahogy csinál a Fidesz, de rájuk fog szavazni, mert ő maga az egykulcsossal meg a családi adóval együtt jól járt."

Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy egy bizonyos intézkedés:
a.) jó nekem, és egyet is értek vele;
b.) nem jó nekem, nem is értek vele egyet;
c.) nem jó nekem, ámbár egyetértek vele;
d.) jó nekem, de nem értek vele egyet - ezért hát nem is támogatom.
Szomorú, hogy értelmiségi emberek empátiája nem követi egyenes arányban az intelligenciájukat... :(

@biturbo s - félázsiai bunkó állat: "a magyar választók többsége sosem akart itt piacgazdaságot, demokráciát, jogállamot. A többség csak fogyasztani akart nyugati színvonalon, és ehhez keleti színvonalon teljesíteni"

Ezt de gyönyörűen megfogalmaztad!!! Jómagam is így gondolom. :( Sajnos senkinek nem volt halvány fingja sem a rendszerváltáskor, hogy minek is kellene itt történni. Az elvárások keveredése a fejekben pedig megágyazott a politikai hinta-palintának.
Borzalmasan el vagyok keseredve.

Bajnaiék programja felkeltette az érdeklődésem (ahogy akár a kecskesátán is felkeltené, ha értelmes alternatívát kínálna), de nagyon NAGYON szkeptikus vagyok.

Illetve valahol bujkál bennem a kisördög, hogy "bárcsak nyernének a Viktorék '14-ben, mert ha még kisül, hogy elérik a várva várt fellendülést, úgy is jó, ha meg a nyakukba szakad a latrina, akkor meg egyértelmű lesz mindenki számára, hogy hozzá nem értő selejt banda"... csak ilyenkor az is eszembe jut, hogy egy "elmúttnyócév" után még egyet már nem hinném, hogy kibírna az ország... :S
A HVG nem kér bocsánatot Semjén Zsolttól. Szent Habakuk, mondd édes próféta mi lesz most a látomással? Mert a borzalmas hiszti közben azt az egyet nem cáfolta senki, hogy Semjén apostol a 40%-ot csak másolta innen onnan. Helyette elővették a leghülyébbeknek szóló…..
kicsilány82 2012.11.25 21:43:12
@az övezet gázai: Épp most akartam írni, hogy szublimális=szubliminális. :)
Onnan tudom, hogy én is ki lettem oktatva "sátánista rokkzenéből" anno. :D
A honfoglaló magyarságot változatos embertani megjelenés jellemezte a csontmaradványok tanúsága szerint. Az europidok és az europomongoloidok különböző típusai egyaránt előfordultak közöttük, ezért honfoglaló típusról nem szerencsés beszélnünk. Antropológiai szempontból…..
Koránt sem áll szándékunkban a Sírásók naplóját féle horroroldallá formálni, de az alábbi történet, gondolom sokak számára érdekes lehet. Történt a napokban, hogy egy szomszédom megállított a lépcsőházban és megkérdezte tőlem, hogy tényleg szokás volt-e az ókori…..
kicsilány82 2012.11.01 01:09:27
www.mult-kor.hu/20081124_megfejtettek_a_sikito_mumia_kiletet
Ez a magyarázat vajon mennyire állja meg a helyét? Másfelől torkon leöntött gyantáról is van benne szó, ami eleve kizárja az élve eltemetést.
Van baj a Fidesz háza táján. Bajnai meg a Haza és Haladás feltűnése a színen a tikkeléshatáron is túlkergette a kormánypártot, akik az esztelen kapkodás és vészterv kidolgozás közben ahogy az lenni szokott nekifutásból rúgták herén magukat.  Csodálatos pillanat lehetett…..
Vendégszerzőnk, Szabó Tímea írása, a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vitáról A tegnap esti családon belüli erőszakról szóló parlamenti vita nem azért volt a legalja, mert a Fidesz nem támogatta az önálló büntető tényállássá emelést. Ezt már korábban…..
kicsilány82 2012.09.14 12:49:18
@vilagoskek: És néha a feministáknak nem lehet igaza? Legalább részben...

Ezt kellene már elfelejteni! Hogy ha a "másik" mondja, az csak rossz lehet. Ebből erednek pl azok a röhejes színeváltozások, amik egy-egy kormányváltás után keletkeznek. Miért nem lehet azt mondani pl, hogy:

"Kedves feministák! Legtöbbször nem értek egyet Önökkel, nem azért, mert gyűlölöm Önöket, hanem mert a szélsőséges gondolkodás - legyen az akármilyen nemű szélsőség - nem sajátom. De most fölvetettek egy témát, ami szerintem is fontos, és a megoldása - vagy a megoldásra való őszinte és határozott törekvés - rendkívüli fontosságú a társadalom szempontjából. Tisztában vagyok vele, hogy a CSBE látenciája igen magas, ezért nem lehet konkrét számokról beszélni. Azonban néhány kiegészítéssel élnék az Önök felvetéséhez: fontosnak tartom ugyanis, hogy ha már (leendő) törvénytervezetről vitázunk, megemlítsünk olyan jelenségeket, mint például a férfiak, gyermekek, nagyszülők ellen elkövetett CSBE, ami éppoly fontos és megelőzendő, mint a nők ellen elkövetett."

Az ilyen hangnemmel sokkal többet lehetne elérni szerintem, mint a "nektek úgysem lehet igazatok, mert ti "TI" vagytok és nem "MI"..." és akkor is ellentmondok, ha az álláspontom védhetetlen. Illetve pont attól lesz védhetetlen, mert MINDENBEN ellent akarok mondani, ezért van az, hogy már egy ideje nem vitáznak, hanem gyűlölködnek és fröcsögnek a honatyáink. Ezt nevezem politikai kultúrának. És most meg ne halljam a "de hát ők kezdték a gyűlölködést" opuszt, mert már nem az ovodában vagyunk. Mert nem a gyűlölködést elkezdeni (vagy folytatni) nagy kunszt, hanem az értelmes, emberi hangnemet meghonosítani, még akkor is, ha néha még így is fröcsögés lesz a válasz...
kicsilány82 2012.09.15 14:03:50
@vilagoskek: Áhh, felejtsd is el az egészet. Mindig ez van. Azt gondolom, hogy talán a vállamra tudok venni egy piciny darabot a nagy szarhalomból, és segíthetek megoldani, tárgyalni, vitázni, békíteni, egyensúlyba hozni, de ehelyett csak megkapom, hogy mekkora okoskodó álomkergető kis vacakság vagyok, aki nem érti meg az emberek naaagy-nagy prolémáját. Tudod mit? Pont ez a baj. Hogy nagyon is megértem. De nem csak a Tiédet, hanem mindenki másét is. Ne hidd, hogy ez jó nekem, ne hidd, hogy ettől én különb vagyok (vagy egyáltalán annak érezném magam), ez teher, de hihetetlen módon vágyom rá, hogy végre hasznos, édes teher legyen. Hogy szolgálhassak végre. Szolgálhassam azt a népet, akikhez tartozom. Vagy bárkit, akinek szüksége lenne rá. És szörnyen elkeserít, amikor látom, mennyire lehetetlen vállalkozás is ez, hogy mennyire lenézik, megvetik és elítélendőnek tartják az emberek, mert nem azt látják, hogy van az éremnek két-de inkább több oldala is, hanem azt, hogy "idejön ez a fontoskodó pina, és csak arról tud magyarázni, hogy megértés meg empátia - empátia a f***om, ENGEM ki ért meg, az ÉN problémáimmal ki foglalkozik?" stb. Pedig felfoghatnák, hogy ez a hozzáállás forrása az ő problémáiknak is. Mert a szélsőségre másik szélsőség a válasz. Lehet sírni, hogy "jajj, radikalizálódik a közgondolkodás". De érdekes módon nem hallani arról, hogy ennek bizony oka van. Szóval lehet kövezni, mert én még a szélsőséges gondolkodású embereket is megértem. Mert van oka annak, hogy így gondolkodnak. Sajnálatos, és megoldandó problémák tömkelege áll a háttérben. De értse már meg valaki végre, hogy ha a ló túlsó oldalára esik, azzal a fő problémát nem oldja meg, sőt, csak olajat önt az ellentétes szélsőség tüzére!

Kedves vilagoskek! IGAZAD VAN! Bár befogtam volna azt a ronda lepcses pofámat, ahelyett, hogy fölöslegesen járatom. Szeretnék Tőled, és mindenkitől, akit megbántottam bocsánatot kérni. Ennyi. Ezt másképp nem lehet. Tudom, hogy rá kellene jönnöm, hogy igazuk van azoknak, akik skatulyáznak, mert így egyszerűbb az élet. Nekem is azt kellene tenni, mert úgy az én életem is egyszerűbb lenne. Önjelölt váteszekre nincs igény. Ne is legyen. fájdalmas és nem kifizetődő szerep az.
Mi az egyház? Amit a Fidesz-KDNP annak ismer el. Indokolnia sem kell, ha valamelyik szervezetet nem ismeri el ( "csak mert én azt mondtam"), a morgás joga pedig mindenkit megillet, de csak szigorúan magánkörben, mivel fellebbezni a döntés (a "csak") ellen nem lehet. Szabó Máté, az…..
kicsilány82 2012.08.13 14:28:53
@Gondolkodni Próbáló Birca: Talán akkor EZT lehetett volna javítani, ahelyett, hogy ajtóstul rontottak a házba. Félreértés ne essék, már az "elmúttnyócévvel" is ez volt a bajom: jött egy ötlet, és azt monden előzetes tárgyalás vagy legalább utólagos hatástanulmány nélkül átnyomták. Most is ez van. És ez az, ami nem tetszik. Az egyh.tv.-nyel kapcsolatban sem, meg az oktatásüggyel, meg a nyugdíjrendszer át(nem)alakításával... soroljam?
kicsilány82 2012.08.13 14:31:56
@Gondolkodni Próbáló Birca: Ezt amúgy az egyh.tv. tartalmazza, vagy az ÁHT? Utánanéznék... hülyeséget tényleg nem akartam mondani.
kicsilány82 2012.08.13 14:56:21
@Gondolkodni Próbáló Birca: Ezek szerint csak terveztek ilyesmit... hát ezt akkor rosszul tudtam (bár, ha megleled a jogszabály(oka)t, szívesen átböngészném). Azért tűnt logikusnak, mert talán így akarták kiszűrni, hogy valaki egy újsütetű kamuegyházat alapít, és a család meg a haverok küldik az 1%-ot.
Ha nem lenne egészen elképesztő a történet, akár egy blogreklám is lehetne: kezdj egy blogolni, a határ a csillagos ég! A kedves user szerdán létrehozott egy új nicknevet, elindított egy blogot, 10:36-kor kitett egy posztot ami 14:20-kor megjelent MTI-hírként.  Blogger legyen a…..
kicsilány82 2012.05.03 17:09:14
@hinnyemánahétszázát: Itt nem arról van szó (szerintem), hogy ez eddig nem így ment, vagy hogy ezen bárki meglepődött, hanem arról, hogy EZUTÁN ne így legyen!
Ezért nagyon jó, hogy ezek most napnál is világosabban kiderülnek, mert legalább mindazok, akiknek a bili nem szorult rá a fejükre, végre meglátják (már ha eddig nem tették). Első lépés a változás felé (remélem). :)
Sajátos logika mentén fogtak neki a SkiccPali féle kármentésnek nagyjaink. Mintha puszta kézzel akarnák visszatömni a kiömlött szart a szürke -eminenciás- marhába. A küzdelem héroszi, a látványtól már nem csak a jobboldali értelmiségnek, hanem a parlamenti sztahanovbotoknak…..
kicsilány82 2012.04.02 12:38:49
@egyfejű: Talán ez azért van, mert sokan úgy gondolják, hogy mivel O.V. személyesen karodskodott S.P. kinevezése mellett, ezért a menesztását/maradását is ő határozza meg.
(Csak megjegyzem, hogy én is hasonló véleményen vagyok)
kicsilány82 2012.04.02 12:48:35
@felebarát: Te uszítottad rám! A te lelkeden száradok! xD
kicsilány82 2012.04.02 13:16:21
@Habakuk999: :)))
A kevéssé jól tájékozódó nő hajlamos eltévedni. Leggyakoribb előfordulási helye pont ellenkező irányban van ahhoz képest, mint ahol lennie kéne, és olyan távolságban, hogy esélye se legyen visszatalálni. Éppen ezért a tájékozódási képességet nem igazán birtokló nő nem…..
 A nap idézete: "Olyan szakok válthatnak fizetőssé, amelyekre a magyar társadalom és annak képviseletében eljáró kormány a köz érdekére való tekintettel nem tart igényt. Például ilyen a balneológia. A riporter visszakérdez 'Balneológia?'. A balneológia nem ugyanaz. A…..
kicsilány82 2011.02.25 17:05:57
@smidgen: ??? Harmadjára hallgatom meg, és határozottan balneológiát mond. Nem a nyelvbotlással van a gond, hanem azzal a magabiztossággal, ahogy előadja, és nem javítja ki magát EGYÉRTELMŰEN. Elüthette volna valami poénossal, vagy exkuzálhatta volna magát, de neeeem. Ő inkább megmagyarázza. Ezért FAIL.
Lukrécia kencéi Krém dezodor 2010.02.04 15:35:00
Ez a dezodor, ahogy már előbb említettem, nem gátolja az izzadást, csak az izzadságszagot. Azt viszont nagyszerűen csinálja, akár 24 órán keresztül is. Nem ártalmas, sőt, a shea vaj hidratál.hozzávalók:3 ek sheavaj3 ek szódabikarbóna2 ek kukorica keményítő2 ek kakaóvaj2 E…..
Ez egy még egyszerűbb ajakbalzsam, de ugyanúgy hatékony. A méz (főleg, ha megbízható forrásból van) gyönyörűen ápol, a mandulaolaj szintén. Lehet bele tenni egy kis illóolajat, de anélkül is tökéletes, és megmarad a finom méz illata.1 ek méz1 ek olvasztott méhviasz2 ek…..
kicsilány82 2011.02.20 23:54:48
@muffybaba: Csak nem mindegy, hogy milyen gyertyát használsz, mert ha paraffinból készült, az nem hinném, hogy jót tesz a bőrnek... inkább piszmogj kicsit a méhviasszal, de az legalább tényleg jó!

@Lucrezia: Gratulálok az oldalhoz én is! :) eddig magamnak kísérletezgettem ki dolgokat, de még korántsem tökéletesek... meg egyébként is több szem többet lát (és jobban csipásodik hihi ^^)...
... avagy, magassarkú sportcipők. Nem ez az első eset, hogy sportcipőket magas sarkakkal szerelnek fel, láttuk ezt már korábban is (például az Adidasnál, itt), most pedig a Nike tálalásában van itt néhány egészen elképesztően ronda darab. A csúnyaság mellett teljes…..
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
kicsilány82 2010.11.01 10:31:43
Sziasztok!
Fedor, +mindenki aki felháborítónak tartja a miskolci esetet:
Budapest (és az ottani "értelmiség") már régóta azt hiszi, hogy mindig mindent jobban tud a "szájahűlt buta" "vidékiektől". Tehát ha engem hátrányosan megkülönböztetnek a kisebbségiek és emiatt bántalmaznak, vagy csak simán kirabolnak és/vagy meggyaláznak, akkor magasságos Budapest szerint ez nem történt meg, mert ez nem történhetett meg, minden bizonnyal ÉN voltam a hibás, mert kiprovokáltam, mert olyan nagy lábon élek (mondjuk kisnyugdíjasként), hogy szegények annyira hátrányosan érezhették magukat az én hatalmas vagyonom meg a magától megművelődött kiskertem láttán, hogy muszáj volt engem kirabolniuk!!! És Tisztelt Budapesti Értelmiségnek az orrát sz@ros bottal sem lehet megpiszkálni, amiért erre ŐK, csakis ők EGYEDÜL jöttek rá!!! Micsoda elme!!! Micsoda éleslátás! Onnan "fentről" (merthogy BP-re mindenhonnan csak "föl" lehet menni, még a Himalájáról is) minden másképp néz ki, és oda nem hallatszik föl a szegény falusiak sikolya. Boldog emberek vagytok, hogy nem testközelből érzitek mindazt, amit mi, szerencsétlen "póri vidékiek" a saját bőrünkön vagyunk kénytelenek megtapasztalni. Nem NEKTEK kell félteni a gyereketeket, a szüleiteket/nagyszüleiteket, nem nektek kell gázsprayt hordani a retikülben, nem nektek kell éveken át munkát keresni diplomásan (ha mondjuk valakinek esze ágában sincs BP-re menni dolgozni/lakni), és még sorolhatnám.
Mielőtt pedig megkapom én is hogy mennyire gyűlölöm a cigányokat, elárulom, ez nem így van. Engem úgy neveltek, hogy mindig az embert lássam és ne a "fajtáját". Több cigány barátom is volt gyerekkorom óta, akiket tisztelek, ezek közül az egyik cigányönkormányzat-elnök is volt, amiről lemondott, mert a többiek minden kezdeményezését keresztülhúzták (mert nem kaptak tiszteletdíjat), és a vállamon sírt, hogy "én utálom a cigányokat". Én erre nem tudtam mit mondani Neki. Előítéleteim akkor alakultak ki, amikor Nagymamámékat (bizonyára annyira félelmetesek voltak) késsel fenyegették a drága színesbőrű szomszédaik (nini alliteráció :D). Vagy amikor engem kergettek "baszni jó lesz" jelszóval végig az utcán 5-en 6-an. Azóta igenis vannak előítéleteim, melyek alapján ha egy nagyobb cigány társaságot látok összeverődve akkor inkább átmegyek az út másik oldalára - igen, ezt teszem. Mert tudom, hogy ha belém kötnének, és esetleg visszaütnék, még engem hurcolnának meg. Ahogy sokakat mifelénk. A rendőrségről annyit, hogy több rendőr ismerősöm van, egyikük elmondta, hogy nagyon sok, cigányok által elkövetett bűncselekmény után azért nem indul nyomozás, mert van egy statisztika, amit nem ronthatnak le. Ezt meg lehet érteni, de elfogadni nem. Más szavakkal: Ez van, de nem, EZT NEM KELL SZERETNI. A pozitív diszkrimináció is rasszizmus, igenis az (ugyanúgy bőrszín szerint válogat), és ugyanúgy, ahogy a negatív, ez sem használ a békés egymás mellett élésnek. Annak egyedül az használna, ha ésszerűsítenék a szociális rendszert, valamint a gyermekeket ösztönöznék a tanulásra és a beilleszkedésre - ahogy Edelényben történt, de szét kellett verni azt az iskolát is ugye, mert Budapest szerint nem volt jó. CSAK A GYEREKEK SZERINT, akik kezet csókoltak az igazgatónőnek, és jobban szerettek iskolában lenni, mint otthon! Hát tényleg skandallum.........

Drága Budapesti polgártársaim! Ne viselkedjetek úgy, mintha mindent TI tudnátok jobban!!! Szálljatok le végre a magas lóról a FÖLDRE, és tiszteljétek meg magatokat annyira, hogy merjétek azt mondani valamely dologra, hogy "ezt nem én tudom jobban" mert NEM SZÉGYEN ezt mondani, sőt, ha ez így lenne, akkor sokat nőnétek a szememben, és a többi vidéki értelmiségi szemében is, és igen, akkor meg lehetne fogni egymás kezét, és együtt megtárgyalni a problémákat gyűlöletmentesen, és igen, LEHETNE rá megoldást találni, de ehhez előbb ki kéne húzni a fejeket a homokból.

(mellesleg az antiszemita szó jelentése zsidóellenes - az itt helyénvaló szó a rasszista ami egy adott embercsoport ellen irányuló gyűlöletet jelent - szándékosan nem előítéletet írtam, mert előítéletei mindenkinek vannak, annak is, aki nem rasszista)
kicsilány82 2010.11.10 15:33:23
@mityu: Igazad van, odaírhattam volna, hogy "kinek nem inge..." valóban én magam is ismerek budapestieket - bár hozzá kell tennem, hogy csak olyanokat, akik "vidéki" egyetemre járnak/tak.
Csak ezzel az a baj, hogy hiába mondom/mondanám, hogy ne vegye magára akinek nem inge (és ezzel párhuzamosan akinek inge az igenis vegye föl), a tapasztalatom az, hogy MINDIG azok veszik magukra, akiknek nem kéne, és meg is sértődnek de vérig, míg azok, akiknek meg szól, szépen eleresztik a fülük mellett. Éljen az empátia - idegesítsd magad más f**ssága miatt! :)
Egyébiránt, bár nem érzem magam lenézendőnek, de épp' irigyelnivalónak sem. A "vidéki" létnek megvan a vitathatatlan varázsa és előnye - ezzel együtt más küzdelmek és gondok kapcsolódnak hozzá. Tehát nem rosszabb, nem jobb, csak "más". Aki ezt szereti (pl én), az nem mondana le róla, a nehézségek ellenére sem, aki pedig nem, az viszont ne próbálja meg megmagyarázni, hogy mi a dörgés errefelé - én tul.képp csak ere célztam. Sajnálom ha bántónak tűnt. Remélem nincs harag :)
Na, ezt a témát még nem jártuk körbe a blogon: a srác megismer egy lányt, és egészen addig a pillanatig élete szerelmét látja benne, amíg meg nem tudja, hogy a csaj eléggé okos. Történetünk mesélője nem a személyes átélő, hanem annak legjobb barátja, aki egy hibás…..
kicsilány82 2010.10.26 01:39:50
Üdv Néktek! :)
Csak becsöppentem.... és jövök kicsit kötözködni ;) :D ugyanis ez a százonakárhány komment pontosan tükrözi a "fórumozók"-ról kialakított képet (lsd "hány fórumozó kell egy villanykörte kicseréléséhez" kezdetű opuszt)... de persze csak viccelek. Cukrok vagytok :) jókat mulattam. Főleg a sztorikon.
Amúgymeg:
@Kedves Nard: TROLLOK VOLTAK!!! :) és ráfolyatták a szemöldöküket a teherautóra...
@Joe69: OMG kombinatórika... :P (de Ti már frappánsan leosztottátok, jól megkapta - én már nem is kellek)
@Frigyesur: Az egyetemen én is sokat szembesültem a "hülyebölcsészezéssel", pláne hogy a BTK elég új a műszaki karokhoz képest (innen már mindenki tudja hova jártam), aztán megesett, hogy megkértem a gépészeket hogy segítsenek néhány matekpéldában - jöttek is csőstül hehe - aztán amikor végignézték a 4 oldalas tételsort amiben ilyen és ehhez hasonló példák (is) voltak: "mi az univerzális kvantifikáció falszifikálása"... hát úgy elpárologtak mint a tisztaszesz... na mostmár azt is lehet kórusban zengeni hogy milyen szakra jártam :D hát igen. Nekem viszont nem volt egyszerű. Azt hittem egy bölcsész-szakkal kibekkelhetem a matekot... ezt benéztem.

Előttem már volt, aki kifejtette, hogy az IQ, az EQ, az elméleti+lexikális tudás, gyakorlati tudás, a streetwise, az olvasottság+műveltség mind más és mégis mind kapcsolódik valahogy ahhoz, amit "okos"-ságnak nevezünk. Na jó, az EQ nem. De ehhez a történethez meg mégis inkább az kapcsolódik jobban. Nekem is volt már olyan fiúm, aki kidobott és a mai napig nem tudom, hogy miért (igen sz@r érzés) - szóval mélyen tisztelt Tomi barátja, (aki nem dürhő): ha már végképp nem akarja még az esélyt sem megadni arra, hogy megismerje a leányzót, ám legyen, éljen a maga kis előítéleteivel tovább boldogan (igen, szerintem sem lenne túl sok esély kettejüknek), de legalább annyira erőltesse meg magát, hogy közölje mi fáj, mi viszket. Aztán menjen Isten hírivel olyant keresni, aki nem frusztrálja. Ámen.
kicsilány82 2010.10.26 02:45:31
@Joe69: én igazán csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy szerintem bagolybagoly nem erre szeretett volna kilyukadni ezzel a beidézéssel, hanem arra, hogy nem nyilatkoztál arról, hogy mi gondod volt a 40-50 körüli nőkkel? Vagyis úgy tűnik, számodra csak 30-as vagy attól fiatalabb hölgyek élnek csak...
bár én tényleg nagyon halkan mondom ezt mert mindig is gyűlöltem a személyeskedést. Csak nekem a szövegkörnyezetből ez jött le...
Lassan irom a levelet, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni. Már nem ott lakunk, ahol eddig laktunk. Apád olvasta, hogy a legtöbb baleset otthontól 20 kilóméteres körzetben történik, úgyhogy elköltöztünk. Nem tudom megírni a házszámot, az előző lakók magukkal vitték,…..
kicsilány82 2010.06.20 15:05:13
A szülés és a születés rendkívül intim esemény az ember életében, amelyben megmutatkozhat az ember életfelfogása, elképzelése a világról. Különböző emberek különböző módokon kívánják megélni azt. E kérdésben az állam feladata sokrétű, egyfelől biztosítania kell az élet védelmét, úgy hogy megfelelő…..
A sajtóból értesülhettünk arról, hogy február végén a rendőrség rajtaütött egy debreceni szórakozóhelyen tartott zártkörű bulin, mivel a rendőrség közleménye szerint lakossági bejelentést kaptak arról, hogy ott “kábítószeres parti” zajlik, ahová “csak előzetes telefonos bejelentés alapján lehetett…..
kicsilány82 2010.05.10 02:36:17
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni az elhangzottakhoz, hogy sajnos az országunk liberáis és konzervatív polgárai is kettős mércével mérnek, és a baj itt kezdődik. Mert az egyik akkor kezd kárörvendeni amikor a drogosokkal, melegekkel, cigányokkal szemben esnek túlzásba a rendőrök, és mélységesen fölháborodnak a tüntetések szétverésén, az "áramos gazda" letartóztatásán, az idősek, gyermekes anyukák összeverésén, szemkilövésen stb, a másik tábor meg vice versa: háborognak, ha megalázzák a drogosokat, és kárörvendve nézik a híradót, amiben épp egy tüntetést vernek szét és röhög a markába, hogy ezek is jól megkapták, kellett nekik vekengeni.
De emberek! Nem veszitek észre, hogy az, ami ehhez a jelenséghez vezetett, az pont a végrehajtás+igazságszolgáltatás kettős mércéje volt!!!??? Még mindig nem látjátok, hogy egy országban SOHA nem lesz mindenki egy véleményen, de nem is kell! Van, aki erre, van, aki arra érzékenyebb, ki kellene egészíteni egymást, és nem ócsárolni. Igenis szörnyű dolog volt a tüntetőkkel való embertelen bánásmód, szörnyű az is, hogy az ember verítékkel megdolgozott vagyonkáját senki nem védi meg, és még csak lehetőséget sem kap, hogy ő maga megvédhesse, de az is szörnyű, hogy ha bármibe még csak látszatra is belekeveredik az ember (mondjuk mint Pilátus a Credo-ba), mire bebizonyítja, hogy nem nyúl, már le is lőtték!!! Puff.
Ezt a kettős mércét kell megszüntetni, először a felsőbb fórumokon, aztán remélhetőleg a polgárok fejéből is kitisztul szépen lassan. Ezek mind mesterségesen szított indulatok, bár nem vagyok híve az összeesküvés-elméleteknek, de a tény az tény, itt már botránypolitizálás megy nagyon régóta, és mint tudjuk a zavarosban könnyebb halászni és a cirkusz elrejti a háttérben húzódó mocskos dolgokat.
Istenem, mikor lesz vége ennek az örökös széthúzásnak??? Mikor jön már végre rá a magyar ember, hogy összefogni kéne, és nem mint egy mocsár, a másikat mindig csak lehúzni (ha már nekem nem sikerült, neki se sikerüljön stb), mikor jön rá munkáltató és a munkavállaló, orvos és beteg, tanár és diák, cigány és magyar, hogy nem egymás ELLEN élünk, hanem egy társadalom vagyunk, és ha már ez így van, egymással együtt kell ezt az egészet csinálni.
Mit gondoltok, miért áhítják az emberek azt, hogy radikális változás legyen? És vajon nem volna-e radikális változás (az eddigiekhez képest), ha az óhajom végre teljesülne??? Miért kell mindenből politikai jelszót vagy antijelszót fabrikálni és miért kell pártkatona-birkaként bégetni?
Egyszerűen csak éljünk normálisan, nyugodtan, együtt. Ha az egyikünk esik el, a másik nyújt kezet, majd fordítva. Nem jól látom? Túl idealista vagyok? És ha igen? Néha kezdem úgy érezni, hogy én gondolkodom ferdén. Az a baj, hogy néhányan ezt még sulykolni is próbálják belém. Hát ezúttal köszönöm mindenkinek. Épületes élmény Veletek élni, magyar emberek!!!...
kicsilány82 2010.05.24 01:06:11
@Callidus: Hát ezek szerint én nem a társadalommal együtt, hanem "előre" fejlődtem? :D
...Hízelgő, de inkább fájdalmas... :S
A faszozás egy mindenki által űzhető, könnyű játékszabályokkal rendelkező és nagy közösségformáló erővel bíró játék, amely egyre népszerűbb a magyarországi munkahelyeken, legyen szó akár multinacionális vállalatról, kis- és középvállalkozásról, vagy a…..
       Hol is kezdjük? Hát először is határozzuk meg, hogy mit jelent ez a fogalom. Az SZJA a természetes személyek belföldön megszerzett éves jövedelme után fizetendő, sávosan progresszív adó. Húúú, ez egy kicsit bonyolultan hangzott…..